Wednesday, March 11, 2015

ငါးၾကင္း ေၾကာ္ႏွပ္ - ျမင္းခြာရြက္ ဟင္းခါး - ပဲတီခ်ဥ္သုပ္




ဒီကေန႕ေတာ့ ေထြေထြထူးထူးမဟုတ္ဘဲ ျမင္ေတြ႕ေနၾက ဟင္းလ်ာအတြဲအစပ္ေလးတစ္ခုကို သူငယ္ခ်င္းတို႕စားျမိန္ေစဖို႕ ေ၀ငွလိုက္ပါတယ္။ 

ငါးကိုေၾကာ္ရံုမဟုတ္ဘဲ စားေကာင္းေအာင္ႏွပ္မယ္၊ ျမင္းခြာရြက္ကို ဟင္းခါးအရည္ေသာက္ေလးခ်က္မယ္၊ ျပီးေတာ့ ပဲေစာင္းလ်ားသီး ကိုသုပ္မယ္ေလ။ ပဲတီခ်ဥ္မသုပ္ခ်င္ရင္လည္း ဟင္းကလာခ်ဥ္ေလးကို သုပ္စားႏိုင္ပါတယ္။

ကဲ ခ်က္ၾကည့္ၾကရေအာင္ - 

ငါးေၾကာ္ႏွပ္
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
ငါးၾကင္း (သို႕မဟုတ္) ငါးျမစ္ခ်င္း ၂၅ က်ပ္သား၊ ၾကက္သြန္နီ (ဥၾကီး) ၃ ဥ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၅ ဥ၊ ဆီ ၇က်ပ္သား၊ ခ်င္း/နႏြင္း/ဆား/သၾကား အနည္းငယ္စီ၊ ပဲငံျပာရည္ အၾကည္(စတီးဇြန္း) ၁ဇြန္းခြဲခန္႕။

ျပင္ဆင္ခ်က္ျပဳတ္ပံု
မိမိႏွစ္သက္ရာ ငါးကို အေၾကးခြံခၽြတ္၍ ေရစင္ေအာင္ေဆးကာ သင့္ေတာ္သလိုအတံုးေလးမ်ား တံုးျပီး ဆား၊ သၾကား၊ နႏြင္းမႈန္႕တို႕ႏွင့္ သမေအာင္ဆုပ္နယ္ပါ။ ဒယ္အိုးတစ္လံုးကို မီးဖိုေပၚတင္၍ ဆီထည့္ပါ။ ဆီပူလာလွ်င္ ဆုပ္နယ္ထားေသာ ငါးမ်ားကို ထည့္ေၾကာ္ပါ။ ငါးမ်ားက်က္လွ်င္ ဆယ္၍ ဆီစစ္ထားပါ။ ၾကက္သြန္ျဖဴႏွင့္ ၾကက္သြန္နီတို႕ကို အခြံႏႊာ ပါးပါးလွီးထားပါ။ 

ခ်င္းကိုလည္း အခြံႏႊာျပီး အေခ်ာင္းေလးမ်ားျဖစ္ေအာင္ လွီးထားပါ။ မီးဖိုေပၚမွ ဒယ္အိုးထဲကို အသင့္လွီးထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ခ်င္းတို႕ကိုေရာထည့္၍ သမေအာင္ေမႊပါ။ အနံ႕ေမႊးလာလွ်င္ ဆီစစ္ထားေသာ ငါးေၾကာ္မ်ားကို ထည့္ျပီးေမႊပါ။ ထို႕ေနာက္ ပဲငံျပာရည္ အၾကည္ရည္ကို ေလာင္းထည့္ျပီး အထက္ေအာက္လွန္ေပးပါ။ စိတ္ၾကိဳက္အေျခအေနရျပီဆိုလွ်င္ျဖင့္ မီးဖိုေပၚမွခ်ျပီးသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါျပီ။

ျမင္းခြာရြက္ဟင္းခါး
ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား
ျမင္းခြာရြက္ ၃စည္း၊ ပုစြန္ေျခာက္/ငါးပိ အနည္းငယ္၊ ၾကက္သြန္နီ ၂လံုး၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၁ဥ၊ ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႕/ငံျပာရည္/ဟင္းခတ္မႈန္႕ သင့္ရံု။

ျပင္ဆင္ပံု
ျမင္းခြာရြက္ကို အရိုးမ်ားဖယ္၍ ေရစင္ေအာင္ေဆးထားပါ။
ၾကက္သြန္ျဖဴကို ဓားျပားရိုက္ထားပါ။

ခ်က္ျပဳတ္ပံုအဆင့္ဆင့္
အိုးထဲသို႕ ငါးပိ၊ ဓားျပားရိုက္ထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴထည့္ပါ။
ေရကို အေနေတာ္ထည့္၍ ဆူေအာင္တည္ထားပါ။
ေရဆူလာလွ်င္ ျမင္းခြာရြက္၊ငံျပာရည္၊ ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႕၊ ဟင္းခတ္မႈန္႕တို႕ကိုထည့္ပါ။ ခဏေနလွ်င္ အေပါ့၊အငန္ျမည္း၍ သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါျပီ။

ပဲတီခ်ဥ္သုပ္
ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား
ပဲတီခ်ဥ္ ၂၀က်ပ္သား၊ ၾကက္သြန္နီ ၄လံုး၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၂လံုး၊ ဟင္းခတ္မႈန္႕ အနည္းငယ္၊ ငံျပာရည္ သင့္ေတာ္ရံု၊ ေျမပဲေၾကာ္ (ေထာင္းျပီး) အထုပ္ေသး ၁ထုပ္၊ ငရုတ္သီးစိမ္း ၇ေတာင့္၊ ႏွမ္း အထုပ္ေသး ၁ထုပ္။

ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္နည္း
ၾကက္သြန္နီ ၄လံုးကို ပါးပါးလွီးပါ။ ၾကက္သြန္ျဖဴေထာင္း၍ ၾကက္သြန္နီႏွင့္ ဆီခ်က္ခ်က္ပါ။ ငရုတ္သီးစိမ္းကို ပါးပါးလွီးပါ။
ပဲတီခ်ဥ္ကို ဒီအတိုင္းသုပ္ခ်င္လည္းသုပ္ မဟုတ္ရင္ ေရအနည္းငယ္နဲ႕ေဆးေၾကာျပီး အေနေတာ္လွီးလိုကလွီးႏိုင္ပါတယ္။ ပဲတီခ်ဥ္ထဲကို လွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီထည့္ပါ။ ျပီးလွ်င္ ဆီခ်က္၊ ဟင္းခတ္မႈန္႕၊ငံျပာရည္၊ ေျမပဲႏွင့္ ႏွမ္းတို႕ထည့္ျပီး ေရာနယ္၍သုပ္ပါ။

ၾကက္သြန္ေၾကာ္ကို အေပၚမွျဖဴး၍ သံုးေဆာင္ႏိုင္သလို အစပ္ၾကိဳက္သူမ်ား ငရုတ္သီးစိမ္းကို ပါးပါးလွီးထည့္ကာ စားသံုးႏိုင္ပါသည္။

(ရာသီဥတု ပူစျပဳျပီဆိုေတာ့ အသုပ္သုပ္ရာမွာ သန္႕ရွင္းဖို႕ ဂရုစိုက္ဖို႕လိုက္ပါမယ္ ဒါမွ ၀မ္းမပ်က္မွာပါ။ ဟင္းကလာခ်ဥ္ကိုသုပ္စားမယ္ ဆိုရင္ေတာ့ ငံျပာရည္အစား က်ိဳထားတဲ့ ငါးပိရည္အနည္းငယ္ကိုထည့္နယ္ျပီး သုပ္ပါက အရသာထူးႏိုင္ပါတယ္။)

No comments: