နာနတ္သီးထမင္းေၾကာ္
..............................
ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား
- ထမင္း - တစ္ပြဲစာ
- နာနတ္သီး - အနည္းငယ္
- ပုစြန္ - အေကာင္အလတ္ (၁၀ ေကာင္ခန္႔)
- ၾကက္ဥ - ၁ လံုး
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၂ ႁမႊာ
- ခရမ္းခ်ဥ္သီး - ၁ လံုး
- ၾကက္သားမႈန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
- သၾကား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္
- င႐ုတ္ေကာင္းမႈန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁/၃ ဇြန္း
- ဆီ - စားပြဲဇြန္း ၁ ဇြန္း
ျပဳလုပ္ပံုအဆင့္ဆင့္
၁။ ၾကက္သြန္ျဖဴကို ဆီသတ္ပါ။ အနံ႔ေမႊးလာၿပီဆိုလွ်င္ ၾကက္ဥကို ေမႊၿပီး ထည့္ေၾကာ္ပါ။ ပုစြန္ထည့္ပါ။
၂။ ထမင္းထည့္ပါ။ အရသာမ်ားထည့္ပါ။ နာနတ္သီးႏွင့္ ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို အေနေတာ္ အတံုးမ်ားတံုးၿပီး ထည့္ေပးပါ။
၃။ အနံ႔ေမႊးလာၿပီး အရသာမွာ ခ်ိဳ၊ ခ်ဥ္ အရသာေလး ရလာၿပီဆိုလွ်င္ ပန္းကန္ ျပင္ၿပီး သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။
............................
အံ့ဝင့္ထြဋ္ (MRTV-4)
မဆလာပင္လယ္စာစံုနဲ႔ ထမင္း
......................................
လြယ္ကူလ်င္ျမန္ၿပီး မဆလာနဲ႔ ပင္လယ္စာစံု ထမင္းေၾကာ္ကို ထမင္းေပါင္းအိုးနဲ႔ ခ်က္နည္းေလး ရွယ္ေပးထားပါတယ္။
ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား
ထမင္းခ်က္ရန္
- ဆန္ - ၂ ခြက္ခြဲ
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
- င႐ုတ္ေကာင္း - အနည္းငယ္
- အသီးအရြက္ျပဳတ္ရည္ - ၁ ခြက္ခြဲ
ထမင္းျဖင့္ အတူတြဲစားရန္
- ၾကက္သြန္ၿမိတ္ - ၂ ပင္ (အကြင္း ပါးပါး ေလးမ်ား လွီးထားပါ)
- သံပရာသီး - ၁ လံုး (ထက္ျခမ္းျခမ္းထားပါ)
- င႐ုတ္သီးစိမ္း၊ ငံျပာရည္ေဆာ့စ္ - လိုသေလာက္
- ကံုကုမံ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
(ႏြားႏို႔ စားပြဲဇြန္း ၅ ဇြန္းျဖင့္အရည္ေဖ်ာ္ထားပါ)
ဆီသတ္ရန္
- ပင္လယ္စာစံု - ၅၀ဝ ဂရမ္ (အသင့္စားအထုပ္)
- မဆလာမႈန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
- ဇီရာေစ့ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္းခြဲ
- ဖာလာေစ့ - ၅ ေစ့
- သစ္ၾကံပိုးေခါက္ - ၂ ေခ်ာင္း
- ေလးညႇင္းပြင့္ - ၅ ပြင့္
- နာနတ္ပြင့္ - ၃ ပြင့္
- ကရေဝးရြက္ - ၂ ရြက္
- ေထာပတ္ - စားပြဲဇြန္း ၅ ဇြန္း
- ေနၾကာဆီ - စားပြဲဇြန္း ၂ ဇြန္း ခြဲ
ျပဳလုပ္နည္းအဆင့္ဆင့္
၁။ မကပ္ေသာ ဒယ္အိုးထဲ ပင္လယ္စာစံုမွလြဲ၍ ဆီသတ္ရန္ ပစၥည္းမ်ားထည့္ၿပီး ဆီျဖင့္ အနံ႔ေမႊးလာသည္အထိ တည္ပါ။ အနံေမႊး လာလွ်င္ ပင္လယ္စာစံုထည့္ၿပီး ၁-၂ မိနစ္ ခန္႔ တည္ပါ။
၂။ အစံုသံုးထမင္းေပါင္းအိုးအတြင္း အိုးထဲ ထမင္းခ်က္ရန္ ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား အားလံုး ထည့္ပါ။ ၿပီးလွ်င္ ဆီသတ္ထားေသာ ပင္လယ္စာစံုထည့္ၿပီး ဆန္ျဖင့္ ေသခ်ာႏွံ႔ ေအာင္ ေမႊပါ။ ထမင္းေပါင္းအိုး ရဲ႕White Rice ကို ႏွိပ္ၿပီး မိနစ္ ၆၀ ခ်ိန္ကာ Cook ခလုတ္ႏွိပ္ၿပီး တည္ထားလိုက္ပါ။ က်က္ လွ်င္ Off/Warm ခလုတ္ေလး မီးစိမ္းျပလွ်င္ ရပါၿပီ။ ပူပူေလး င႐ုတ္သီး၊ ငံျပာရည္ေဆာ့စ္ ႏွင့္ သံပရာရည္ေလးဖ်န္းၿပီး သံုးေဆာင္လို႔ ရပါၿပီ။
...............................
Syi Lwin
Foods Garden
ေျမအိုုးထမင္း - ၅ ပြဲစာ
ေျမအိုုးထမင္းလုုပ္နည္းတင္ေပးပါဆိုုလိုု႔တင္ေပးလိုုက္တယ္ေနာ္။ ေျမအိုုးထမင္းမွာ အသားေတြကိုုအရင္ခ်က္ျပီး ပြဲျပင္ခါနီးမွ ထမင္းကိုုေျမအိုုးထဲထည့္အသား၊ ဝက္အူေခ်ာင္း၊ ၾကက္ဥ ႏွင့္ၾကိဳက္ႏွစ္သက္ရာအရြက္ကိုုထည့္ျပီး မီးဖိုုေပၚျပန္တင္ျပီးတည္ရပါတယ္။ အဲ့တာမွ ေျမအိုုးအန႔ံသင္းသင္းေလးနဲ႔ ေျမအိုုးထမင္းကိုုရပါတယ္။
ပါဝင္ေသာပစၥည္းမ်ား
၁။ ဝက္သားသုုံးထပ္သား - ၂၅ က်ပ္သား (သိုု႔) ၁ ေပါင္
၂။ ၾကက္ဥ - ၅ လုုံး
၃။ သၾကား - ထမင္းစားဇြန္း ၂ ဇြန္း
၄။ တရုုတ္မဆလာ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဝက္
၅။ ပဲငံျပာရည္အၾကည္(အက်ဲ) - ထမင္းစားဇြန္း ၂ ဇြန္း
၆။ ပဲငံျပာရည္ အပ်စ္ (အေနာက္) - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပုုံတပုုံ
၇။ ခရုုဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း
၈။ Lilly's လီလီၾကက္သားမႈန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
၉။ ေကာ္မႈန္႔ - ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္းေမာက္ေမာက္
၁၀။ ၾကိဳက္ႏွစ္သက္ရာအရြယ္
၁၁။ ေၾကာ္ထားျပီးသား ဝက္အူေခ်ာင္း - အနည္းငယ္
ျပဳလုုပ္နည္း
၁။ ဝက္သားကိုုသန္႔စင္ျပီး ၾကိဳက္ႏွစ္သက္ရာအရြယ္လွီးထားပါ။ ၾကက္ဥကိုုျပဳတ္ျပီး အခြံခြာထားပါ။ ၾကိဳက္ႏွစ္သက္ရာအရြယ္ကိုု ျပဳတ္ထားပါ။
၂။ အိုုးတအိုုးထဲကိုု သၾကားထည့္ရ်္ သၾကားမ်ားညိဳလာေအာင္ေလွာ္ပါ။ သၾကားမ်ားညိဳလာလွ်င္ ဝက္သားမ်ားကိုုထည့္လုုံးပါ။ ထိုု႔ေနာက္မီးဖိုုမီးခဏပိတ္ျပီး တရုုတ္မဆလာ၊ ပဲငံျပာရည္အၾကည္၊ ပဲငံျပာရည္အပ်စ္၊ ခရုုဆီ၊ လီလီၾကက္သားမႈန္႔တိုု႔ကိုုထည့္ရ်္လုုံးပါ။ ေရမ်ားမ်ားထည့္ျပီး ၾကက္ဥပါထည့္ရ်္ မီးဖုုိေပၚျပန္တည္ထားပါ။
၃။ ဝက္သားႏူးအိလာသည္အထိတည္ျပီး အိုုးထဲမွေရက ဝက္သားရဲ႔ တဝက္ေလာက္ပဲရွိေတာ့လွ်င္ အေပါ့အငံျမည္းျပီး ေကာ္မႈန္႔ေဖ်ာ္ထားေသာ အရည္ကိုုထည့္ပါ။ ထိုု႔ေနာက္မီးဖုုိေပၚမွခ်ပါ။
၄။ ေျမအိုုးထမင္းလုုပ္ရန္အတြက္ ေျမအိုုးထဲကိုု ထမင္းထည့္၊ အသားထည့္၊ ဝက္အူေခ်ာင္း၊ ၾကက္ဥ၊ ျပဳတ္ထားေသာ အရြက္ကိုုထည့္ျပီးလွ်င္ ဝက္သားအိုုးထဲမွ အရည္ကိုု ထမင္းစားဇြန္း ၅ ဇြန္းထည့္ဆမ္းပါ။ ျပီးလွ်င္ မီးဖိုုေပၚကိုု ၅ မိနစ္ေလာက္တည္ပါ။
၅။ ေျမအိုုးအန႔ံေလးသင္းလာလွ်င္ မီးဖိုုေပၚမွ ခ်ျပီးသုုံးေဆာင္ႏိုုင္ပါျပီရွင္။
ခ်က္ျပဳတ္ျပသူ - အိစံ
#LillyMyanmar #Nomsg
..............................
ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား
- ထမင္း - တစ္ပြဲစာ
- နာနတ္သီး - အနည္းငယ္
- ပုစြန္ - အေကာင္အလတ္ (၁၀ ေကာင္ခန္႔)
- ၾကက္ဥ - ၁ လံုး
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၂ ႁမႊာ
- ခရမ္းခ်ဥ္သီး - ၁ လံုး
- ၾကက္သားမႈန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
- သၾကား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္
- င႐ုတ္ေကာင္းမႈန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁/၃ ဇြန္း
- ဆီ - စားပြဲဇြန္း ၁ ဇြန္း
ျပဳလုပ္ပံုအဆင့္ဆင့္
၁။ ၾကက္သြန္ျဖဴကို ဆီသတ္ပါ။ အနံ႔ေမႊးလာၿပီဆိုလွ်င္ ၾကက္ဥကို ေမႊၿပီး ထည့္ေၾကာ္ပါ။ ပုစြန္ထည့္ပါ။
၂။ ထမင္းထည့္ပါ။ အရသာမ်ားထည့္ပါ။ နာနတ္သီးႏွင့္ ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို အေနေတာ္ အတံုးမ်ားတံုးၿပီး ထည့္ေပးပါ။
၃။ အနံ႔ေမႊးလာၿပီး အရသာမွာ ခ်ိဳ၊ ခ်ဥ္ အရသာေလး ရလာၿပီဆိုလွ်င္ ပန္းကန္ ျပင္ၿပီး သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။
............................
အံ့ဝင့္ထြဋ္ (MRTV-4)
မဆလာပင္လယ္စာစံုနဲ႔ ထမင္း
......................................
လြယ္ကူလ်င္ျမန္ၿပီး မဆလာနဲ႔ ပင္လယ္စာစံု ထမင္းေၾကာ္ကို ထမင္းေပါင္းအိုးနဲ႔ ခ်က္နည္းေလး ရွယ္ေပးထားပါတယ္။
ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား
ထမင္းခ်က္ရန္
- ဆန္ - ၂ ခြက္ခြဲ
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
- င႐ုတ္ေကာင္း - အနည္းငယ္
- အသီးအရြက္ျပဳတ္ရည္ - ၁ ခြက္ခြဲ
ထမင္းျဖင့္ အတူတြဲစားရန္
- ၾကက္သြန္ၿမိတ္ - ၂ ပင္ (အကြင္း ပါးပါး ေလးမ်ား လွီးထားပါ)
- သံပရာသီး - ၁ လံုး (ထက္ျခမ္းျခမ္းထားပါ)
- င႐ုတ္သီးစိမ္း၊ ငံျပာရည္ေဆာ့စ္ - လိုသေလာက္
- ကံုကုမံ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
(ႏြားႏို႔ စားပြဲဇြန္း ၅ ဇြန္းျဖင့္အရည္ေဖ်ာ္ထားပါ)
ဆီသတ္ရန္
- ပင္လယ္စာစံု - ၅၀ဝ ဂရမ္ (အသင့္စားအထုပ္)
- မဆလာမႈန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
- ဇီရာေစ့ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္းခြဲ
- ဖာလာေစ့ - ၅ ေစ့
- သစ္ၾကံပိုးေခါက္ - ၂ ေခ်ာင္း
- ေလးညႇင္းပြင့္ - ၅ ပြင့္
- နာနတ္ပြင့္ - ၃ ပြင့္
- ကရေဝးရြက္ - ၂ ရြက္
- ေထာပတ္ - စားပြဲဇြန္း ၅ ဇြန္း
- ေနၾကာဆီ - စားပြဲဇြန္း ၂ ဇြန္း ခြဲ
ျပဳလုပ္နည္းအဆင့္ဆင့္
၁။ မကပ္ေသာ ဒယ္အိုးထဲ ပင္လယ္စာစံုမွလြဲ၍ ဆီသတ္ရန္ ပစၥည္းမ်ားထည့္ၿပီး ဆီျဖင့္ အနံ႔ေမႊးလာသည္အထိ တည္ပါ။ အနံေမႊး လာလွ်င္ ပင္လယ္စာစံုထည့္ၿပီး ၁-၂ မိနစ္ ခန္႔ တည္ပါ။
၂။ အစံုသံုးထမင္းေပါင္းအိုးအတြင္း အိုးထဲ ထမင္းခ်က္ရန္ ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား အားလံုး ထည့္ပါ။ ၿပီးလွ်င္ ဆီသတ္ထားေသာ ပင္လယ္စာစံုထည့္ၿပီး ဆန္ျဖင့္ ေသခ်ာႏွံ႔ ေအာင္ ေမႊပါ။ ထမင္းေပါင္းအိုး ရဲ႕White Rice ကို ႏွိပ္ၿပီး မိနစ္ ၆၀ ခ်ိန္ကာ Cook ခလုတ္ႏွိပ္ၿပီး တည္ထားလိုက္ပါ။ က်က္ လွ်င္ Off/Warm ခလုတ္ေလး မီးစိမ္းျပလွ်င္ ရပါၿပီ။ ပူပူေလး င႐ုတ္သီး၊ ငံျပာရည္ေဆာ့စ္ ႏွင့္ သံပရာရည္ေလးဖ်န္းၿပီး သံုးေဆာင္လို႔ ရပါၿပီ။
...............................
Syi Lwin
Foods Garden
ေျမအိုုးထမင္း - ၅ ပြဲစာ
ေျမအိုုးထမင္းလုုပ္နည္းတင္ေပးပါဆိုုလိုု႔တင္ေပးလိုုက္တယ္ေနာ္။ ေျမအိုုးထမင္းမွာ အသားေတြကိုုအရင္ခ်က္ျပီး ပြဲျပင္ခါနီးမွ ထမင္းကိုုေျမအိုုးထဲထည့္အသား၊ ဝက္အူေခ်ာင္း၊ ၾကက္ဥ ႏွင့္ၾကိဳက္ႏွစ္သက္ရာအရြက္ကိုုထည့္ျပီး မီးဖိုုေပၚျပန္တင္ျပီးတည္ရပါတယ္။ အဲ့တာမွ ေျမအိုုးအန႔ံသင္းသင္းေလးနဲ႔ ေျမအိုုးထမင္းကိုုရပါတယ္။
ပါဝင္ေသာပစၥည္းမ်ား
၁။ ဝက္သားသုုံးထပ္သား - ၂၅ က်ပ္သား (သိုု႔) ၁ ေပါင္
၂။ ၾကက္ဥ - ၅ လုုံး
၃။ သၾကား - ထမင္းစားဇြန္း ၂ ဇြန္း
၄။ တရုုတ္မဆလာ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဝက္
၅။ ပဲငံျပာရည္အၾကည္(အက်ဲ) - ထမင္းစားဇြန္း ၂ ဇြန္း
၆။ ပဲငံျပာရည္ အပ်စ္ (အေနာက္) - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပုုံတပုုံ
၇။ ခရုုဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း
၈။ Lilly's လီလီၾကက္သားမႈန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
၉။ ေကာ္မႈန္႔ - ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္းေမာက္ေမာက္
၁၀။ ၾကိဳက္ႏွစ္သက္ရာအရြယ္
၁၁။ ေၾကာ္ထားျပီးသား ဝက္အူေခ်ာင္း - အနည္းငယ္
ျပဳလုုပ္နည္း
၁။ ဝက္သားကိုုသန္႔စင္ျပီး ၾကိဳက္ႏွစ္သက္ရာအရြယ္လွီးထားပါ။ ၾကက္ဥကိုုျပဳတ္ျပီး အခြံခြာထားပါ။ ၾကိဳက္ႏွစ္သက္ရာအရြယ္ကိုု ျပဳတ္ထားပါ။
၂။ အိုုးတအိုုးထဲကိုု သၾကားထည့္ရ်္ သၾကားမ်ားညိဳလာေအာင္ေလွာ္ပါ။ သၾကားမ်ားညိဳလာလွ်င္ ဝက္သားမ်ားကိုုထည့္လုုံးပါ။ ထိုု႔ေနာက္မီးဖိုုမီးခဏပိတ္ျပီး တရုုတ္မဆလာ၊ ပဲငံျပာရည္အၾကည္၊ ပဲငံျပာရည္အပ်စ္၊ ခရုုဆီ၊ လီလီၾကက္သားမႈန္႔တိုု႔ကိုုထည့္ရ်္လုုံးပါ။ ေရမ်ားမ်ားထည့္ျပီး ၾကက္ဥပါထည့္ရ်္ မီးဖုုိေပၚျပန္တည္ထားပါ။
၃။ ဝက္သားႏူးအိလာသည္အထိတည္ျပီး အိုုးထဲမွေရက ဝက္သားရဲ႔ တဝက္ေလာက္ပဲရွိေတာ့လွ်င္ အေပါ့အငံျမည္းျပီး ေကာ္မႈန္႔ေဖ်ာ္ထားေသာ အရည္ကိုုထည့္ပါ။ ထိုု႔ေနာက္မီးဖုုိေပၚမွခ်ပါ။
၄။ ေျမအိုုးထမင္းလုုပ္ရန္အတြက္ ေျမအိုုးထဲကိုု ထမင္းထည့္၊ အသားထည့္၊ ဝက္အူေခ်ာင္း၊ ၾကက္ဥ၊ ျပဳတ္ထားေသာ အရြက္ကိုုထည့္ျပီးလွ်င္ ဝက္သားအိုုးထဲမွ အရည္ကိုု ထမင္းစားဇြန္း ၅ ဇြန္းထည့္ဆမ္းပါ။ ျပီးလွ်င္ မီးဖိုုေပၚကိုု ၅ မိနစ္ေလာက္တည္ပါ။
၅။ ေျမအိုုးအန႔ံေလးသင္းလာလွ်င္ မီးဖိုုေပၚမွ ခ်ျပီးသုုံးေဆာင္ႏိုုင္ပါျပီရွင္။
ခ်က္ျပဳတ္ျပသူ - အိစံ
#LillyMyanmar #Nomsg
No comments:
Post a Comment