ကြၽန္ေတာ္ဖတ္ေနက်
ျမင္ကြင္းမဂၢဇင္းေလးမွာ အႏုပညာရွင္ေလးေတြက သူတို႕အိမ္မွာ ခ်က္ျပဳတ္ေနက်
ဟင္းလ်ာေလးေတြကို ခ်က္ ျပဳတ္တင္ဆက္တဲ့ က႑ပါပါတယ္။
အခု
မိုးေဟမာန္ခင္တို႕ သားအမိက မွ်စ္တာလေပါ ဟင္းခ်ိဳေလးနဲ႕ သခြားသီးသုပ္ေလးကို
တင္ဆက္ထားျပန္ပါတယ္။ အသားဟင္းထပ္ ခ်က္ခ်င္တယ္ဆိုရင္ေတာ့ ကဏန္းဟင္းဆီျပန္ကို
ဟင္းတစ္ခြက္အေနနဲ႕ ထည့္ခ်က္လို႕ရေၾကာင္းပါေနာ္။
မွ်စ္တာလေပါ
ဟင္းခ်ိဳ
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
မွ်စ္စိမ္း
- ဟင္းတစ္ခြက္စာ (၁၀က်ပ္သားခန္႕)
ၾကက္သြန္ျဖဴ
- အလံုးေသး ၅ လံုး
ဆန္ေလွာ္မႈန္႕
- ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း
မွ်င္ငါးပိ
- အနည္းငယ္
ပင္စိမ္းရြက္
- အနည္းငယ္
ပုစြန္ေျခာက္
(သို႕) ပုစြန္ဆိတ္ - ၁၀က်ပ္သား
ျပဳလုပ္ပံု
အဆင့္ဆင့္
မွ်စ္စိမ္းကို
အရင္ဆံုး ပါးပါးလွီးျပီး ေရတစ္ည စိမ္ထားလိုက္ပါ။ ေရစိမ္ထားတဲ့ မွ်စ္ကို
မီးဖိုေပၚတင္ထားျပီး ငါးပိစိမ္းစားကို မီးဖုတ္ထားတဲ့ ဟာကိုထည့္၊ ျပီးရင္ ပုစြန္ဆိတ္ေလးေတြကို
ေထာင္းထည့္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴေထာင္းထည့္၊ ျပီးရင္ မွ်စ္အိုး ေရဆူလာျပီဆိုလွ်င္
ျပဳတ္ထားတဲ့ တညင္းသီးေတြကို ပါးပါးလွီးထည့္၊ ဆန္မႈန္႕ကိုေတာ့ ကိုယ့္ဘာသာ အိမ္မွာ
ဆန္ေလွာ္ျပီးေထာင္းထည့္လည္းရတယ္။ အဲဒါက ပိုေမႊးမွာ ေပါ့ေနာ္။ အိုးခ်ခါနီးမွာ
အေပါ့အငန္ထည့္ျပီးေတာ့မွ ပင္စိမ္းေလး အုပ္ေပးလိုက္ပါ။ ဒီဟင္းခ်ိဳက
လြယ္လည္းလြယ္ပါတယ္။ အဲဒီဟင္းက ဘာနဲ႕လိုက္လည္းဆိုေတာ့ သခြားသီးသုပ္နဲ႕လုိက္ဖက္တယ္။
သခြားသီးသုပ္
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
သခြားသီးအၾကီး
- ၁လံုး
ပါးပိစိမ္းစား
- အနည္းငယ္
ငရုပ္သီးေထာင္း
- အနည္းငယ္
ပုစြန္ေျခာက္
(သို႕) ပုစြန္ဆိတ္ - ၁၀က်ပ္သား
ျပဳလုပ္ပံု
အဆင့္ဆင့္
သခြားသီးသုပ္က်ေတာ့
သခြားသီးအၾကီးၾကီးေတြက ဒီလိုမိုးဦးစမွာ ေပၚတာေလ။ သခြားသီးေသးေသးေလးေတြက်ေတာ့
သုပ္စားလို႕ မေကာင္းဘူး။ သခြားသီးအၾကီးကို တစ္ျခမ္းျခမ္းလိုက္ပါ။ ျပီးရင္ အလယ္က
အေစ့ေတြကို ဖယ္လိုက္ပါ။က်န္တဲ့အသားေတြကို ျခစ္ပါ။ ျပီးရင္ ပုစြန္ေျခာက္ထည့္၊
အေပါ့အငန္ေလးထည့္ မီးဖုတ္ထားတဲ့ ငါးပိစိမ္းစားနဲ႕
ငရုတ္သီးစိမ္းေထာင္းထားတာကိုထည့္ပါ။ ေရွာက္သီး လည္း ညွစ္ထည့္ပါ။ အားလံုးထည့္ျပီး
သမေအာင္ နယ္ပါ။ ျပီးသြားျပီဆိုရင္ေတာ့ မွ်စ္တာလေပါဟင္းခ်ိဳနဲ႕ တြဲဖက္စားသံုးလို႕ရပါျပီ။
1 comment:
ခင္ဗ်ားအဲဒီပံုကိုတင္ခ်င္ရင္ပိုင္ရွင္ျဖစ္တဲ့ရသာခ်ဳိဘေလာ့မွာခြင့္ေတာင္းၿပီးတင္သင့္တယ္။အခုခင္ဗ်ားေဖာ္ျပထားပံုကမိုးေဟမာန္ခင္တို႕ကခ်က္တယ္။ရသာခ်ဳိဘေလာ့ကပံုကဘယ္သူကယူသံုးတာလည္းမသိတဲ့ပံုမ်ဳိးျဖစ္ေနတယ္။ေဆာင္းပါးကတစ္ေယာက္၊ပံုကတစ္ေယာက္။ပံုမွာပါစာပါတယ္။ရသာခ်ဳိဘေလာ့ကဆိုတာ။
Post a Comment