Thursday, February 19, 2015

ဒိန္ခ်ဥ္




ႏို႕နဲ႕မတည့္သူမ်ားေသာက္လို႕ရတယ္၊ အစာအိမ္နာတတ္သူမ်ား အစာေျပစားေသာက္လို႕ရတယ္၊ အသားလွခ်င္သူ ၀ိတ္ခ်သူမ်ား အဟာရအျဖစ္မွီ၀ဲႏိုင္တဲ့ ဒိန္ခ်ဥ္ကို ကၽြန္ေတာ္ေတာ့ အရမ္းၾကိဳက္တာပါပဲ။ 

ဒိန္ခ်ဥ္ကို အသီးအႏွံေတြနဲ႕ေရာယွက္လုပ္ၾကတာလဲရွိတယ္ အျခားအရသာအဆာပလာေတြထည့္ျပီး အရသာခ်ိဳပ်စ္ေနေအာင္လုပ္တာလည္းရွိတယ္ဆိုေပမယ့္ ကၽြန္ေတာ္ကေတာ့ သဘာ၀နီးပါး အေရာသိပ္မပါတဲ့ ဒိန္ခ်ဥ္ကိုပိုၾကိဳက္ပါတယ္။

ကၽြန္ေတာ္နဲ႕ အၾကိဳက္တူမယ့္သူငယ္ခ်င္းတို႕ ကိုယ့္အိမ္မွာကိုယ္ လုပ္စားႏိုင္ဖို႕ နည္းလမ္းေလးေတြေ၀မွ်လိုက္ပါတယ္။

ဒိန္ခ်ဥ္ - ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

(၁) ေရ ၁လီတာ၊ 

(၂) ႏို႕မႈန္႕ ၂၀၀ ဂရမ္ (ထမင္းစားဇြန္း ၂၈ဇြန္း)၊ 

(၃) သၾကား ၁၂၀ ဂရမ္ (ထမင္းစားဇြန္း ၅ဇြန္း)၊ 

(၄) Lactic Acid - ၃၅ မီလီမီတာ (ထမင္းစားဇြန္း ၁ ၁/၂ ဇြန္း)

ျပဳလုပ္ပံု

ႏို႕မႈန္႕ကိုေရျဖင့္ေဖ်ာ္ျပီး အပူေပးပါ။ သၾကားထည့္၍ အပူခ်ိန္ (65C) ေရာက္ေအာင္ အပူေပးျပီး သမေအာင္ေမႊေပးပါ။ အပူခ်ိန္ (90C) တြင္ (၁၀)မိနစ္ခန္႕ အပူေပးပိုးသတ္ပါ။

အပူခ်ိန္ (2C)ထိေရာက္ေအာင္ အေအးခံပါ။ Lactic Acid ကို ထမင္းစားဇြန္း ၁ ၁/၂ဇြန္းခန္႕ထည့္၍အဆက္မျပတ္ေမႊေပးပါ။ (Lactic Acid အစား ဒိန္ခ်ဥ္ရွိလွ်င္သံုးႏိုင္ပါသည္။)

အပူခ်ိန္ (40C)တြင္ ၄၅ မိနစ္ခန္႕ အပူေပးပါ။ ထို႕ေနာက္ ေရခဲေသတၱာထဲတြင္ထား၍ သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါသည္။

No comments: