အခုေျပာျပမယ့္ဟင္းလ်ာက လူတိုင္းခ်က္တတ္ၾကပါတယ္။
ဒါေပမယ့္ ခ်က္စားျဖစ္တဲ့ ဟင္းလ်ာအတြဲအစပ္ကို ျပန္လည္ေ၀မွ်လိုတာေၾကာင့္ ေရးျပလိုက္တာပါ။
ရသာေလးပါး ခ်ိဳခ်ဥ္ငံစပ္ေလးနဲ႕ ထမင္းစားျမိန္စဖြယ္ေပါ့ေနာ္။ သခြားသီးသုပ္သက္သက္ပဲစားမယ္ဆိုရင္
လက္ဖက္ရည္ၾကမ္း ခါးသက္သက္ေလးနဲ႕စားတဲ့အခါ ရသာငါးပါး ျပည့္စံုႏိုင္ပါရဲ႕ေနာ္။
ၾကက္သားခ်ိဳခ်ဥ္ေၾကာ္
ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား
ၾကက္သား ၁၅က်ပ္သား၊ ၾကက္သြန္နီ
၅ဥ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၃ဥ၊ ရွာလကာရည္ ဇြန္းၾကီး ၁ဇြန္း၊ ပဲငံျပာရည္ သင့္ရံု၊ သၾကား ဇြန္းၾကီး
၂ဇြန္း၊ ဂ်ံဳမႈန္႕ အနည္းငယ္၊ ခ်င္း လက္၁ဆစ္၊ တရုတ္နံနံ အနည္းငယ္။
ျပင္ဆင္ပံု
ၾကက္သားကို ပါးပါးလွီးပါ။
ၾကက္သြန္နီကို အကြင္းလိုက္ လွီး၍ ၾကက္သြန္ျဖဴကိုႏႊာ၍ ေထာင္းထားပါ။
ခ်က္ျပဳတ္ျပင္ဆင္ပံု
ၾကက္သြန္နီ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴတို႕ကို
ဆီသတ္ျပီး ၾကက္သားတံုးမ်ားကိုထည့္ေၾကာ္ပါ။
ငံျပာရည္ထည့္ျပီး ေရအနည္းငယ္ထည့္၍
တည္ပါ။ ၾကက္သားမ်ားက်က္လွ်င္ ရွာလကာရည္ႏွင့္ သၾကားထည့္လိုက္ပါ။
ဂ်ံဳမႈန္႕အနည္းငယ္ အရည္ေဖ်ာ္ျပီးထည့္ေမႊပါ။
ဟင္းက်က္လွ်င္ တရုတ္နံနံျဖဴးခ်လိုက္ပါက စားခ်င့္စဖြယ္ ၾကက္သားခ်ိဳခ်ဥ္ေၾကာ္ကို အသင့္စားသံုးႏိုင္ပါသည္။
ဒန္႕သလြန္ရြက္ဟင္းခ်ိဳ
ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား
ဒန္႕သလြန္ရြက္ ၁၀က်ပ္သား၊
ၾကက္သြန္နီ ဥၾကီး ၁လံုး၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ ဥ၃လံုး၊ ငရုတ္သီးေျခာက္ ၂ေတာင့္၊ ဆီ ၃စက္၊ ဆား
အနည္းငယ္၊ ဟင္းခ်ိဳရည္ ဟင္းခ်ိဳပန္းကန္ႏွင့္ ၃လံုး၊
ျပင္ဆင္ပံု
ဒန္႕သလြန္ရြက္ကို အၾကမ္းမ်ားသင္၍
က်န္အရြက္မ်ားကို ေရစင္စင္ေဆးျပီး ဆန္ကာႏွင့္ ေရစစ္ထားပါ။ ၾကက္သြန္နီကို ပါးပါးလွီးထားပါ။
ၾကက္သြန္ျဖဴ ဓားျပားရိုက္ထားပါ။ ငရုတ္သီးေျခာက္ကို တူးေအာင္မီးဖုတ္ပါ။
ခ်က္ျပဳတ္ပံုအဆင့္ဆင့္
ခ်က္မည့္အိုးတြင္ ဟင္းခ်ိဳရည္ထည့္ပါ။
ပါးပါးလွီးထားေသာ ၾကက္သြန္ထည့္ပါ။
အရည္ဆူလွ်င္ ဆားထည့္၊ ဒန္႕သလြန္ရြက္မ်ားကိုထည့္၊
ဆီ သံုးစက္ပါထည့္၍ အဖံုးဖံုးထားပါ။
ဓားျပားရိုက္ျပီးေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴအုပ္၊
ငရုတ္သီးေျခာက္အုပ္ကာ အေပါ့အငန္ျမည္း၍ ခ်ပါ။
ပူပူေႏြးေႏြးသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါသည္။
သခြားသီးရွဴးရွဲသုပ္
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
သခြားသီး (လက္ဖ်ံရိုးအရြယ္ခပ္ၾကီးၾကီး)
၅ လံုး၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၂လံုး၊ ၾကက္သြန္နီ (ဥၾကီး) ၄လံုး၊ ပုစြန္စိတ္ (သို႕မဟုတ္) ပုစြန္ေျခာက္
အနည္းငယ္၊ သံပရာသီး ၂လံုး၊ ငံျပာရည္/ဆား/သၾကား/သီဟိုဠ္ဆံ အနည္းငယ္စီ၊ ပီနံ သို႕မဟုတ္
ကုလားေအာ္ ငရုတ္သီး ၁၅ေတာင့္၊ ငရုတ္သီး အက်က္မႈန္႕ အနည္းငယ္၊ ပင္စိမ္းရြက္ အနည္းငယ္။
ျပင္ဆင္ပံု
သခြားသီးကို အခြံႏႊာကာ ထက္ျခမ္းမျခမ္းဘဲ
အလံုးလိုက္ သေဘၤာျခစ္နဲ႕ အမွ်င္ေလးေတြရေအာင္ျခစ္ထားပါ။ ပုစြန္စိတ္ေလးေတြကို ေလွာ္ကာ
အခြံႏႊာျပီး တစ္၀က္ေလာက္ကို ဖယ္ထားျပီး က်န္တစ္၀က္ကို မညက္တညက္ ေထာင္းထားပါ။ ငရုတ္သီး၊
ပင္စိမ္းရြက္ေလး ေတြကို ေရေဆး၊ ၾကက္သြန္နီကို ပါးပါးလွီးကာ၊ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံႏႊာျပီး
မညက္တညက္ေလးေထာင္းထားပါ။ သီဟိုဠ္ဆံကိုလည္း မညက္တညက္ေထာင္းထားေပါ့။
ျပဳလုပ္ပံု
အဆင္သင့္ျဖစ္ျပီဆိုလွ်င္
ဇလံုၾကီးတစ္ခုတြင္ သခြားသီးေတြအရင္ထည့္၊ ပါးပါးလွီးထားတဲ့ၾကက္သြန္နီေတြထည့္၊ ျပီးေတာ့
ေထာင္းထားတဲ့ ပုစြန္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ငရုတ္သီးစိမ္းကို ပါးပါးညွပ္ထည့္ပါ။ ပင္စိမ္းေကာေပါ့။
ငရုတ္သီး အက်က္မႈန္႕ထည့္၊သၾကား၊ငံျပာရည္၊သံပရာရည္ရႊဲရႊဲေလးဆမ္းျပီး
အေကာင္လိုက္ခ်န္ထားတဲ့ ပုစြန္ေတြပါထည့္ကာ အားလံုးသမေအာင္ေရာေမႊပါ။ ပန္ကန္းျပားေပၚအသင့္ပံုျပီး
အေပၚက ငရုတ္သီးစိမ္းေတာင့္ေလးေတြ၊ ပင္စိမ္းရြက္ေလးေတြနဲ႕ အလွဆင္ႏိုင္သလို သီဟိုဠ္ဆံေထာင္းထားတာေတြကို
ျဖဴးလိုက္ႏိုင္ပါတယ္။
စာၾကြင္း။ ။ ပါ၀င္ပစၥည္းေတြကေတာ့ စားမည့္လူေပၚမူတည္ျပီး
လိုတိုးပိုေလွ်ာ့ေပါ့ေနာ္။ ပုစြန္ေလွာ္အစား ပုစြန္ေျခာက္အေကာင္ ေလးေတြကိုအသံုးျပဳသုပ္ႏိုင္ပါတယ္။
No comments:
Post a Comment