Sunday, July 22, 2012

Thai Style Spicy Cuisine



အခုလတ္တေလာ ထိုင္းဟင္လ်ာေတြကို စားေသာက္ရတာ အရသာေတြ႕ေန ပါတယ္။ ကြၽန္ေတာ့္သူငယ္ခ်င္းကေတာ့ မၾကိဳက္ပါဘူးတဲ့ေလ။ ထံုးစံအတိုင္း ကြၽန္ေတာ္က အေရွ႕တိုင္းအစားအစာခ်က္ျပဳတ္ပံုေတြကိုၾကိဳက္ႏွစ္သက္သူဆို ေတာ့ စားတာပါပဲ ထိုင္းအစားအစာကို။

ဇူလိုင္ မိုးစက္ေတြထဲ ထိုင္းစတိုင္လ္ ရွဴးရွဴးရွဲရွဲဟင္းလ်ာေတြကို ရန္ကုန္ျမိဳ႕၊ နတ္ေမာက္လမ္း၊ ကန္ေတာ္ၾကီး (ေရႊကြၽန္း) မွာရွိတဲ့ Bangkok Kitchen စားေသာက္ဆိုင္က လက္ရာေကာင္းေကာင္း ဟင္းလ်ာသံုးမ်ိဳးကို အရသာခံၾကည့္ရေအာင္ လား ေဘာ္ဒါတို႕ေရ။

တံုခလံုကိုင္ (ၾကက္ခ်ဥ္စပ္ဟင္း)
လိုအပ္ေသာပစၥည္းမ်ား

ၾကက္သား - ၃၅၀ ဂရမ္၊ စပါးလင္ - ၃ပင္၊ ပဒဲေကာ ပါးပါးလွီး - ၆ခု၊ ၾကက္သြန္နီကင္ - ၅ စိတ္၊ မႈိ (ေကာက္ရိုးမႈိ) - ၁၀၀ဂရမ္၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး - ၁လံုး၊ ၾကက္ျပဳတ္ရည္(ဟင္းခ်ိဳပန္းကန္ ႏွစ္လံုးစာ) - ႏွစ္ခြက္၊ မန္းက်ည္းရြက္ - ၁/၂ခြက္၊ မန္းက်ည္းရည္ - အနည္းငယ္၊ သံပရာရည္ - အနည္းငယ္၊ ငံျပာရည္ - အနည္းငယ္၊ ငရုတ္သီးေျခာက္ - အနည္းငယ္။

ခ်က္ျပဳတ္နည္း
ၾကက္သားျပဳတ္ရည္(၂)ခြက္ကို ဒယ္အိုးထဲသို႕ထည့္ပါ။ ပဒဲေကာကင္(ပါးပါးလွီး)၊ ၾကက္သြန္နီကင္၊ ၾကက္သားတံုးတို႕ကို ထည့္ပါ။ ျပီးလွ်င္ စပါးလင္၊ မႈိ၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊မန္က်ည္းရြက္တို႕ကိုထည့္ပါ။ ေရအနည္းငယ္ဆူလာလွ်င္ အရသာအတြက္ သံပရာရည္၊ ငံျပာရည္၊ မန္းက်ည္းရည္တို႕ကို မိမိႏွစ္သက္သလိုထည့္ျပီး သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါျပီ။
(ၾကက္ျပဳတ္ရည္ကိုကိုယ္လိုသလိုႏႈိင္းဆထည့္ပါ။ ပဒဲေကာကေတာ့ ပူစပ္တဲ့အရသာအတြက္ျဖစ္ပါတယ္)

မူဖက္ပစ္ထိုင္းဒမ္ (၀က္သားငရုတ္ေကာင္းခ်က္)
လိုအပ္ေသာပစၥည္းမ်ား

၀က္သား(ပါးပါးလွီး) - ၂၀၀ဂရမ္၊ ငရုပ္ပြ(စိမ္း) - ၃၀ဂရမ္၊ ငရုတ္ပြ(နီ) - ၃၀ဂရမ္၊ငရုတ္ပြ(၀ါ) - ၃၀ဂရမ္၊ ၾကက္သြန္နီ (ေသးေသးတံုး) - ၃၀ဂရမ္၊ ေျပာင္းဖူးအေသး - ၃၀ဂရမ္၊ မုန္လာဥနီ ၃၀ဂရမ္၊ ငရုတ္ေကာင္းအမည္း/အျဖဴ - ၂၀ဂရမ္၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး - ၂လံုး၊ ၾကက္သြန္ျမိတ္ - ၃၀ဂရမ္၊ ခရုဆီ(ဇြန္းၾကီး) - ၂ဇြန္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ(ႏုပ္ႏုပ္စင္း) - ၅တက္္၊ဆီ - အနည္းငယ္။

ခ်က္ျပဳတ္နည္း
ဒယ္အိုးထဲတြင္ ဆီထည့္ျပီး အသားကိုေၾကာ္ပါ။ ျပီးလွ်င္ ေရအနည္းငယ္ထည့္ပါ။ ငရုတ္ပြ၊ ၾကက္သြန္နီ၊ေျပာင္းဖူးအေသး၊ မုန္လာဥနီ၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီးနဲ႕ ၾကက္သြန္ျမိတ္တို႕ကိုထည့္ပါ။ ေနာက္ဆံုးမွာ ခရုဆီ၊ ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႕တို႕ကိုထည့္ျပီး အနံ႕၊ အရသာနဲ႕ျပည့္စံုတဲ့ ထိုင္းစတိုင္လ္၀က္သားငရုတ္ေကာင္းခ်က္ကို သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါျပီ။

ဖက္ခ်ာပလာ (ငါးအသား + ထိုင္းအေမႊးအၾကိဳင္အစပ္ေၾကာ္)
လိုအပ္ေသာပစၥည္းမ်ား

ငါးအသားလႊာ - ၂၀၀ဂရမ္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ(ႏုပ္ႏုပ္စင္း) - ၃တက္၊ ငရုတ္ပြ(စိမ္း/နီ) - ၃၀ဂရမ္၊ ယိုဒယားပင္စိမ္း (ေဟာလဖား)- ၁/၂ခြက္၊ပင္စိမ္း(ကေဖာင္း)ေၾကာ္ - ၁/၂ခႊက္။ ယိုးဒယားခ်င္း (ကခ်ိဳင္) - ၅ခု၊ခရုဆီ(ဇြန္းၾကီး) -၂ဇြန္း၊ပဲငံျပာရည္(ဇြန္းေသး) - ၂ဇြန္း၊ သၾကား(ဇြန္းေသး) - ၂ဇြန္း၊ ဆား(ဇြန္းေသး) - ၂ဇြန္း၊ ဆီ - အနည္းငယ္။

ခ်က္ျပဳတ္နည္း
ငါးအသားလႊာကို ဆားနဲ႕ေဆးပါ။ ျပီးလွ်င္ဆီႏွင့္ေၾကာ္ပါ။ ၾကက္သြန္ျဖဴ(ႏုပ္ႏုပ္စင္း)ကို ဆီသတ္ပါ။ ပါ၀င္ေသာအေမႊး အၾကိဳင္အရြက္မ်ားနဲ႕ ခရုဆီ၊ ပဲငံျပာရည္၊ သၾကား၊ ဆားတို႕ကိုထည့္ျပီး ေမႊးပ်ံ႕တဲ့ အနံ႕အရသာနဲ႕ ငါးအသားအစပ္ေၾကာ္ ဟင္းလ်ာကို သံုးေဆာင္ႏိုင္ျပီျဖစ္ပါတယ္။

No comments: