ဒီတစ္လ ဆရာမလမင္းမိုမိုရဲ႕ ဟင္းအတြဲအစပ္ေလးက ျပည္ၾကီးငါးခ်ိဳခ်ဥ္စပ္ရယ္၊
ဘဲသားနဲ႕ၾကံမဆိုင္ဟင္းရည္ေလးရယ္၊ ပန္းမုန္လာ အျဖဴ အစိမ္း ႏွစ္မ်ိဳးကို ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊
ငရုတ္ပြတို႕နဲ႕သုပ္ထားတဲ့ အျဖဴအစိမ္းသုပ္ေလးရယ္ တြဲစပ္ခ်က္ျပဳတ္ျပတားပါတယ္။
ျပည္ၾကီးငါးခ်ိဳခ်ဥ္စပ္
လိုအပ္ေသာပစၥည္းမ်ား
ျပည္ၾကီးငါးအရြယ္လတ္ ၃၀က်ပ္သား၊ ဆီ သံုးက်ပ္သားခန္႕၊ ၾကက္သြန္နီ
ႏွစ္ဥ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ ႏွစ္မႊာ၊ ငရုတ္သီးအနီေတာင့္ ေျခာက္ - ခုႏွစ္ေတာင့္၊ ေရွာက္ရြက္
ငါး-ေျခာက္ရြက္၊ ခ်ီတိုငရုတ္ဆီ (Chitto) စားပြဲဇြန္းႏွစ္ဇြန္း၊ ခ်ီတိုခရမ္းခ်ဥ္ေဆာ့စ္
စားပြဲဇြန္းႏွစ္ဇြန္း၊ ပုစြန္ငံျပာ ရည္ အနည္းငယ္၊ ဆား အနည္းငယ္၊ နႏြင္းမႈန္႕ အနည္းငယ္၊
ဟင္းခတ္မႈန္႕
အနည္းငယ္။
ခ်က္ရန္ၾကာျမင့္ခ်ိန္ - ၂၅ မိနစ္
- ျပည္ၾကီးငါးကို
ကိုယ္ထည္ႏွင့္ ေျခ၊လက္ပိုင္းျဖဳတ္၍ သန္႕စင္ပါ။ လက္တံေလးေတြရဲ႕ အလယ္ဗဟိုေနရာမွာပါတဲ့
၀တ္ဆံကို ဖယ္ထုတ္ရမွာ ျဖစ္ပါတယ္။
- ကိုယ္ထည္
အၾကီး၊ အေသးကိုလိုက္ျပီး အေနေတာ္အပိုင္းေလးေတြ ပိုင္းျဖတ္ပါ။ ကိုယ္ထည္အသားေတြေပၚမွာ
ေလးေထာင့္ ကြက္ရာ္ေလးေတြကို ဓားပါးေလးနဲ႕ မျပတ္ေအာင္မႊန္းေပးပါ။
- ဒယ္အိုးကို
မီးဖိုေပၚမွာအပူေပးျပီး ျပည္ၾကီးငါးေတြကို ဆားနဲနယ္ကာ ဒယ္အိုးပူထဲ ခဏမွ်ထည့္ေလွာ္ပါ။
- ေရအျဖဴေရာင္ေတြ
ထြက္လာတဲ့အခါ ေရကိုသြန္ျပီး ျပည္ၾကီးငါးေတြကိုပါ ေရေအးနဲ႕ျပန္ေဆးပါ။
- ၾကက္သြန္ျဖဴ/နီတို႕ကို
ညက္ေအာင္ေထာင္းျပီး ဆီသတ္ပါ။ နႏြင္းမႈန္႕ထည့္ပါ။ ဆီေသရင္ ျပည္ၾကီးငါးေတြ ထည့္ပါ။
- ဆီမွာ
ခဏၾကာၾကာ ေမႊခ်က္ျပီးမွ ေရနည္းနည္းထည့္ပါ။
- အေပါ့အငန္ျမည္းၾကည့္ျပီးမွ
ဟင္းခတ္မႈန္႕နည္းနည္းနဲ႕ ငံျပာရည္ကို လိုသေလာက္ထည့္ပါ။
- ငရုတ္သီးအနီရွည္ေတြကို
အရွည္လိုက္ ျခမ္းထည့္ပါ။ ေရွာက္ရြက္ထည့္ပါ။
- ရနံ႕ေမႊးလာတဲ့အခါ
ခရမ္းခ်ဥ္သီးေဆာ့စ္နဲ႕ ငရုတ္ဆီထည့္ေမႊေပးပါ။ အရည္ခပ္ပ်စ္ပ်စ္ေလးခ်ပါ။
ဘဲသားႏွင့္ ၾကံမဆိုင္ဟင္းရည္
လိုအပ္ေသာပစၥည္းမ်ား
ဘဲအေကာင္ေသး တစ္ျခမ္း၊ ၾကံမဆိုင္ ၁၅က်ပ္သားခန္႕၊ ၾကက္သြန္နီ
သံုးဥ (ျခမ္းထားပါ)၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ ေလးျမြာ၊ ခ်င္း ႏွစ္လက္မခန္႕ ႏွစ္တံုး(ထုထားပါ)၊ပဲငံျပာရည္အၾကည္
စားပြဲဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း၊ ပဲငံျပာရည္အေနာက္ တစ္ဇြန္း၊ ငရုတ္သီးစိမ္း ၁၀ေတာင့္၊ သၾကား
အနည္းငယ္၊ ဟင္းခတ္မႈန္႕ အနည္းငယ္။
- ဘဲသားကို
ႏွစ္သက္သလိုတံုးပါ။ ဒယ္အိုးထဲမွာ ဘဲသားနဲ႕ ခ်င္းႏွစ္လက္မခန္႕ကို ထုျပီး ေရျမဳပ္ရံုထည့္တည္ပါ။
- ေရဆူပြက္လာရင္
ႏွစ္မိနစ္ခန္႕ထားျပီး ေရေတြကို အားလံုးသြန္ပစ္လိုက္ပါ။
- Pressure
Cooker ေပါင္းအိုးမွာ ပါ၀င္ပစၥည္းေတြ အားလံုးတစ္ျပိဳင္နက္တည္း ထည့္ျပီး ေရကို အေပၚယံမွာ
လက္သံုးလံုးခန္႕ ျမင့္ေအာင္ထည့္ပါ။
- အိုးကို
ေသခ်ာပိတ္ျပီး မိနစ္သံုးဆယ္ခန္႕ခ်က္ပါ။
- အိုးခ်ျပီး
အရသာျမည္းပါ။ ေရကို အလုိရွိသေလာက္ထည့္ပါ။ ေရမ်ားေနရင္ အဖံုးဖြင့္ျပီး မိမိလိုသေလာက္အထိ
ခမ္းေအာင္ ခ်က္ပါ။
ပန္းပြင့္အျဖဴအစိမ္းသုပ္
လိုအပ္ေသာပစၥည္းမ်ား
ပန္းပြင့္အျဖဴ၊ ပန္းပြင့္အစိမ္း(ဘရိုကိုလီ)၊ ငရုတ္ပြတစ္ေတာင့္(ပါးပါးလွီး)၊
ခရမ္းခ်ဥ္သီးအစိမ္း ႏွစ္လံုး(ပါးပါးလွီး)၊ ငရုတ္သီးဖတ္ပါေသာ ယိုးဒယားငရုတ္ဆီ စားပြဲဇြန္း
သံုးဇြန္း၊ မေရာနိစ္ စားပြဲဇြန္း သံုးဇြန္း၊ ဆား အနည္းငယ္။
ၾကာျမင့္ခ်ိန္ - ၁၀ မိနစ္
- ပန္းပြင့္ႏွစ္မ်ိဳးစလံုးကို
အေနေတာ္လွီးျဖတ္ျပီး ခဏမွ် ေရေႏြးေျဖာကာ ေရေအးျပန္စိမ္ပါ။
- ေရစစ္ျပီးရင္
ငရုတ္ပြ၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီးတို႕နဲ႕ ေရာကာ ငရုတ္ဆီ၊ မေရာနိစ္၊ ဆား သင့္တင့္ရံုထည့္ျပီး ဖြဖြနယ္ေပးပါ။
- ျမန္ျမန္
ျပင္ဆင္ႏိုင္တဲ့ သက္သတ္လြတ္ ဟင္းလ်ာတစ္မ်ိဳးျဖစ္ပါတယ္။
No comments:
Post a Comment