Saturday, March 3, 2018

Potato Bread - ငွက္ေပ်ာသီးကိတ္ - Chiffon Cake

Potato Bread 
(by Chef Saw Sar Mu Lar )


ပါ၀င္ပစၥည္းေတြက -

ေပါင္မုန္႔ဂ်ဳံ                 - ၃၀၀ ဂရမ္
အာလူး                     - ၁၀၀ ဂရမ္
Yeast                       - ၁၀ ဂရမ္
Bread improver         - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
သၾကား                     - ၇၀ ဂရမ္
ေထာပတ္                  - ၅၀ ဂရမ္
ဆား                        - ၇ ဂရမ္
ေရ                          - ၁၂၀ ဂရမ္

ျပဳလုပ္နည္း
၁။ဆားကလြဲရင္ က်န္တဲ့ ပါ၀င္ပစၥည္းေတြ အားလံုးေရာေမႊပါ။ --မိနစ္ေန ဆားထည့္ပါ။ ေရကုိ မုန္႔သားအေပ်ာ့အမာအတြက္ အနည္းငယ္ အတိုးအေလွ်ာ့လုပ္ႏုိင္ပါသည္။
၂။ ၆မိနစ္ခန္႔ၾကာလွ်င္ မုန္႔သားေတာ္မေတာ္စစ္ေဆးပါ။ မုန္႔သားကုိ ယူ၍ လက္ႏွင့္ ျဖည္းျဖည္းခ်င္းဖိဆြဲၾကည့္ပါ။ ပလတ္စတစ္လိုဆြဲ၍ ပါးျပီးမျပတ္ မျပဲထြက္ေတာ့ဘူးဆုိရင္ မုန္႔နယ္လို႔ေတာ္ပါျပီ။ ျပတ္ထြက္၊ ျပဲထြက္လွ်င္ ထပ္မံ၍ အနည္းငယ္ေမႊေပးပါ။
၃။ တစ္လံုး ၃၀၀ ဂရမ္ ျဖတ္ခ်ိန္ျပီး ေပါင္မုန္႔ မုိခြက္ထဲထည့္ အပြခံ မုိခြက္ျပည့္ရန္ လက္တစ္လံုးအလုိထိ အပြခံျပီး မီးအပူခ်ိန္ 180  ံC ႏွင့္ ၃၀ မိ္နစ္ဖုတ္ပါ။ ေရႊ၀ါေရာင္သန္းရင္ ရပါျပီ။ လုိအပ္လွ်င္ မိနစ္အနည္းငယ္ထပ္ဖုတ္ပါ။

ငွက္ေပ်ာသီးကိတ္
(by Chef Saw Sar Mu Lar)



ပါ၀င္ပစၥည္းက -

ငွက္ေပ်ာသီး         - 250 gn
သၾကား               - 100 gn
ၾကက္ဥ               - 3 လံုး
ကိတ္ဂ်ဳံ              - 150 gn
ေဘကင္ေပါင္ဒါ    - 5 g
ဆား                  - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁/၄ ဇြန္း
စပ်စ္သီး             - 50 gn
သစ္ၾကားသီး        - 50 gn
ဆီ                    - 125 gn

ျပဳလုပ္နည္းအဆင့္ဆင့္ 
၁။ငွက္ေပ်ာသီး၊ သၾကား၊ ဆားေရာျပီး ငွက္ေပ်ာသီးေၾကသည္အထိေမႊပါ။
၂။ငွက္ေပ်ာသီးေၾကလွ်င္ ၾကက္ဥျဖည္းျဖည္းခ်င္းထည့္ေမႊပါ။ သၾကားေၾကသည္အထိေမႊပါ။
၃။ကိတ္ဂ်ဳံ၊ ေဘကင္ေပါင္ဒါ၊ ေဆာ္ဒါတို႔ကို ဆန္ခါခ်ျပီး စပ်စ္သီး၊ သၾကားသီးနဲ႔ေရာေမႊပါ။ အမွတ္စဥ္ ၂ ထဲသို႔ အားလံုးေရာေမႊပါ။
၄။ဆီကုိ ျဖည္းျဖည္းခ်င္းထည့္၍ ၁မိနစ္ခန္႔ ေရာေမႊပါ။
၅။အသင့္ျပင္ထားေသာ မုိခြက္ထဲထည့္၍ မီးအပူခ်ိန္ 180  ံC နဲ႔ 45 မိနစ္ခန္႔ ဖုတ္ပါ။ မုန္႔က်က္မက်က္ကုိ ဒုတ္ျဖင့္မုန္႔သားအလယ္ကုိ ထုိးၾကည့္ျပီး ဒုတ္ေျခာက္ေနလွ်င္ ရပါျပီ။ စုိေနလွ်င္ အနည္းငယ္ ထပ္ဖုတ္ေပးပါ။

Chiffon Cake
(by Chef Saw Sar Mu Lar)


ပါ၀င္ပစၥည္းေတြက -

ၾကက္ဥအႏွစ္         - ၅ လံုး
သၾကား - ၇၀ ဂရမ္
ႏြားႏုိ႔         - ၅၀ ဂရမ္
ဟင္းသီးဟင္းရြက္ဆီ         - ၅၀ ဂရမ္
သံပရုိသီးအရည္        - ၄၀ဂရမ္
သံပရုိသီးအခြန္ျခစ္
ကိတ္ဂ်ဳံ        - ၁၅၀ ဂရမ္
ေဘကင္ေပါင္ဒါ         - ၅ ဂရမ္
ၾကက္ဥအကာ        - ၅ လံုး
သၾကား -၇၀ ဂရမ္
ဆား

ျပဳလုပ္နည္းအဆင့္ဆင့္
-ၾကက္ဥအႏွစ္ႏွင့္ သၾကားတို႔ကို ၾကက္ဥျဖဴေအာင္ ရုိက္ေပးပါ။
-သံပရုိသီးအရည္၊ ဟင္းသီးဟင္းရြက္ဆီ၊ ႏြားႏုိ႔ႏွင့္ ဆားေရာျပီးေမႊေပးပါ။
-ၾကက္ဥအကာ ျဖဴလာေအာင္ ရုိက္ပါ။
-သၾကားျဖည္းျဖည္းေရာကာ ေညာင္ေစးေပါက္ျပီး ၾကြက္ျမီးတန္းေအာင္ရုိက္ပါ။
-ကိတ္ဂ်ဳံ၊ ေဘကင္ေပါင္ဒါ ဆန္ခါခ်ပါ။ ၾကက္ဥအကာ တစ္၀က္ကုိ ကိတ္ဂ်ဳံ၊ ၾကက္ဥအႏွစ္ႏွင့္ လက္ျဖင့္ေရာေမႊေပးပါ။
-က်န္ၾကက္ဥအကာ တစ္၀က္ကို ေရာထည့္ျပီး ျဖည္းျဖည္းခ်င္းေရာေမႊေပးပါ။ မုန္႔သားမ်ားကိုမုန္႔ဖုတ္မိုခြက္ထဲထည့္ျပီးအပူခ်ိန္အေပၚ၊ေအာက္ 180  ံC ႏွင့္ တစ္နာရီဖုတ္ေပးပါ။ကိတ္က်က္မက်က္ကိုမုန္႔သားအလယ္ဒုတ္ႏွင့္ ထုိးၾကည့္ျပီးဒုတ္ေျခာက္ေနလွ်င္ မီးဖိုထဲကထုတ္လုိ႔ ရပါျပီ။
Topping
သၾကားအမႈန္႔        - 200 g
ေရေႏြး          - 40 g
သံပရုိသီးအရည္        - အနည္းငယ္
အားလံုးေရာေမႊျပီးကိတ္ေပၚေလာင္းပါ။သံပရုိသီးအခြံကိုကိတ္ေပၚျခစ္ခ်ျပီးအလွဆင္ေပးပါ။

No comments: