Saturday, July 14, 2012

ဘဲေပါင္း ဆီခ်က္


ဘဲေပါင္းဆီခ်က္ကို အရမ္းၾကိဳက္ပါတယ္။ အခုအခ်က္အျပဳတ္ေကာင္းေကာင္းေလးေတြကိုခ်က္ျပျပီး သြားရည္ယိုေအာင္ အျမဲလုပ္တဲ့ ညီမေလး ၀တ္ရည္ရဲ႕ဆိုက္က ျပန္လည္ကူးယူျပီးတင္လိုက္ပါတယ္။ သူ႕ဆိုက္မွာေတာ့ အဆင့္ဆင့္ ဓာတ္ပံုေလးေတြရိုက္ျပျပီးခ်က္ျပဳတ္ထားပါတယ္လို႕ေနာ္။
ဘဲေပါင္း ဆီခ်က္ ေခါက္ဆြဲ (၄ေယာက္စာ)
 မနက္စာ၊ ေန႔လည္စာ အစာေျပအျဖစ္ လုပ္စားနုိင္ေအာင္ ဘဲေပါင္း ဆီခ်က္ေခါက္ဆြဲေလးပါ။ ဘဲသားကို နူးအိေအာင္ ၀တ္ရည္ကေတာ႔ အရင္ဆံုး ဆန္၀ိုင္၊ တရုတ္ဟင္းခတ္ေတြနဲ႔ နုပ္ျပီမွ pressure cooker နဲ႔ေပါင္းထားပါတယ္။ ဆီခ်က္ေခါက္ဆြဲ အအီေျပ ၾကက္သြန္နီ၊ ငရုတ္သီးေဆာ႔ခ်ဥ္ေလးနဲ႔ တြဲဖက္သံုးေဆာင္နုိင္ပါတယ္။ တူတူခ်က္ၾကည္႔ရေအာင္…
ဘဲေပါင္းတြင္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
၁။ ဘဲေပါင္ရင္သား – ၄၀က်ပ္သား (သန္႔စင္ျပီးသား)
၂။ တရုတ္မာဆလာ – စားပြဲတင္ဇြန္း တ၀က္
၃။ သၾကား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ဇြန္း
၄။ ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ဇြန္း
၅။ ပဲငံျပာရည္ (အေနာက္) – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
၆။ ပဲငံျပာရည္ (အၾကည္) – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ဇြန္း
ရ။ ဗီနီကာ – စားပြဲတင္ဇြန္း တ၀က္
၈။ ၾကက္သြန္ျဖဴ – ၄မႊာ (နွုတ္နွုတ္စဥ္းထားပါ)
၉။ ဂ်င္း – လက္တဆစ္ (နွုတ္နွုတ္စဥ္းထားပါ)
၁၀။ ဆန္၀ုိင္ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း
ဆီခ်က္တြင္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
၁။ ေခါက္ဆြဲျပား – ၁၅က်ပ္သား
၂။ ၾကက္သြန္ျမိတ္ – ၂စည္း (ပါးပါးလွီးပါ)
၃။ ၾကက္သြန္ျဖဴ – ၆မႊာ (နွုတ္နွုတ္စဥ္းျပီ ဆီခ်က္ခ်က္ထားေပးပါ)
၄။ ပဲငံျပာရည္(အၾကည္)
၅။ ၾကက္သားမွုန္႔
ခ်က္ျပဳတ္နည္း
၁။ ခြက္တစ္ခုထဲတြင္ ဘဲသားကို ထည္႔ျပီ ဆူး(သို႔)ခရင္းျဖင္႔ ထုိးေပးပါ။
မွတ္ခ်က္။ ။ ဘဲသားနုပ္ရာတြင္ အသားထဲတြင္ စိမ္႔၀င္ရန္ ခရင္းျဖင္႔ ထုိးျခင္းျဖစ္သည္။

၂။ ျပီမွ ဘဲေပါင္းအတြက္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ားျဖစ္ေသာ (တရုတ္မာဆလာ၊ သၾကား၊ ဆား၊ ပဲငံျပာရည္၊ ဂ်င္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ဗီနီကာ၊ ဆန္၀ိုင္)အားလံုးျဖင္႔ ေရာနုယ္ျပီ ၁နာရီခန္႔နုပ္ထားေပးပါ။
၃။ နုပ္ျပီလွ်င္ ေပါင္းအုိး Pressure Cooker ထဲသို႔ နုပ္ထားေသာ ဘဲသား နွင္႔ ေရ(၃ခြက္)ကို ထည္႔ကာ အဖံုးအုပ္ျပီ မိနစ္ ၃၀ခန္႔ ေပါင္းေပးပါ။
၄။ နူးအိေသာ ဘဲေပါင္းရျပီဆိုလွ်င္ ဆီခ်က္ေခါက္ဆြဲ တစ္ပြဲစာ ျပင္ပါေတာ႔မည္။
၅။ ပန္းကန္လံုးတစ္ခုထဲသို႔ ေခါက္ဆြဲဖတ္(တေယာက္စာ)၊ ၾကက္သြန္ျဖဴေၾကာ္၊ ဆီခ်က္ (စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း)၊ ၾကက္သြန္ျမိတ္ (အနည္းငယ္)၊ ပဲငံျပာရည္ (လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း)၊ ၾကက္သားမွုန္႔ (လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္) ျဖင္႔ တပြဲစာ ျပင္လိုက္ပါ။
၆။ ျပီမွ အေပၚမွ ဘဲေပါင္းတင္ကာ ဘဲေပါင္း ဆီခ်က္ေခါက္ဆြဲကို အခ်ဥ္ျဖင္႔ သံုးေဆာင္နုိင္ပါျပီ။
မွတ္ခ်က္ ။ ။ ဆီခ်က္ေခါက္ဆြဲနွင္႔ တြဲစားရန္ အခ်ဥ္အတြက္ (ပါးပါးလွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီ(၂လံုး)၊ ငရုတ္သီးေဆာ႔ (စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း)) တုိ႔ကို ခြက္တစ္ခုထဲ ေရာနယ္ေပးပါ။


Credit: http://www.wutyeefoodhouse.com/?p=3112

No comments: