Friday, July 6, 2018

Cheese Pizza - Pesto Macroni - Aglio Elio Spaghetti -Char grilled Chicken Wrap

Cheese Pizza (ခ်ိစ္ပီဇာ)



          ညီအစ္ကိုေမာင္ႏွမေတြအားလံုး အျပင္ထြက္စရာမလိုဘဲ အိမ္မွာ ကိုယ္တိုင္လုပ္ၿပီးစားႏိုင္ေအာင္လို႔ လြယ္ကူေပါ့ပါးတဲ့ ပီဇာေလးလုပ္ၾကရေအာင္။ ဒီပီဇာထဲမွာေတာ့ ဘာမွေထြေထြထူးထူးမပါဘဲ စားလို႔အဆင္ေျပေစပါတယ္။

►   ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား

♦   Pizza Dough (ပီဇာ ဂ်ံဳသား)   –   ၁ ခ်ပ္

♦   Tomato Sauce (ခရမ္းခ်ဥ္သီးေဆာ့စ္)   –   ၅ ဂရမ္

♦   Salt Pepper (ဆား၊ င႐ုတ္ေကာင္း)   –   အနည္းငယ္

♦   Oregano (ဟင္းခတ္ေမႊးရြက္တစ္မ်ိဳး)   –   အနည္းငယ္

♦   Olive Oil (သံလြင္ဆီ)   –   ၂၀ မီလီ

♦   Mozzarella Cheese (မိုဇရဲလားခ်ိစ္)   –   ၁၀ဝ ဂရမ္

♦   Sweet Basil Chop (ပင္စိမ္း)   –   လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း

♦   Parmesan Cheese (ပါမီစန္ခ်ိစ္)   –   လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ ဇြန္း

♦   Pesto Sauce   –   လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း

►   ျပဳလုပ္နည္းအဆင့္ဆင့္

၁။      ပထမဆံုး ပီဇာေဆာ့စ္ကို အရင္လုပ္ၾကမယ္။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေဆာ့စ္ထဲကို သံလြင္ဆီ၊ ဆား၊ င႐ုတ္ေကာင္း၊ Oregano နဲ႔ ပင္စိမ္းတို႔ထည့္ၿပီး ႏွံ႔ေအာင္ေမႊပါ။

၂။      ပီဇာဂ်ံဳသားေပၚ ပီဇာေဆာ့စ္ျဖန္းထည့္ပါ။ ၿပီးလွ်င္ ခ်ိစ္ေတြအားလံုးအေပၚမွ တင္ထည့္ပါ။ ၿပီးလွ်င္ အပူခ်ိန္ ၂၀ဝ ံC ေပးထားတဲ့ Oven ထဲထည့္ပါ။ ခ်ိစ္ေတြ အေရာင္ ေလးေတြလွၿပီး ေရႊေရာင္သန္းလာလွ်င္ ရပါၿပီ။ အေပၚမွ Pesto Sauce ေလးတင္ေပးလိုက္လွ်င္ ေမႊးၿပီး စားခ်င္စရာေလးပါပဲ။

♦   Win Zaw @ Mario Win Zaw   ♦

Pesto Macroni (မာခ႐ိုနီ ပစ္တိုေဆာ့စ္)



          မာခ႐ိုနီကေတာ့ ပါစတာထဲက တစ္မ်ိဳးပါပဲ။ ပစ္တိုေဆာ့စ္နဲ႔ အေရာင္ေလးလွၿပီး စားလို႔ေကာင္းေအာင္ ပုစြန္နဲ႔ လုပ္လိုက္မယ္ေနာ္။

ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား

♦   Macroni (မာခ႐ိုနီ)   –   ၁၅၀ ဂရမ္

♦   Prawn (ပုစြန္)   –   ၃ ေကာင္

♦   Pesto Sauce (ပစ္တိုေဆာ့စ္)   –   စားပြဲဇြန္း ၃ ဇြန္း

♦   Salt & Pepper (ဆား၊ င႐ုတ္ေကာင္း)   –   အနည္းငယ္

♦   Cream (ခရင္မ္)   –   ၃၀ ဂရမ္

♦   Parmesan Cheese –   လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ ဇြန္း

♦   Olive Oil (သံလြင္ဆီ)   –   စားပြဲဇြန္း ၁ ဇြန္း

♦   Garlic Chop (ၾကက္သြန္ျဖဴ)   –   စားပြဲဇြန္း ၁ ဇြန္း

♦   White Wine (ဝိုင္အျဖဴ)   –   အနည္းငယ္


►   ျပဳလုပ္နည္းအဆင့္ဆင့္

၁။      ပထမဦးဆံုး အိုးကိုအပူေပးၿပီး ပုစြန္မ်ားကို ဆီသတ္ပါ။ ဝိုင္အျဖဴထည့္ပါ။

၂။      ပစ္တိုေဆာ့စ္၊ ခရင္မ္၊ ဆားႏွင့္ င႐ုတ္ေကာင္းထည့္ၿပီး သမေအာင္ေမႊပါ။ အရသာလည္း ႀကိဳက္သြားၿပီဆိုလွ်င္ ခ်ိစ္ႏွင့္ မာခ႐ိုနီထည့္ၿပီး အရည္ေလးခန္းသြားေအာင္ မီးေအးေအးျဖင့္ထားကာ ေမႊေပးပါ။

၃။      ရနံ႔ေလးေမႊးလာၿပီး အရည္လည္း ခန္းသြားလွ်င္ ရပါၿပီ။ (၄င္းေနရာတြင္ သတိထားရမည္။ မီးျပင္းျပင္းႏွင့္ လုပ္ပါက ပစ္စတိုေဆာ့စ္မ်ား ကြဲသြားပါလိမ့္မည္။)

၄။      ပစ္တိုေဆာ့စ္ လုပ္နည္းေလးကေတာ့ (Sweet Basil + Olive Oil + Pine Nut (or) Chshuewnut + Salt + Pepper + Parmesan Cheese) အားလံုးကို ေရာၿပီး ႀကိတ္လွ်င္ ရပါၿပီ။

♦   Win Zaw @ Mario Win Zaw   ♦


 Aglio Elio Spaghetti



          စပါကတီကေတာ့ အီတလီေပးထားတဲ့ နာမည္ပါ။ Aglio = Garlic E = and Olio = Oil လို႔ အဓိပၸာယ္ရေတာ့ ဆီႏွင့္ ၾကက္သြန္ျဖဴ ပါဝင္တယ္လို႔ မွတ္ရမွာေပါ့။ ဒါေပမဲ့ စားသံုးသူ ပိုႀကိဳက္ေအာင္ စီစဥ္ထားပါတယ္။

►   ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား

♦   Spaghetti Boil (စပါကတီ ျပဳတ္ၿပီးသား)   –   ၁၅၀ ဂရမ္

♦   Garlic Chop (ၾကက္သြန္ျဖဴ)   –   လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ ဇြန္း

♦   Chilli (င႐ုတ္သီး)   –   အနည္းငယ္

♦   Olive (သံလြင္သီး)   –   ၅ လံုး

♦   Olive Oil (သံလြင္ဆီ)   –   သင့္ေတာ္႐ံု

♦   Parsley Chop (အီတလီနံနံ)   –   လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း

♦   Parmesan Cheese (ပါမီဆန္ခ်ိစ္)   –   လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ ဇြန္း

♦   Salt & Pepper (ဆား၊ င႐ုတ္ေကာင္းမႈန္႔)   –   အနည္းငယ္

♦   Oregano (ဥေရာပအေမႊးရြက္)   –   အနည္းငယ္


♦   White Wine (ဝိုင္အျဖဴ)   –   လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၃ ဇြန္း

►   ျပဳလုပ္နည္းအဆင့္ဆင့္

၁။      စပါကတီေၾကာ္မည့္ အိုးတစ္လံုးကို အပူေပးပါ။ သံလြင္ဆီျဖင့္ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ င႐ုတ္သီးဆီသတ္ပါ။ ဝိုင္အျဖဴ ဆမ္းၿပီး ေရနည္းနည္းထည့္ပါ။

၂။      ဒီအခ်ိန္မွာ လိုအပ္မည့္ ဆား၊ င႐ုတ္ေကာင္း၊ Oregano ႏွင့္ အီတလီနံနံ တို႔ထည့္ပါ။ အရသာျမည္း၍ အဆင္ေျပပါက က်န္ေသာပါဝင္ပစၥည္း အားလံုးႏွင့္ စပါကတီကိုထည့္ပါ။ အရည္ခန္းသြားေအာင္ ေၾကာ္ၿပီးပါက ပန္းကန္ထဲထည့္ၿပီး အေပၚမွ ပါမီဆန္ခ်ိစ္ ျဖဴးေပးလိုက္လွ်င္ ရပါၿပီ။

♦   Win Zaw @ Mario Win Zaw   ♦
[Vol 6, No 9, September, 2017 လထုတ္ Food Magazine]

အလြယ္ဆံုး  ရွစ္ပါ ပိုင္ (Easy Peasy Shepherd’s Pie )




ဒီ ရွစ္ပါပိုင္ေလး ကို မစည္ ပိုင္ေတြ ထဲမွာ အၾကိဳက္ဆံုးပါ။ ၾသစေတးလ် ရဲ႕ အမွတ္တရ ပိုင္ ဆိုရင္လဲ မမွားပါဘူး။ မစည္ ၾသစီ မွာေနတုန္း က ေမြးစား အဖြား ဆီကေန အရင္ဆံုး စသင္ခဲ႕ေသာ ပိုင္ျဖစ္ပါတယ္။ အဖြား လုပ္ေကြ်း တယ္႕ပိုင္လက္ရာေတာ႕ မမွီေပမယ္႕ အခုခ်ိန္ခါ မွာ မစည္ ရဲ႕ ပိုင္က အိမ္ကမိသားစု၊ ေဆြမ်ိဳးေတြ၊ သူငယ္ခ်င္း ေတြ တင္မက ဟင္းပဲြမွာယူသူမ်ား ရဲ႕ အၾကိဳက္ဆံုး ေသာ လက္ရာေတာ႕ ျဖစ္လာပါတယ္။ အားလံုး အလြယ္တစ္ကူ လုပ္စားလို႕ရေအာင္ ေဖာ္ျပလိုက္ပါတယ္။


ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
၀က္ႀကိတ္သား ၂၅၀ ဂရမ္
အမဲႀကိတ္သား ၂၅၀ ဂရမ္
မႈိ ဘဲယ္လိုနီစ္ေဆာ႕ ၄၅၀ ဂရမ္ ၁ ပုလင္း (Mushroom & Bolognaise Sauce)
ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႕ျမည္း အနည္းငယ္
ကရေ၀းရြက္ ၂ ရြက္
အာလူးမႈန္႕ထုပ္ ၁ ထုပ္ ၄၅၀ ဂရမ္ (Mashed Potato powder Pack)
အသီးအရြက္စံုေရာ ခြက္ တစ္၀က္ (ဟင္းခ်က္ရန္တိုင္းေသာခြက္။ mix vegetable)
Parmesan ခ်ီစ္ လိုသေလာက္ ျခစ္ထည္႕ပါ
ေထာပတ္တံုး လိုသေလာက္ ျခစ္ထည္႔ပါ

ျပဳလုပ္နည္း
၁။ မီးအေနေတာ္ျဖင္႔ မကပ္ေသာ ဒယ္အုိးကိုအပူေပးပါ။ ဒယ္အိုး ထဲကို ၾကိတ္သားမ်ား ၊ ကရေ၀းရြက္ ႏွင္႔ ငရုတ္ေကာင္း ထည္႕ၿပီးအညိဳေရာင္သန္းလာတယ္႕အထိ အဆက္မျပတ္ေမႊၿပီး ေၾကာ္ပါ။ ဘဲယ္လိုနီစ္ေဆာ႕ နွွင္႔ အသီးအရြက္စံုေရာ ထည္႕ၿပီး မိနစ္ ၂၀ ေလာက္ အဖံုးအုပ္ၿပီး အေငြ႕ထြက္ယံုေလး မီးမွ်င္မွ်င္ေလးနဲ႕ တည္ထားပါ။ ေဆာ႕ေျခာက္ခန္း တည္႕အထိမတည္ပါနဲ႕။



၂။ အာလူးမုန္႕ ကို ဖန္ဇလံုထဲ ထည္႕ၿပီး အထုပ္မွာ ပါေသာ အညြန္း အတိုင္း ေဖ်ာ္ပါ။


၃။ အာဗင္ထဲ ထည္႕ဖုတ္လို႕ရမယ္႕ ဇလံုထဲ ေဆာ႕မ်ားကို ဇလံုတ၀က္ေလာက္ေလာင္းထည္႕ပါ၊ ၿပီးလွ်င္ ခ်ိစ္ ျခစ္ျဖဴးပါ။ က်န္ေဆာ႕မ်ားအားလံုးထပ္ေလာင္းထည္႕ပါ။ ၿပီးလွ်င္ အေပၚမွာ ခ်ိစ္ထပ္ျခစ္ခ်ပါ။ ေပၚမွာ အားလူး တင္ပါ။ ေသခ်ာ ခရင္းေလးနွင္႔ ပံုေဖာ္ၿပီး ေဆာ႕မေပၚေအာင္အုပ္ေပးပါ။ ကြ်တ္ရြေသာ အရသာ နဲ႕ အေရာင္လွေအာင္ ေထာပတ္ ႏွင္႔ ခ်ိစ္ ကို ေနရာအနွံ႕ျဖဴးေပးပါ။


၄။ အာဗင္ ကို ၁၈၀ ဒီဂရီေလာက္ ထားၿပီး မိနစ္ ၂၀ ေလာက္ ဖုတ္ပါ။ ပိုင္ ရဲ႕အေပၚပိုင္း ေရႊေရာင္သန္း ၿပီး ကြ်တ္လာလွ်င္ ရပါၿပီး။ အာဗင္မွ ထုပ္ၿပီး အနည္းငယ္ အေအးခံၿပီးမွ လိုသေလာက္ အရြယ္လွီးၿပီး စားသံုးပါ။ လတ္ဆတ္ ေသာအသီးေဖ်ာ္ရည္နွင္႔ ဆိုသိပ္လိုက္ဖက္ပါတယ္။ လိေမၼာ္သီး၊ ပန္းသီး၊ နာနတ္သီး တို႕နဲ႕ဆို ပိုလိုက္ဖက္ပါတယ္။



ၾကက္သားကင္ ေတာ္တီလာစ္လိပ္ (Char grilled Chicken Wrap)



            က်န္းမာေရးအတြက္ သင့္ေလ်ာ္ၿပီး ခႏၶာကိုယ္ထိန္းသိမ္းေနရေသာသူမ်ားအတြက္ အဆင္ေျပေစေသာ အစားအစာေလးပါ။ လုပ္စားၾကည့္လိုက္ေနာ္ . . . ။

►   ပါဝင္ပစၥည္း (၁ ေယာက္စာ)

♦   ေတာ္တီလာစ္ျပား   –   ၁ ခ်ပ္ (စားခါနီး မီးအပူေပးပါ)

♦   သံလြင္ဆီ   –   လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ ဇြန္း

♦   ၾကက္ရင္ပံုသား   –   ၂၅ဝ ဂရမ္ (အသားတံုး အလယ္ကေန ထပ္ျခမ္း ျခမ္းထားပါ)

♦   Chunky Salsa   –   စားပဲြဇြန္း ၂ ဇြန္း (အသင့္စား ပုလင္း)

♦   ေထာပတ္သီး   –   တစ္ျခမ္း (အသားမ်ားထုတ္ၿပီး ပါးပါးလွီးထားပါ)

♦   ဆလတ္ရြက္   –   ၂ ရြက္ (ခပ္ပါးပါး လွွီးထားပါ)

  ျပဳလုပ္နည္း

၁။        အကင္အိုး (သုိ႔) သံအထူဒယ္အိုးကို မီးျပင္းျပင္းျဖင့္ အပူေပးပါ။ ၾကက္သားကို ဆီျဖင့္ ႏွံ႔ေအာင္သုတ္ၿပီး တစ္ဖက္ကို ၅-၇ မိနစ္ေလာက္ တင္ၿပီးကင္ပါ။ ဟုိဘက္ဒီဘက္လွန္ေပးပါ။ မီးဖိုေပၚမွခ်ၿပီး အနည္းငယ္အေအးခံပါ။ ၿပီးလွ်င္ ခပ္ပါးပါး ရွည္ရွည္အတံုးေလးေတြလွီး ထားပါ။

၂။        ေတာ္တီလာစ္ျပားကို အပူေပးပါ။ ၿပီးလွ်င္ Chunky Salsa မ်ား အေသအခ်ာ ျဖန္႔တင္ပါ။ ၿပီးလွ်င္ ပါးပါးလွီးထားေသာ ဆလတ္ရြက္၊ ေထာပတ္သီးႏွင့္ ၾကက္သားတံုးမ်ားတင္ပါ။ ၿပီးလွ်င္ ေသခ်ာလိပ္ပါ။ အလယ္မွ တစ္ေစာင္းေလးပိုင္းၿပီး ခ်က္ခ်င္းသံုးေဆာင္ပါ။

www.facebook.com/Syi Foodsgarden

No comments: