ပါဝင္ေသာပစၥည္းမ်ား
***************
၁။ၾကက္ေပါင္/ရင္ဘံု-၂ခု
၂။ဂ်ံဳေခါက္ဆြဲ-၁ထုပ္
၃။ေကာ္မႈန္႔-၁၀၀ဂရမ္
၄။ၾကက္သြန္ျဖဴ -၂လံုး
၅။ခ်င္း-၁ဇြန္း(စားပြဲတင္ဇြန္း)
၆။ပဲဆီအပ်စ္/ပဲငံျပာရည္-၁ဇြန္း(စားပြဲတင္ဇြန္း)
၇။အခ်ိဳမႈန္႔-၁ဇြန္း(လဖၻက္ရည္ဇြန္း)
၈။င႐ုပ္ေကာင္းမႈန္႔-၁ဇြန္း(လဖၻက္ရည္ဇြန္း)
၉။ဆား/ငံျပာရည္-၁ဇြန္း
၁၀။ျငဳပ္သီးစိမ္း-လက္တစ္ဆုပ္စာ
၁၁။ပုဇြန္စိမ္းစားငပိ-၁ဇြန္း(စားပြဲတင္ဇြန္း)
၁၂။ပဲပင္ေပါက္-၁၀၀ဂရမ္
၁၃။ၾကက္သြန္မိတ္၊နံနံပင္၊ကန္စြန္းရြက္ႀကိဳက္ရင္ထည့္စားႏိုင္တယ္။
၁၄။ဆီ-၁၀သား
***************
၁။ၾကက္ေပါင္/ရင္ဘံု-၂ခု
၂။ဂ်ံဳေခါက္ဆြဲ-၁ထုပ္
၃။ေကာ္မႈန္႔-၁၀၀ဂရမ္
၄။ၾကက္သြန္ျဖဴ -၂လံုး
၅။ခ်င္း-၁ဇြန္း(စားပြဲတင္ဇြန္း)
၆။ပဲဆီအပ်စ္/ပဲငံျပာရည္-၁ဇြန္း(စားပြဲတင္ဇြန္း)
၇။အခ်ိဳမႈန္႔-၁ဇြန္း(လဖၻက္ရည္ဇြန္း)
၈။င႐ုပ္ေကာင္းမႈန္႔-၁ဇြန္း(လဖၻက္ရည္ဇြန္း)
၉။ဆား/ငံျပာရည္-၁ဇြန္း
၁၀။ျငဳပ္သီးစိမ္း-လက္တစ္ဆုပ္စာ
၁၁။ပုဇြန္စိမ္းစားငပိ-၁ဇြန္း(စားပြဲတင္ဇြန္း)
၁၂။ပဲပင္ေပါက္-၁၀၀ဂရမ္
၁၃။ၾကက္သြန္မိတ္၊နံနံပင္၊ကန္စြန္းရြက္ႀကိဳက္ရင္ထည့္စားႏိုင္တယ္။
၁၄။ဆီ-၁၀သား
ျပဳလုပ္ပံု
******
၁။ၾကက္မာနဲ႔ခ်က္ရင္ၾကက္သားကိုသန္႔႐ွင္ၿပီးဆားအနည္းငယ္နဲ႔ႏူးေအာင္ျပဳတ္ပါ။ၿပီးေနာက္အ႐ိုးႏြင္ၿပီးအသားကိုပါးပါးလွီးထားပါ။အရင္မျပဳတ္ဘဲႏူးေအာင္ေၾကာ္ခ်က္ၿပီးျပဳလုပ္ႏိုင္ပါတယ္။
******
၁။ၾကက္မာနဲ႔ခ်က္ရင္ၾကက္သားကိုသန္႔႐ွင္ၿပီးဆားအနည္းငယ္နဲ႔ႏူးေအာင္ျပဳတ္ပါ။ၿပီးေနာက္အ႐ိုးႏြင္ၿပီးအသားကိုပါးပါးလွီးထားပါ။အရင္မျပဳတ္ဘဲႏူးေအာင္ေၾကာ္ခ်က္ၿပီးျပဳလုပ္ႏိုင္ပါတယ္။
ေမြးျမဴ
ေရးၾကက္ေပ်ာ့နဲ႔လုပ္ရင္ၾကက္သားကိုသန္႔႐ွင္ၿပီးအသားႏြင္ၿပီးေသးေသးတံုးထားပါ။
၂။ၾကက္သြန္ျဖဴ
၁လံုးနဲ႔ခ်င္း၁ဇြန္းကိုညႇက္ေအာင္ေထာင္းထားပါ။
၃။ၾကက္သြန္ျဖဴ
၁လံုးကိုအခြံႏြာၿပီးဆီခ်က္လုပ္ထားပါ။
၄။ေကာ္မႈန္႔(၁၀၀)ဂရမ္ကိုေရေဖ်ာ္ထားပါ။
၅။ျငဳပ္သီးစိမ္းကိုအညႇာေခြၽၿပီးေရအနည္းငယ္ထည့္ၿပီးေလွာ္ထားပါ။ပုဇြန္စိမ္းစားငပိကိုမီးကင္ၿပီးျငဳပ္သီးစိမ္းေလွာ္နဲ႔ေရာေထာင္းထားပါ။
၆။ေခါက္ဆြဲကိုျပဳတ္ၿပီးေရစစ္ထားပါ။
၇။ပဲပင္ေပါက္၊ကန္စြန္းရြက္တို႔ကိုေရေႏြးေဖ်ာထားပါ။
၈။ၾကက္သြန္မိတ္၊နံနံပင္တို႔ကိုပါးပါးလွီးထားပါ။
၉။သံပုရာသီး၁လံုးကို၈စိပ္စိပ္ထားပါ။
၁၀။ဆီ၊ဆား၊အခ်ိဳမႈန္႔၊ငံျပာရည္၊ပဲဆီပ်စ္(သို႔)ပဲငံျပာရည္အၾကည္၊င႐ုပ္ေကာင္းမႈန္႔႔တို႔ကိုအဆင္သင့္ျပင္ထားပါ။
ေကာ္ရည္ခ်က္ရန္
************
ဒယ္အိုးထဲဆီ၅က်ပ္သားခန္႔ထည့္ၿပီးမီးအပူရိွန္ေလ်ွာ့ၿပီးဆီကိုက်က္ေအာင္အရင္တည္ပါ။ဆီက်က္ရင္ၾကက္သြန္နီ၊ခ်င္းေထာင္းၿပီးသားထည့့္၍ဆီသတ္ပါ။
************
ဒယ္အိုးထဲဆီ၅က်ပ္သားခန္႔ထည့္ၿပီးမီးအပူရိွန္ေလ်ွာ့ၿပီးဆီကိုက်က္ေအာင္အရင္တည္ပါ။ဆီက်က္ရင္ၾကက္သြန္နီ၊ခ်င္းေထာင္းၿပီးသားထည့့္၍ဆီသတ္ပါ။
ၿပီးေနာက္ၾကက္သားထည့္ေၾကာ္ပါ။ေရအနည္းငယ္ထည့္ၿပီးင႐ုပ္ေကာင္းမႈန္႔႔၊ဆား၊ပဲဆီပ်စ္(သို႔)ပဲငံျပာရည္၊ငံျပာရည္၊အခ်ိဳမႈန္႔႔ထည့္ေၾကာ္ပါ။ေရအနည္းငယ္ထည့္ၿပီးၾကက္သားႏူးေအာင္အရင္ခ်က္ပါ။
ၾကက္သားႏူးရင္ေကာ္ရည္ထည့္ၿပီးပြက္ပြက္ဆူေအာင္ခ်က္ပါ။အိုးမကပ္ေအာင္ခဏခဏေမႊေပးပါ။
လိုအပ္ရင္ေရတစ္ခြက္ထည့္ပါ။အေပါ့အငံျမည္းၿပီးေကာ္ရည္အပ်စ္အက်ဲအေနေတာ္ရင္မီပိတ္လိုက္ပါ ။ေကာ္ရည္ေခါက္ဆြဲျပင္ရန္အသင့္ျဖစ္ရင္ေကာ္ရည္အိုးကိုမီးဖြင့္ၿပီးပြက္ပြက္ဆူေအာင္တည္ၿပီးသံုးေဆာင္လို႔ရပါၿပီး႐ွင့္။
ေခါက္ဆြဲပြဲျပင္ရန္
*************
ပန္းကန္လံုးထဲေခါက္ဆြဲျပဳတ္ထည့္ပါ။ၾကက္သားေကာ္ရည္ျပဳတ္လိုသေလာက္ထည့္ပါ။ဆီခ်က္၊ျငဳပ္သီးစိမ္းငပိေထာင္းထည့္ပါ။
*************
ပန္းကန္လံုးထဲေခါက္ဆြဲျပဳတ္ထည့္ပါ။ၾကက္သားေကာ္ရည္ျပဳတ္လိုသေလာက္ထည့္ပါ။ဆီခ်က္၊ျငဳပ္သီးစိမ္းငပိေထာင္းထည့္ပါ။
အေပၚမွပဲပင္ေပါက္၊ကန္ဇြန္းရြက္ေရေႏြးေဖ်ာ္၊ျကက္သြန္မိတ္၊နံနံပင္တို႔ထည့္ပါ။သံပုရည္ညႇစ္ထည့္ပါ။
အေပါ့အငံျမည္းၿပီးလိုအပ္ရင္ငံျပာရည္၊ပဲငံျပာရည္အၾကည္ထည့္ၿပီးခ်ဥ္ငံစပ္နဲ႔လ်ွာဂြၽန္းပ်ံၾကက္သားေကာ္ရည္ေခါက္ပူပူေလးသံုးေဆာင္လို႔ရပါၿပီး။
့မွတ္ခ်က္။ေခါက္ဆြဲကိုေနာက္ဆံုးမွျပဳတ္ပါ။ငပိမစားရင္ျငဳပ္သီးအေလွာ္ေထာင္းမႈန္႔/ျငဳပ္သီးဆီခ်က္နဲ႔ထည့္စားႏိုင္ပါတယ္။
အီကာေကြးပါညႇပ္ထည့္ရင္ပို၍ေကာင္းသည္။
Credit: စားဖိုမွဴးမ်ားေပ်ာ္ျမဴးရာ Group
No comments:
Post a Comment