Tuesday, September 8, 2015

ဂဏန္းမဆလာ ပုစြန္ခ်ိဳခ်ဥ္ေၾကာ္ ေရဘဝဲမရမ္းျပားအစပ္သုပ္ ငံုးဥပဲျပားခ်ဥ္စပ္ဟင္းရည္

 ဂဏန္းမဆလာ...

ဂဏန္းမ်ားကိုအခြံခြာ၍ထက္ျခမ္းျခမ္းကာလက္မမ်ားကိုျဖဳတ္ပီးေရစင္ေအာင္ေဆးပါ

င႐ုတ္ပြေျခာက္ကိုေရစိမ္၍အေစ့ထုတ္ကာၾကက္သြန္ျဖဴ ခ်င္း ၾကက္သြန္နီတို႔ႏွင့္ေရာကာညက္ေအာင္ေထင္းပါ

ဒယ္အိုးထဲတြင္ဆီထည့္၍ဆီပူလွ်င္ေထာင္းထားေသာအႏွစ္မ်ားကိုထည့္ဆီသတ္ပါ။အနံ့ေမႊး၍ၾကက္သြန္မ်ားႂကြပ္လာလွ်င္ၾကက္ဥတစ္လံုးကိုေဖာက္ထည့္၍ေမႊေပးပါ

ၾကက္ဥမ်ားေက်သြားလွ်င္ႏုပ္ႏုပ္လွီးထားေသာခရမ္းခ်ဥ္သီးႏွင့္င႐ုတ္သီးစိမ္းကိုထည့္ေပးပါ

ခရမ္းခ်ဥ္သီးေက်လွ်င္အရသာမႈန္႔ တ႐ုတ္မဆလာ ဆားအနည္းငယ္တို႔ကိုထည့္ပီးအနံ့ေမႊးလာလွ်င္ဂဏန္းမ်ားကိုထည့္၍ခ်က္ေပးပါ

ထို႔ေနာက္ေရအနည္းငယ္ထည့္၍တည္ေပးပီးဆီျပန္လာလွ်င္အရသာျမည္းကာမီးပိတ္ေပးလို႔ရပါျပီ။

ပုစြန္ခ်ိဳခ်ဥ္ေၾကာ္...


ခ်ိဳခ်ဥ္ေဆာ့စ္ျပဳလုပ္ပံု

Tomato Ketchup. စားပြဲတင္ဇြန္း(၁)ဇြန္း
Chili Sauce. စားပြဲတင္ဇြန္း(၃)ဇြန္း
ပဲငံျပာရည္. စားပြဲတင္ဇြန္းဝက္
သံပုရာရည္. စားပြဲတင္ဇြန္း(၂)ဇြန္း
သႁကား. စားပြဲတင္ဇြန္းဝက္
ဆား. အနည္းငယ္
ေရ. စားပြဲတင္ဇြန္း(၂)ဇြန္း

ပန္းကန္လံုးထဲတြင္ပါဝင္ပစၥည္းမ်ားအားလံုးေရာထည့္၍သႁကားေက်သည္အထိေမႊေပးပါ

ပုစြန္မ်ားကိုေခါင္းျဖဳတ္အခြံခြာ၍အလယ္မွခြဲကာေရေဆးပီးအရသာမႈန္႔ ဆားတို႔ျဖင့္နယ္ထားပါ

ၾကက္ဥႏွင့္ဂ်ံဳကိုခပ္ပ်စ္ပ်စ္ေရာ၍သမေအာင္ခေလာက္ထားပါ

ထိုအႏွစ္ထဲသို႔ပုစြန္မ်ားထည့္၍ဆယ္ပီးဆီပူပူတြင္ေရႊညိဳေရာင္သမ္းသည္အထိေၾကာ္ကာစစ္ထားပါ

ထိုဆီထဲသို႔ၾကက္သြန္ျဖဴခ်င္းဓားျပား႐ိုက္ထည့္ကာဆီသတ္ပီးေမႊးလာလွ်င္ၾကက္သြန္နီေလးစိတ္ကြဲ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ပန္းေဂၚဖီ ဘိုစားပဲသီး သခြားသီး နာနတ္သီး အရသာမႈန္႔ ဆားတို႔ကိုထည့္၍(၂)မိနစ္ခန္႔ေၾကာ္ေပးပါ

ထို႔ေနာက္ပုစြန္ႏွင့္ခ်ိဳခ်ဥ္ေဆာ့စ္ထည့္ပီးသမေအာင္ေမႊကာအရသာစိတ္ႀကိဳက္ျဖစ္လွ်င္မီးပိတ္လို႔ရပါပီ

ေရဘဝဲမရမ္းျပားအစပ္သုပ္....
 

ေရဘဝဲမ်ားကိုေခါင္းျဖဳတ္၍အလယ္မွအမဲအဆံေလးမ်ားကိုထုတ္ကာလက္မ်ားကိုေရျဖင့္စင္ေအာင္ေဆးပါ

ေရေႏြးပြက္ပြက္ဆူထဲသို႔ရွာလကာရည္အနည္းငယ္ထည့္ကာေရဘဝဲလက္မ်ားကို(၁၀)မိနစ္ခန္႔ျပဳတ္ေပးပါ

ထို႔ေနာက္ဆယ္ပီးအတံုးေလးမ်ားလွီးကာပန္းကန္တစ္ခုထဲသို႔ထည့္ထားပါ

င႐ုတ္ဆံုထဲတြင္မရမ္းျပားေျခာက္ ရခိုင္ပုစြန္ငပိအနည္းငယ္ င႐ုတ္သီးစိမ္းတို႔ကိုထည့္၍မညက္တညက္ေထာင္းေပးပါ

ထို႔အႏွစ္မ်ားကိုေရဘဝဲပန္းကန္ထဲသို႔ထည့္ကာၾကက္သြန္နီမထူမပါးလွီး နံနံပင္ အရသာမႈန္႔ ငံျပာရည္အနည္းငယ္တို႔ႏွင့္ေရာနယ္ကာသံုးေဆာင္လို႔ရပါျပီ။

ငံုးဥပဲျပားခ်ဥ္စပ္ဟင္းရည္....
 

ငံုးဥမ်ားကိုျပဳတ္၍အခြံခြာထားပါ။

ပဲျပားကိုအတံုးေသးေလးမ်ားတံုး၍အရသာမႈန္႔ ဆား ပဲငံျပာရည္ င႐ုတ္ေကာင္းမႈန္႔အနည္းငယ္တို႔ျဖင့္နယ္ထားပါ။

မွ်စ္ခ်ဥ္ကိုအေျမာင္းေသးေလးမ်ားလွီး၍မုန္ညင္းထုပ္၊မုန္လာဥနီ၊ပန္းေဂၚဖီ ေရႊပဲသီးစတဲ့အသီးအရြက္မ်ားကိုေသးေသးလွီးပီးေရေဆးပါ။

မိႈေျခာက္ကိုလည္းေရစိမ္ပီးညွပ္ထားေပးပါ။ခရမ္းခ်ဥ္သီးကိုေလးစိတ္စိတ္ပါ

စပါးလင္ကိုအရင္းပိုင္းျဖတ္၍အဖ်ားမွအရြက္မ်ားကိုေရေဆးပီးထံုးေပးပါ။

အရင္းပိုင္းကိုပါးပါးလွီး၍ႁကက္သြန္ျဖဴနီခ်င္း၊ငရုတ္သီးပုတို့ျဖင့္ေရာ၍ညက္ေအာင္ေထာင္းပါ

ေထာင္းထားေသာအႏွစ္ကိုဆီသတ္ပါ။


ေမႊးလာလွ်င္နယ္ထားေသာပဲျပားႏွင့္ငံုးဥမ်ားကိုထည့္၍လံုးေပးပါ။ထို့ေနာက္မွ်စ္ခ်ဥ္၊စပါးလင္စည္းတို႔ကိုထည့္၍ခ်က္ေပးပါ။

ေရထည့္ေပးပီးပြက္လာလွ်င္ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊မိႈေျခာက္ႏွင့္အသီးအရြက္မ်ားထည့္ပါ

အသီးအရြက္မ်ားႏြမ္းလာလွ်င္ငံျပာရည္၊အရသာမႈန့္၊ရွာလကာရည္ ဆားတို့ထည့္၍အေပါ့အငံျမည္းပါ။

အရသာစိတ္ႁကိုက္ျဖစ္ပီဆိုလွ်င္ႁကက္သြန္ျမိတ္ကိုလက္တဆစ္ခန့္လွီးပီးအုပ္ေပးပါ။

No comments: