ၿမင္းၿခံပလာတာသုပ္..
ၿမင္းၿခံပလာတာသုပ္နည္းေလးကို ၿမင္းၿခံသူ ခင္မြန္သက္ ဆီက တတ္ပါတယ္.. ဒီခ်က္နည္းေလးကို တင္လိုက္တဲ႔အခါ ၿမင္းၿခံသူေတြရဲ႔ အႀကံၿပဳခ်က္ေတြကို ထပ္မံ မွတ္သားမိရပါတယ္.. ႀကက္သားကို မခ်က္ပဲ ၿပဳတ္ပီး အၿဖဴထည္ပဲ သံုးပါတယ္တဲ႔..ႀကက္ရိုး..ႀကက္ၿပဳတ္ရည္ကို ပဲဟင္းရည္ ခ်က္ရာမွာ သံုးပါတယ္တဲ႔..။ အသုပ္အတြက္ အရည္ကို ခပ္ပ်စ္ပ်စ္ ခ်က္ေလ႔ရိွပီး..ဟင္းရည္ေသာက္အတြက္ ခပ္က်ဲက်ဲ ခ်က္ပါတယ္တဲ႔ ရွင္..။
ပလာတာ ၆ ခ်ပ္
ႀကက္သားဟင္းခ်က္ရန္
1. ၾကက္သား ၂၅၀ ဂရမ္ (၁၅က်ပ္သား)
2. ႀကက္ရိုး ၂၅၀ ဂရမ္
3. ၾကက္သြန္နီ ၃လံုး
4. ၾကက္သြန္ျဖဴ ၄ မႊာ
5. ဂ်င္းပါးပါး ၃ၿပား
6. ငရုတ္သီးမႈန္႔(အေရာင္တင္မႈန္႔) လက္ဖက္ရည္ဇြန္း (၂)ဇြန္း
7. နႏြင္းမႈန္႔ အနည္းငယ္
8. ဆား အနည္းငယ္
9. ငံျပာရည္ သင္႔ရံု
10. ဆီ ၁၀ သား
ႀကက္သားဟင္း
1. ႀကက္သားကို ေရေဆးပီး၊ အရိုးအသားခြဲပါ၊ အသားကို ဆား၊နႏြင္း ၊ အခ်ိဳမႈန္႔အနည္းငယ္ၿဖင္႔နယ္ထားပါ၊
2. အရိုးကို အခ်ိဳရည္ထြက္ေအာင္ မီးေအးေအးၿဖင္႔တည္ထားပါ။
3. ႀကက္သြန္နီ၊ ႀကက္သြန္ၿဖဴ၊ ခ်င္း သီးသန္႔စီေထာင္းပါ၊ ငရုပ္သီးအေရာင္တင္မႈန္႔ကို ေရအနဲငယ္ထည္႔ပီး ဆံုတြင္ဖြတ္ထားပါ၊ ( ဆီသတ္တဲ႔အခါ မတူးလြယ္တဲ႔အၿပင္ အေရာင္ပိုလွပါတယ္)
4. ဆီပူတြင္ ႀကက္သြန္နီကို အရင္ထည္႔ဆီသတ္ပါ၊ နႏြင္းထည္႔ပါ၊ ႀကက္သြန္နီ နြမ္းလွ်င္ ႀကက္သြန္ၿဖဴ ၊ခ်င္းတို႔ထည္႔ပါ၊ ေနာက္ဆံုး ငရုပ္သီးမႈန္႔ထည္႔ပါ။ အနံ႔ေမႊးပီး ေရႊ၀ါေရာင္ ေၿပာင္းလွ်င္ ႀကက္သားထည္႔ပါ၊ ေသြ႔သြားေအာင္လိွမ္႔ေပးပါ၊ အသားက်စ္သြားလွ်င္ အရိုးၿပဳတ္ရည္ အနည္းငယ္ထည္႔ပီး အသားက်က္တဲ႔ အထိ ဆီၿပန္ေရက်န္ ခ်က္ထားပါ။
5. ဆီနီ၊ ဆီ၀ါ ဆီခ်က္
• ဆီ ၁၀ က်ပ္သား
• နႏြင္း သင္႔ရံု
• ငရုပ္သီးအေရာင္မႈန္႔ ၁ စားပြဲဇြန္း
• သီးၿခားပန္းကန္လံုးတခုတြင္ ငရုပ္သီးအေရာင္မႈန္႔ ၁ စားပြဲဇြန္း ကို ေရအနည္းငယ္ၿဖင္႔ သမေအာင္ေမႊထားပါ၊ ဆီပူေလာင္းပီးေမႊေပးပါ။
• နႏြင္းမႈန္႔ကို ပန္းကန္လံုးတခုတြင္ထည္႔ထားပီး ဆီပူတ၀က္ေလာင္းပီးေမႊေပးပါ၊
6. ပဲဟင္းရည္
• ပဲမႈန္႔အစိမ္း ၁၂၀ ဂရမ္ ( ၇ က်ပ္သားခန္႔)
• ေရထဲကို ပဲမႈန္႔ထည္႔ပီး ၄ နာရီခန္႔စိမ္ထားပါ။***ေရႀကာႀကာစိမ္လွ်င္ ေလပြ သက္သာပီး အခ်ိဳေလးပါတယ္ ရာသီဥတု ပူတဲ႔အရပ္ေတြမွာ ႀကာႀကာစိမ္ရင္ အခ်ဥ္ေပါက္ပီး ဟင္းရည္ သိုးလြယ္ပါတယ္။
• အရိုးုုျပဳတ္အိုးထဲကို ေရ ၂လီတာခြဲထည္႔ပီး ဆူလာေအာင္ က်ိဳပါ၊ ပဲအစိမ္းမႈန္႔ရည္ သမေအာင္ ေမႊပီးထည္႔ပါ၊
• ပဲမႈန္႔မကပ္ေစရန္ေမႊေပးပါ။ ဆား၊ သႀကားထည္႔ပါ။ ပဲစိမ္းနံ႔ေပ်ာက္ေအာင္ မီးေအးေအးၿဖင္႔ ႀကာႀကာက်ိဳပါ။
7. တြဲဘက္စားသံုးရန္
• မူရင္း ခ်က္နည္းေရးသူက ေခါက္ဆြဲအစိမ္းကိုဆီပူပူမွာႀကြတ္္ေအာင္ေႀကာ္ပါတယ္..။ မမီးကေတာ႔ ဂ်ံဳကို ေရနဲ႔ နယ္ ဒလိပ္တုန္းနဲ႔ ပါးေနေအာင္လိွမ္႔ပီး လီွးၿဖတ္ေႀကာ္ပါတယ္..။
• ေဂၚဖီ၊ ၾကက္သြန္နီ၊ သခြားသီး၊ ပူဒီနာ၊ နံနံပင္တို႔ကို ပါးပါးလွီးထားပါ။ သံပုရာသီး စိတ္ထားပါ။
8. မုန္႔ပြဲၿပင္ပံု
• ပလာတာ ၁ခ်ပ္ကို ဖြပီးထည္႔ပါ၊ ပဲမႈန္႔ဟင္းရည္ စားပြဲဇြန္း ၄-၅ ဇြန္းထည္႔ပါ၊
• ဆီနီ၊ ဆီ၀ါ၊ ၾကက္သားဟင္း၊ မုန္႔ၾကြတ္ေႀကာ္၊ ေဂၚဖီ၊ သခြားသီး၊ နံနံပင္၊ ၾကက္သြန္၊ ပူစီနံထည္႔ကာ သံပုရာသီးညွစ္ပီးသံုးေဆာင္နိုင္ပါပီ။
• အရည္ေသာက္အတြက္ ပဲမႈန္႔ဟင္းရည္ ၁ ပန္းကန္ၿပင္ေပးပါ။
ဖက္ထုပ္ဆီခ်က္
ဆီခ်က္လုပ္စာတဲ႔အခါ တပြဲစာ အတြက္ဘဲ လုပ္မွ ေကာင္းပါတယ္..။ ၀က္နံရိုးၿပုတ္ရည္/ အရိုးၿပဳတ္ အခ်ိဳရည္ အဆင္သင္႔ရိွရေနပါတယ္။ ပန္းကန္လံုးတခုထဲမွာႀကက္သြန္ၿဖဴ ေႀကာ္ ဆီခ်က္ ၁ စားပြဲဇြန္း တို႔ကို ထည္႔ေမႊေပးပီး ဖက္ထုတ္ၿပုတ္နဲ႔ ေခါက္ဆြဲေပၚ ဆမ္းခ်ေပးလိုက္တာဘဲ..။ ငရုပ္ေကာင္းမႈန္႔ နဲနဲ ၿဖဴး၊ႀကက္သြန္ၿမိတ္နဲ႔ ႀကက္သြန္ၿဖဴ ေႀကာ္ေလး ၿဖဴးပီး သံုးေဆာင္ပါ..။ ဖက္ထုတ္ခြံကေတာ႔ Wonton အခြံေလးေတြ၀ယ္တယ္.. ကိုယ္႔ဘာသာလုပ္လိုသူမ်ား ဒီမွာ ႀကည္႔လိုက္ပါေနာ္..။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
အရိုးၿပုတ္ရည္ ၂ စားပြဲဇြန္း
သႀကား ၁/၄ လက္ဘက္ရည္ဇြန္း
ဆား သင္႔ရံု
ပဲငံၿပာရည္ အက်ဲ ၁ လက္ဘက္ရည္ဇြန္း
အခ်ိဳမႈန္႔ သင္႔ရံု
ဖက္ထုပ္ အဆာအတြက္
၀က္သား အဆီ အနည္းငယ္ပါ ၁၆၀ ဂရမ္ ( နုတ္နုတ္စင္း /ႀကိတ္ထားပါ)
ႀကက္သြန္ၿဖဴ ၁မႊာ (ဒါးၿပား ရိုက္ပီး နုတ္နုတ္ စင္းထားပါ)
ပဲငံၿပာရည္ အက်ဲ ၁ လက္ဘက္ရည္ဇြန္း
သႀကား ၁ လက္ဘက္ရည္ဇြန္း
ဆား သင္႔ရံု
ေၿပာင္းေကာ္မႈန္႔ ၁ စားပြဲဇြန္း
ငရုပ္ေကာင္း အနည္းငယ္
ႀကက္ဥ သမေအာင္ ေခါက္ထားတာ တ၀က္ထည္႔ပါ..
က်ဴဆိုင္..(ကုဆိုင္) ၅ -၆ ပင္ခန္႔..ႀကမ္းႀကမ္းေလးလီွးထားပါ
ၿပဳလုပ္နည္း
ဇလံုတခုတြင္ ပါ၀င္ပစၥည္း အားလံုးကိုသမေအာင္ေရာေမႊေပးပီး ေရခဲေသတၱာတြင္ ေအးေနေအာင္ နွပ္ထားပါ..။ ေအးတဲ႔အခါ ဖက္ထုတ္ဖက္ခြံ အလယ္တြင္ထည္႔ အနားမ်ားကို ေရစြတ္ပီး ဖိပိတ္ပါ..
ဆူေနေသာ အရိုးၿပဳတ္ရည္တြင္ ၄-၅ မိနစ္ခန္႔ ၿပဳတ္ပါ.. က်က္ေသာအခါ အေပၚသို႔ တက္လာႀကပါတယ္..၁ မိနစ္ခန္႔ ဆက္ၿပဳတ္ပါ..။
က်က္တဲ႔အခါ ဆယ္ပီး အေပၚမွာ ေရးထားေပးတဲ႔ ေဆာ႔စ္ ဆမ္းပီး၊ ႀကက္သြန္ၿမိတ္၊ အႀကြတ္ေႀကာ္၊ ႀကက္သြန္ၿဖဴ ေႀကာ္.၊. ငရုပ္ေကာင္းတို႔ၿဖဴးပီးသံုးေဆာင္ပါ..။
အႀကြတ္ေႀကာ္..
ဂ်ံဳမႈန္႔ ေလး ဇီးဘရားဇြန္းနဲ႔ ၂ စြန္းေမာက္ေမာက္
ဆားေလး သင္႔ရံုထည္႔..
ေရ ကိုလည္း ဇြန္းနဲ႔ နဲနဲခ်င္းဘဲ ထည္႔ပီး နယ္ေပးတယ္..
ဂ်ံဳလံုးေလး ေခ်ာေမြ႔သြားပီးဆို ပန္းကန္လံုးတခုမွာထည္႔ အဖံုးအုပ္ထားတယ္.. နာရီ၀က္ေလာက္ေနရင္..
မကပ္ေအာင္ ဂ်ံဳၿဖဴးပီး
ဒလိမ္႔တုန္းကိုလည္းဂ်ံဳၿဖဴးပီး ပါးပါးရေအာင္လိွမ္းေပးတယ္..
အခ်ပ္ အၿပားႀကီး ၿဖစ္သြားပီဆို..ဂ်ံဳ အနွံ႔ၿပားၿဖဴးပီး အလိတ္ေလးရေအာင္ လိတ္တယ္.. ဒါးနဲ႔ လိုသလို အရြယ္ေလးေတြၿဖတ္ .. ၿပန္ၿဖန္႔ ..အမွ်င္ေလးေတြကို ဆီပူမွာေႀကာ္ေပးလိုက္တာဘဲ..နန္းႀကီးသုပ္.. ပလာတာသုပ္ေတြမွာလည္း သံုးနိုင္ပါတယ္..။ ၿမန္မာမွာေတာ႔ ေခါက္ဆြဲအစိုကို ေႀကာ္ႀကတယ္..။ မမီးက ေတာ႔ ဆိုင္က ဖက္ထုတ္ခြံေလးေတြ ၀ယ္ထားတာ အသင္႔ ရိွရင္ ..အဲဒါေလးေတြကို ၿဖတ္ပီးေႀကာ္တယ္..သြား၀ယ္ရပ်င္းရင္ ကိုယ္႔ဘာသာလုပ္တယ္..။ ကိုယ္႔ဘာသာ လုပ္တာ ပိုေကာင္းတယ္လို႔ ထင္မိ..
Credit: မမီးမီးရဲ႕ Page
ၿမင္းၿခံပလာတာသုပ္နည္းေလးကို ၿမင္းၿခံသူ ခင္မြန္သက္ ဆီက တတ္ပါတယ္.. ဒီခ်က္နည္းေလးကို တင္လိုက္တဲ႔အခါ ၿမင္းၿခံသူေတြရဲ႔ အႀကံၿပဳခ်က္ေတြကို ထပ္မံ မွတ္သားမိရပါတယ္.. ႀကက္သားကို မခ်က္ပဲ ၿပဳတ္ပီး အၿဖဴထည္ပဲ သံုးပါတယ္တဲ႔..ႀကက္ရိုး..ႀကက္ၿပဳတ္ရည္ကို ပဲဟင္းရည္ ခ်က္ရာမွာ သံုးပါတယ္တဲ႔..။ အသုပ္အတြက္ အရည္ကို ခပ္ပ်စ္ပ်စ္ ခ်က္ေလ႔ရိွပီး..ဟင္းရည္ေသာက္အတြက္ ခပ္က်ဲက်ဲ ခ်က္ပါတယ္တဲ႔ ရွင္..။
ပလာတာ ၆ ခ်ပ္
ႀကက္သားဟင္းခ်က္ရန္
1. ၾကက္သား ၂၅၀ ဂရမ္ (၁၅က်ပ္သား)
2. ႀကက္ရိုး ၂၅၀ ဂရမ္
3. ၾကက္သြန္နီ ၃လံုး
4. ၾကက္သြန္ျဖဴ ၄ မႊာ
5. ဂ်င္းပါးပါး ၃ၿပား
6. ငရုတ္သီးမႈန္႔(အေရာင္တင္မႈန္႔) လက္ဖက္ရည္ဇြန္း (၂)ဇြန္း
7. နႏြင္းမႈန္႔ အနည္းငယ္
8. ဆား အနည္းငယ္
9. ငံျပာရည္ သင္႔ရံု
10. ဆီ ၁၀ သား
ႀကက္သားဟင္း
1. ႀကက္သားကို ေရေဆးပီး၊ အရိုးအသားခြဲပါ၊ အသားကို ဆား၊နႏြင္း ၊ အခ်ိဳမႈန္႔အနည္းငယ္ၿဖင္႔နယ္ထားပါ၊
2. အရိုးကို အခ်ိဳရည္ထြက္ေအာင္ မီးေအးေအးၿဖင္႔တည္ထားပါ။
3. ႀကက္သြန္နီ၊ ႀကက္သြန္ၿဖဴ၊ ခ်င္း သီးသန္႔စီေထာင္းပါ၊ ငရုပ္သီးအေရာင္တင္မႈန္႔ကို ေရအနဲငယ္ထည္႔ပီး ဆံုတြင္ဖြတ္ထားပါ၊ ( ဆီသတ္တဲ႔အခါ မတူးလြယ္တဲ႔အၿပင္ အေရာင္ပိုလွပါတယ္)
4. ဆီပူတြင္ ႀကက္သြန္နီကို အရင္ထည္႔ဆီသတ္ပါ၊ နႏြင္းထည္႔ပါ၊ ႀကက္သြန္နီ နြမ္းလွ်င္ ႀကက္သြန္ၿဖဴ ၊ခ်င္းတို႔ထည္႔ပါ၊ ေနာက္ဆံုး ငရုပ္သီးမႈန္႔ထည္႔ပါ။ အနံ႔ေမႊးပီး ေရႊ၀ါေရာင္ ေၿပာင္းလွ်င္ ႀကက္သားထည္႔ပါ၊ ေသြ႔သြားေအာင္လိွမ္႔ေပးပါ၊ အသားက်စ္သြားလွ်င္ အရိုးၿပဳတ္ရည္ အနည္းငယ္ထည္႔ပီး အသားက်က္တဲ႔ အထိ ဆီၿပန္ေရက်န္ ခ်က္ထားပါ။
5. ဆီနီ၊ ဆီ၀ါ ဆီခ်က္
• ဆီ ၁၀ က်ပ္သား
• နႏြင္း သင္႔ရံု
• ငရုပ္သီးအေရာင္မႈန္႔ ၁ စားပြဲဇြန္း
• သီးၿခားပန္းကန္လံုးတခုတြင္ ငရုပ္သီးအေရာင္မႈန္႔ ၁ စားပြဲဇြန္း ကို ေရအနည္းငယ္ၿဖင္႔ သမေအာင္ေမႊထားပါ၊ ဆီပူေလာင္းပီးေမႊေပးပါ။
• နႏြင္းမႈန္႔ကို ပန္းကန္လံုးတခုတြင္ထည္႔ထားပီး ဆီပူတ၀က္ေလာင္းပီးေမႊေပးပါ၊
6. ပဲဟင္းရည္
• ပဲမႈန္႔အစိမ္း ၁၂၀ ဂရမ္ ( ၇ က်ပ္သားခန္႔)
• ေရထဲကို ပဲမႈန္႔ထည္႔ပီး ၄ နာရီခန္႔စိမ္ထားပါ။***ေရႀကာႀကာစိမ္လွ်င္ ေလပြ သက္သာပီး အခ်ိဳေလးပါတယ္ ရာသီဥတု ပူတဲ႔အရပ္ေတြမွာ ႀကာႀကာစိမ္ရင္ အခ်ဥ္ေပါက္ပီး ဟင္းရည္ သိုးလြယ္ပါတယ္။
• အရိုးုုျပဳတ္အိုးထဲကို ေရ ၂လီတာခြဲထည္႔ပီး ဆူလာေအာင္ က်ိဳပါ၊ ပဲအစိမ္းမႈန္႔ရည္ သမေအာင္ ေမႊပီးထည္႔ပါ၊
• ပဲမႈန္႔မကပ္ေစရန္ေမႊေပးပါ။ ဆား၊ သႀကားထည္႔ပါ။ ပဲစိမ္းနံ႔ေပ်ာက္ေအာင္ မီးေအးေအးၿဖင္႔ ႀကာႀကာက်ိဳပါ။
7. တြဲဘက္စားသံုးရန္
• မူရင္း ခ်က္နည္းေရးသူက ေခါက္ဆြဲအစိမ္းကိုဆီပူပူမွာႀကြတ္္ေအာင္ေႀကာ္ပါတယ္..။ မမီးကေတာ႔ ဂ်ံဳကို ေရနဲ႔ နယ္ ဒလိပ္တုန္းနဲ႔ ပါးေနေအာင္လိွမ္႔ပီး လီွးၿဖတ္ေႀကာ္ပါတယ္..။
• ေဂၚဖီ၊ ၾကက္သြန္နီ၊ သခြားသီး၊ ပူဒီနာ၊ နံနံပင္တို႔ကို ပါးပါးလွီးထားပါ။ သံပုရာသီး စိတ္ထားပါ။
8. မုန္႔ပြဲၿပင္ပံု
• ပလာတာ ၁ခ်ပ္ကို ဖြပီးထည္႔ပါ၊ ပဲမႈန္႔ဟင္းရည္ စားပြဲဇြန္း ၄-၅ ဇြန္းထည္႔ပါ၊
• ဆီနီ၊ ဆီ၀ါ၊ ၾကက္သားဟင္း၊ မုန္႔ၾကြတ္ေႀကာ္၊ ေဂၚဖီ၊ သခြားသီး၊ နံနံပင္၊ ၾကက္သြန္၊ ပူစီနံထည္႔ကာ သံပုရာသီးညွစ္ပီးသံုးေဆာင္နိုင္ပါပီ။
• အရည္ေသာက္အတြက္ ပဲမႈန္႔ဟင္းရည္ ၁ ပန္းကန္ၿပင္ေပးပါ။
ဖက္ထုပ္ဆီခ်က္
ဆီခ်က္လုပ္စာတဲ႔အခါ တပြဲစာ အတြက္ဘဲ လုပ္မွ ေကာင္းပါတယ္..။ ၀က္နံရိုးၿပုတ္ရည္/ အရိုးၿပဳတ္ အခ်ိဳရည္ အဆင္သင္႔ရိွရေနပါတယ္။ ပန္းကန္လံုးတခုထဲမွာႀကက္သြန္ၿဖဴ ေႀကာ္ ဆီခ်က္ ၁ စားပြဲဇြန္း တို႔ကို ထည္႔ေမႊေပးပီး ဖက္ထုတ္ၿပုတ္နဲ႔ ေခါက္ဆြဲေပၚ ဆမ္းခ်ေပးလိုက္တာဘဲ..။ ငရုပ္ေကာင္းမႈန္႔ နဲနဲ ၿဖဴး၊ႀကက္သြန္ၿမိတ္နဲ႔ ႀကက္သြန္ၿဖဴ ေႀကာ္ေလး ၿဖဴးပီး သံုးေဆာင္ပါ..။ ဖက္ထုတ္ခြံကေတာ႔ Wonton အခြံေလးေတြ၀ယ္တယ္.. ကိုယ္႔ဘာသာလုပ္လိုသူမ်ား ဒီမွာ ႀကည္႔လိုက္ပါေနာ္..။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
အရိုးၿပုတ္ရည္ ၂ စားပြဲဇြန္း
သႀကား ၁/၄ လက္ဘက္ရည္ဇြန္း
ဆား သင္႔ရံု
ပဲငံၿပာရည္ အက်ဲ ၁ လက္ဘက္ရည္ဇြန္း
အခ်ိဳမႈန္႔ သင္႔ရံု
ဖက္ထုပ္ အဆာအတြက္
၀က္သား အဆီ အနည္းငယ္ပါ ၁၆၀ ဂရမ္ ( နုတ္နုတ္စင္း /ႀကိတ္ထားပါ)
ႀကက္သြန္ၿဖဴ ၁မႊာ (ဒါးၿပား ရိုက္ပီး နုတ္နုတ္ စင္းထားပါ)
ပဲငံၿပာရည္ အက်ဲ ၁ လက္ဘက္ရည္ဇြန္း
သႀကား ၁ လက္ဘက္ရည္ဇြန္း
ဆား သင္႔ရံု
ေၿပာင္းေကာ္မႈန္႔ ၁ စားပြဲဇြန္း
ငရုပ္ေကာင္း အနည္းငယ္
ႀကက္ဥ သမေအာင္ ေခါက္ထားတာ တ၀က္ထည္႔ပါ..
က်ဴဆိုင္..(ကုဆိုင္) ၅ -၆ ပင္ခန္႔..ႀကမ္းႀကမ္းေလးလီွးထားပါ
ၿပဳလုပ္နည္း
ဇလံုတခုတြင္ ပါ၀င္ပစၥည္း အားလံုးကိုသမေအာင္ေရာေမႊေပးပီး ေရခဲေသတၱာတြင္ ေအးေနေအာင္ နွပ္ထားပါ..။ ေအးတဲ႔အခါ ဖက္ထုတ္ဖက္ခြံ အလယ္တြင္ထည္႔ အနားမ်ားကို ေရစြတ္ပီး ဖိပိတ္ပါ..
ဆူေနေသာ အရိုးၿပဳတ္ရည္တြင္ ၄-၅ မိနစ္ခန္႔ ၿပဳတ္ပါ.. က်က္ေသာအခါ အေပၚသို႔ တက္လာႀကပါတယ္..၁ မိနစ္ခန္႔ ဆက္ၿပဳတ္ပါ..။
က်က္တဲ႔အခါ ဆယ္ပီး အေပၚမွာ ေရးထားေပးတဲ႔ ေဆာ႔စ္ ဆမ္းပီး၊ ႀကက္သြန္ၿမိတ္၊ အႀကြတ္ေႀကာ္၊ ႀကက္သြန္ၿဖဴ ေႀကာ္.၊. ငရုပ္ေကာင္းတို႔ၿဖဴးပီးသံုးေဆာင္ပါ..။
အႀကြတ္ေႀကာ္..
ဂ်ံဳမႈန္႔ ေလး ဇီးဘရားဇြန္းနဲ႔ ၂ စြန္းေမာက္ေမာက္
ဆားေလး သင္႔ရံုထည္႔..
ေရ ကိုလည္း ဇြန္းနဲ႔ နဲနဲခ်င္းဘဲ ထည္႔ပီး နယ္ေပးတယ္..
ဂ်ံဳလံုးေလး ေခ်ာေမြ႔သြားပီးဆို ပန္းကန္လံုးတခုမွာထည္႔ အဖံုးအုပ္ထားတယ္.. နာရီ၀က္ေလာက္ေနရင္..
မကပ္ေအာင္ ဂ်ံဳၿဖဴးပီး
ဒလိမ္႔တုန္းကိုလည္းဂ်ံဳၿဖဴးပီး ပါးပါးရေအာင္လိွမ္းေပးတယ္..
အခ်ပ္ အၿပားႀကီး ၿဖစ္သြားပီဆို..ဂ်ံဳ အနွံ႔ၿပားၿဖဴးပီး အလိတ္ေလးရေအာင္ လိတ္တယ္.. ဒါးနဲ႔ လိုသလို အရြယ္ေလးေတြၿဖတ္ .. ၿပန္ၿဖန္႔ ..အမွ်င္ေလးေတြကို ဆီပူမွာေႀကာ္ေပးလိုက္တာဘဲ..နန္းႀကီးသုပ္.. ပလာတာသုပ္ေတြမွာလည္း သံုးနိုင္ပါတယ္..။ ၿမန္မာမွာေတာ႔ ေခါက္ဆြဲအစိုကို ေႀကာ္ႀကတယ္..။ မမီးက ေတာ႔ ဆိုင္က ဖက္ထုတ္ခြံေလးေတြ ၀ယ္ထားတာ အသင္႔ ရိွရင္ ..အဲဒါေလးေတြကို ၿဖတ္ပီးေႀကာ္တယ္..သြား၀ယ္ရပ်င္းရင္ ကိုယ္႔ဘာသာလုပ္တယ္..။ ကိုယ္႔ဘာသာ လုပ္တာ ပိုေကာင္းတယ္လို႔ ထင္မိ..
Credit: မမီးမီးရဲ႕ Page
No comments:
Post a Comment