Wednesday, January 9, 2013

ကိုရီးယား ၀က္သားအစပ္ကင္ (Dwaeji Bulgogi)



ကိုရီးယားကားထဲမွာ အသားကင္ကိုအိမ္မွာပဲျဖစ္ျဖစ္ဆိုင္မွာပဲျဖစ္ျဖစ္ ကင္ျပီးရင္ဆလတ္ရြက္ထဲထည့္ျပီးထုပ္ကာစားတာ ခဏခဏျမင္ရတယ္။ အသားနဲ႕အတူ အရြက္ပါစားရတဲ့သေဘာထင္ပါရဲ႕။ သူငယ္ခ်င္းတို႕ေရာ ကိုရီးယား၀က္သားကင္ အစပ္ကို မစားခ်င္ၾကဘူးလား။ 

သူငယ္ခ်င္းတို႕ေတြ၀ိုင္းဖြဲ႕စားေသာက္ဖို႕အဆင္ေျပမယ့္ အစားအစာတစ္မ်ိဳးပါပဲ။ ႏွစ္သစ္ကူးညလို အထိမ္းအမွတ္ေန႕ တစ္ေန႕မွာပဲျဖစ္ျဖစ္ အသားကင္စားၾကတာေပါ့။ ကိုရီးယားငရုတ္သီးအႏွစ္ကေတာ့ စီးတီးမတ္လို စူပါးမားကတ္ေတြမွာ ပလတ္စတစ္ဘူးေတြနဲ႕ ကိုရီးယားကေန တိုက္ရိုက္လာတာကို၀ယ္ယူရရွိႏိုင္ပါတယ္။ သူတို႕ႏိုင္ငံမွာေတာ့ အိမ္လုပ္ ငရုတ္သီးႏွစ္ေတြကိုယ္တိုင္ လုပ္ထားတတ္ၾကတာတဲ့။

ကိုရီးယား ၀က္သားအစပ္ကင္
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား (၃-၄ေယာက္စာ)

၀က္သား ဂုတ္သား သို႕မဟုတ္ မိုးခိုသား ၃၀က်ပ္သား (ပါးပါးအေျမွာင္းရွည္ေလးမ်ား လွီးပါ)

၀က္သားႏွပ္ရန္ ပစၥည္းမ်ား

ပန္းသစ္ေတာ္ တစ္ျခမ္း(အခြံႏႊာျပီး အေနေတာ္တံုးထားပါ)၊ ၾကက္သြန္နီဥေသး ႏွစ္ဥ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ အျမႊာၾကီးေလးျမႊာ၊ ခ်င္းႏုပ္ႏုပ္စဥ္း လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္၊ ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႕ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁/၄ဇြန္း၊ ႏွမ္းဆီ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း၊ ၾကက္သြန္ျမိတ္ ႏုပ္ႏုပ္စဥ္း တစ္ပင္၊ ပဲငံျပာရည္ ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း၊ သၾကားညိဳ ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း၊ ကိုရိးယားငရုတ္သီးအႏွစ္ (Gochujang) ထမင္းစားဇြန္း သံုးဇြန္း။



ျပဳလုပ္နည္း
-       ပန္းသစ္ေတာ္၊ၾကက္သြန္ျဖဴ/နီႏွင့္ ခ်င္းတို႕ကို ၾကိတ္စက္ျဖင့္ညက္ေအာင္ ၾကိတ္ပါ။

-       ၾကိတ္ထားေသာအႏွစ္ရည္၊ က်န္ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ားႏွင့္ ၀က္သားတို႕ကို ဇလံုထဲထည့္၍ ေရာနယ္ပါ။ ထို႕ေနာက္ ေရခဲေသတၱာထဲ ထည့္က အနည္းဆံုး နာရီ၀က္ခန္႕ႏွပ္ထားပါ။


-       ထို႕ေနာက္ မကပ္ေသာ ဒယ္ျပားကို ဆီအနည္းငယ္သုတ္ကာ ၀က္သားမ်ားထည့္ကာ ကင္ပါ။ ကင္ျပီးသား ၀က္သား၊ ငရုတ္ပြ ရွည္အစိမ္းပါးပါးလွီး၊ ၾကက္သြန္ျဖဴနဲ႕ ပဲငပိေဆာ့စ္တို႕ကို ဆလတ္ရြက္ထံထည့္ထုတ္ကာ ကိုရီးယားကားမ်ားထဲကအတိုင္း သံုးေဆာင္ပါ။

ကဲကဲစားလို႕ေကာင္းရင္ သတိရၾကဦးေနာ္ ကိုယ္လဲလာစားမွာဗ်။

No comments: