တရုတ္ဟင္းလ်ာေတြကို
စားေသာက္ရတာ ကြၽန္ေတာ္ကေတာ့ၾကိဳက္တယ္။ စားေနၾကအသားေတြကိုခ်က္ျပဳတ္ထားတဲ့ဟင္း အမယ္ ေတြကိုေပါ့ေလ။
တျခား ထူးထူးဆန္းဆန္းဟင္းလ်ာေတြကိုေတာ့ ကြၽန္ေတာ္စားေလ့မရွိပါဘူး။ အစားအေသာက္ကို အႏုပညာတစ္ရပ္လို
ခ်က္ျပဳတ္စားေသာက္တတ္တဲ့ သူ႕တို႕အေလ့ကို ကြၽန္ေတာ္ကေတာ့ သေဘာက်တယ္။
ကဲအခု
တရုတ္စတိုင္ ပုစြန္ေၾကာ္နဲ႕ သရက္သီးထမင္းသုပ္ကို လုပ္စားၾကည့္ရေအာင္ေနာ္။
ကြၽန္ေတာ္ခ်က္တာဟုတ္ဘူးေနာ္..ဟဲဟဲ Corner of 26x65 Road, 02-74349 and No-146,
Corner of 73 x 32 Road , 02-68756 ေတြမွာရွိတဲ့ Cafe JJ မွာစားလို႕ရမယ္။
တရုတ္စတိုင္ ပုစြန္ေၾကာ္
ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား
ပုစြန္(အလတ္စား)
- ၂၅၀ဂရမ္ (အခြံခြၽတ္ျပီး ေက်ာခြဲကာ ေရေဆးထားရန္)
ဆား
- အနည္းငယ္
သၾကား
- အနည္းငယ္
ၾကက္ဥအကာ
- တစ္၀က္
ဆီ
- အနည္းငယ္
ေရႊပဲသီး
- ၁၅၀ ဂရမ္
ၾကက္သြန္ျဖဴ
- ၂ျမႊာ (ႏုပ္ႏုပ္စင္းထားပါ)
ခ်င္း
- အနည္းငယ္
ၾကက္နားရြက္မႈိ
- ၁၀ခုခန္႕ (ေရစိမ္ထားပါ။)
ပဲငံျပာရည္
- စားပြဲဇြန္း ၁ဇြန္း
ခရုဆီ
- စားပြဲဇြန္း တစ္၀က္
တရုတ္ဆန္အရက္
- စားပြဲဇြန္း တစ္၀က္
ေကာ္မႈန္႕
- လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ဇြန္း
ခ်က္ျပဳတ္ပံု
(ေလးေယာက္စာ)
-
ပုစြန္ကို ဆား၊သၾကား၊ၾကက္ဥအကာရည္တို႕နဲ႕ သမေအာင္နယ္ပါ။
-
ခရုဆီ၊ တရုတ္ဆန္အရက္၊ ပဲငံျပာရည္၊ ေကာ္မႈန္႕တို႕ကို ပန္းကန္လံုးထဲမွာ ေရာေမႊထားပါ။
-
အိုးထဲဆီထည့္ျပီး ဆီက်က္တဲ့အခါ ပုစြန္ကို ဆယ္စကၠန္႕ခန္႕ေၾကာ္ကာ ပန္းကန္ထဲ ခဏထည့္ထားပါ။
-
ေရႊပဲသီးကို ၁၅မိနစ္ခန္႕ေၾကာ္ျပီး ေနာက္ပန္းကန္တစ္လံုးမွာ ခဏထည့္ထားပါ။
-
ၾကက္သြန္ျဖဴနဲ႕ခ်င္းကို အနံ႕ေမႊးၾကိဳင္လာတဲ့အထိ ေၾကာ္ျပီး ၾကြက္နားရြက္မႈိ၊ ေၾကာ္ထားတဲ့ပုစြန္တို႕ကို
ထည့္ေၾကာ္ပါ။ ျပီးရင္ တရုတ္ ဆန္အရက္၊ ေကာ္မႈန္႕၊ ပဲငံျပာရည္နဲ႕ ခရုဆီတို႕ကို ပန္းကန္တစ္လံုးထဲမွာ
ေရာေမႊျပီး ပုစြန္နဲ႕မႈိေၾကာ္ေနတဲ့ အိုးထဲထည့္ကာ ဆူပြက္လာ တဲ့အထိတည္ပါ။
-
ေနာက္ဆံုးအဆင့္အေနနဲ႕ ေၾကာ္ထားတဲ့ေရႊပဲသီးကိုထည့္ျပီးရင္ေတာ့ ပူပူေႏြးေႏြးနဲ႕ ထမင္းျမိန္ေစမယ့္
တရုတ္စတုိင္ပုဇြန္ေၾကာ္ကို သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါျပီ။
သရက္သီး ထမင္းသုပ္
ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား
ၾကက္သား
- ၂၅၀ဂရမ္ (ပါးပါးလွီးထားပါ)
ဆား
- အနည္းငယ္
သၾကား
- အနည္းငယ္
ငရုတ္ေကာင္း
- အနည္းငယ္
ၾကက္သားမႈန္႕
- အနည္းငယ္
ဆီ
- စားပြဲဇြန္း ၇ဇြန္း
ပုစြန္ေျခာက္
- ၅၅ ဂရမ္
ပုစြန္ငပိ
- အနည္းငယ္
ေရွာက္ရြက္
- အနည္းငယ္(ပါးပါးလွီးထားပါ)
ခ်င္း
- အနည္းငယ္
ၾကက္သြန္နီ(ေသး)
- ၁၀လံုးခန္႕
ထမင္း
- ၈၀၀ ဂရမ္ (အေအးခံထားပါ)
သခြားသီး
- - ၂၁၀ ဂရမ္ (အေစ့ထုတ္ျပီး အတံုးေသးမ်ားလွီးထားပါ)
သရက္သီး(စိမ္း)
- ၂၁၀ ဂရမ္ (အခြံခြာျပီးပါးပါးလွီးကာ ဖြဖြေလးေထာင္းထားပါ)
ငရုတ္သီး(နီ)
- ၂ေတာင့္ (ပါးပါးလွီးထားပါ)
ၾကက္သြန္နီေၾကာ္
- စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း
ခ်က္ျပဳတ္ပံု (ေလးေယာက္စာ)
-
ၾကက္သားကို ဆား၊ သၾကား၊ ငရုတ္ေကာင္း၊ ၾကက္သားမႈန္႕တို႕နဲ႕ သမေအာင္နယ္ျပီး ငါးမိနစ္ခန္႕
ႏွပ္ထားပါ။
-
ဆီက်က္တဲ့အခါ ပုစြန္ေျခာက္ကို အနံ႕ေမႊးလာတဲ့အထိ ေၾကာ္ျပီး ခဏဖယ္ထားပါ။ ၾကက္သားကို အညိဳေရာင္သမ္းလာတဲ့အထိေၾကာ္ျပီး
ဆီစစ္ထားပါ။
-
ၾကက္သား၊ ပုစြန္ေျခာက္၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ခ်င္း၊ ေရွာက္ရြက္၊ ပုစြန္ငါးပိတို႕ကို ထမင္းနဲ႕
သမေအာင္နယ္ပါ။ ျပီးရင္ သခြားသီးနဲ႕ သရက္သီးကိုထည့္ျပီး ျပန္နယ္ပါ။
-
ပန္းကန္ထဲမွာ နယ္ထားတဲ့ထမင္းကိုထည့္ျပီး အေပၚက ငရုတ္သီးစိမ္း၊ ၾကက္သြန္နီေၾကာ္တို႕နဲ႕
အလွဆင္ေပးျပီးရင္ေတာ့ အသြင္ဆန္းတဲ့ သရက္သီးထမင္းသုပ္ကို သံုးေဆာင္လို႕ရပါျပီ။
No comments:
Post a Comment