အဆာေျပအျဖစ္စားစား ဟင္းပြဲအျဖစ္ တည္ခင္းလ်ွင္လည္းရတဲ့ ဟင္းလ်ာ ႏွစ္မ်ိဳးကို ကူးယူၿပီး Share ေပးလိုက္ပါတယ္။ ပ်ားရည္ ၾကက္ေတာင္ပံေၾကာ္နည္းကေတာ့ ႏွစ္မ်ိဳးပါ။
ပုစြန္စေတာ္ဘယ္ရီသုပ္
(Strawberry Salad with Prawn)
----------------------
ခ်ဥ္ခ်ဥ္စပ္စပ္ ႏွစ္သက္သူမ်ားအတြက္ အဆာေျပစာအျဖစ္ေသာ္လည္းေကာင္း၊ ဟင္းပြဲတစ္ပြဲအျဖစ္ေသာ္လည္းေကာင္း၊ တည္ခင္းႏိုင္မယ့္ စေတာ္ဘယ္ရီအသုပ္ေလး ျဖစ္ပါတယ္။ စားေနက်နဲ႔မတူဘဲ အန႔ံအရသာ တစ္မူထူးတဲ့ ခ်ဥ္ငန္စပ္ စေတာ္ဘယ္ရီသုပ္ေလးကို သုပ္စားၾကည့္ရေအာင္ေနာ္။
ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား
• ပုစြန္ - ၁ဝ ေကာင္
• စေတာ္ဘယ္ရီအႀကီး - ၅ လံုး
• ၾကက္သြန္နီ - ၁ လံုး
• ပူဒီနာ - လက္တစ္ဆုပ္
• င႐ုတ္သီးစိမ္း - ၅ ေတာင့္
• သၾကားညိဳ - စားပြဲဇြန္း ၁ ဇြန္း
• ငံျပာရည္ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ ဇြန္း
• သံပရာရည္ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ ဇြန္း
ျပဳလုပ္နည္းအဆင့္ဆင့္
၁။ ဦးစြာ ပုစြန္ကို အခြံႏႊာၿပီး ေက်ာခြဲသန္႔စင္ကာ ေရေဆးထားပါ။ စေတာ္ဘယ္ရီကို လိုသလို စိတ္ထားပါ။
၂။ ၾကက္သြန္နီပါးပါးစိတ္၊ င႐ုတ္သီးေသးေသးစိတ္ထားပါ။ ပူဒီနာကုိ ေျခြထားပါ။
၃။ အိုးေသးေသးတစ္အိုးျဖင့္ ေရဆူေအာင္တည္ထားပါ။ ေရဆူပြက္ပါက သံပရာသီးတစ္စိတ္ ညႇစ္ထည့္ကာ ေရေဆးသန္႔စင္ထားေသာ ပုစြန္ထည့္ၿပီး ၃ မိနစ္ခန္႔ျပဳတ္ပါ။ ၿပီးလွ်င္ ဆယ္ယူၿပီး ေရခဲေရစိမ္ထားေပးပါ။
၄။ ပန္းကန္တစ္ခုထဲ ၾကက္သြန္နီ၊ စေတာ္ဘယ္ရီ၊ င႐ုတ္သီးစိမ္းႏွင့္ ပူဒီနာတို႔ကို ထည့္ပါ။ ေရခဲေရစိမ္ထားေသာ ပုစြန္ကို ေရစစ္ၿပီးထည့္ပါ။
၅။ င႐ုတ္သီးစိမ္း၊ ငံျပာရည္၊ သံပရာရည္ႏွင့္ သၾကားတို႔ကိုထည့္ၿပီး သမေအာင္ ေမႊေပးၿပီး ခ်ဥ္ငန္စပ္ ပုစြန္စေတာ္ဘယ္ရီသုပ္ကို တည္ခင္းသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။
---------------------------------
Sofia
ျကက္ေတာင္ပံပ်ားရည္ေျကာ္
ျကက္ေတာင္ပံ 5ေခ်ာင္းေရေဆးသန့္စင္အေမႊးေျပာင္ေအာင္နုတ္ပါ။
ပါဝင္ပစြည္း
ပ်ားေရ 4tbs
tomotato 2tbs
ဆား 1/2 tea spoon
ငရုပ္ေကာင္း1/4 tea spoon
ခြ်န္းတုိးတုိူအသီး႐ႊက္မႈန့္1tea spoon
တရုတ္နံနံ5gm
ျကက္ဥ1လုံး
ဂ်ံဳ 100gm
ျပဳလုပ္ပုံ
1-ျကက္ေတာင္ပံအဆစ္ျဖတ္ပါ၊ဆားငရုပ္ေကာင္းအသီးရႊက္မႈန့္
ပ်ားရည္ 1tbsထည့္ပါနယ္ပါ။ 5မီးနစ္နွပ္ထား။
2- ၾကက္ဥ ေဖာက္1/2ထည့္နယ္ပါ၊ေနာက္ဂ်ံဳထည့္နယ္ပါ။
3-ဒယ္အပူေပးပါဆီထည့္ပါအေနေတာ္၊ ဆီ100°ပူလာထည့္ေျကာ္ပါ။
4-စကၠန့္20ေမႊပါ ေနာက္မီးေလွ်ာ့ပါ၊ 1မီးနစ္ေနဆယ္ဇြန္းခြက္ထုေပးပါျပန္ေျကာ္ပါ။နီေရာင္သန္းက်က္ဆည္ပါ။
5- ဆီျပန္ဇလုံသုိ့မဟုတ္ဒန္အုိးထဲဆီစစ္ဇကာခံသြန္ပါ၊
ဒယ္ေဆးပါဆီ1tbs spoon ထည့္ပါ။ခရမ္းခ်ဥ္သီးေဆာ့မီးမီးဆီသတ္ပါ။ေတာင္ပံထည့္ေမႊပါပ်ားရည္3tbs spoonထည့္ပါ။
ရနံ႔ေမႊးျပန့္ေနတဲ႔ျကက္ေတာင္ပံပ်ားရည္ရျပီေနာ္၊
ပန္းကန္ထဲထည့္ပါတရုတ္နံနံခပ္ျကမ္းျကမ္းလီးထားေလးပါးပါးျဖဴးပါ၊ အသင့္သုံးေဆာင္နုိင္ပါျပီ။
chef ko sai tgi
ၾကက္ေတာင္ပံပ်ားရည္ေၾကာ္
-----------------------
ဒီလအတြက္ ေရြးခ်ယ္ျဖစ္တာကေတာ့ ကိုရီးယားၾကက္ေၾကာ္ကို ကုန္ၾကမ္းအလြယ္တကူရႏုိင္ေအာင္ ကိုယ့္နည္း ကိုယ့္ဟန္နဲ႔ေျပာင္းၿပီး ေၾကာ္ထားတဲ့ ၾကက္ေတာင္ပံေၾကာ္ေလးပါ။ အရသာကေတာ့ ေတာ္ေတာ္ဆင္တူၿပီး စားၿပီးရင္း စားခ်င္ျဖစ္ေစမွာပါ။ အသားမစားတဲ့ အိမ္က သမီးကေတာင္စားတဲ့ ၾကက္ေၾကာ္ေလးျဖစ္လုိ႔ ေမေမတို႔ရဲ႕ သားသား၊ မီးမီးေတြလည္း အႀကိဳက္ျဖစ္ေစမွာ အေသအခ်ာပါပဲ။
ၾကက္ေတာင္ပံ ၂၅ က်ပ္သား နယ္ရန္
ၾကက္သြန္ျဖဴလတ္လတ္ဆတ္ဆတ္ကို အႏွစ္တိုက္ထားေသာ
ၾကက္သြန္ျဖဴအႏွစ္ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ ဇြန္း
ခ်င္းလတ္လတ္ဆတ္ဆတ္အရည္ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
ဆား - သင့္ေတာ္႐ုံ
င႐ုတ္ေကာင္းအျဖဴ - အနည္းငယ္
ၾကက္ဥ - ၁ လံုး
ႏြားႏို႔အေအး - ထမင္းစားဇြန္း ၂ ဇြန္း
အားလံုကိုေရာနယ္ၿပီး ၁ နာရီခန္႔ အနည္းဆံုး ေရခဲေသတၱာထဲ ထည့္ႏွပ္ထားပါ။ မနက္ေၾကာ္မယ္ဆိုလွ်င္ ညကတည္းက ႏွပ္ထားလွ်င္ ပိုေကာင္းပါတယ္။
ေဆာ့စ္လုပ္ရန္
သၾကားအညိဳ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ ဇြန္း
ဗနီကာ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
ပ်ားရည္ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ ဇြန္း
ခ႐ုဆီ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
ပဲငံျပာရည္အၾကည္ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
ေရ - ပန္းကန္လံုး ေလးပံုသံုးပံု
ပ်ားရည္မွလြဲၿပီး အားလံုးကို ႏွံ႔ေအာင္ ေရာသမေမႊထားပါ။
နွမ္း
နွမ္းဆီ
ေျပာင္းေကာ္မႈန္႔ - ၾကက္သားကိုလူးရန္ လိုသေလာက္
ျပဳလုပ္နည္းအဆင့္ဆင့္
ၾကက္သားႏွပ္ၿပီးသားကို ေျပာင္းေကာ္မႈန္႔ႏွင့္ လူးပါ။ တစ္တံုးစီ အမႈန္႔ကို ၾကက္သားထဲထည့္ျဖဴးၿပီး မနယ္ပါႏွင့္။ ဆီပူပူမွာ ၾကက္သားျမဳပ္ေအာင္ေၾကာ္ပါ။ (ႏွစ္ခါျပန္ ေၾကာ္ပါ)
* ပထမတစ္ခါေၾကာ္ၿပီး ဆီစစ္ပါ။ ေနာက္တစ္ခါ မိနစ္အနည္းငယ္ခန္႔ ျပန္ေၾကာ္ၿပီး ဆီစစ္ထားပါ။
ေဆာ့စ္အတြက္ ေမႊထားတာကို ဆူပြက္ၿပီး ပ်စ္လာသည္အထိ မီးေအးေအးျဖင့္ က်ဳိပါ။ ထို႔ေနာက္ ပ်ားရည္ထည့္ေမႊၿပီး ဆီစစ္ထားတဲ့ ၾကက္ေၾကာ္ထည့္ကာ ေဆာ့စ္မ်ား ႏွံ႔ေအာင္ေၾကာ္၍ ႏွမ္းျဖဴးၿပီး သမေအာင္ေမႊကာ မီးအနည္းဆံုးျဖင့္သာ ေၾကာ္ပါ။ ထို႔ေနာက္ မီးပိတ္ၿပီး ႏွမ္းဆီဆမ္းကာ ေမႊၿပီးသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။ ၾကက္သားအျပင္က ၾကြပ္ၿပီး အတြင္းသားက အိအိေလးႏွင့္ ခ်င္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴအရသာေလး ေမႊးေမႊးခ်ဳိခ်ဳိေလးနဲ႔ ကေလးတို႔အႀကိဳက္ ၾကက္သားေၾကာ္ေလးရပါၿပီ။
အားလံုးပဲ ေကာင္းေသာေန႔ေလး ပိုင္ဆိုင္ႏိုင္ၾကပါေစ။
-------------------------------
May's Healthy Food
ပုစြန္စေတာ္ဘယ္ရီသုပ္
(Strawberry Salad with Prawn)
----------------------
ခ်ဥ္ခ်ဥ္စပ္စပ္ ႏွစ္သက္သူမ်ားအတြက္ အဆာေျပစာအျဖစ္ေသာ္လည္းေကာင္း၊ ဟင္းပြဲတစ္ပြဲအျဖစ္ေသာ္လည္းေကာင္း၊ တည္ခင္းႏိုင္မယ့္ စေတာ္ဘယ္ရီအသုပ္ေလး ျဖစ္ပါတယ္။ စားေနက်နဲ႔မတူဘဲ အန႔ံအရသာ တစ္မူထူးတဲ့ ခ်ဥ္ငန္စပ္ စေတာ္ဘယ္ရီသုပ္ေလးကို သုပ္စားၾကည့္ရေအာင္ေနာ္။
ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား
• ပုစြန္ - ၁ဝ ေကာင္
• စေတာ္ဘယ္ရီအႀကီး - ၅ လံုး
• ၾကက္သြန္နီ - ၁ လံုး
• ပူဒီနာ - လက္တစ္ဆုပ္
• င႐ုတ္သီးစိမ္း - ၅ ေတာင့္
• သၾကားညိဳ - စားပြဲဇြန္း ၁ ဇြန္း
• ငံျပာရည္ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ ဇြန္း
• သံပရာရည္ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ ဇြန္း
ျပဳလုပ္နည္းအဆင့္ဆင့္
၁။ ဦးစြာ ပုစြန္ကို အခြံႏႊာၿပီး ေက်ာခြဲသန္႔စင္ကာ ေရေဆးထားပါ။ စေတာ္ဘယ္ရီကို လိုသလို စိတ္ထားပါ။
၂။ ၾကက္သြန္နီပါးပါးစိတ္၊ င႐ုတ္သီးေသးေသးစိတ္ထားပါ။ ပူဒီနာကုိ ေျခြထားပါ။
၃။ အိုးေသးေသးတစ္အိုးျဖင့္ ေရဆူေအာင္တည္ထားပါ။ ေရဆူပြက္ပါက သံပရာသီးတစ္စိတ္ ညႇစ္ထည့္ကာ ေရေဆးသန္႔စင္ထားေသာ ပုစြန္ထည့္ၿပီး ၃ မိနစ္ခန္႔ျပဳတ္ပါ။ ၿပီးလွ်င္ ဆယ္ယူၿပီး ေရခဲေရစိမ္ထားေပးပါ။
၄။ ပန္းကန္တစ္ခုထဲ ၾကက္သြန္နီ၊ စေတာ္ဘယ္ရီ၊ င႐ုတ္သီးစိမ္းႏွင့္ ပူဒီနာတို႔ကို ထည့္ပါ။ ေရခဲေရစိမ္ထားေသာ ပုစြန္ကို ေရစစ္ၿပီးထည့္ပါ။
၅။ င႐ုတ္သီးစိမ္း၊ ငံျပာရည္၊ သံပရာရည္ႏွင့္ သၾကားတို႔ကိုထည့္ၿပီး သမေအာင္ ေမႊေပးၿပီး ခ်ဥ္ငန္စပ္ ပုစြန္စေတာ္ဘယ္ရီသုပ္ကို တည္ခင္းသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။
---------------------------------
Sofia
ျကက္ေတာင္ပံပ်ားရည္ေျကာ္
ျကက္ေတာင္ပံ 5ေခ်ာင္းေရေဆးသန့္စင္အေမႊးေျပာင္ေအာင္နုတ္ပါ။
ပါဝင္ပစြည္း
ပ်ားေရ 4tbs
tomotato 2tbs
ဆား 1/2 tea spoon
ငရုပ္ေကာင္း1/4 tea spoon
ခြ်န္းတုိးတုိူအသီး႐ႊက္မႈန့္1tea spoon
တရုတ္နံနံ5gm
ျကက္ဥ1လုံး
ဂ်ံဳ 100gm
ျပဳလုပ္ပုံ
1-ျကက္ေတာင္ပံအဆစ္ျဖတ္ပါ၊ဆားငရုပ္ေကာင္းအသီးရႊက္မႈန့္
ပ်ားရည္ 1tbsထည့္ပါနယ္ပါ။ 5မီးနစ္နွပ္ထား။
2- ၾကက္ဥ ေဖာက္1/2ထည့္နယ္ပါ၊ေနာက္ဂ်ံဳထည့္နယ္ပါ။
3-ဒယ္အပူေပးပါဆီထည့္ပါအေနေတာ္၊ ဆီ100°ပူလာထည့္ေျကာ္ပါ။
4-စကၠန့္20ေမႊပါ ေနာက္မီးေလွ်ာ့ပါ၊ 1မီးနစ္ေနဆယ္ဇြန္းခြက္ထုေပးပါျပန္ေျကာ္ပါ။နီေရာင္သန္းက်က္ဆည္ပါ။
5- ဆီျပန္ဇလုံသုိ့မဟုတ္ဒန္အုိးထဲဆီစစ္ဇကာခံသြန္ပါ၊
ဒယ္ေဆးပါဆီ1tbs spoon ထည့္ပါ။ခရမ္းခ်ဥ္သီးေဆာ့မီးမီးဆီသတ္ပါ။ေတာင္ပံထည့္ေမႊပါပ်ားရည္3tbs spoonထည့္ပါ။
ရနံ႔ေမႊးျပန့္ေနတဲ႔ျကက္ေတာင္ပံပ်ားရည္ရျပီေနာ္၊
ပန္းကန္ထဲထည့္ပါတရုတ္နံနံခပ္ျကမ္းျကမ္းလီးထားေလးပါးပါးျဖဴးပါ၊ အသင့္သုံးေဆာင္နုိင္ပါျပီ။
chef ko sai tgi
ၾကက္ေတာင္ပံပ်ားရည္ေၾကာ္
-----------------------
ဒီလအတြက္ ေရြးခ်ယ္ျဖစ္တာကေတာ့ ကိုရီးယားၾကက္ေၾကာ္ကို ကုန္ၾကမ္းအလြယ္တကူရႏုိင္ေအာင္ ကိုယ့္နည္း ကိုယ့္ဟန္နဲ႔ေျပာင္းၿပီး ေၾကာ္ထားတဲ့ ၾကက္ေတာင္ပံေၾကာ္ေလးပါ။ အရသာကေတာ့ ေတာ္ေတာ္ဆင္တူၿပီး စားၿပီးရင္း စားခ်င္ျဖစ္ေစမွာပါ။ အသားမစားတဲ့ အိမ္က သမီးကေတာင္စားတဲ့ ၾကက္ေၾကာ္ေလးျဖစ္လုိ႔ ေမေမတို႔ရဲ႕ သားသား၊ မီးမီးေတြလည္း အႀကိဳက္ျဖစ္ေစမွာ အေသအခ်ာပါပဲ။
ၾကက္ေတာင္ပံ ၂၅ က်ပ္သား နယ္ရန္
ၾကက္သြန္ျဖဴလတ္လတ္ဆတ္ဆတ္ကို အႏွစ္တိုက္ထားေသာ
ၾကက္သြန္ျဖဴအႏွစ္ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ ဇြန္း
ခ်င္းလတ္လတ္ဆတ္ဆတ္အရည္ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
ဆား - သင့္ေတာ္႐ုံ
င႐ုတ္ေကာင္းအျဖဴ - အနည္းငယ္
ၾကက္ဥ - ၁ လံုး
ႏြားႏို႔အေအး - ထမင္းစားဇြန္း ၂ ဇြန္း
အားလံုကိုေရာနယ္ၿပီး ၁ နာရီခန္႔ အနည္းဆံုး ေရခဲေသတၱာထဲ ထည့္ႏွပ္ထားပါ။ မနက္ေၾကာ္မယ္ဆိုလွ်င္ ညကတည္းက ႏွပ္ထားလွ်င္ ပိုေကာင္းပါတယ္။
ေဆာ့စ္လုပ္ရန္
သၾကားအညိဳ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ ဇြန္း
ဗနီကာ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
ပ်ားရည္ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ ဇြန္း
ခ႐ုဆီ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
ပဲငံျပာရည္အၾကည္ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
ေရ - ပန္းကန္လံုး ေလးပံုသံုးပံု
ပ်ားရည္မွလြဲၿပီး အားလံုးကို ႏွံ႔ေအာင္ ေရာသမေမႊထားပါ။
နွမ္း
နွမ္းဆီ
ေျပာင္းေကာ္မႈန္႔ - ၾကက္သားကိုလူးရန္ လိုသေလာက္
ျပဳလုပ္နည္းအဆင့္ဆင့္
ၾကက္သားႏွပ္ၿပီးသားကို ေျပာင္းေကာ္မႈန္႔ႏွင့္ လူးပါ။ တစ္တံုးစီ အမႈန္႔ကို ၾကက္သားထဲထည့္ျဖဴးၿပီး မနယ္ပါႏွင့္။ ဆီပူပူမွာ ၾကက္သားျမဳပ္ေအာင္ေၾကာ္ပါ။ (ႏွစ္ခါျပန္ ေၾကာ္ပါ)
* ပထမတစ္ခါေၾကာ္ၿပီး ဆီစစ္ပါ။ ေနာက္တစ္ခါ မိနစ္အနည္းငယ္ခန္႔ ျပန္ေၾကာ္ၿပီး ဆီစစ္ထားပါ။
ေဆာ့စ္အတြက္ ေမႊထားတာကို ဆူပြက္ၿပီး ပ်စ္လာသည္အထိ မီးေအးေအးျဖင့္ က်ဳိပါ။ ထို႔ေနာက္ ပ်ားရည္ထည့္ေမႊၿပီး ဆီစစ္ထားတဲ့ ၾကက္ေၾကာ္ထည့္ကာ ေဆာ့စ္မ်ား ႏွံ႔ေအာင္ေၾကာ္၍ ႏွမ္းျဖဴးၿပီး သမေအာင္ေမႊကာ မီးအနည္းဆံုးျဖင့္သာ ေၾကာ္ပါ။ ထို႔ေနာက္ မီးပိတ္ၿပီး ႏွမ္းဆီဆမ္းကာ ေမႊၿပီးသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။ ၾကက္သားအျပင္က ၾကြပ္ၿပီး အတြင္းသားက အိအိေလးႏွင့္ ခ်င္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴအရသာေလး ေမႊးေမႊးခ်ဳိခ်ဳိေလးနဲ႔ ကေလးတို႔အႀကိဳက္ ၾကက္သားေၾကာ္ေလးရပါၿပီ။
အားလံုးပဲ ေကာင္းေသာေန႔ေလး ပိုင္ဆိုင္ႏိုင္ၾကပါေစ။
-------------------------------
May's Healthy Food
No comments:
Post a Comment