Friday, June 15, 2018

ေကာ္ရည္ေခါက္ဆဲြ - နံ႐ိုးေပါင္းေခါက္ဆြဲဆီခ်က္ - ကင္မ္ခ်ီပဲႏို႔ေခါက္ဆြဲ - ေျမအိုးၾကက္ဆီထမင္း -ႏို႔မလိုင္ေပါက္စီ

ကင္မ္ခ်ီပဲႏို႔ေခါက္ဆြဲ (Soya Milk Noodle With Kimchi)



          အုန္းႏို႔ေခါက္ဆြဲ၊ ႏို႔စ္ိမ္းေခါက္ဆြဲနည္းတူ ပဲႏို႔ေခါက္ဆြဲေလးလည္း လုပ္စားလို႔ရပါတယ္။ အရသာဆိမ့္ဆိမ့္ေလးနဲ႔ ထူးျခားၿပီး အာဟာရလည္းျဖစ္တဲ့ သက္သတ္လြတ္ေခါက္ဆြဲေလး ျဖစ္ပါတယ္။ ခ်က္ၾကည့္ရေအာင္ေနာ္။

ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား

♦   ဂ်ဳံေခါက္ဆြဲ           –   နွစ္ပြဲစာ ျပဳတ္ၿပီးသား

♦   ၾကက္သြန္နီ   –   ၁ လံုး

♦   ပဲပိစပ္ပဲပင္ေပါက္   –   လက္တစ္ဆုပ္

♦   ကင္မ္ခ်ီ   –   ၁ဝဝ ဂရမ္

♦   ပဲႏို႔   –   500 ml

♦   Salted Soya Bean   –   လက္တစ္ဆုပ္ (ျပဳတ္ၿပီးသား)

♦   ဆား  –   လိုသေလာက္

♦   ဟင္းခတ္မႈန္႔  –  ၁ ဇြန္း

♦   ဆီ           –   အနည္းငယ္


►   ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္နည္း

၁။      ၾကက္သြန္နီကို အေျမာင္းႀကီးလွီးထားပါ။ ပဲပင္ေပါက္ေရေဆးကာ ကင္မ္ခ်ီကို ေသးေသးစိတ္ထားပါ။

၂။      အိုးတစ္ခုတြင္ ဆီအနည္းငယ္ထည့္ၿပီး ၾကက္သြန္ဆီသတ္ပါ။ ပဲပင္ေပါက္ခ်ေၾကာ္ပါ။

၃။      ပဲပင္ေပါက္က်က္ပါက ပဲႏို႔ထည့္ပါ။ ကင္မ္ခ်ီ ထည့္ပါ။ ဆားႏွင့္ ဟင္းခတ္မႈန္႔ထည့္ပါ။ (ပဲႏို႔ကို ႏွစ္သက္ရာ အပ်စ္အက်ဲ ေရအနည္းငယ္ ေရာႏိုင္ပါတယ္)

၄။      ဆူပြက္ပါက အရသာ အေပါ့၊ အငန္ျမည္းၿပီး ေခါက္ဆြဲထည့့္ကာ ျပန္လည္ဆူပြက္ေစၿပီး ပန္းကန္တြင္ တည္ခင္းကာ ပဲပိစပ္ျပဳတ္၊ င႐ုတ္သီးႏွင့္ ကင္မ္ခ်ီတို႔ျဖင့္ တြဲဖက္သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။


ႏို႔မလိုင္ေပါက္စီ..

     
 ႏို႔မလိုင္ေပါက္စီကိုေတာ့ မႏၱေလးေရာက္ရင္ တကူးတက စားျဖစ္တဲ့ အစားအစာေတြထဲက တစ္ခုအျဖစ္ သိၾကမွာပါ။ အခ်ိဳအဆိမ့္ႀကိဳက္ႏွစ္သက္သူမ်ားအတြက္ တစ္ခါစားဖူး႐ံုနဲ႔ စြဲမက္ေစမယ့္ ႏို႔မလိုင္ေပါက္စီေလးပဲ ျဖစ္ပါတယ္။ လုပ္စားၾကည့္ရေအာင္ေနာ္။

ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား

ေပါက္စီအလြတ္  –  ၃ လံုး

ႏြားႏို႔ (အပ်စ္)  –  ၃ ခြက္

ႏို႔ယို  –  စားပြဲဇြန္း ၃ ဇြန္း

မလိုင္  –  ၃ ဇြန္း

ႏို႔ဆီ  –  ၃ ဇြန္း

ႏို႔စိမ္း  –  ၃ ဇြန္း

ေထာပတ္  –  အနည္းငယ္

သီဟိုဠ္ေစ့ေလွာ္  –  ၃ ဇြန္း

စပ်စ္ေျခာက္  –  ၃ ဇြန္း

အုန္းသီးျခစ္  –  ၃ ဇြန္း


ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္ပံု

၁။       ေပါက္စီအလြတ္ ၁ လံုးကို ၄ စိတ္စိတ္ၿပီး ပန္းကန္မွာ ထည့္ပါ။

၂။       ႏို႔ယို ၁ ဇြန္း၊ မလိုင္ ၁ ဇြန္း၊ ႏို႔စိမ္း၊ ႏို႔ဆီ၊ ေထာပတ္ႏွင့္ အုန္းသီးတို႔ကို ထည့္ပါ။

၃။       ၿပီးလွ်င္ က်ိဳထားေသာ ႏြားႏို႔ထည့္ပါ။ အေပၚမွ သီဟိုဠ္ေစ့၊ စပ်စ္ေျခာက္ထည့္ၿပီး ခ်ိဳစိမ့္ေမႊး ႏို႔မလိုင္ေပါက္စီကို သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။

*        အခ်ိဳအတြက္ ႏို႔ယိုကိုအသံုးျပဳထားသျဖင့္ ႏို႔ဆီကို မိမိလိုခ်င္ေသာ အခ်ိဳအေနအထား ခ်င့္ခ်ိန္ထည့္ပါ။

ေျမအိုးၾကက္ဆီထမင္း (Claypot Chicken Rice)



            စကၤာပူ၊ မေလးရွားမွာ နာမည္ႀကီးလူႀကိဳက္မ်ားတဲ့ ေျမအိုးၾကက္ဆီထမင္းျဖစ္ပါတယ္။သူ႔ရဲ႕ထူးျခားမႈက ထမင္းကိုေျမအိုးနဲ႔ခ်က္ၿပီး အရသာႏွပ္ထားတဲ့ၾကက္သားတို႔ အားလံုးကိုေရာခ်က္ထားတဲ့ သင္းပ်ံ႕ေမႊးႀကိဳင္တဲ့ ေျမအိုးထမင္းေလးပဲျဖစ္ပါတယ္။ ညစာအျဖစ္အစားမ်ားၾကတဲ့အတြက္ ဆိုင္ေတြမွာေတာ့ ေျမအိုးေပါင္းမ်ားစြာနဲ႔ အသင့္ခ်က္ထားၿပီး လက္မလည္ေအာင္ေရာင္းၾကရပါတယ္။ ေျမအိုးနဲ႔မခ်က္ဘဲ ထမင္းေပါင္းအိုးနဲ႔လည္း အရသာတူခ်က္ႏိုင္သလို လူႀကိဳက္မ်ားၿပီးအရသာထူးျခားခ်က္ရလြယ္ကူတဲ့ ေျမအိုးထမင္းခ်က္နည္းေလး မွ်ေဝ ေပးလိုက္ပါတယ္။

►   ပါဝင္ပစၥည္း

♦   ဆန္   –   ၃ ခြက္ (ဆန္ခ်ိန္ခြက္)

♦   ၾကက္ျပဳတ္ရည္   –   ၄ ခြက္ခြဲ (ဆန္ခ်ိန္ခြက္)

♦   ၾကက္သား   –   ၃ဝဝ ဂရမ္

♦   ခ်င္း   –   လက္ဖက္ရည္ဇြန္းတစ္ဝက္

♦   ပဲငံျပာရည္ အၾကည္   –   စားပြဲဇြန္း ၁ ဇြန္း

♦   ပဲငံျပာရည္အမည္း   –   တစ္ဇြန္း

♦   ႏွမ္းဆီေမြး   –   တစ္ဇြန္း

♦   ေျပာင္းဖူးမႈန္႔ /ေကာ္မႈန္႔   –   တစ္ဇြန္း

♦   ခ႐ုဆီ   –   တစ္ဇြန္း

♦   ဆား   –   တစ္ဇြန္း

♦   င႐ုတ္ေကာင္း   –   အနည္းငယ္

♦   ဆီ    –   ၃ ဇြန္း

♦   ၾကက္သြန္နီေၾကာ္   –   ျဖဴးရန္

♦   ၾကက္သြန္ၿမိတ္/နံနံပင္

♦   င႐ုတ္သီး   –   တြဲဖက္စားရန္


►    ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္ပံု

၁။        ၾကက္သားကို အတံုးေသးေသးတံုးၿပီး ပန္းကန္တစ္ခုတြင္ ဆား၊ င႐ုတ္ေကာင္း၊ ခ်င္း၊ ပဲငံျပာရည္အၾကည္အ မည္း၊ ခ႐ုဆီ၊ ႏွမ္းဆီေမႊး၊ ေကာ္မႈန္႔တို႔ကိုထည့္ၿပီး ၁၅ မိနစ္ခန္႔ႏွပ္ထားပါ။

၂။        ဆန္ကိုေရေဆးၿပီး ၁၅ မိနစ္ခန္႔ေရစိမ္ထားပါ။

၃။        ေျမအိုး သို႔မဟုတ္ ေပါင္းအိုးတြင္ ၾကက္ျပဳတ္ရည္ထည့္ပါ။ ဆန္ကိုေရစစ္ၿပီး ထည့့္ၿပီးတည္ပါ။

၄။        ေျမအိုးျဖင့္ခ်က္ပါက ဆူပြက္လွ်င္ မီးေလ်ာ့ထားပါ။ ေရခန္းခါနီးတြင္ ႏွပ္ထားေသာၾကက္သားမ်ားကို အေပၚ မွျဖန္႔တင္ပါ။ ဆီဆမ္းပါ။ (မိႈေျခာက္၊ ပုစြန္ေျခာက္၊ ၾကက္အူေခ်ာင္းထည့္လိုပါက ဆီသတ္ထားၿပီး အေပၚ မွတင္ေပးပါ။)

၅။        ၿပီးလွ်င္ အဖံုးလံုေအာင္အုပ္ၿပီး မီးေအးေအးျဖင့္ထမင္းႏွပ္ၿပီး ၾကက္သားက်က္ေအာင္ ၁၅ မိနစ္ခန္႔ထားပါ။ အဖံုးမဖြင့္ပါႏွင့္။

၆။        ထမင္းႏွပ္ပါက ၾကက္သားအျခားအစာမ်ားႏွင့္ထမင္းကို သမေအာင္ေမႊေပးၿပီး ပူပူေႏြးေႏြး ေမႊးႀကိဳင္ေနသည့္ ေျမအိုးထမင္းကို ၾကက္သြန္နီေၾကာ္၊ နံနံပင္၊ ၾကက္သြန္ၿမိတ္၊ င႐ုတ္သီးတို႔ျဖင့့္ တြဲဖက္တည္ခင္းႏိုင္ပါၿပီ။

♦   Sofia   ♦

နံ႐ိုးေပါင္းေခါက္ဆြဲဆီခ်က္



            ဒီခ်က္နည္းေလးက ကြၽန္ေတာ္တင္ျပဖူးတဲ့ ခ်က္နည္းေလးတစ္ခုုျဖစ္တဲ့ ဝက္သားၾကြက္နားရြက္မႈိေပါင္း ခ်က္နည္းေလးကိုု ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား အနည္းငယ္ေျပာင္းလဲၿပီး ဆီခ်က္ေလးအျဖစ္ ျပန္လည္ဆန္းသစ္ထားတာ ျဖစ္ပါတယ္။ နံ႐ိုးႏုေလးေတြကို ထုတ္ထုတ္ ကိုုက္ဝါးရတဲ့အရသာကို ႀကိဳက္ႏွစ္သက္ၾကလိမ္မယ္လို႔ ယံုုၾကည္ပါတယ္။ ေပါင္းလို႔ရလာတဲ့ ေပါင္းရည္ေလးနဲ႔ ေခါက္ဆြဲအေပၚမွာ ဆမ္းၿပီးစားႏိုင္ပါတယ္။

►   ခ်က္ျပဳတ္နည္း

၁။        အသားမ်ားကို တ႐ုတ္ပန္းအရက္၊ ဆား၊ သၾကား၊ ခ႐ုဆီတို႔ျဖင့္ နယ္ႏွပ္ထားပါ။ အေၾကာ္ဒယ္အိုးမွာ ဆီနည္းငယ္ကို အပူေပးပါ။ ခ်င္းဓားျပား႐ိုက္ႏွင့္ နာနတ္ပြင့္မ်ားထည့္ၿပီး ဆီသတ္ပါ။ အန႔ံေမႊးလာလွ်င္ အဖတ္မ်ား ျပန္ဆယ္ထားပါ။ သၾကားထည့္ၿပီး ညိဳလာသည္အထိ ထားပါ။

၂။        သၾကားညိဳလာလွ်င္ အ႐ိုးႏုမ်ားထည့္ေၾကာ္ေပးပါ။

၃။        Pressure Cooker အိုးထဲမွာ မုန္ညင္းျဖဴအ႐ိုးမ်ားနဲ႔ ၾကက္သြန္ၿမိတ္ အရင္းပိုင္းေတြကို အိုးၾကမ္းျပင္မွာ ခင္းၿပီး အေပၚမွ ဆီသတ္ထားေသာအဆာမ်ား ထည့္ပါ။ ဆား၊ သၾကားႏွင့္ ေခါင္းစိမ္းပဲငံျပာရည္တိုု႔ ထည့္ၿပီး အ႐ိုးျပဳတ္ရည္ကို အသားတံုးမ်ားျမဳပ္႐ံုထည့္ၿပီး မိနစ္ ၃ဝ ခန္႔တည္ေပးပါ။

၄။        Pressure Cooker အေငြ႕ကုန္သြားမွဖြင့္ၿပီး အစာေတြအားလံုးကို ဒယ္အိုးတစ္လံုးထဲ ေျပာင္းထည့္ မီးအပူေပးပါ။ ေရလိုလွ်င္ ေရေႏြးဆူၿပီးသား ထည့္ေပးႏိုင္ပါတယ္။ ခ႐ုုဆီ၊ တ႐ုတ္မဆလာ၊ ပဲငံျပာရည္ထည့္ၿပီး အရသာအေပါ့အငန္ျမည္းေပးပါ။

၅။         ေခါက္ဆြဲပြဲျပင္ဖိုု႔အတြက္ အ႐ိုုးႏုတံုးေလးမ်ားကို သပ္သပ္ဖယ္ထားၿပီး ေခါက္ဆြဲတစ္ပြဲစာအတြက္ အရည္ ႏွစ္ဇြန္းဆမ္းၿပီး ေခါက္ဆြဲကို တူႏွင့္ဖြဖြသမေအာင္ နယ္ပါ။ ပန္းကန္တြင္ ျပင္ဆင္ၿပီး ေပါင္းၿပီးသား အ႐ိုးႏုမ်ား၊ င႐ုတ္ေကာင္းျဖဴမႈန္႔၊ ၾကက္သြန္ျဖဴဆီက်က္ႏွင့္ ၾကက္သြန္ၿမိတ္မ်ားႏွင့္ ျပင္ဆင္ၿပီး သံုးေဆာင္ႏုိင္ပါတယ္။


►   ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား

♦   ေခါက္ဆြဲ (ျပဳတ္ၿပီးေရစစ္ထားပါ)   –   ၁ စည္း (၅ ပြဲစာ)

♦   ဝက္နံ႐ိုးႏု   –   ၃ဝ သား (အတံုးငယ္ေလးမ်ားတံုးထားပါ)

♦   ၾကက္သြန္ျဖဳ စဥ္းၿပီး   –   ၆ တက္ (တစ္ဝက္ကို ဆီခ်က္ခ်က္ထားပါ)

♦   မုန္ညင္းျဖဴအ႐ိုးပိုင္း   –   ၁ဝ ခု (ေပါင္းအိုးေအာက္ေျခတြင္ ခင္းရန္)

♦   ခ်င္း   –   အနည္းငယ္

♦   ဆီ   –   စားပြဲဇြန္း ၂ ဇြန္း

♦   နာနတ္ပြင့္   –   ၂ ပြင့္

♦   သၾကား   –   လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း

♦   ခ႐ုုဆီ   –   လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း

♦   ဆား   –   အနည္းငယ္

♦   တ႐ုတ္ပန္းအရက္   –   ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း

♦  ေခါင္းစိမ္းပဲငံျပာရည္   –   စားပြဲဇြန္း ၁ ဇြန္း

♦   ႐ိုး႐ိုးပဲငံျပာရည္အၾကည္   –   စားပြဲဇြန္း ၂ ဇြန္း

♦   ၾကက္သြန္ၿမိတ္   –   ၃ ပင္

   (အရင္းပိုင္းသပ္သပ္ခြဲၿပီး အရြက္ပိုင္းမ်ားကို ပါးပါးလွီးထားပါ)

♦   အ႐ိုးျပဳတ္ရည္   –   လိုသေလာက္သံုုးႏိုုင္ရန္

♦   တ႐ုတ္မဆလာ   –   အနည္းငယ္

♦   င႐ုတ္ေကာင္းအျဖဴမႈန္႔   –   အနည္းငယ္

www.facebook.com/MYFOODIES (mm)

ေကာ္ရည္ေခါက္ဆဲြ   (Kaw Yay Khauk Swe)



            အားလံုးသိၿပီးသားျဖစ္ေသာ ေကာ္ရည္ေခါက္ဆြဲေလးက ေခါက္ဆဲြေတြထဲမွာ ငါးပိေထာင္းေလးႏွင့္ တဲြစားရေသာေခါက္ဆဲြဆိုၿပီး လူငယ္ေတြအႀကိဳက္ ခ်ဥ္စပ္ေလးကေတာ့ ဘယ္အခ်ိန္ပဲဆဲြဆဲြ ၿပီးျပည့္စံုေသာ အရသာကို အျမဲခံစားရမွာပါ။ စည့္ရဲ႕ ခ်က္နည္းေလးကို ျပန္လည္မွ်ေဝလိုက္ပါတယ္။

►   ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား (ေကာ္ရည္လုပ္ရန္)

♦   ေခါက္ဆဲြ   –   ၅ဝဝ ဂရမ္ (အစို)

♦   ၾကက္ေပါင္   –   ၂ ခု

♦   ပဲပင္ေပါက္   –   ၁ ခြက္ (ျပဳတ္ထားပါ။ ဟင္းခ်က္ရန္တိုင္းေသာခြက္)

♦   ကန္စြန္းရြက္   –   ၁ စည္း (ျပဳတ္ထားပါ)

♦   ဘဲဥ   –   ၂-၃ လံုး (ခေလာက္ထားပါ)

♦   ေျပာင္းဖူးေကာ္မႈန္႔   –   စားပဲြဇြန္း ၂ ဇြန္း(ေဖ်ာ္ထားပါ)

♦   င႐ုတ္ေကာင္းမႈန္႔   –   အနည္းငယ္

♦   ဆား   –   လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း (လိုသေလာက္ ထပ္ထည့္ပါ)

♦   ပဲငံျပာရည္   –   စားပဲြဇြန္း ၂ ဇြန္းခဲြ (ၾကက္ျပဳတ္ရန္)

♦   ခ်င္း   –   ၁ စင္တီမီတာ (ဓားျပား႐ုိက္ထားပါ)

♦   နံနံပင္   –   ၃ ပင္ (ခပ္ၾကမ္းၾကမ္းေလး လွီးထားပါ)

♦   သၾကား   –   လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္းခဲြ (အရြက္ျပဳတ္ရန္)

►    ငါးပိေထာင္းလုပ္ရန္

♦   ပုစြန္ငါးပိစိမ္း   –   စားပဲြဇြန္း ၂ ဇြန္း (မီးဖုတ္ထားပါ)

♦   င႐ုတ္သီးစိမ္း   –   ၁၅ ေတာင့္ (ေလွာ္ထားပါ)

♦   သံပရာသီး   –   ၁ လံုး (အရည္ညႇစ္ယူထားပါ)

♦   ဆား   –   အနည္းငယ္


►   ေကာ္ရည္ျပဳလုပ္နည္း

၁။        ေဇာက္နက္အိုးထဲ ၾကက္ေပါင္၊ ပဲငံျပာရည္၊ ခ်င္းမ်ားထည့္ၿပီး ေရ ၾကက္ေပါင္ျမဳပ္တဲ့အထိထည့္ၿပီး ျပဳတ္ပါ။ အသားႏူးလာလွ်င္ရပါၿပီ။ ၾကက္သားမ်ားဆယ္ၿပီး အေအးခံထား ပါ။ အသားေအးလွ်င္ ၾကက္သားကို အမွ်င္ေလးေတြ မွ်င္ထားပါ။ ၿပီးလွ်င္ အသင့္ေဖ်ာ္ထားေသာ ေကာ္ရည္နွင့္ အသားမွ်င္မ်ား ၾကက္ျပဳတ္ရည္ထဲ ျပန္ထည့္ၿပီးတည္ပါ။ ပြတ္ပြတ္ဆူလာလွ်င္ မီးေလ်ာ့ၿပီး ပူ႐ုံေလးတည္ပါ။ ဘဲဥအနွစ္မ်ား အမွ်င္တဲြေလးေတြျဖစ္ေအာင္ ျဖည္းျဖည္း ခ်င္း ေလာင္းထည့္ပါ။ င႐ုတ္ေကာင္းျဖဴးပါ။ ဆားျမည္းၿပီး လိုတာထပ္ျဖည့္ပါ။

၂။        ဖန္ဇလံုအႀကီးထဲ ေရခဲမ်ားမ်ားထည့္ၿပီး ေရထည့္ပါ။ ေဇာက္နက္အိုးထဲ သၾကားႏွင့္ ေရမ်ားမ်ားထည့္ၿပီး ဆူ ေအာင္တည္ပါ။ ေရဆူလွ်င္ ပဲပင္ေပါက္ စကၠန္႔ပိုင္းေလာက္ အရင္ျပဳတ္ပါ။ ပဲပင္ေပါက္ေတြဆယ္ၿပီး ေရခဲေရထဲထည့္ ၿပီး အေအးခံထားပါ။ ေရျပန္ဆူေအာင္တည္ပါ။ ေရဆူလွ်င္ ကန္စြန္းရြက္မ်ားျပဳတ္ပါ။ ႏူး႐ံုေလးပဲျပဳတ္ပါ။ ေရပူထဲမွ ဆယ္ၿပီး ေရခဲေရထဲထည့္ၿပီး အေအးခံထားပါ။ ကန္စြန္းရြက္မ်ား ေရစစ္ၿပီး အေနေတာ္ေလးေတြပိုင္းထားပါ။

►   ငါးပိေထာင္းျပဳလုပ္ရန္

၁။        ႀကိတ္စက္ထဲ သံပရာရည္ကလဲြလို႔ ငါးပိေထာင္း ပါဝင္ပစၥည္းမ်ားအားလံုး မညက္တညက္ႀကိတ္ပါ။ ငါးပိ ေထာင္းထဲ သံပရာရည္မ်ား ဖ်န္းပါ။

၂။        သံုးေဆာင္ရန္ ပန္းကန္ထဲ ေခါက္ဆဲြေကာ္ရည္ အရည္ႏွင့္ အသီးအရြက္မ်ား ငါးပိေထာင္းထည့္ၿပီး နံနံပင္လိုသေလာက္ထည့္ၿပီး ပူပူ (သို႔) ေႏြးေႏြးေလးသံုးေဆာင္ပါ။

www.facebook.com/Syi Foodsgarden

ဆီခ်က္​​ေခါက္​ဆြဲ 



ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား

ဂ်ံဳေခါက္ဆြဲ  –  ၁၅၀ ဂရမ္

ၾကက္ (ေပါင္သား)  –  ၃၀ဝ ဂရမ္

ၾကက္သြန္ၿမိတ္  –  အနည္းငယ္

ပဲငံျပာရည္ (အၾကည္)  –  စားပြဲဇြန္း ၁ ဇြန္း

ခ႐ုဆီ  –  စားပြဲဇြန္း ၁ ဇြန္း

ဆီ  –  စားပြဲဇြန္း ၆ ဇြန္း

ၾကက္သြန္ျဖဴ  –   ၁၀ ႁမႊာ

ၾကက္သားမႈန္႔  –  လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း

င႐ုတ္ေကာင္းမႈန္႔  –  လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း


ျပဳလုပ္ပံုအဆင့္ဆင့္

၁။       ၾကက္သားကို ၾကက္သားမႈန္႔၊ ဆား၊ အရသာမ်ားထည့္ၿပီး ႏူးလာသည္အထိ ျပဳတ္ပါ။ ၿပီးလွ်င္ အေအးခံၿပီး ၾကက္သားကို ႏႊင္ထားပါ။

၂။       ၾကက္သြန္ျဖဴကို ႏုပ္ႏုပ္စဥ္းၿပီး ဆီခ်က္ခ်က္ပါ။ အနံ႔ေမႊးၿပီး ျြကပ္လာၿပီဆိုလွ်င္ အေအးခံထားပါ။

၃။       ၾကက္သြန္ျဖဴဆီခ်က္ ဆီ စားပြဲဇြန္း ၁ ဇြန္းျဖင့္ ခ႐ုဆီ၊ ပဲငံျပာရည္၊ ၾကက္သားမႈန္႔ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း၊ င႐ုတ္ေကာင္းမႈန္႔တို႔ကို ဆီသတ္ပါ။ ပူလာၿပီဆိုလွ်င္ ၾကက္ျပဳတ္ရည္ အနည္းငယ္ထည့္ၿပီး ွေကခန ရေအာင္ ျပဳလုပ္ပါ။

၄။       ေခါက္ဆြဲကို ေရဆူဆူမွာ က်က္ေအာင္ျပဳတ္ပါ။ ၿပီးလွ်င္ ေရစစ္ၿပီး ဇလံုထဲမွာ ွေကခနယ ၾကက္သား၊ ၾကက္သြန္ျဖဴဆီခ်က္၊ ၾကက္သြန္ၿမိတ္တို႔ျဖင့္ နယ္ေပးပါ။ (ေခါက္ဆြဲ ပူေနခ်ိန္မွာပင္ နယ္ေပးရပါမည္)

၅။       ရၿပီဆိုလွ်င္ ပန္းကန္မွာျပင္ၿပီး သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။

by အံ့၀င့္ထြဋ္ (MRTV-4)

No comments: