Wednesday, August 22, 2012

ပုစြန္ေၾကာ္နဲ႕ သရက္သီးထမင္းသုပ္


တရုတ္ဟင္းလ်ာေတြကို စားေသာက္ရတာ ကြၽန္ေတာ္ကေတာ့ၾကိဳက္တယ္။ စားေနၾကအသားေတြကိုခ်က္ျပဳတ္ထားတဲ့ဟင္း အမယ္ ေတြကိုေပါ့ေလ။ တျခား ထူးထူးဆန္းဆန္းဟင္းလ်ာေတြကိုေတာ့ ကြၽန္ေတာ္စားေလ့မရွိပါဘူး။ အစားအေသာက္ကို အႏုပညာတစ္ရပ္လို ခ်က္ျပဳတ္စားေသာက္တတ္တဲ့ သူ႕တို႕အေလ့ကို ကြၽန္ေတာ္ကေတာ့ သေဘာက်တယ္။

ကဲအခု တရုတ္စတိုင္ ပုစြန္ေၾကာ္နဲ႕ သရက္သီးထမင္းသုပ္ကို လုပ္စားၾကည့္ရေအာင္ေနာ္။

ကြၽန္ေတာ္ခ်က္တာဟုတ္ဘူးေနာ္..ဟဲဟဲ  Corner of 26x65 Road, 02-74349 and No-146, Corner of 73 x 32 Road , 02-68756 ေတြမွာရွိတဲ့ Cafe JJ မွာစားလို႕ရမယ္။

တရုတ္စတိုင္ ပုစြန္ေၾကာ္
ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား
ပုစြန္(အလတ္စား) - ၂၅၀ဂရမ္ (အခြံခြၽတ္ျပီး ေက်ာခြဲကာ ေရေဆးထားရန္)
ဆား - အနည္းငယ္
သၾကား - အနည္းငယ္
ၾကက္ဥအကာ - တစ္၀က္
ဆီ - အနည္းငယ္
ေရႊပဲသီး - ၁၅၀ ဂရမ္
ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၂ျမႊာ (ႏုပ္ႏုပ္စင္းထားပါ)
ခ်င္း - အနည္းငယ္
ၾကက္နားရြက္မႈိ - ၁၀ခုခန္႕ (ေရစိမ္ထားပါ။)
ပဲငံျပာရည္ - စားပြဲဇြန္း ၁ဇြန္း
ခရုဆီ - စားပြဲဇြန္း တစ္၀က္
တရုတ္ဆန္အရက္ - စားပြဲဇြန္း တစ္၀က္
ေကာ္မႈန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ဇြန္း

ခ်က္ျပဳတ္ပံု (ေလးေယာက္စာ)
- ပုစြန္ကို ဆား၊သၾကား၊ၾကက္ဥအကာရည္တို႕နဲ႕ သမေအာင္နယ္ပါ။
- ခရုဆီ၊ တရုတ္ဆန္အရက္၊ ပဲငံျပာရည္၊ ေကာ္မႈန္႕တို႕ကို ပန္းကန္လံုးထဲမွာ ေရာေမႊထားပါ။
- အိုးထဲဆီထည့္ျပီး ဆီက်က္တဲ့အခါ ပုစြန္ကို ဆယ္စကၠန္႕ခန္႕ေၾကာ္ကာ ပန္းကန္ထဲ ခဏထည့္ထားပါ။
- ေရႊပဲသီးကို ၁၅မိနစ္ခန္႕ေၾကာ္ျပီး ေနာက္ပန္းကန္တစ္လံုးမွာ ခဏထည့္ထားပါ။
- ၾကက္သြန္ျဖဴနဲ႕ခ်င္းကို အနံ႕ေမႊးၾကိဳင္လာတဲ့အထိ ေၾကာ္ျပီး ၾကြက္နားရြက္မႈိ၊ ေၾကာ္ထားတဲ့ပုစြန္တို႕ကို ထည့္ေၾကာ္ပါ။ ျပီးရင္ တရုတ္ ဆန္အရက္၊ ေကာ္မႈန္႕၊ ပဲငံျပာရည္နဲ႕ ခရုဆီတို႕ကို ပန္းကန္တစ္လံုးထဲမွာ ေရာေမႊျပီး ပုစြန္နဲ႕မႈိေၾကာ္ေနတဲ့ အိုးထဲထည့္ကာ ဆူပြက္လာ တဲ့အထိတည္ပါ။
- ေနာက္ဆံုးအဆင့္အေနနဲ႕ ေၾကာ္ထားတဲ့ေရႊပဲသီးကိုထည့္ျပီးရင္ေတာ့ ပူပူေႏြးေႏြးနဲ႕ ထမင္းျမိန္ေစမယ့္ တရုတ္စတုိင္ပုဇြန္ေၾကာ္ကို သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါျပီ။

သရက္သီး ထမင္းသုပ္
ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား
ၾကက္သား - ၂၅၀ဂရမ္ (ပါးပါးလွီးထားပါ)
ဆား - အနည္းငယ္
သၾကား - အနည္းငယ္
ငရုတ္ေကာင္း - အနည္းငယ္
ၾကက္သားမႈန္႕ - အနည္းငယ္
ဆီ - စားပြဲဇြန္း ၇ဇြန္း
ပုစြန္ေျခာက္ - ၅၅ ဂရမ္
ပုစြန္ငပိ - အနည္းငယ္
ေရွာက္ရြက္ - အနည္းငယ္(ပါးပါးလွီးထားပါ)
ခ်င္း - အနည္းငယ္
ၾကက္သြန္နီ(ေသး) - ၁၀လံုးခန္႕
ထမင္း - ၈၀၀ ဂရမ္ (အေအးခံထားပါ)
သခြားသီး - - ၂၁၀ ဂရမ္ (အေစ့ထုတ္ျပီး အတံုးေသးမ်ားလွီးထားပါ)
သရက္သီး(စိမ္း) - ၂၁၀ ဂရမ္ (အခြံခြာျပီးပါးပါးလွီးကာ ဖြဖြေလးေထာင္းထားပါ)
ငရုတ္သီး(နီ) - ၂ေတာင့္ (ပါးပါးလွီးထားပါ)
ၾကက္သြန္နီေၾကာ္ - စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း

ခ်က္ျပဳတ္ပံု (ေလးေယာက္စာ)
- ၾကက္သားကို ဆား၊ သၾကား၊ ငရုတ္ေကာင္း၊ ၾကက္သားမႈန္႕တို႕နဲ႕ သမေအာင္နယ္ျပီး ငါးမိနစ္ခန္႕ ႏွပ္ထားပါ။
- ဆီက်က္တဲ့အခါ ပုစြန္ေျခာက္ကို အနံ႕ေမႊးလာတဲ့အထိ ေၾကာ္ျပီး ခဏဖယ္ထားပါ။ ၾကက္သားကို အညိဳေရာင္သမ္းလာတဲ့အထိေၾကာ္ျပီး ဆီစစ္ထားပါ။
- ၾကက္သား၊ ပုစြန္ေျခာက္၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ခ်င္း၊ ေရွာက္ရြက္၊ ပုစြန္ငါးပိတို႕ကို ထမင္းနဲ႕ သမေအာင္နယ္ပါ။ ျပီးရင္ သခြားသီးနဲ႕ သရက္သီးကိုထည့္ျပီး ျပန္နယ္ပါ။
- ပန္းကန္ထဲမွာ နယ္ထားတဲ့ထမင္းကိုထည့္ျပီး အေပၚက ငရုတ္သီးစိမ္း၊ ၾကက္သြန္နီေၾကာ္တို႕နဲ႕ အလွဆင္ေပးျပီးရင္ေတာ့ အသြင္ဆန္းတဲ့ သရက္သီးထမင္းသုပ္ကို သံုးေဆာင္လို႕ရပါျပီ။

No comments: