ႏို႕နဲ႕မတည့္သူမ်ားေသာက္လို႕ရတယ္၊ အစာအိမ္နာတတ္သူမ်ား အစာေျပစားေသာက္လို႕ရတယ္၊
အသားလွခ်င္သူ ၀ိတ္ခ်သူမ်ား အဟာရအျဖစ္မွီ၀ဲႏိုင္တဲ့ ဒိန္ခ်ဥ္ကို ကၽြန္ေတာ္ေတာ့ အရမ္းၾကိဳက္တာပါပဲ။
ဒိန္ခ်ဥ္ကို အသီးအႏွံေတြနဲ႕ေရာယွက္လုပ္ၾကတာလဲရွိတယ္ အျခားအရသာအဆာပလာေတြထည့္ျပီး အရသာခ်ိဳပ်စ္ေနေအာင္လုပ္တာလည္းရွိတယ္ဆိုေပမယ့္
ကၽြန္ေတာ္ကေတာ့ သဘာ၀နီးပါး အေရာသိပ္မပါတဲ့ ဒိန္ခ်ဥ္ကိုပိုၾကိဳက္ပါတယ္။
ကၽြန္ေတာ္နဲ႕ အၾကိဳက္တူမယ့္သူငယ္ခ်င္းတို႕ ကိုယ့္အိမ္မွာကိုယ္
လုပ္စားႏိုင္ဖို႕ နည္းလမ္းေလးေတြေ၀မွ်လိုက္ပါတယ္။
ဒိန္ခ်ဥ္ - ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
(၁) ေရ ၁လီတာ၊
(၂) ႏို႕မႈန္႕ ၂၀၀ ဂရမ္ (ထမင္းစားဇြန္း ၂၈ဇြန္း)၊
(၃) သၾကား ၁၂၀ ဂရမ္ (ထမင္းစားဇြန္း ၅ဇြန္း)၊
(၄) Lactic Acid - ၃၅ မီလီမီတာ (ထမင္းစားဇြန္း ၁ ၁/၂ ဇြန္း)
ျပဳလုပ္ပံု
ႏို႕မႈန္႕ကိုေရျဖင့္ေဖ်ာ္ျပီး အပူေပးပါ။ သၾကားထည့္၍ အပူခ်ိန္
(65◦ C) ေရာက္ေအာင္ အပူေပးျပီး သမေအာင္ေမႊေပးပါ။ အပူခ်ိန္ (90◦ C)
တြင္ (၁၀)မိနစ္ခန္႕ အပူေပးပိုးသတ္ပါ။
အပူခ်ိန္ (2◦ C)ထိေရာက္ေအာင္ အေအးခံပါ။
Lactic Acid ကို ထမင္းစားဇြန္း ၁ ၁/၂ဇြန္းခန္႕ထည့္၍အဆက္မျပတ္ေမႊေပးပါ။ (Lactic
Acid အစား ဒိန္ခ်ဥ္ရွိလွ်င္သံုးႏိုင္ပါသည္။)
အပူခ်ိန္ (40◦ C)တြင္ ၄၅ မိနစ္ခန္႕ အပူေပးပါ။
ထို႕ေနာက္ ေရခဲေသတၱာထဲတြင္ထား၍ သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါသည္။
No comments:
Post a Comment