ဒီတစ္လအတြက္ ဆရာမလမင္းမိုမိုက ဘာေတြခ်က္ေပးထားလည္းဆိုေတာ့
ၾကက္လက္ေမာင္းသားေလးေတြ အုန္းႏို႕နဲ႕ မဆလာနဲ႕ခ်က္တယ္၊ ဟင္းရံအျဖစ္ မန္းက်ည္းသီးစိမ္းကို
ပုစြန္ေက်ာ့ေလးေတြနဲ႕ ငါးပိခ်က္ေလးခ်က္ျပီး ဟင္းရည္ ေသာက္အတြက္ေတာ့ ပဲၾကီးကို ေခြးေတာက္ေရြက္ေလးနဲ႕ခ်က္ထားပါသတဲ့။
ဟီး ဟီး သြားေရေတြက်ေနျပီဟုတ္။ ကိုယ္ေတာ့ လိုက္ခ်က္ၾကည့္ရင္း
ျမည္းလိုက္စားလိုက္နဲ႕ ဟင္းလည္းက်က္ေရာ ဗိုက္လည္းကားေရာပဲ။
ၾကက္သားအုန္းႏို႕
မဆလာ
လိုအပ္ေသာပစၥည္းမ်ား
ၾကက္လက္ေမာင္း ၂၀ခု (City Mart ေတြမွာ ဘူးနဲ႕ထုပ္ပိုးျပီးရႏိုင္ပါတယ္)၊
ဆီ ငါးက်ပ္သား၊ အုန္းႏို႕မႈန္႕ စားပြဲဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း၊ ၾကက္သြန္နီ ႏွစ္ဥ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ
သံုးျမႊာ၊ ေရွာက္ရြက္ သံုးရြက္၊ ငရုတ္သီးစိမ္း ခုႏွစ္ေတာင့္၊ ၾကက္သားမႈန္႕ စားပြဲဇြန္း
တစ္ဇြန္း၊ မဆလာ စားပြဲဇြန္း တစ္ဇြန္း၊ ငါးပိစိမ္းစား လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း၊ ပုစြန္ငံျပာရည္
စားပြဲဇြန္း တစ္ဇြန္း၊ ဆား/နႏြင္းမႈန္႕ အနည္းငယ္စီ။
ခ်က္ရန္
ၾကာျမင့္ခ်ိန္ - 20 မိနစ္
ၾကက္လက္ေမာင္းရင္းေလးေတြကို နႏြင္းမႈန္႕၊ငံျပာရည္၊ၾကက္သားမႈန္႕၊
မဆလာ တစ္၀က္တို႕နဲ႕နယ္ျပီး ၁၀မိနစ္ခန္႕ ႏွပ္ထားပါ။
အုန္းႏို႕မႈန္႕ေတြကို ေရအနည္းငယ္နဲ႕ေဖ်ာ္ထားပါ။ၾကက္သြန္ျဖဴ၊
ၾကက္သြန္နီတို႕ကို ေတာက္ေတာက္စဥ္းထားပါ။
ဆီကို အပူေပးျပီး ၾကက္သြန္ျဖဴ/နီ ေတာက္ေတာက္စဥ္းကို ဆီသတ္ပါ။
ၾကက္သြန္ဖတ္ေတြ ကၽြမ္းရင္ ၾကက္သားေတြထည့္ပါ။ အုန္းႏို႕ရည္နဲ႕
ငါးပိစိမ္းစား အရည္ေဖ်ာ္ထည့္ျပီး ခဏခ်က္ပါ။
ဆီျပန္လာလွ်င္ ငရုတ္သီးစိမ္း၊ေရွာက္ရြက္၊မဆလာ က်န္တစ္၀က္ထည့္ေမႊျပီး
ေရအနည္းငယ္ထည့္ပါ။ ေရမက်န္ဘဲ အႏွစ္ပ်စ္ပ်စ္ရခ်ိန္မွာ အေပါ့၊အငန္ျမည္းျပီး အိုးခ်ကာ
သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါျပီ။
(ထမင္းပူပူေႏြးေႏြးနဲ႕ လိုက္ဖက္တဲ့ ဟင္းတစ္ခြက္ျဖစ္ပါတယ္။)
မန္းက်ည္းသီးစိမ္း
ပုစြန္ငါးပိခ်က္
လိုအပ္ေသာပစၥည္းမ်ား
မန္က်ည္းသီးစိမ္း ၁၅က်ပ္သား၊ ပုစြန္အေသး ၁၀သား၊ ဆီ သံုးက်ပ္သား၊
ၾကက္သြန္နီ တစ္ဥ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ သံုးမႊာ၊ အေရာင္တင္ ငရုတ္သီးမႈန္႕ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း၊
ငါးပိစိမ္းစား စားပြဲဇြန္း တစ္ဇြန္းခြဲ၊ ငရုတ္သီးစိမ္း ၁၀ - ၁၅ေတာင့္၊ ပုစြန္ငံျပာရည္
စားပြဲဇြန္း တစ္ဇြန္း၊ ဆား/သၾကား/ဟင္းခတ္မႈန္႕ အနည္းငယ္စီ။
ခ်က္ရန္ၾကာျမင့္ခ်ိန္
- ၂၀မိနစ္
မန္က်ည္းသီးစိမ္း အေပၚယံအခြံကို ဓားနဲ႕ျခစ္ျပီး ေရေဆးပါ။
အဲဒီေနာက္ ညက္ေအာင္ ေထာင္းထားပါ။
ၾကက္သြန္ျဖဴ/နီတို႕ကို ညက္ညက္ေထာင္းပါ။ ဆီအပူေပးျပီး ဆီဆူရင္
ၾကက္သြန္ျဖဴ/နီေထာင္းထားတာကို အေရာင္တင္မႈန္႕ထည့္ကာ ဆီသတ္ပါ။
ၾကက္သြန္က်က္လွ်င္ မန္းက်ည္းသီးစိမ္းေတြ ထည့္ပါ။ ငါးပိစိမ္းစားေရေဖ်ာ္၍
ထည့္ပါ။ ငံျပာရည္ထည့္ပါ။ ငရုတ္သီးစိမ္းကို ထက္ျခမ္းကြဲေအာင္ထုျပီး ထည့္ပါ။
ျပီးေနာက္ ေရခန္းဆီျပန္ေအာင္ ခ်က္ပါ။ ဆီျပန္ရင္ အရသာျမည္းၾကည့္ျပီး
မန္းက်ည္းသီးစိမ္း အက်က္လိုပါက ေရအနည္းငယ္စြက္ပါ။
ဆီျပန္ေအာင္ ထားျပီး ပုစြန္စိမ္း၊ဆား၊သၾကားဟင္းခတ္မႈန္႕အားလံုးထည့္ေမႊေပးပါ။
ပုစြန္အားလံုး အနီေရာင္သန္းရင္ က်က္ပါျပီ။ အရသာရွိရွိသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါျပီ။
(ဟင္းတခ်ိဳ႕မွာ ငံျပာရည္ေရာ ဆားပါထည့္တာက ငန္ပံုအရသာမတူညီတာေၾကာင့္ျဖစ္ျပီး
အခ်ိဳးအဆကို မိမိႏွစ္သက္သလို သင့္ေတာ္သလို ခ်ိန္ဆထည့္ဖို႕ ျဖစ္ပါတယ္။)
ပဲၾကီးႏွင့္
ေခြးေတာက္ရြက္ဟင္းခ်ိဳ
လိုအပ္ေသာပစၥည္းမ်ား
ပဲၾကီးေရစိမ္ ၂၀သား၊ ေခြးေတာက္ရြက္ လက္တစ္ဆုပ္ခန္႕၊ဆီ ႏွစ္က်ပ္သား၊
ၾကက္သြန္နီ တစ္ဥ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ သံုးျမြာ၊ ဆား/နႏြင္း/ဟင္းခတ္မႈန္႕ အနည္းငယ္စီ
ခ်က္ရန္ၾကာျမင့္ခ်ိန္
- ၂၀ မိနစ္
ဆီပူေစျပီး ၾကက္သြန္နီပါးပါးလွီး၊ၾကက္သြန္ျဖဴထုကာ နႏြင္းမႈန္႕
ပါေလကာမွ်နဲ႕ ဆီသတ္ပါ။ အတန္ငယ္ကၽြမ္းရင္ ပဲၾကီးေရစိမ္ကို ထည့္ပါ။ ဆား၊ဟင္းခတ္မႈန္႕တို႕ထည့္ျပီး
ေရအနည္းငယ္ထည့္ခ်က္ပါ။
ေစ်းမွာေရာင္းတဲ့ ပဲၾကီးေရစိမ္က ႏူးညံ့ျပီးသားျဖစ္တဲ့အတြက္
အၾကာၾကီး ခ်က္ဖို႕မလိုပါဘူး။ ေရသင့္ရံုခန္႕မွန္းထည့္ျပီး ေရဆူလို႕ မိမိအလိုရွိသေလာက္က်န္ရင္
ေခြးေတာက္ရြက္ေတြ ခတ္ပါ။ အိုးေပၚ ခဏထားျပီး ခ်ႏိုင္ပါျပီ။
(ဆိမ့္သက္သက္နဲ႕ အရသာထူးကာ က်န္းမာေရးအတြက္လည္း ေကာင္းမြန္တဲ့
ဟင္းတစ္ခြက္ျဖစ္ပါတယ္။)
No comments:
Post a Comment