ဒီလေတာ့
ဆရာမလမင္းမိုမိုက ခ်က္နည္းအဆန္းေလးေတြနဲ႕ သြားရည္ယိုေအာင္ လက္စြမ္းျပထားပါတယ္။ ေဆးဘဲဥဆိုတာ
ၾကက္သြန္ နီနဲ႕သုပ္တာပဲစားဖူးတဲ့ကြၽန္ေတာ့္အတြက္ေတာ့ သူခ်က္ျပတာက ပိုအရသာေကာင္းတယ္ေပါ့ေနာ္။
မိႈေကာ္ရည္ကိုလည္း ခ်ိဳစပ္ေလး ေၾကာ္ေပးတယ္၊ ျပီးေတာ့ ၀က္နံရံုးကိုမအီေအာင္ ၾကံမဆိုင္နဲ႕ဟင္းခ်ိဳခ်က္ေပးထားျပန္ပါတယ္။
သူငယ္ခ်င္းတို႕
ခ်က္စားၾကည့္ၾကပါဦး ခင္ဗ်ာ့။
(၁) ၀က္သားေဆးဘဲဥေပါင္း
လိုအပ္ေသာပစၥည္းမ်ား
၀က္မိုးခိုသားႏုႏု
၄၀သား၊ ေဆးဘဲဥ ေလး-ငါးလံုး၊ ၾကက္သြန္နီ သံုးဥ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ ငါးျမႊာ၊ မုန္ညင္းထုပ္အရြက္
ငါး-ေျခာက္ရြက္၊ ၾကက္ဥ တစ္လံုး၊ ခ်င္း တစ္လက္မအတံုးခန္႕၊ ခရုဆီ ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း၊
ပဲငံျပာရည္အပ်စ္ ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း၊ ေကာ္မႈန္႕ ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္းခြဲ၊ ဆား/သၾကား/ဟင္းခတ္မႈန္႕
အနည္းငယ္စီ။
ခ်က္ရန္ၾကာျမင့္ခ်ိန္ - ၃၀-၄၀မိနစ္ခန္႕
-
ႏုေသာ ၀က္မိုးခိုသားကို ေတာက္ေတာက္စဥ္းပါ။
-
ၾကက္သြန္နီ၊ၾကက္သြန္ျဖဴတို႕ကို ေတာက္ေတာက္စဥ္းပါ။
-
မုန္ညင္းထုပ္နဲ႕ တျခားမိမိႏွစ္သက္ရာ ဟင္းသီးဟင္းရြက္တို႕ကို ေတာက္ေတာက္စဥ္းျပီးထည့္ႏိုင္ပါတယ္။
-
ၾကက္ဥတစ္လံုးေခါက္ေမႊထားပါ။ ခ်င္းကို ညက္ညက္ေထာင္းကာ အရည္ညႇစ္ယူထားပါ။
-
အားလံုးေရာေႏွာကာ ခ်င္းရည္၊ ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႕၊ သၾကား၊ခရုဆီ၊ ပဲငံျပာရည္ အပ်စ္၊ ဆား၊ဟင္းခတ္မႈန္႕၊ေကာ္မႈန္႕တို႕
သင့္ေတာ္ရံု ထည့္ျပီး ေရေလးစြတ္ရံုမွ်နဲ႕ သမေအာင္နယ္ပါ။
-
အပူခံဖန္အုပ္ထဲထည့္ပါ။ ေဆးဘဲဥေတြကို အခြံႏႊာျပီး အသားေတြေပၚက ဖိႏွစ္၍ ေနရာခ်ပါ။ အေပၚမွ
ေရေလးအနည္းငယ္ဆြတ္ဖ်န္းျပီး ေပါင္းအိုးအတြင္း ေရနဲ႕မထိေအာင္ ေနရာခ်ကာ ၂၅မိနစ္၊ မိနစ္
၃၀ခန္႕ေပါင္းပါ။
-
ၾကာခ်ိန္ ၀က္သားအႏုအရင့္ေပၚမူတည္ျပီး အနည္းငယ္ ကြဲျပားတတ္ပါတယ္။ အိုးမခ်ခင္ကပင္ ေမႊးပ်ံ႕ေနပါျပီ။
အရသာရွိလွပါတယ္။
(၂) မိႈေကာ္ရည္ခ်ိဳစပ္
လိုအပ္ေသာပစၥည္မ်ား
ေကာက္ရိုးမႈိ
အရြယ္ေတာ္ ၂၀သားခန္႕၊ ငရုတ္သီးအရွည္ပြ အနီေရာင္ ႏွစ္ေတာင့္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ ေလးျမႊာ၊ ခရုဆီ
ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္းခြဲ၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေဆာ့စ္အခ်ိဳ ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း၊ ေကာ္မႈန္႕
လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္းခြဲ၊ ဆား/ဟင္းခတ္မႈန္႕ အနည္းငယ္စီ။
ခ်က္ရန္ၾကာျမင့္ခ်ိန္ - ၁၅မိနစ္ခန္႕
-
ေကာက္ရိုးမႈိအရြယ္ေတာ္ေလးေတြကို သန္႕စင္ပါ။
-
ငရုတ္သီးအနီေရာင္အပြရွည္ေတာင့္မ်ားကို ေစာင္းေစာင္းလွီးျဖတ္ထားပါ။
-
ၾကက္သြန္ျဖဴ ဓားျပားရိုက္ျပီး ဆီသတ္ပါ။ ၾကက္သြန္ျဖဴ ေမႊးလာရင္ မႈိေတြကိုထည့္ပါ။
-
ေရေလးနည္းနည္းေတာက္ျပီး ခဏေၾကာ္ပါ။
-
ငရုတ္သီးေတာင့္ေတြထည့္ပါ။ ခရုဆီ ထည့္ပါ။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေဆာ့စ္(အခ်ိဳ)နည္းနည္းထည့္ပါ။
-
မႈိႏူးတဲ့အထိ ေရေလးနည္းနည္း ဇြန္းနဲ႕ထည့္ပါ။ မႈိႏူးရင္ ဆား၊ဟင္းခတ္မႈန္႕ထည့္ျပီး အရသာျမည္းပါ။
-
အရသာအေနေတာ္ရင္ ေကာ္မႈန္႕အနည္းငယ္ကို ေရေအးနဲ႕ အျပင္မွာေဖ်ာ္ျပီး အိုးထဲထည့္ေမႊလိုက္ပါ။
ႏွံ႕ေအာင္ေမႊျပီးရင္ အိုးခ်ႏိုင္ပါျပီ။
(၃) ၀က္နံရိုးၾကံမဆိုင္ဟင္းရည္
လိုအပ္ေသာပစၥည္းမ်ား
၀က္နံရိုး
၁၅က်ပ္သားခန္႕၊ ၾကက္သြန္နီ ႏွစ္ဥ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ သံုးျမႊာ၊ ခ်င္း ႏွစ္လက္မခန္႕အတံုး၊
ၾကံမဆိုင္ ၁၅က်ပ္သားခန္႕၊ ငရုတ္နီပြ သံုး-ေလးေတာင့္၊ ဆား/ဟင္းခတ္မႈန္႕အနည္းငယ္စီ။
ခ်က္ရန္ၾကာျမင့္ခ်ိန္ - ၃၀မိနစ္
-
ၾကံမဆိုင္ကို အခ်ဥ္၊ အငန္ႏွင့္ အနံ႕အသက္ေလ်ာ့ေအာင္ ေရေႏြးပူနဲ႕ သန္႕စင္ပါ။ အခ်ဥ္၊အငန္ၾကိဳက္ရင္
ေရေအးနဲ႕ပဲသန္႕စင္ပါ။
-
၀က္နံရိုးကို ဆား၊ၾကက္သြန္နီ၊ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ခ်င္းပါးပါးလွီးတို႕နဲ႕ျပဳတ္ပါ။ ဆူပြက္ရင္
အေပၚယံေ၀့ေနတဲ့ အျမွဳပ္တခ်ိဳ႕ကို ခပ္ဖယ္ပစ္ပါ။
-
အနည္းငယ္ႏူးလွ်င္ ၾကံမဆိုင္ကို ႏွစ္သက္သလို လွီးျဖတ္ျပီး ထည့္ပါ။
-
ၾကံမဆိုင္ဖတ္ႏူးရင္ ငရုတ္ေတာင့္ေတြ ခြဲျခမ္းျပီးထည့္ပါ။
-
အရသာျမည္းျပီး ဆား/ဟင္းခတ္မႈန္႕ လိုအပ္သလိုျဖည့္စြက္ပါ။ ငရုတ္ေကာင္းၾကိဳက္တတ္ရင္ ထည့္ႏိုင္ပါတယ္။
Ref: The Chic
Magazine (No.22, August 2012)
No comments:
Post a Comment