(ပြဲၾကီး ၂ပြဲစာ)
အိမ္လုပ္ မာလာရွမ္းေကာမုိ႔ ကုိယ္ၾကိဳက္ႏွစ္သက္တဲ႔ အစာပလာ အစံုအလင္ထည္႔ျပီ လုပ္စားႏုိင္ပါတယ္။ ၀တ္ရည္က မာလာရွမ္းေကာ ေဆာ႔ခ်က္နည္းပါ မွ်ေ၀ေပးထားပါတယ္။ လုပ္ရလည္းလြယ္ျပီ စားေကာင္းတာမုိ႔ ဘယ္လုိ ခ်က္စားမလဲဆုိတာ ၾကည္႔ၾကည္႔ရေအာင္…
--------------------------------
မာလာရွမ္းေကာ ငရုတ္သီး ဆီသပ္ရန္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
• စီခြ်မ္႔ငရုတ္ေကာင္း - စားပြဲတင္ဇြန္း ၃ဇြန္း
• နတ္နတ္ပြင္႔ - ရခု
• ကလေ၀ရြက္ - ၅ရြက္
• သစ္ဂ်ပို္း - ၄ခု
• လီေမၼာ္ခြံေျခာက္ - ၁ခု
• ဇာလိဖိုလ္သီး - ၁ခု (ျခစ္တံျဖင္႔ အမွုန္႔မ်ား ျခစ္ထည္႔ေပးေပးပါ)
• ဂ်င္း - ၇ျပား
• ဖာလာ - စားပြဲတင္ဇြန္း တ၀က္
• ငရုတ္သီးေျခာက္နီ - ၅ခု (လက္မ၀က္ရြယ္မ်ား ပိုင္းျဖတ္ပါ)
--------------------------------
မာလာရွမ္းေကာ ခ်က္ရန္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
• ငရုတ္သီးဆီေမႊး - စားပြဲတင္ဇြန္း ၄ဇြန္း
• ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၄မႊာ (ႏွုတ္ႏွုတ္စဥ္းပါ)
• ငရုတ္သီးေျခာက္နီ - ၁၀ခု (လက္မ၀က္ ရြယ္မ်ားပိုင္းျဖတ္ပါ)
• ဆား - စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း
• အသားမွုန္႔ - စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း
• အခ်ဳိမွုန္႔ - စားပြဲတင္ဇြန္း တ၀က္
• ေျမပဲနီ - ၁ထုပ္ (အက်က္)
• နွမ္း - စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္းစာ (အေပၚမွ ျဖဴးရန္)
• ၾကက္သြန္ျမိတ္ - စည္း၀က္ (၁လက္မအရြယ္မ်ားပိုင္းျဖတ္ပါ)
• နံနံပင္ - လက္တဆုတ္စာ (ပါးပါးလွီးပါ)
မာလာရွမ္းေကာ ပါ၀င္သည္႔ အစာပလာမ်ား
• ၾကက္သား (သုိ႔) ၀က္သား - ၂၀၀ ဂရမ္ (အရွည္ပါးပါးလွီးျပီ ဆား အနည္းငယ္နုယ္ထားပါ)
• မာလာေခါက္ဆြဲ အစိမ္း - စည္း၀က္ (ေရစိမ္ထားပါ)
• မာလာေခါက္ဆြဲအျဖဴ - စည္း၀က္ (ေရစိမ္းျပီ အျပားအလယ္မ်ား ပိုင္းျဖတ္ပါ)
• ေခါက္ဆဲြေခါက္ - ၁ထုပ္ (ျပဳတ္ထားေပးျပီ ျပန္ဆယ္ထားပါ)
• ၾကက္အူေခ်ာင္း(အစုိ) - ၅ေခ်ာင္း (အေခ်ာင္း လွီးထားပါ)
• ငါးသားလံုး - ၁၀လံုး (ထက္ျခမ္းျခမ္းပါ)
• ပဲထပ္ - ၄ခု (အရွည္အတုံးမ်ား လွီးျဖတ္ပါ)
• ၾကာစြယ္ - ၁ခု (အခြံႏႊာျပီ ပါးပါးလွီးပါ)
• အာလူး - ၂လံုး (အခြံႏႊာျပီ ပါးပါးလွီးပါ)
• အပ္မွုိ - ၁စည္း (အျမစ္ပုိင္း လွီးျဖတ္ပါ)
• ေဂၚဖီ - တစိတ္ (ပိုင္းျဖတ္ပါ)
• မွုိနားရြက္ - လက္တဆုပ္စာ (ေရစိမ္ထားျပီ ပါးပါးလွီးေပးပါ)
• ပဲလိပ္ - လက္တဆုပ္စာ (ေရစိပ္ထားျပီ ထပ္ျခမ္းျခမ္းပါ)
• ၾကက္သြန္ျမိတ္ - ၂စည္း (၁လက္မရြယ္မ်ား ပိုင္းျဖတ္ပါ)
• မုန္႔ညွင္းစိမ္း - ၁စည္း (၁လက္မရြယ္မ်ား ပိုင္းျဖတ္ပါ)
• ကန္စြန္းရြက္ - စည္း၀က္ (ပုိင္းျဖတ္ေပးပါ)
• နံနံပင္ - လက္တဆုတ္စာ (ပါးပါးလွီးပါ)
--------------------------------
မာလာ ငရုတ္သီးဆီသပ္ ခ်က္နည္း
၁။ အရင္ဆံုး ဒယ္ထဲ ဆီ(၄၀၀ ဂရမ္)ကို ထည္႔ပါ။
၂။ ဆီပူလာလွ်င္ ဂ်င္း၊ စီခြ်မ္႔ငရုတ္ေကာင္း၊ နတ္နတ္ပြင္႔၊ ငရုတ္သီးေျခာက္၊ ဖာလာ၊ ကလေ၀ရြက္၊ သစ္ဂ်ပိုး၊ လီေမၼာ္ခြံ၊ ဇာလိဖိုလ္သီးမွုန္႔ တုိ႔ကို ထည္႔ျပီ ၁မိနစ္ခန္႔ ဆီသပ္ေပးပါ။
၃။ ျပီလွ်င္ ငရုတ္သီးေျခာက္နီမ်ား ထည္႔ ၁မိနစ္ခန္႔ ထပ္ဆီသပ္ပါ။
၄။ ထုိ႔ေနာက္ ဇကာျဖင္႔ ဟင္းခတ္အေမႊးအၾကိဳင္ အားလံုးကို ဖယ္ထားလုိက္ပါ။
၅။ ဒယ္ထဲမွ ငရုတ္သီးဆီသပ္ကို ဒီအတုိင္းထားပါ။
--------------------------------
မာလာရွမ္းေကာ ခ်က္နည္း
၁။ ခုနက ငရုတ္သီးဆီသပ္ထားေသာ ဒယ္ထဲသုိ႔ ၾကက္သြန္ျဖဴမ်ားထည္႔ဆီသပ္ေပးပါ။
၂။ ျပီလွ်င္ ငရုတ္သီးဆီေမႊး၊ ငရုတ္သီးေျခာက္နီမ်ားထည္႔ျပီ ၁မိနစ္ ဆီသပ္ပါ။
၃။ ျပီေနာက္ ၾကက္သား(သုိ႔)၀က္သား၊ ၾကက္သြန္ျမိတ္ မ်ားကို ထည္႔ျပီ ေရာေမႊေပးပါ။
၄။ ျပီလွ်င္ (ၾကက္အူေခ်ာင္း၊ ငါးသားလံုး၊ ေဂၚဖီ၊ ပဲလိပ္၊ မွုိနားရြက္၊ ပဲထပ္) တုိ႔ကုိ ထည္႔ေပးျပီ ေရ(၂၀၀မီလီလီတာ)ခန္႔ ထည္႔ေပးျပီ အဖံုးအုပ္ျပီ ခဏတည္ထားပါ။
၅။ ေရခမ္းခါနီး (ေခါက္ဆြဲ ၃မ်ဳိးလံုး) ၊ အာလူး၊ အရသာအတြက္ (ဆား၊ အသားမွုန္႔၊ အခ်ဳိမွုန္႔) တုိ႔ကုိ ထည္႔ျပီ ေနာက္ထပ္ ၂မိနစ္ခန္႔ မီးအသင္႔တင္႔ျဖင္႔ အဖံုးအုပ္ တည္ထားပါ။
၆။ ထုိ႔ေနာက္ (ၾကာစြယ္၊ ကန္စြန္းရြက္၊ မုန္႔ညွင္းရြက္၊ အပ္မွုိ) တုိ႔ကုိ ထပ္ထည္႔ေပးပါ။
ရ။ ေနာက္ဆံုးမွ ေျမပဲထည္႔ ေရာေမႊ။ အေပၚမွ နံနံပင္၊ ၾကက္သြန္ျမိတ္၊ နွမ္းမ်ား ျဖဴးေပးပါ။
၈။ အရသာရွိစြာျဖင္႔ မာလာရွမ္းေကာ ဟင္းလ်ာကို သံုးေဆာင္ႏုိင္ပါျပီ…
--------------------------------
Wutyee Food House
--------------------------------
(Wutyee Food House စာသားေလးကို ေတာက္လိုက္ပါက မူလ တင္ထားေသာ စာမ်က္ႏွာကို ေရာက္သြားပါလိမ့္မယ္)
No comments:
Post a Comment