မိုးရာသီဆို ငယ္ငယ္တုန္းက အခ်ိန္ေတြကို ၿပန္ၿပီး သတိရမိပါတယ္။ မိုးေရထဲမွာ ေဆာ့ရတာရယ္၊ ေမေမလုပ္ေပးတဲ့ သရက္သီးမ်ိဳးစံု စားရတာရယ္ ေနာက္တစ္ခုကေတာ့ ပုစြန္ အေကာင္ၾကီးၾကီးေတြ ၀ယ္လို ့ရလာရင္ မီးဖုတ္ေကၽြးတာရယ္က အမွတ္အရဆံုးပါ။
ေမေမရဲ ့ပုစြန္ကင္ကေတာ့ ပုစြန္ေတြကို ေရေဆးၿပီး ႐ုိး႐ုိး႐ွင္း႐ွင္း မီးေသြးမီးဖိုထဲ ထည့္လိုက္တာပါ။ ေက်ာင္းက ၿပန္လာတဲ့အခါ ညစာအတြက္ ပုစြန္မီးကင္ေတြကို ေတြ ့ရင္ အရမ္းေပ်ာ္ခဲ့ရပါတယ္။
အဲဒီပုစြန္မီးကင္္ကို အခြံခြာၿပီး ပဲငံၿပာရည္ေလးႏွင့္တို ့ထမင္းၿဖဴေလး…ႏွင့္ တဲြစားရတာ အရမ္းေကာင္းပါတယ္။ ပုစြန္ဆီန ့ံေမႊးေမႊးေလးက ၿပန္ေတြးတိုင္း အခုထက္ထိ ရေနတုန္းပါပဲ။ တခါတေလ အဲလို ၿပန္စားၿဖစ္ေပမယ့္ အဲတုန္းက အရသာကို ဘယ္လိုမွ ၿပန္မရေတာ့ပါဘူး။
ကိုယ္စားဖူးတဲ့ ပုစြန္ကင္ေတြထဲက အၾကိဳက္ေတြ ့ခဲ့တာေလးကို သူငယ္ခ်င္းေတြကို ေၿပာၿပခ်င္ပါတယ္။ အခုနည္းေလးကေတာ့ မီးေသြးမီးဖိုအစား Ovenႏွင့္ ကင္ထားတာပါ။ Ingredients ေတြကိုလည္း ၿဖည့္ထားပါတယ္။ အရသာကေတာ့ ဆိမ့္ၿပီး ေမႊးေနတာပါပဲ။
လြယ္ကူၿပီး စားလို့ေကာင္းလို ့ စမ္းသပ္ၾကည့္ပါေနာ္။
Ingredients:
ပုစြန္အေကာင္ၾကီးၾကီး
ၾကက္သြန္ၿဖဴ
Mayonnaise – မ႐ုိနီစ္
င႐ုတ္ေကာင္းမႈန္ ့
င႐ုတ္သီးအစိ္မ္းမႈန့္
Oregano အနည္းငယ္
ဆား
Preparation Method:
၁) ပုစြန္ေတြကို ေရေဆးၿပီး ေရစစ္ပါ။ ေခါင္းက ႏွာေမာင္းႏွင့္ လက္တံေတြကို ညွပ္ပါ။ မေကြးသြားေအာင္ ၀မ္းဗိုက္ေနရာမွ အေၾကာေတြကို ဓားၿဖင့္ ၿဖတ္ၿပီး အလယ္ကို အသာဖိပါ။ (ပုစြန္ကို ဆန့္သြားေအာင္ ႏွိပ္ေပးပါ)
၂) ပုစြန္အခြံကို ေက်ာလယ္ကေန အၿမီးနားမေရာက္ခင္အထိ ညွပ္ပါ။ ေက်ာက အမည္းေၾကာင္းကို ဖယ္ပါ။ လက္ၿဖင့္ အသာ ၿဖန့္ေပးပါ။ ၿပီးလွ်င္ ဆားအနည္းငယ္၊င႐ုတ္ေကာင္းမႈန္ ့အနည္းငယ္ၿဖင့္ ၿဖဴးပါ။
၃) ၾကက္သြန္ၿဖဴကို ေသးေသးႏုပ္ႏုပ္စင္း Mayonnaise၊ င႐ုတ္သီးအစိ္မ္းမႈန့္၊င႐ုတ္ေကာင္းမႈန္ ့အနည္းငယ္၊ Oregano အနည္းငယ္တို ့ထည့္ၿပီး ေရာေမႊပါ။ Oregano အစား တရုတ္နံနံပင္ကို အစားထို း သံုးလို ့ ရပါသည္။
၅) ကင္မယ့္ဗန္းထဲကို cooking sheet ခင္းပါ။ ပုစြန္ေက်ာထဲကို ၿပင္ထားတဲ့ Mayonnaiseအေရာကို ခပ္ထည့္ၿပီး ဗန္းထဲ စီထည့္ပါ။
၆) Ovenကို အပူခ်ိန္ ၂၃၀ ဒီဂရီ ၿဖင့္ ၾကိဳၿပီး အပူေပးပါ။ ၿပင္ထားေသာ ဗန္းကို ထည့္ၿပီး ၈~၁၀မိနစ္ခန္ ့ကင္ေပးပါ။ ပုစြန္ေပၚမူတည္ၿပီး အခ်ိန္ညွိပါ။
ပူပူေမႊးေမႊး ပုစြန္ကင္ေတြကို သံပုရာသီးစိပ္၊ နံနံပင္တို ့ႏွင့္ အလွဆင္ၿပီး စားလို ့ရပါၿပီ႐ွင္။
Credit: KaeKae’s FoodPalace
No comments:
Post a Comment