Wednesday, July 15, 2015

၀က္သားပုန္းရည္ၾကီး - ပုစြန္နဲ႕ဗံုလံုသီးေၾကာ္ခ်က္အစပ္ - ဒန္႕သလြန္ရြက္ဟင္းခ်ဳိ




တစ္ခါတေလ ဟင္းခ်က္စားတဲ့ေနရာမွာ ဟင္းအတြဲအစပ္ေတြကို ကိုယ္စားခ်င္တဲ့အတိုင္းတြဲစပ္ခ်က္စားလိုက္ရင္ အဟာရမဟုတ္ဘဲ ေဘးျဖစ္မယ့္အရိပ္အေရာင္ေတြျဖစ္ေစတဲ့ဟင္းေတြခ်က္တတ္မိတာမ်ားပါတယ္။ အိမ္တစ္အိမ္ရဲ႕ အိမ္ရွင္မဟာ စားဖိုမွဴးအလုပ္သာမက အိမ္သားေတြရဲ႕ က်န္းမာေရးအတြက္ မီးဖိုေခ်ာင္ကေန ေထာက္ပံ့ေပးေနသလို ခံစားရပါရဲ႕။

အခု ၀က္သားပုန္းရည္ၾကီး၊ ပုစြန္ဗံုလံုသီးအဆာသြတ္ (သို႕) ပုစြန္ဗုံလံုသီးအစပ္ေၾကာ္ေလးရယ္ အျဖည္သေဘာမ်ိဳးနဲ႕ ဒန္႕သလြန္ရြက္ ဟင္းခ်ိဳခ်က္စားမယ္လို႕စဥ္းစားထားပါတယ္။

ဘာပဲျဖစ္ျဖစ္ သူငယ္ခ်င္းတို႕လည္း ထမင္းစားျမိန္ေစလို႕ေစတနာေၾကာင့္ ျပန္လည္ေ၀ငွလိုက္ပါတယ္ စားၾကည့္ၾကပါခင္ဗ်။

၀က္သားႏွင့္ပုံးရည္ၾကီး

ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား
၀က္သား ၅၀က်ပ္သား
ငရုတ္သီး            ၁ဇြန္း
ၾကက္သြန္နီ/ျဖဴ ၃ ဥစီ
ပံုးရည္ၾကီး ၂ထုပ္
ငံျပာရည္ အနည္းငယ္

ခ်က္ျပဳတ္နည္း
-           ၀က္သားကို အေနေတာ္တံုး၍ ဆား၊နႏြင္း၊ငံျပာရည္တို႔ျဖင့္ နယ္ပါ။

-           ငရုတ္သီးကို ၾကက္သြန္ျဖဴ/နီတို႔ျဖင့္ ေထာင္း၍ ၀က္သားႏွင့္ေရာနယ္ပါ။

-           ထို႔ေနာက္ ဆီအနည္းငယ္ျဖင့္ လံုးခ်က္ခ်က္ပါ။

-           ၀က္သားႏူးခါနီးလွ်င္ ပံုးရည္ၾကီးထည့္ပါ။ ဆီျပန္လွ်င္ ခ်၍စားသံုးႏိုင္ပါသည္။


ပုစြန္နဲ႕ ဗံုလံုသီးေၾကာ္ခ်က္အစပ္

လိုအပ္ေသာပစၥည္းမ်ား
ပုစြန္ေဘာ့ခ်ိတ္ အရြယ္ေတာ္ - ၃၀သား
ဗုံလုံသီးေသးေသးႏုႏု - ၁ေတာင့္
ပန္းငရုတ္ပြအေတာင့္ရွည္ - ၂ေတာင့္
ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၄မႊာ
ၾကက္သြန္နီ - ၂ ဥ
ငရုတ္ပြေျခာက္ ၂ေတာင့္
ဆီ - ၂က်ပ္ခြဲသား
ငါးပိစိမ္းစား - မန္က်ည္းေစ့ခန္႕
ဆား၊နႏြင္းမႈန္႕ - အနည္းငယ္စီ

ၾကာျမင့္ခ်ိန္ - ၁၀မိနစ္ခန္႕

ပုစြန္ေတြကို ေခါင္းအျမီးျဖဳတ္ျပီး ဆား၊နႏြင္း သင့္ရံုနဲ႕ နယ္ထားပါ။ ဗံုလံုသီးကို အေပၚခြံဓားနဲ႕ျခစ္၊ အတြင္းအူတိုင္ထုတ္ျပီး အေခ်ာင္းရွည္ေလးမ်ားျဖစ္ေအာင္ လွီးထားပါ။ ပန္းငရုတ္ပြကို အရြယ္ေတာ္လွီးျဖတ္ထားပါ။ ငရုတ္ပြေျခာက္ ႏွစ္ေတာင့္နဲ႕ ၾကက္သြန္ျဖဴ/နီတို႕ကို ညက္ညက္ေထာင္းျပီး နႏြင္းမႈန္႕ပါေလရာမွ်နဲ႕ ဆီသတ္ပါ။ ငါးပိစိမ္းစားေလးကို ေရေဖ်ာ္ျပီး ဆီသတ္ တဲ့ထဲ ထည့္ေမႊေပးပါ။ ဆီေသျပီးအနံ႕ေမႊးလာရင္ ဗံုလံုသီး ပန္းငရုတ္ပြတို႕ကိုထည့္ပါ။ ဆားနည္းနည္းစီထည့္ျပီး ဗံုလံုသီးႏူး တဲ့အထိ ေရနည္းနည္းျခင္းထည့္ခ်က္သြားပါ။ ဗံုလံုသီးႏူးျပီး ေရခန္းရင္ ပုစြန္ထည့္ေမႊေပးပါ။ ပုစြန္ေလးေတြ နီေရာင္သမ္း ရင္ အဖံုးအုပ္ျပီး အိုးခ်လိုက္ပါ။ အေငြ႕နဲ႕ဆက္က်က္ေစျပီး ခဏေနရင္ အဖံုးဖြင့္ကာ ပူပူေႏြးေႏြး သံုးေဆာင္ ႏိုင္ပါတယ္။

ဒန္႕သလြန္ရြက္ဟင္းခ်ိဳ

ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား
ဒန္႕သလြန္ရြက္ ၁၀က်ပ္သား၊ ၾကက္သြန္နီ ဥၾကီး ၁လံုး၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ ဥ၃လံုး၊ ငရုတ္သီးေျခာက္ ၂ေတာင့္၊ ဆီ ၃စက္၊ ဆား အနည္းငယ္၊ ဟင္းခ်ိဳရည္ ဟင္းခ်ိဳပန္းကန္ႏွင့္ ၃လံုး၊

ျပင္ဆင္ပံု
ဒန္႕သလြန္ရြက္ကို အၾကမ္းမ်ားသင္၍ က်န္အရြက္မ်ားကို ေရစင္စင္ေဆးျပီး ဆန္ကာႏွင့္ ေရစစ္ထားပါ။ ၾကက္သြန္နီကို ပါးပါးလွီးထားပါ။ ၾကက္သြန္ျဖဴ ဓားျပားရိုက္ထားပါ။ ငရုတ္သီးေျခာက္ကို တူးေအာင္မီးဖုတ္ပါ။

ခ်က္ျပဳတ္ပံုအဆင့္ဆင့္
ခ်က္မည့္အိုးတြင္ ဟင္းခ်ိဳရည္ထည့္ပါ။ ပါးပါးလွီးထားေသာ ၾကက္သြန္ထည့္ပါ။

အရည္ဆူလွ်င္ ဆားထည့္၊ ဒန္႕သလြန္ရြက္မ်ားကိုထည့္၊ ဆီ သံုးစက္ပါထည့္၍ အဖံုးဖံုးထားပါ။

ဓားျပားရိုက္ျပီးေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴအုပ္၊ ငရုတ္သီးေျခာက္အုပ္ကာ အေပါ့အငန္ျမည္း၍ ခ်ပါ။

ပူပူေႏြးေႏြးသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါသည္။

Credit: Online Cooking Ebooks

No comments: