ဒီတစ္လ ဆရာမ လမင္းမိုမိုက ၾကက္သားကို ထိုင္းစတိုင္ ေဂၚရခါးသီးနဲ႕ခ်ိဳစပ္ေလးခ်က္၊
ဟင္းရံအေနနဲ႕ ၾကက္အူေခ်ာင္းကို သီးရြက္စံုနဲ႕ သုပ္ပါသတဲ့။ ဟင္းရည္ကိုေတာ့ ပဲနီေလးနဲ႕
သီးစံုမဆလာခ်ဥ္ရည္ဟင္းေလးခ်က္ေပးပါတယ္။
အမည္စံုအသီးအရြက္ေတြေရာ အသားေတြေရာ ေရာေမႊခ်က္ျပဳတ္ထားတာ ျမင္ရတာနဲ႕တင္
ပသာဒရွိလွပါတယ္။ ကဲခ်က္ျပဳတ္ စားေသာက္ၾကည့္ၾကပါစို႕။
ၾကက္သားေဂၚရခါးသီးခ်ိဳစပ္ဟင္း၊
လိုအပ္ေသာပစၥည္းမ်ား
ၾကက္သားႏုႏု ၃၅က်ပ္သား(တစ္ျခမ္းခန္႕)၊ ဆီ သံုးက်ပ္သား၊ ေဂၚရခါးသီး တစ္လံုး၊
ၾကက္သြန္နီ ေလးဥ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ ေလးျမႊာ၊ ငရုတ္သီးစိမ္း ၁၀ေတာင့္၊ ငါးပိစိမ္းစား အနည္းငယ္၊
ထန္းလ်က္ တစ္လံုး၊ Tom Ka Paste ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း၊ အုန္းႏို႕မႈန္႕ ထမင္းစားဇြန္း
ႏွစ္ဇြန္း၊ ပဲငံျပာရည္အပ်စ္/အက်ဲ ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္းစီ၊ ခရုဆီ ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း၊
ဆား/ဟင္းခ်ိဳမႈန္႕ အနည္းငယ္စီ။
ခ်က္ရန္ၾကာျမင့္ခ်ိန္
- ၃၀ မိနစ္
- ၾကက္သားတံုးေလးေတြကို ပဲငံျပာရည္ အက်ဲ၊ပဲငံျပာရည္အပ်စ္၊ ခရုဆီ၊ ထန္းလ်က္
တစ္လံုးထုထည့္ကာ ငါးပိစိမ္းစားနည္းနည္း၊ ဟင္းခ်ိဳမႈန္႕အနည္းငယ္တို႕နဲ႕နယ္ျပီး မိနစ္
၂၀ေလာက္ႏွပ္ထားပါ။
- ၾကက္သြန္ျဖဴ အျဖဴ- အနီ နဲ႕ငရုတ္သီးစိမ္းကိုေထာင္းျပီး ဆီသတ္ပါ။ ငရုတ္သီးစိမ္းေထာင္း
ဆီသတ္တဲ့အခါ နည္းနည္းမႊန္ပါမယ္။
- ဆီေသျပီဆိုရင္ Tom Ka Paste ေလးနည္းနည္းထည့္ေမႊေပးပါ။
- အုန္းႏို႕မႈန္႕ ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္းေလာက္ ေရေအးနဲ႕ေဖ်ာ္ျပီးထည့္ပါ။
ေမႊးရနံ႕ေလးထြက္လာပါမယ္။
- နယ္ထားတဲ့ ၾကက္သားတံုးေတြရယ္၊ ေဂၚရခါးသီးကို အတံုးေလးေတြလွီးထည့္ျပီး
ႏူးတဲ့အထိ ေရနည္းနည္းခ်င္း ထည့္ျပီးခ်က္ပါ။
- မႏူးခင္တစ္၀က္ေလာက္မွာ ၾကက္သြန္နီဥကို ႏွစ္ဥေလာက္ ေလးစိတ္ျခမ္းျပီးထည့္လိုက္ပါ။
အရသာထူးကဲတဲ့ ၾကက္သား၊ ေဂၚရခါးသီး ခ်ိဳစပ္ႏွပ္ပါ။ (Tom Ka Paste က ထိုင္းကလာတဲ့ ရယ္ဒီမိတ္ဟင္းခ်က္အႏွစ္တစ္မ်ိဳးထင္ပါတယ္။
အုန္းႏို႕မႈန္႕လည္းအလားတူပါပဲ)
ၾကက္အူေခ်ာင္းသီးရြက္စံုသုပ္၊
လိုအပ္ေသာပစၥည္းမ်ား
ၾကက္အူေခ်ာင္း သံုးေခ်ာင္း၊ဆီ ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္းခန္႕၊ ခ်ဥ္ေပါင္ရြက္
လက္တစ္ဆုပ္ခန္႕၊ မွ်စ္ လက္တစ္ဆုပ္ခန္႕၊ ရံုပတီသီး သံုးေတာင့္၊ ၾကက္သြန္နီ သံုးဥ၊ ငရုတ္သီးစိမ္း
ငါး-ေျခာက္ေတာင့္၊ ပုစြန္ငံျပာရည္ အနည္းငယ္၊ ဟင္းခ်ိဳမႈန္႕ အနည္းငယ္။
ၾကာျမင့္ခ်ိန္
- ၂၀ မိနစ္
- ၾကက္အူေခ်ာင္းေတြကို ဆီပူလွိမ့္ျပီး တစ္ျခမ္းျခမ္းကာ ေစာင္းေစာင္းေလးေတြ
လွီးထားပါ။
- ေရေႏြးအိုးတစ္အိုးဆူေအာင္တည္ပါ။ အေစာင္းေလးေတြကို လွီးထားတဲ့ ရံုးပတီသီးကို
အရင္ထည့္ကာ ခဏျပဳတ္ပါ။
- ေရေႏြးအိုးမွာ ခ်ဥ္ေပါင္ရြက္ ဆက္ထည့္ျပဳတ္ပါ။ ဆယ္ျပီး ေရညႇစ္ထားပါ။ ေနာက္ဆံုးမွ်စ္
ဆက္ျပဳတ္ပါ။ မွ်စ္ႏူးရင္ ဆယ္စစ္ထားျပီး ေရေႏြးကိုသြန္လို႕ရပါျပီ။
- ၾကက္သြန္နီတစ္၀က္ကို ဆီခ်က္ခ်က္ထားပါ။ ေနာက္တစ္၀က္ကို အကြင္းေလးလွီးထားပါ။
အကြင္းလွီးတာက အျမင္လွဖို႕ သက္သက္ ျဖစ္ပါတယ္။ ငရုတ္သီးစိမ္းကို အရွည္လိုက္ျခမ္းထားပါ။
- အဲဒါေတြကို အားလံုးကို ေရာေႏွာျပီး ဆီခ်က္၊ ငံျပာရည္၊ အခ်ိဳမႈန္႕ေလးနဲ႕
နယ္သုပ္လိုက္တဲ့အခါ ခ်ဥ္ခ်ဥ္၊ ျဖန္းျဖန္း၊စပ္စပ္၊ဆိမ့္ဆိမ့္ ေလးမွာ ရံုးပတီသီးရဲ႕ ခြၽဲတဲတဲအရသာေလးစြက္ေနတဲ့
ခံတြင္းျမိန္ေစမယ့္ ဟင္းရံတစ္ခြက္ ရပါျပီ။
ပဲနီေလး သီးစံုမဆလာခ်ဥ္ရည္ဟင္း
လိုအပ္ေသာပစၥည္းမ်ား
ပဲနီေလး လက္တစ္ဆုပ္ခန္႕၊ ဆီ ႏွစ္က်ပ္ခြဲသားခန္႕၊ မွ်စ္ ၁၅က်ပ္သားခန္႕၊
ခရမ္းသီးတစ္လံုး၊ ရံုးပတီသီး ငါးေတာင့္၊ ပဲေတာင့္ရွည္ ငါးေတာင့္၊ အာလူးၾကီးၾကီး သံုးလံုး၊
ပ်ဥ္းေတာ္သိမ္ရြက္ ၁၀ရြက္ခန္႕၊ ၾကက္သြန္နီ ႏွစ္ဥ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ ႏွစ္ျမႊာ၊၊ ငရုတ္ပြေျခာက္
ႏွစ္ေတာင့္၊ ခ်င္း လက္တစ္ဆစ္ခန္႕၊ မန္းက်ည္းသီး ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္းခန္႕၊ ပုစြန္ငံျပာရည္
အနည္းငယ္၊ မဆလာ ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း၊ ဆား/ ဟင္းခ်ိဳမႈန္႕ အနည္းငယ္စီ။
ခ်က္ရန္ၾကာျမင့္ခ်ိန္
- ၃၀ မိနစ္
- ပဲနီေလးကို တစ္နာရီခန္႕ ေရစိမ္ထားျပီး ေရကိုသြန္ပါ။ ၁၅မိနစ္ခန္႕ျပဳတ္ျပီး
ေၾကေအာင္ေခ်ပါ။
- ၾကက္သြန္ျဖဴ/နီ၊ငရုတ္သီးပြေျခာက္ကို ညက္ေအာင္ေထာင္းပါ။ ဟင္းသီးဟင္းရြက္ေတြ
လွီးထားပါ။ အာလူးကို အေနေတာ္တံုးထားပါ။
- ေရအနည္းငယ္ထည့္ျပီး မွ်စ္နဲ႕ အာလူးကိုႏူးပါေစ။ အာလူးနဲ႕မွ်စ္ ႏူးစျပဳရင္
အသီးအႏွံေတြနဲ႕ ပ်ဥ္းေတာ္သိမ္ရြက္ကိုထည့္ျပီးေမႊပါ။
- ငံျပာရည္၊ဆား၊ဟင္းခ်ိဳမႈန္႕တို႕ သင့္ေတာ္ေအာင္ထည့္ပါ။ ေရအနည္းငယ္နဲ႕
အာလူးႏူးေစျပီးမွ မိမိလိုသေလာက္ ေရကိုမွန္းကာထည့္ပါ။ ဟင္းအိုးဆူရင္ အေပါ့အငန္ျမည္းျပီး
ခ်ႏိုင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment