အသီးေတြနဲ႕အရြက္ေတြရဲ႕ အခြံေတြဟာ အနာေရာဂါကို တိုက္ဖ်က္ႏိုင္စြမ္းရွိတဲ့
တန္ဖိုးရွိပစၥည္းေလးေတြျဖစ္ေနပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္ အခြံေတြဆိုျပီး လႊင့္မပစ္ဘဲ အေလအလြင့္မရွိေအာင္
အသံုးျပဳကာ စြမ္းအားရွိ အဟာရဓာတ္ေတြကို ရယူလိုက္ပါ။
ကီ၀ီသီးခြံေတြဟာ ဗီတာမင္E ၾကြယ္၀ျပီး အနာေရာဂါကို တိုက္ဖ်က္ႏိုင္တဲ့ Flavonoid
ေတြပါ၀င္ပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္ Smoothie ေဖ်ာ္ တဲ့အခါမွာ ထည့္သြင္းအသံုးျပဳပါ။ ကီ၀ီသီးကို
အခြံမႏႊာပါနဲ႕။ အလံုးလိုက္ ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး စေတာ္ဘယ္ရီအနည္းငယ္၊ လိေမၼာ္ရည္ တစ္ခြက္၊
ဒိန္ခ်ဥ္သန္႕သန္႕တစ္ခြက္တို႕နဲ႕ ေရာေႏွာကာ Smoothie ျပဳလုပ္ႏိုင္ပါတယ္။
ဘရုိကိုလီအရိုး
ဘရုိကုိလီရုိးတံတစ္ခုမွာ ဗီတာမင္C ၾကြယ္၀စြာပါ၀င္ပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္ ဘရုိကုိလီရံုးတံေတြကို
အရြယ္အစား ေသးေသးလွီးျပီး ကညြတ္ ကဲ့သို႕ေသာ အသီးအရြက္ေတြနဲ႕ ေရာေႏွာကာ ေမႊေၾကာ္ေၾကာ္ျပီး
စားသံုးႏိုင္ပါတယ္။
အာလူးခြံ
အာလူးခြံရဲ႕အသားထဲမွာ ဆာေလာင္မႈကို ႏွိမ္နင္းေပးႏိုင္တဲ့ အမွ်င္ဓာတ္ေတြ
ရွိေနပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္ အာလူးခြံေတြကို ၾကြပ္ၾကြပ္ရြရႊ ၀ါးစားလို႕ရေအာင္ ျပင္ဆင္ႏိုင္ပါတယ္။
ခဲစကၠဴေပၚမွာ အာလူးခြံေတြကို ျဖန္႕က်ဲပါ။ ဆီအနည္းငယ္၊ ဆား၊ ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႕တို႕ကိုျဖဴးပါ။
မိုက္ခရိုေ၀့ဖ္ထဲထည့္ျပီး (၄၀၀)ဒီဂရီဖာရင္ဟိုက္ထားကာ (၁၀)မိနစ္မွ (၁၅)မိနစ္ခန္႕ဖုတ္ေပးႏိုင္ပါတယ္။
ဒါဆိုရင္ေတာ့ အဟာရဓာတ္ ျပည့္၀ျပီး စားလို႕ေကာင္းတဲ့ အာလူးခြံၾကြပ္ၾကြပ္ရြရြေလးကို ရျပီေပါ့။
လိေမၼာ္ခြံ
အေရျပားကင္ဆာကို တိုက္ဖ်က္ႏိုင္တဲ့ D-Limonene Compund ပါ၀င္တဲ့ လိေမၼာ္သီးခြံဟာ
တန္ဖိုးရွိလွပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္ လိေမၼာ္ခြံေတြ ကို ရိပ္ရိပ္ေလးလွီးျပီး ပဲစိမ္း၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊
ရသာမႈန္႕တို႕ေရာေႏွာကာ အတို႕အျမႇဳပ္တစ္မ်ိဳးအေနနဲ႕ စားသံုးႏိုင္ပါတယ္။
ပန္းသီးခြံ
ပန္းသီးခြံမွာ ကင္ဆာကိုတိုက္ဖ်က္ႏုိင္စြမ္းရွိတဲ့ Quercetin လို႕ေခၚတဲ့
အင္တီေအာက္ဆီးဒင့္တစ္မ်ိဳး ပါ၀င္ပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္ ပန္းသီးခြံ ေတြကို လႊင့္မပစ္ဘဲ အေစ့အဆန္ေတြနဲ႕
ျပဳလုပ္ထားတဲ့ ေပါင္မုန္႕အခ်ပ္ေတြၾကားမွာ ညႇပ္ျပီးစားသံုးႏိုင္ပါတယ္။ ေပါင္မုန္႕ကို
ခ်ိစ္သုတ္ျပီး မီးကင္ခ်ိန္မွာ ပန္းသီးခြံကိုျဖဴးျပီး ခ်ိစ္ေတြ ပြက္လာတဲ့အထိထားကာ စားသံုးႏိုင္ပါတယ္။
မုန္လာဥနီခြံ
မုန္လာဥနီအခြံမွာ မ်က္လံုး၊အေရျပားနဲ႕ ကိုယ္ခံစြမ္းအားစနစ္ကို အက်ိဳးျပဳတဲ့
Beta-Carotene အျပည့္အ၀ပါ၀င္ပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္ အမွ်င္ေလးေတြျဖစ္ေအာင္ ျပဳလုပ္ထားတဲ့
မုန္လာဥနီနဲ႕ မုန္လာဥနီအခြံေတြကို ေရာေႏွာကာ အသား၊ ဘာဂါတို႕ စားသံုးရာမွာ ထည့္သြင္း
စားသံုးႏိုင္ပါတယ္။
Credit: Fashion IMAGE
Magazine – Feb 2012
No comments:
Post a Comment