ရာသီဥတုကေအးလာျပီဆိုေတာ့ မနက္ေစာေစာစီးစီး ရွမ္းေခါက္ဆြဲစားခ်င္လာတယ္။
မ်ားေသာအားျဖင့္ေတာ့ ေမြးရပ္ေျမမွာ ဆန္စီးတို႕ တို႕ဟူးေႏြးတို႕ကိုပိုစားေလ့ရွိပါတယ္။
ဆန္ဖြယ္ကိုေတာ့ အိမ္ကမိသားစုကပိုၾကိဳက္ပါတယ္။
တစ္လတစ္ခါဆိုသလို ညီမေလး၀တ္ရည္ရဲ႕ဆိုက္ကိုေမႊျဖစ္တာ ကၽြန္ေတာ့္အာသီသနဲ႕နီးစပ္တဲ့
ရွမ္းေခါက္ဆြဲ လုပ္နည္း ကိုသြားေတြ႕ေတာ့…သူခ်က္ျပဳတ္ျပတာနဲ႕တင္ သြားရည္ေတြက်ေနျပီ။
ကိုယ္တိုင္လည္းလိုက္လုပ္စားၾကည့္မယ္ သူငယ္ခ်င္းတို႕လည္း လုပ္စားၾကည့္ၾကပါဦးဗ်။
ရွမ္းေခါက္ဆြဲ (၅ေယာက္စာ)
ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား
၁။ ၾကက္သား (သို႔) ၀က္သား – ၁၅က်ပ္သား (နွဳတ္နွုတ္ဆင္းပါ)
၂။ ၾကက္သြန္နီ – ၁လံုး (နွုတ္နွုတ္ဆင္းပါ)
၃။ ဂ်င္း – စားပြဲတင္ဇြန္း ၃ပံု၁ပံု (နွုတ္နွုတ္ဆင္းပါ)
၄။ ခရမ္းခ်ဥ္သီး – ၄လံုး (ပါးပါးလွီးပါ)
၅။ ပဲငံျပာရည္ (အၾကည္) – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း
၆။ ပဲငပိ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း
၇။ သၾကား – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း
၈။ ငရုတ္သီးမွုန္႔ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း
၉။ ေျမပဲေလွာ္ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၄ဇြန္း (မညက္တညက္ေထာင္းပါ)
၁၀။ ၾကက္သြန္ျဖဴ – ၃မြွာ (နွုတ္နွုတ္ဆင္းပါ)
၁၁။ ရွမ္းေခါက္ဆြဲေခါက္ – ၁ထုပ္
ခ်က္ျပဳတ္နည္း
၁။ အရင္ဆံုး ရွမ္းေခါက္ဆြဲေခါက္မ်ားကို နာရီ၀က္ခန္႔ ေရစိမ္ထားေပးပါ။
၂။ ဒယ္ထဲ ဆီ(စားပြဲတင္ဇြန္း ၇ဇြန္း) ခန္႔ထည္႔ျပီး ဆီပူလွ်င္ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ နီ၊ ဂ်င္း ဆီသပ္ပါ။
၃။ ျပီးမွ ငရုတ္သီးမွဳန္႔(အေရာင္တင္မွုန္႔)ကို ထည္႔ေမြွေပးပါ။
၄။ ထုိ႔ေနာက္ ခရမ္းခ်ဥ္သီး မ်ားကိုထည္႔ျပီး ေရ(လက္ဖက္ရည္လံုး ၁လံုး) ခန္႔ထည္႔ေရာေမြွလိုက္ပါ။
၅။ အနွစ္ရလွ်င္ ၾကက္သား(သို႔) ၀က္သားကို ထည္႔ျပီး ပဲငပိနွင္႔ ပဲငံျပာရည္တို႔ထည္႔လိုက္ပါ။
၆။ ၀က္သားနူးအိရန္အတြက္ ေရကို (လက္ဖက္ရည္လံုး ၂လံုး)ထည္႔ျပီး ဆီျပန္လာသည္အထိ အဖံုးအုပ္ထားေပးပါ။
၇။ ဆီျပန္လွ်င္ အသားခရမ္းခဥ္သီး အနွစ္ကို အရသာ အေပါ႔အငံ႔ကို ၾကည္႔ျပီး မီးပိတ္လိုက္ပါ။
၈။ ျပီးလွ်င္ ေရစိမ္ထားေသာ ရွမ္းေခါက္ဆြဲေခါက္မ်ားကို အိုးထဲထည္႔၍ ေရေႏြးျဖင္႔ ၂မိနစ္ ခန္႔ျပဳတ္ေပးပါ။
၉။ ရွမ္းေခါက္ဆြဲမ်ား နူးအိလာလွ်င္ ဇကာျဖင္႔ ျပန္စစ္ထားေပးပါ။
ရွမ္းေခါက္ဆြဲစားရန္ ျပင္ဆင္နည္း
၁။ ရွမ္းေခါက္ဆြဲဖတ္မ်ားကို ေဇာက္ပန္းကန္- ၅ပန္းကန္ ထဲသို႔ ထည္႔သို႔ အညိီအမွ် ခြဲထည္႔လိုက္ပါ။
၂။ အေပၚမွ အသားခရမ္းခဥ္သီး အနွစ္၊ ေျမပဲေထာင္း၊ ၾကက္သြန္ျမိတ္၊ ပဲငံျပာရည္အၾကည္(စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း) ထည္႔ေရာေမြွလိုက္ပါ။
၃။ ဆီတို႔ဟူး၊ ၀က္ေခါက္တုိ႔ျဖင္႔ တြဲဖက္သံုးစြဲ နုိင္ပါသည္။
Credit:
http://www.wutyeefoodhouse.com/?p=1496
No comments:
Post a Comment