ကိုရီးယားထမင္းသုပ္ Bibimbap
(Korean Mixed Rice with Meat and Assorted Vegetables)
.............................................
အသီးအႏွံ အသားအစံုကို င႐ုတ္သီးအႏွစ္နဲ႔ နယ္ၿပီးစားရတဲ့ ထမင္း သုပ္ေလးက တကယ္လည္း စားလို႔အရသာ႐ွိတဲ့ ထမင္း သုပ္ေလးပဲျဖစ္ပါတယ္။ ႏိုင္ငံတကာက မက္မက္ေမာေမာ စားေနၾကတဲ့ အစားအစာတစ္ခုဟာျဖင့္ က်န္စုေၾကာ္တို႔ ဟင္းေပါင္းတို႔ကေနအစျပဳခဲ့တဲ့ သူတို႔႐ိုးရာ စာေလးျဖစ္ပါ တယ္။ ကဲလုပ္စားၾကည့္ရေအာင္ေနာ္။
ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား (၅ ပြဲစာ)
- မုန္လာဥနီ - တစ္ေတာင့္
- ရွိတာခီမိႈ - ၂၀ဝ ဂရမ္တစ္ထုပ္
- ပဲပင္ေပါက္ - ၂၀ဝ ဂရမ္
- ဖ႐ံုသခြား - တျခမ္း
- သခြားသီး - တစ္လံုး
- မုန္ညင္းရြက္ႏုႏု
- ႏွစ္သက္ရာအသား - ၂၀ဝ ဂရမ္
- ပဲငံျပာရည္ အၾကည္ - စားပြဲဇြန္း ၂ဇြန္း
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ဇြန္း
- ႏွမ္းေလွာ္ - တစ္ပန္းကန္
- ႏွမ္းဆီေမႊး - တစ္ပန္းကန္
- ဆီ - အနည္းငယ္
- ၾကက္ဥ - ၅ လံုး
- င႐ုတ္သီးေဆာ့စ္ - တစ္ပန္းကန္
- ထမင္းျဖဴ - ၅ ပြဲ
- ေရညႇိေျခာက္ - တစ္ထုပ္
- င႐ုတ္ေကာင္း - အနည္းငယ္
ျပဳလုပ္နည္းအဆင့္ဆင့္
၁။ ဦးစြာအသံုးျပဳမည့္ အသားကို ပါးပါးလွီးၿပီး ပဲငံျပာရည္၊ ဆား၊ ဆီေမႊး၊ င႐ုတ္ေကာင္းထည့္ၿပီး နယ္ထားပါ။ အမဲသားကို အသံုးမ်ားၾကၿပီး မိမိ ႏွစ္သက္ရာ အသားအစားထိုးပါ။ အခုလုပ္ထားတာအသားတုနဲ႔ လုပ္ ထားျခင္းျဖစ္ပါတယ္။
၂။ ပါဝင္သီးႏွံမ်ားအားလံုးကို ေရေဆးသန္႔စင္ၿပီး အမွ်င္အေခ်ာင္းေလး မ်ား လွီးျဖတ္ကာ သီးသန္႔ တစ္ပန္းကန္စီ ထည့္ထားပါ။
၃။ သခြားသီးအေခ်ာင္းေလးမ်ားကို ဆားနယ္ၿပီး ခဏထားကာေရေဆး ကာ ေရညႇစ္ထားၿပီး ပန္းကန္ျပားအႀကီးတြင္ထည့္ပါ။
၄။ မုန္ညင္းရြက္ကို သင္ၿပီး ေရေႏြးေဖ်ာကာေရစစ္ၿပီး ေရညႇစ္ထားပါ။ မုန္ညင္းႏုႏုအသံုးျပဳထားပါတယ္။
၅။ အားလံုးအသင့္ျဖစ္ပါက ဒယ္အိုးတစ္ခုကို အပူေပးကာဆီထည့္ၿပီး မုန္လာဥအမွ်င္လွီးထားသည္ကို ထည့္ေၾကာ္ပါ။ဆားအနည္းငယ္ျဖဴး ၿပီး ေၾကာ္ၿပီး ပန္းကန္ျပား အႀကီးတစ္ခ်ပ္တြင္တစ္ပံုထားပါ။
၆။ က်န္ပဲပင္ေပါက္၊ ႐ွိတာခီမိႈ၊ ဖ႐ံုသခြားတို႔အားလံုးကို လည္းထိုနည္းတူ ေၾကာ္ၿပီး ပန္းကန္တြင္ထည့္ပါ။
၇။ မုန္ညင္းရြက္ကို ပဲငံျပာရည္၊ ဆီေမႊးႏွင့္ႏွမ္း ေလွာ္ထည့္ၿပီး သမေအာင္ ေမႊကာ ေၾကာ္ေပးပါ။
၈။ ေနာက္ဆံုးတြင္ အရသာနယ္ထားေသာ အသားကို ေၾကာ္ပါ။ ပန္းကန္ သို႔မဟုတ္ ဗန္းတြင္အားလံုးေသာ အသီးအရြက္ေၾကာ္တို႔ကို တစ္ပံုစီ စီထည့္ထားၿပီး ႏွမ္းဆီ ႏွင့္ႏွမ္းတို႔ကို ျဖဴးေပးပါ။
၉။ အခ်ိဳ႕ကေက်ာက္ျဖင့္ ျပဳလုပ္ေသာပန္းကန္အပူကို အသံုးျပဳၿပီး တည္ ခင္းပါတယ္။ပံုမွန္ပန္းကန္ျဖင့္လည္း တည္ခင္းႏိုင္ပါတယ္။
၁၀။ အားလံုးအသင့္ျဖစ္ပါက ေၾကြပန္းကန္လံုး သို႔မဟုတ္ ေက်ာက္ပန္းကန္ အပူတြင္ ထမင္းထည့္ပါ။ ေက်ာက္ပန္းကန္အပူသံုးပါက ႏွမ္းဆီလူးၿပီး မွ ထမင္းထည့္ပါ။
၁၁။ အေပၚမွေၾကာ္ထားေသာ သီးႏွံအသားတို႔ကို အစီအရီထည့္ေပးပါ။ ေရညိအမွ်င္ ေလးမ်ားထည့္ပါ။ႏွမ္းျဖဴးပါ။
၁၂။ ၾကက္ဥအစိမ္း သို႔မဟုတ္ မက်က္တက်က္ေၾကာ္ၿပီး အေပၚမွတင္ေပး ကာ ပဲငံျပာ ရည္၊ င႐ုတ္သီးေဆာ့စ္ျဖင့္ တြဲဖက္တည္ခင္းႏိုင္ပါၿပီ။
* ႏွစ္သက္ရာအသားတစ္မ်ိဳးႏွင့္ အသီးအရြက္ ၆ မ်ိဳး ၇ မ်ိဳးကိုသံုးႏို္င္ပါ တယ္။
* င႐ုတ္သီးအႏွစ္ျပဳလုပ္ရန္ Readymade ကိုရီးယား င႐ုတ္ႏွစ္ကို ႏွမ္းဆီ၊ ႏွမ္းေလွာ္၊ သၾကား၊ ရွလကာရည္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ ႏုပ္ႏုပ္စဥ္းတို႔ ကို ထည့္ၿပီး လိုခ်င္ေသာ ခ်ဥ္ငန္စပ္အရသာကိုျပဳလုပ္ပါ။
* အသင့္သံုး င႐ုတ္သီးအႏွစ္တြင္ ပဲငါးပိအရသာပါဝင္ၿပီး ျဖစ္ပါတယ္။
* င႐ုတ္သီးအႏွစ္ဝယ္ယူရန္ အခက္အခဲ႐ွိပါက ႐ွမ္းခ်ဥ္ဆိုင္မွ ပဲငါးပိ အႏွစ္ကိုႀကိတ္ၿပီး အထက္ပါနည္းအတိုင္း ေရာစပ္ကာျမန္မာမႈၿပီး အသံုးျပဳႏိုင္ပါတယ္။
......................
Sofia
စပိန္ထမင္းေၾကာ္ (Spanish Style Fried Rice)
.........................
စပိန္ထမင္းေၾကာ္လို႔ဆိုေပမဲ့ ေရာခ်က္တဲ့နည္းနဲ႔ေၾကာ္တဲ့ပံုစံႏွစ္မ်ိဳး ျပဳလုပ္ႏိုင္ပါတယ္။ အခုေတာ့အလြယ္တကူေၾကာ္တဲ့ပံုစံ ျပဳလုပ္ထားျခင္းျဖစ္ပါတယ္။ စားေနၾက ထမင္း ေၾကာ္နဲ႔ အရသာကြဲျပားၿပီး ထမင္းေၾကာ္ႏွစ္သက္သူမ်ားအတြက္ အႀကိဳက္ေတြ႕ ေစမဲ့ေရာင္စံုစပိန္ထမင္းေၾကာ္ပဲျဖစ္ပါတယ္။ ေၾကာ္စားၾကည့္ရေအာင္ေနာ္။
ပါဝင္ပစၥည္း ၅ ပြဲစာ
- ထမင္းျဖဴ - ၅ပြဲ
- ၾကက္သြန္နီ - တစ္လံုး
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၃ေျမာင္း
- ၾကက္အူေခ်ာင္း - ၂ေခ်ာင္း
- ၾကက္သား/ပုစြန္ - ၂၀ဝ ဂရမ္
- င႐ုတ္ပြစိမ္း/နီ/ဝါ - တစ္လံုးခြဲ (တစ္ျခမ္းဆီ)
- ခရမ္းခ်ဥ္သီးအႏွစ္ - ၃၀ဝ ဂရမ္
- ဆား - စားပြဲဇြန္း တစ္ဇြန္း
- သၾကား - တစ္ဇြန္း
- သံလြင္ဆီ - ၅ဇြန္း
- င႐ုတ္ေကာင္း - အနည္းငယ္
- Paprika (အေရာင္တင္) - တစ္ဇြန္း
- Oregano - တစ္ဇြန္း (optional)
(ဟင္းခတ္အေမႊးအႀကိဳင္)
- ၾကက္သြန္ၿမိတ္ - ၃ပင္
- သံပ႐ိုသီး - တစ္လံုး
ျပဳလုပ္နည္းအဆင့္ဆင့္
၁။ ဦးစြာေၾကာ္မည့္ ထမင္းျဖဴကို အေအးခံထားပါ။ ၾကက္သြန္နီ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ ေသးေသးစိတ္ထားပါ။ င႐ုတ္ပြ အေရာင္သံုးမ်ိဳးကို အရြယ္တူအတံုးစိတ္ထားပါ။ၾကက္အူေခ်ာင္းႏွင့္ အသံုးျပဳမည့္ အသားပင္လယ္စာကို အသင့္ျပဳလုပ္ထားပါ။
၂။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးအႏွစ္ကို အသင့္သံုးသံဘူးမ်ားအသံုးျပဳႏိုင္ၿပီး မ႐ွိပါက ခရမ္းခ်ဥ္သီး ၅ လံုးခန္႔ကို ေရေႏြးေဖ်ာ အေစ့ထုတ္အခြံခြာၿပီးေသးေသးစိတ္ကာခ်က္ထားပါ။
၃။ အားလံုးအသင့္ျဖစ္ပါက ေၾကာ္မည့္အိုးကို အပူေပးၿပီး သံလြင္ဆီထည့္ပါ။
၄။ ၾကက္သြန္နီၾကက္သြန္ျဖဴဆီသပ္ကာၾကက္အူေခ်ာင္းအသားထည့္ေၾကာ္ပါ။
၅။ အေရာင္ေျပာင္းပါက င႐ုတ္ပြစိတ္ထားသည္ကိုထည့္ပါ။ င႐ုတ္ေကာင္းအေရာင္တင္ထည့္ၿပီး သမေအာင္ ေမႊေပးပါ။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးအႏွစ္ထည့္ပါ။
၆။ အေအးခံထားေသာ ထမင္းျဖဴထည့္ပါ။ ဆား၊သၾကားႏွင့္ ေအာ္ရီဂါးႏိုးထည့္ၿပီး သမေအာင္ေမႊကာအရသာအေပါ့အငန္ျမည္းပါ။
၇။ အရသာအေနေတာ္ပါက ၾကက္သြန္ၿမိတ္ေသးေသး စိတ္ထားသည္ကိုထည့္ၿပီး သံပ႐ိုသီးစိတ္ျဖင့္ တြဲဖက္ ၿပီးတည္ခင္းႏိုင္ပါၿပီ။
* မေၾကာ္ဘဲ တစ္ခါတည္းေရာခ်က္လိုပါက ဆန္ကို ေရစိမ္ထားၿပီး အထက္ပါနည္းအတိုင္း ဆီသတ္ၿပီး ဆန္ခ် ေၾကာ္ကာ ၾကက္ျပဳတ္ရည္ထည့္ၿပီး ထမင္းခ်က္သည့္ နည္းအတိုင္းခ်က္ႏိုင္ပါတယ္။
* Paprika ႏွင့္ Oregano ကိုစူပါမားကတ္မ်ားတြင္ ရႏိုင္ပါတယ္။
............................
Sofia
Credit: Myanmar Food Magazine
(Korean Mixed Rice with Meat and Assorted Vegetables)
.............................................
အသီးအႏွံ အသားအစံုကို င႐ုတ္သီးအႏွစ္နဲ႔ နယ္ၿပီးစားရတဲ့ ထမင္း သုပ္ေလးက တကယ္လည္း စားလို႔အရသာ႐ွိတဲ့ ထမင္း သုပ္ေလးပဲျဖစ္ပါတယ္။ ႏိုင္ငံတကာက မက္မက္ေမာေမာ စားေနၾကတဲ့ အစားအစာတစ္ခုဟာျဖင့္ က်န္စုေၾကာ္တို႔ ဟင္းေပါင္းတို႔ကေနအစျပဳခဲ့တဲ့ သူတို႔႐ိုးရာ စာေလးျဖစ္ပါ တယ္။ ကဲလုပ္စားၾကည့္ရေအာင္ေနာ္။
ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား (၅ ပြဲစာ)
- မုန္လာဥနီ - တစ္ေတာင့္
- ရွိတာခီမိႈ - ၂၀ဝ ဂရမ္တစ္ထုပ္
- ပဲပင္ေပါက္ - ၂၀ဝ ဂရမ္
- ဖ႐ံုသခြား - တျခမ္း
- သခြားသီး - တစ္လံုး
- မုန္ညင္းရြက္ႏုႏု
- ႏွစ္သက္ရာအသား - ၂၀ဝ ဂရမ္
- ပဲငံျပာရည္ အၾကည္ - စားပြဲဇြန္း ၂ဇြန္း
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ဇြန္း
- ႏွမ္းေလွာ္ - တစ္ပန္းကန္
- ႏွမ္းဆီေမႊး - တစ္ပန္းကန္
- ဆီ - အနည္းငယ္
- ၾကက္ဥ - ၅ လံုး
- င႐ုတ္သီးေဆာ့စ္ - တစ္ပန္းကန္
- ထမင္းျဖဴ - ၅ ပြဲ
- ေရညႇိေျခာက္ - တစ္ထုပ္
- င႐ုတ္ေကာင္း - အနည္းငယ္
ျပဳလုပ္နည္းအဆင့္ဆင့္
၁။ ဦးစြာအသံုးျပဳမည့္ အသားကို ပါးပါးလွီးၿပီး ပဲငံျပာရည္၊ ဆား၊ ဆီေမႊး၊ င႐ုတ္ေကာင္းထည့္ၿပီး နယ္ထားပါ။ အမဲသားကို အသံုးမ်ားၾကၿပီး မိမိ ႏွစ္သက္ရာ အသားအစားထိုးပါ။ အခုလုပ္ထားတာအသားတုနဲ႔ လုပ္ ထားျခင္းျဖစ္ပါတယ္။
၂။ ပါဝင္သီးႏွံမ်ားအားလံုးကို ေရေဆးသန္႔စင္ၿပီး အမွ်င္အေခ်ာင္းေလး မ်ား လွီးျဖတ္ကာ သီးသန္႔ တစ္ပန္းကန္စီ ထည့္ထားပါ။
၃။ သခြားသီးအေခ်ာင္းေလးမ်ားကို ဆားနယ္ၿပီး ခဏထားကာေရေဆး ကာ ေရညႇစ္ထားၿပီး ပန္းကန္ျပားအႀကီးတြင္ထည့္ပါ။
၄။ မုန္ညင္းရြက္ကို သင္ၿပီး ေရေႏြးေဖ်ာကာေရစစ္ၿပီး ေရညႇစ္ထားပါ။ မုန္ညင္းႏုႏုအသံုးျပဳထားပါတယ္။
၅။ အားလံုးအသင့္ျဖစ္ပါက ဒယ္အိုးတစ္ခုကို အပူေပးကာဆီထည့္ၿပီး မုန္လာဥအမွ်င္လွီးထားသည္ကို ထည့္ေၾကာ္ပါ။ဆားအနည္းငယ္ျဖဴး ၿပီး ေၾကာ္ၿပီး ပန္းကန္ျပား အႀကီးတစ္ခ်ပ္တြင္တစ္ပံုထားပါ။
၆။ က်န္ပဲပင္ေပါက္၊ ႐ွိတာခီမိႈ၊ ဖ႐ံုသခြားတို႔အားလံုးကို လည္းထိုနည္းတူ ေၾကာ္ၿပီး ပန္းကန္တြင္ထည့္ပါ။
၇။ မုန္ညင္းရြက္ကို ပဲငံျပာရည္၊ ဆီေမႊးႏွင့္ႏွမ္း ေလွာ္ထည့္ၿပီး သမေအာင္ ေမႊကာ ေၾကာ္ေပးပါ။
၈။ ေနာက္ဆံုးတြင္ အရသာနယ္ထားေသာ အသားကို ေၾကာ္ပါ။ ပန္းကန္ သို႔မဟုတ္ ဗန္းတြင္အားလံုးေသာ အသီးအရြက္ေၾကာ္တို႔ကို တစ္ပံုစီ စီထည့္ထားၿပီး ႏွမ္းဆီ ႏွင့္ႏွမ္းတို႔ကို ျဖဴးေပးပါ။
၉။ အခ်ိဳ႕ကေက်ာက္ျဖင့္ ျပဳလုပ္ေသာပန္းကန္အပူကို အသံုးျပဳၿပီး တည္ ခင္းပါတယ္။ပံုမွန္ပန္းကန္ျဖင့္လည္း တည္ခင္းႏိုင္ပါတယ္။
၁၀။ အားလံုးအသင့္ျဖစ္ပါက ေၾကြပန္းကန္လံုး သို႔မဟုတ္ ေက်ာက္ပန္းကန္ အပူတြင္ ထမင္းထည့္ပါ။ ေက်ာက္ပန္းကန္အပူသံုးပါက ႏွမ္းဆီလူးၿပီး မွ ထမင္းထည့္ပါ။
၁၁။ အေပၚမွေၾကာ္ထားေသာ သီးႏွံအသားတို႔ကို အစီအရီထည့္ေပးပါ။ ေရညိအမွ်င္ ေလးမ်ားထည့္ပါ။ႏွမ္းျဖဴးပါ။
၁၂။ ၾကက္ဥအစိမ္း သို႔မဟုတ္ မက်က္တက်က္ေၾကာ္ၿပီး အေပၚမွတင္ေပး ကာ ပဲငံျပာ ရည္၊ င႐ုတ္သီးေဆာ့စ္ျဖင့္ တြဲဖက္တည္ခင္းႏိုင္ပါၿပီ။
* ႏွစ္သက္ရာအသားတစ္မ်ိဳးႏွင့္ အသီးအရြက္ ၆ မ်ိဳး ၇ မ်ိဳးကိုသံုးႏို္င္ပါ တယ္။
* င႐ုတ္သီးအႏွစ္ျပဳလုပ္ရန္ Readymade ကိုရီးယား င႐ုတ္ႏွစ္ကို ႏွမ္းဆီ၊ ႏွမ္းေလွာ္၊ သၾကား၊ ရွလကာရည္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ ႏုပ္ႏုပ္စဥ္းတို႔ ကို ထည့္ၿပီး လိုခ်င္ေသာ ခ်ဥ္ငန္စပ္အရသာကိုျပဳလုပ္ပါ။
* အသင့္သံုး င႐ုတ္သီးအႏွစ္တြင္ ပဲငါးပိအရသာပါဝင္ၿပီး ျဖစ္ပါတယ္။
* င႐ုတ္သီးအႏွစ္ဝယ္ယူရန္ အခက္အခဲ႐ွိပါက ႐ွမ္းခ်ဥ္ဆိုင္မွ ပဲငါးပိ အႏွစ္ကိုႀကိတ္ၿပီး အထက္ပါနည္းအတိုင္း ေရာစပ္ကာျမန္မာမႈၿပီး အသံုးျပဳႏိုင္ပါတယ္။
......................
Sofia
စပိန္ထမင္းေၾကာ္ (Spanish Style Fried Rice)
.........................
စပိန္ထမင္းေၾကာ္လို႔ဆိုေပမဲ့ ေရာခ်က္တဲ့နည္းနဲ႔ေၾကာ္တဲ့ပံုစံႏွစ္မ်ိဳး ျပဳလုပ္ႏိုင္ပါတယ္။ အခုေတာ့အလြယ္တကူေၾကာ္တဲ့ပံုစံ ျပဳလုပ္ထားျခင္းျဖစ္ပါတယ္။ စားေနၾက ထမင္း ေၾကာ္နဲ႔ အရသာကြဲျပားၿပီး ထမင္းေၾကာ္ႏွစ္သက္သူမ်ားအတြက္ အႀကိဳက္ေတြ႕ ေစမဲ့ေရာင္စံုစပိန္ထမင္းေၾကာ္ပဲျဖစ္ပါတယ္။ ေၾကာ္စားၾကည့္ရေအာင္ေနာ္။
ပါဝင္ပစၥည္း ၅ ပြဲစာ
- ထမင္းျဖဴ - ၅ပြဲ
- ၾကက္သြန္နီ - တစ္လံုး
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၃ေျမာင္း
- ၾကက္အူေခ်ာင္း - ၂ေခ်ာင္း
- ၾကက္သား/ပုစြန္ - ၂၀ဝ ဂရမ္
- င႐ုတ္ပြစိမ္း/နီ/ဝါ - တစ္လံုးခြဲ (တစ္ျခမ္းဆီ)
- ခရမ္းခ်ဥ္သီးအႏွစ္ - ၃၀ဝ ဂရမ္
- ဆား - စားပြဲဇြန္း တစ္ဇြန္း
- သၾကား - တစ္ဇြန္း
- သံလြင္ဆီ - ၅ဇြန္း
- င႐ုတ္ေကာင္း - အနည္းငယ္
- Paprika (အေရာင္တင္) - တစ္ဇြန္း
- Oregano - တစ္ဇြန္း (optional)
(ဟင္းခတ္အေမႊးအႀကိဳင္)
- ၾကက္သြန္ၿမိတ္ - ၃ပင္
- သံပ႐ိုသီး - တစ္လံုး
ျပဳလုပ္နည္းအဆင့္ဆင့္
၁။ ဦးစြာေၾကာ္မည့္ ထမင္းျဖဴကို အေအးခံထားပါ။ ၾကက္သြန္နီ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ ေသးေသးစိတ္ထားပါ။ င႐ုတ္ပြ အေရာင္သံုးမ်ိဳးကို အရြယ္တူအတံုးစိတ္ထားပါ။ၾကက္အူေခ်ာင္းႏွင့္ အသံုးျပဳမည့္ အသားပင္လယ္စာကို အသင့္ျပဳလုပ္ထားပါ။
၂။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးအႏွစ္ကို အသင့္သံုးသံဘူးမ်ားအသံုးျပဳႏိုင္ၿပီး မ႐ွိပါက ခရမ္းခ်ဥ္သီး ၅ လံုးခန္႔ကို ေရေႏြးေဖ်ာ အေစ့ထုတ္အခြံခြာၿပီးေသးေသးစိတ္ကာခ်က္ထားပါ။
၃။ အားလံုးအသင့္ျဖစ္ပါက ေၾကာ္မည့္အိုးကို အပူေပးၿပီး သံလြင္ဆီထည့္ပါ။
၄။ ၾကက္သြန္နီၾကက္သြန္ျဖဴဆီသပ္ကာၾကက္အူေခ်ာင္းအသားထည့္ေၾကာ္ပါ။
၅။ အေရာင္ေျပာင္းပါက င႐ုတ္ပြစိတ္ထားသည္ကိုထည့္ပါ။ င႐ုတ္ေကာင္းအေရာင္တင္ထည့္ၿပီး သမေအာင္ ေမႊေပးပါ။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးအႏွစ္ထည့္ပါ။
၆။ အေအးခံထားေသာ ထမင္းျဖဴထည့္ပါ။ ဆား၊သၾကားႏွင့္ ေအာ္ရီဂါးႏိုးထည့္ၿပီး သမေအာင္ေမႊကာအရသာအေပါ့အငန္ျမည္းပါ။
၇။ အရသာအေနေတာ္ပါက ၾကက္သြန္ၿမိတ္ေသးေသး စိတ္ထားသည္ကိုထည့္ၿပီး သံပ႐ိုသီးစိတ္ျဖင့္ တြဲဖက္ ၿပီးတည္ခင္းႏိုင္ပါၿပီ။
* မေၾကာ္ဘဲ တစ္ခါတည္းေရာခ်က္လိုပါက ဆန္ကို ေရစိမ္ထားၿပီး အထက္ပါနည္းအတိုင္း ဆီသတ္ၿပီး ဆန္ခ် ေၾကာ္ကာ ၾကက္ျပဳတ္ရည္ထည့္ၿပီး ထမင္းခ်က္သည့္ နည္းအတိုင္းခ်က္ႏိုင္ပါတယ္။
* Paprika ႏွင့္ Oregano ကိုစူပါမားကတ္မ်ားတြင္ ရႏိုင္ပါတယ္။
............................
Sofia
Credit: Myanmar Food Magazine
No comments:
Post a Comment