Tuesday, September 25, 2012

ၾကက္ေမႊးေၾကာ္ နဲ႕ ပုစြန္ပင္စိမ္းေၾကာ္


ထမင္းျဖဴပူပူေလးနဲ႕ အသားေၾကာ္တစ္ခုခုကိုတြဲဖက္စားရတာ တစ္ခါတေလေတာ့ ထမင္းအေတာ္ျမိန္ပါတယ္။ ကၽြန္ေတာ္က အသားေတြကို ခ်က္ျပဳတ္စားတာထက္ ၾကြပ္ၾကြပ္ကေလးေၾကာ္စားတာကိုပိုမိုႏွစ္သက္ပါတယ္။ ေဖာ္ျပမယ့္ဟင္းလ်ာေလးေတြက ကၽြန္ေတာ္ခ်က္တာေတာ့ မဟုတ္ပါဘူး ဖတ္ျဖစ္တဲ့ အြန္လိုင္းအခ်က္အျပဳတ္ေဆာင္းပါးတစ္ခုကျဖစ္ပါတယ္။ ကၽြန္ေတာ္က ကိုယ့္ပတ္၀န္းက်င္ကအလြယ္တကူရတာ ေတြကို အပန္းမၾကီးတဲ့ဟင္းလ်ာေတြကိုသာ သေဘာက်ခ်က္ျပဳတ္ျဖစ္ေၾကာင္းပါ။ ကဲ ေၾကာ္စားၾကည့္ၾကပါဦးဗ်ိဳ႕။

ၾကက္ေမႊးေၾကာ္ (Chicken Stir-fry)
ပါ၀င္သည့္ပစၥည္းမ်ား
- ဆီ စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း
- ခ်င္း(ဂ်င္း) - ၄ျမႊာ (အခြံခြၽတ္၍ ေထာင္းထားပါ)
- ငရုတ္သီးေတာင့္ - ၄ေတာင့္ (ေထာင္းထားပါ)
- နံနံျမစ္  ၃၀ ဂရမ္ (၁ေအာင္စ) (ေထာင္းထားပါ)
- ငရုတ္ေကာင္းအမဲ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ဇြန္း၀က္ (ေထာင္းထားပါ)
- ၾကက္သား ၅၀၀ ဂရမ္ (အရိုးထုတ္ျပီး အတံုးတံုးထားပါ)
- ထန္းလ်က္ စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း (မြေနေအာင္ ျခစ္ထားပါ)
- ငါးငံျပာရည္ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ဇြန္း
- ပင္စိမ္းရြက္ ၈၀ ဂရမ္

ခ်က္ျပဳတ္နည္းအဆင့္ဆင့္

- အိုးထဲသို႕ ဆီထည့္ကာ တည္ထားျပီး ေထာင္းထားသည့္ ခ်င္း(ဂ်င္း)၊ ငရုတ္သီးေတာင့္၊ နံနံျမစ္ႏွင့္ ငရုတ္ေကာင္းတို႕ကို ထည့္ျပီး အနံ႕သင္းလာသည္အထိ ေမႊေၾကာ္ပါ။
- ထို႕ေနာက္ ၾကက္သားတုံးမ်ားႏွင့္ က်န္ရွိေသာ အစာပလာမ်ားကို ထည့္ျပီး ၁၀မိနစ္ခန္႕ ၾကက္သားက်က္လာသည္အထိ ေၾကာ္ေပးပါ။
- ျပီးလွ်င္ ဆယ္ယူကာ ပန္းကန္ထဲေျပာင္းထည့္ျပီး ပူပူေႏြးေႏြး အရသာရွိရွိ သံုးေဆာင္ပါ။

ပုစြန္ပင္စိမ္းေၾကာ္ (Prawn stir-fry with basil leaves)

ပါ၀င္သည့္ပစၥည္းမ်ား
ဆီ - စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း
ပင္စိမ္းရြက္ - ၈၀ ဂရမ္ (ခပ္ၾကမ္းၾကမ္း ေထာင္းထားပါ)
ခ်င္း(ဂ်င္း) - ၃ ျမႊာ (အခြံခြၽတ္၍ ေထာင္းထားပါ)
ငရုတ္သီးေတာင့္ - ၅ေတာင့္ (ေထာင္းထားပါ)
နံနံျမစ္ - ၄၀ ဂရမ္ (၁ေအာင္စခြဲ) (ေထာင္းထားပါ)
ၾကက္သြန္ျမိတ္ ေအာက္ဘက္ျခမ္းအျဖဴပိုင္း - ၄၀ဂရမ္ (၁ေအာင္စခြဲ) (ေထာင္းထားပါ)
ပုစြန္ - ၅၀၀ ဂရမ္ (အေနေတာ္အေကာင္မ်ား) ေဆးေၾကာ္ျပီး အခြံခြၽတ္ထားပါ။ အျမီးပိုင္းေတာ့ခ်န္ထားပါ။
သၾကား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
ငါးငံျပာရည္ - စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း
ခရုဆီ - စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း
ၾကက္ျပဳတ္ရည္ - ၁၂၅ ml
ပင္စိမ္းရြက္ - ၄၀ဂရမ္
ၾကက္သြန္ျမိတ္ အေပၚျခမ္းအစိမ္းပိုင္း - စားပြဲတင္ဇြန္း ၃ဇြန္း (အပိုင္းငယ္ေလးမ်ား ျဖတ္ထားပါ)

ခ်က္ျပဳတ္နည္းအဆင့္ဆင့္
- အိုးထဲသို႕ ဆီထည့္ကာ တည္ထားျပီး ေထာင္းထားသည့္ အစာပလာတို႕ကိုထည့္ျပီး အနံ႕သင္းလာသည္အထိ ေမႊေၾကာ္ပါ။
- ထို႕ေနာက္ ပုစြန္မ်ားႏွင့္ က်န္ရွိေသာ အစာပလာမ်ားကို ထည့္ျပီး ၁၀မိနစ္ခန္႕ ပုစြန္က်က္လာသည္အထိ ေၾကာ္ေပးပါ။
- ျပီးလွ်င္ ဆယ္ယူကာ ပန္းကန္ထဲေျပာင္းထည့္ျပီး ပူပူေႏြးေႏြး အရသာရွိရွိ သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါျပီ။

No comments: