ငါးမီးဖုတ္ ခဝဲသီးဟင္းခါး
ထမင္းသုပ္နဲ႔ တြဲဖက္စားဖို႔ ဟင္းခါးေလးတစ္မ်ိဳး ျပင္ဆင္ခ်င္ရင္ေတာ့ ငါးမီးဖုတ္နံ႔ သင္းသင္းေလးပါတဲ့ ဟင္းခါးေလးခ်က္ဖို႔ စဥ္းစားမိပါတယ္။ ခဝဲသီးခ်ိဳခ်ိဳေလးကို င႐ုတ္ေကာင္း ပူပူေလးနဲ႔ ဟင္းရည္ေလး ခ်က္ေပးထား ပါတယ္။
ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား
• ငါးခူအေကာင္ေသး - ၁ ေကာင္
• ခဝဲသီး - ၁ လံုး
(အခြံႏႊာၿပီး လက္တစ္လံုးအထူလွီးထားပါ)
• ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၄ ႁမႊာ
• ဆီ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ ဇြန္း
• ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္
• ငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း
• နံနံပင္အျမစ္ - ၂ ခု
• နံနံပင္ - ၂ ပင္
• င႐ုတ္ေကာင္း - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
ျပဳလုပ္နည္းအဆင့္ဆင့္
၁။ ငါးခူကို မီးေသြးမီးမွာ ခပ္ခြာခြာထားၿပီး ဖုတ္ေပးပါ။ ဂက္စ္မီးျဖစ္ရင္ ခဲပတ္ ပတ္ၿပီး ဖုတ္ေပးပါ။ လွည့္ၿပီး ၁၀ မိနစ္ခန္႔ဖုတ္ေပးပါ။ အေအးခံၿပီး အသားႏႊင္ ထားပါ။
၂။ ငါးအ႐ိုးမ်ားကို ဆား၊ ငံျပာရည္ထည့္ၿပီး ေရေႏြးဆူဆူ မွာ နံနံပင္အျမစ္မ်ားနဲ႔အတူ ျပဳတ္ပါ။ အရည္စစ္ၿပီး ဖယ္ထားပါ။
၃။ လွီးထားေသာ ခဝဲသီးမ်ားကို ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ဆီတို႔ ထည့္၍ အရည္ထြက္လာၿပီး ေပ်ာ့သြားသည္အထိ လံုးတည္ထားပါ။ ငါး႐ိုးျပဳတ္ထားေသာ အရည္မ်ား ထည့္ အသားႏႊင္ထားေသာ ငါးမ်ားထည့္ပါ။ က်န္ ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား ထည့္တည္ၿပီး ဆူလာလွ်င္ အသုပ္ ႏွင့္ တြဲဖက္သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။
....................
သစ္ထူး
သီးစံုပဲအခ်ဥ္ဟင္း (Sambar)
အိႏၵိယဟင္းတစ္ခြက္ျဖစ္တဲ့ သီးစံုပဲအခ်ဥ္ ဟင္းျဖစ္ပါတယ္။ အိႏၵိယႏိုင္ငံမွာေတာ့ မနက္ခင္းစာ တိုရွည္၊ ပူရီအစရွိသည္တို႔ျဖင့္လည္း တြဲဖက္တည္ ခင္းၿပီး ျမန္မာအမ်ားစုကေတာ့ ဟင္းအျဖစ္သာ တည္ ခင္းေလ့ရွိၾကပါတယ္။ ခ်က္နည္းမ်ား အနည္းငယ္ ကြဲျပားႏိုင္ပါတယ္။ သက္သတ္လြတ္ခ်က္လိုပါက ခ်က္ႏိုင္ပါတယ္။
ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား
• ပဲစင္းငံု/ကုလားပဲ - ၅ က်ပ္သား
• ၾကက္သြန္နီ - ၂ လံုး
• ခရမ္းခ်ဥ္သီး - ၂ လံုး
• ခ်င္းၾကက္သြန္ျဖဴေထာင္း - ၁ ဇြန္း
• အာလူး - ၂ လံုး
• ဗိုလ္စားပဲ - လက္တစ္ဆုပ္
• ခရမ္းသီး - ၁ လံုး (ႀကီး)
• ႐ံုးပတီသီး - ၅ ေတာင့္
• ဒန္႔ဒလြန္သီး - ၅ ေတာင့္
• မုန္လာဥ - ၁ လံုး
• ဘူးသီး - တစ္စိတ္
• ပုစြန္ေျခာက္/အာျပဲေျခာက္ - လက္တစ္ဆုပ္
• ပ်ဥ္းေတာ္သိမ္ရြက္ - ၃ ခက္
• င႐ုတ္သီးေျခာက္ - ၅ ေတာင့္
• ဆား - လိုသေလာက္
• ငံျပာရည္ - ၃ ဇြန္း
• ဟင္းခတ္မႈန္႔ - ၂ ဇြန္း
• မန္က်ည္းမွည့္အႏွစ္ - ၃ ဇြန္း
• မဆလာ - ၁ ဇြန္း
• အေရာင္တင္မႈန္႔ - ၁ ဇြန္း
• နႏြင္းမႈန္႔ - အနည္းငယ္
• နံနံပင္ - လက္တစ္ဆုပ္
ျပင္ဆင္ခ်က္ျပဳတ္နည္း
၁။ ပဲစင္းငံု (သို႔) ကုလားပဲကို ေရေဆးၿပီး ေရစိမ္ထားပါ။ ပြလာပါက အိုးထဲထည့္ၿပီး ႏူးသည္အထိ ျပဳတ္ထားပါ။
၂။ ပါဝင္ေသာ အသီးအႏွံမ်ားအားလံုးကို ေရေဆးၿပီး အရြယ္တူ လွီးျဖတ္ထားပါ။ အာလူး၊ ခရမ္းသီးကို ေရစိမ္ထားပါ။ ႐ံုးပတီသီးကို သီးသန္႔ဖယ္ထားပါ။ ၾကက္သြန္၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ပါးပါးလွီးထားပါ။
၃။ ခ်က္မည့္အိုးကို အပူေပးၿပီး ဆီထည့္ပါ။ ဆီပူပါက င႐ုတ္သီးေျခာက္ ထည့္ေၾကာ္ၿပီး ဖယ္ထားပါ။
၄။ ၾကက္သြန္နီဆီသတ္ပါ။ ခ်င္းၾကက္သြန္ျဖဴေထာင္းကို ထည့္၍ ဆီသတ္ရြက္ထည့္ၿပီး ဆီသတ္ပါ။ ပုစြန္ေျခာက္၊ ငါးေျခာက္ထည့္ပါ။ ေမႊးလာပါက အေရာင္တင္မႈန္႔၊ နႏြင္းမႈန္႔ထည့္ပါ။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးထည့္ပါ။ အနည္းငယ္ေၾက ေအာင္ ေျခေပးပါ။
၅။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေၾကပါက လွီးျဖတ္ထားေသာ အသီးအႏွံမ်ား (႐ံုးပတီသီးမွအပ)ကို ထည့္ပါ။
၆။ သီးႏွံမ်ားအားလံုးေၾကာ္မိပါက ျပဳတ္ထားေသာ ပဲကို ေျခၿပီး ေရာထည့္ပါ။ ေရ လိုအပ္သေလာက္ ထပ္ထည့္ၿပီး အရသာ ဆား၊ ဟင္းခတ္မႈန္႔၊ ငံျပာရည္ထည့္ၿပီး အဖံုးအုပ္ကာ သီးႏွံမ်ားႏူးသည္အထိ တည္ထားပါ။
၇။ သီးႏွံႏူးပါက မန္က်ည္းမွည့္အနွစ္ ေဖ်ာ္ထည့္ပါ။ ႐ံုးပတီသီး၊ မဆလာႏွင့္ ေၾကာ္ထားေသာ င႐ုတ္သီးေျခာက္တို႔ကို ထည့္ၿပီး ဆူပြက္ေအာင္ တည္ပါ။ အရသာ အေပါ့အငန္ျမည္းၿပီး နံနံပင္အုပ္ကာ တည္ခင္းသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။
......................
Sofia
ေကာ္ရည္ဟင္းခ်ဳိ
ဒီေကာ္ရည္ဟင္းခ်ဳိ ဟာဆိုရင္ေတာ့ အရမ္းကို ႐ိုးရွင္းလြယ္ကူၿပီး ခ်က္ရတာလည္း ျမန္ဆန္တယ္။ အရသာလည္း ရွိတဲ့ ဟင္းခ်ဳိပဲျဖစ္ပါတယ္။
► ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား
♦ ကဏန္းသားေခ်ာင္း – ၆ ေခ်ာင္း
♦ ပန္းေဂၚဖီစိမ္း – ၁ ပြင့္ (250 gm)
♦ ၾကက္သြန္ျဖဴ – 5 gm
♦ ပဲငံျပာရည္ (အၾကည္) – စားပဲြဇြန္း ၁ ဇြန္း
♦ ၾကက္သားမႈန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
♦ သၾကား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
♦ ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁/၂ ဇြန္း
♦ င႐ုတ္ေကာင္းမႈန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁/၄ ဇြန္း
♦ ႏွမ္းဆီေမႊး – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁/၄ ဇြန္း (အနည္းငယ္)
♦ ဆီ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁/၂ ဇြန္း
♦ ေရ – 1 Liter
♦ ေကာ္မႈန္႔ – စားပဲြဇြန္း ၂ ဇြန္း
► ခ်က္ျပဳတ္နည္း
၁။ စၿပီး ျပင္ဆင္ေတာ့မယ္ဆိုရင္ေတာ့ ကဏန္းသားေခ်ာင္းမ်ားကို အကြင္းလိုက္ ပါးပါးလွီးပါ။
၂။ ၿပီးရင္ေတာ့ ပန္းေဂၚဖီစိမ္းကိုေတာ့ ပရိသတ္ေတြစိတ္ႀကိဳက္ အပြင့္ႀကီးပဲျဖစ္ျဖစ္၊ အပြင့္ေသးပဲျဖစ္ျဖစ္၊ လွီးလို႔ရပါတယ္။
၃။ အဆင္သင့္ျဖစ္ၿပီဆိုရင္ေတာ့ ၾကက္သြန္ျဖဴကို ဓားျပား႐ိုက္ၿပီး ဒယ္အိုးထဲမွာ ဆီသတ္ပါ။ အနံ႔ေမႊးလာၿပီဆိုရင္ေတာ့ မီးေပ်ာ့ေပ်ာ့ျဖင့္သာ ကဏန္းသား ေခ်ာင္းမ်ားကို ဆီသတ္ပါ။ ၿပီးရင္ေတာ့ ပန္းေဂၚဖီစိမ္းကို ထည့္ပါ။
၄။ အနံ႔ေမႊးလာၿပီဆိုရင္ေတာ့ ေရထည့္ပါ။ ၿပီးရင္ အရသာအတြက္ကို ပဲငံျပာရည္အၾကည္၊ ၾကက္သားမႈန္႔၊ ဆား၊ သၾကားတို႔ကို ထည့္ပါ။
၅။ ေရဆူလာလို႔ အနံ႔ေမႊးလာၿပီဆိုရင္ေတာ့ အရသာျမည္းပါ။ အရသာ အဆင္ေျပၿပီဆိုရင္ေတာ့ ေကာ္မႈန္႔ကို အရည္ေဖ်ာ္ၿပီး ထည့္ေပးပါ။ အရသာပိုေကာင္းသြားေစခ်င္တဲ့အတြက္ င႐ုတ္ေကာင္းနဲ႔၊ ႏွမ္းဆီေမႊး ထည့္ေပးလုိက္မယ္ဆိုရင္ေတာ့ အရမ္းကို အရသာရွိသြားမွာပဲ ျဖစ္ပါတယ္ဗ်ာ။
၆။ ဒီဟင္းရည္ကို ဒီထက္ပိုၿပီး ေကာင္းခ်င္တယ္ဆိုရင္ေတာ့ ပရိသတ္မ်ားက ၾကက္ဥအကာကို ထည့္ၿပီး ေမႊေပးမယ္ဆိုရင္ေတာ့ ပိုၿပီးေကာင္းသြားမွာပဲ ျဖစ္ပါတယ္ခင္ဗ်ာ။
♦ အံ့၀င့္ထြဋ္ ♦
ထမင္းသုပ္နဲ႔ တြဲဖက္စားဖို႔ ဟင္းခါးေလးတစ္မ်ိဳး ျပင္ဆင္ခ်င္ရင္ေတာ့ ငါးမီးဖုတ္နံ႔ သင္းသင္းေလးပါတဲ့ ဟင္းခါးေလးခ်က္ဖို႔ စဥ္းစားမိပါတယ္။ ခဝဲသီးခ်ိဳခ်ိဳေလးကို င႐ုတ္ေကာင္း ပူပူေလးနဲ႔ ဟင္းရည္ေလး ခ်က္ေပးထား ပါတယ္။
ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား
• ငါးခူအေကာင္ေသး - ၁ ေကာင္
• ခဝဲသီး - ၁ လံုး
(အခြံႏႊာၿပီး လက္တစ္လံုးအထူလွီးထားပါ)
• ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၄ ႁမႊာ
• ဆီ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ ဇြန္း
• ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္
• ငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း
• နံနံပင္အျမစ္ - ၂ ခု
• နံနံပင္ - ၂ ပင္
• င႐ုတ္ေကာင္း - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
ျပဳလုပ္နည္းအဆင့္ဆင့္
၁။ ငါးခူကို မီးေသြးမီးမွာ ခပ္ခြာခြာထားၿပီး ဖုတ္ေပးပါ။ ဂက္စ္မီးျဖစ္ရင္ ခဲပတ္ ပတ္ၿပီး ဖုတ္ေပးပါ။ လွည့္ၿပီး ၁၀ မိနစ္ခန္႔ဖုတ္ေပးပါ။ အေအးခံၿပီး အသားႏႊင္ ထားပါ။
၂။ ငါးအ႐ိုးမ်ားကို ဆား၊ ငံျပာရည္ထည့္ၿပီး ေရေႏြးဆူဆူ မွာ နံနံပင္အျမစ္မ်ားနဲ႔အတူ ျပဳတ္ပါ။ အရည္စစ္ၿပီး ဖယ္ထားပါ။
၃။ လွီးထားေသာ ခဝဲသီးမ်ားကို ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ဆီတို႔ ထည့္၍ အရည္ထြက္လာၿပီး ေပ်ာ့သြားသည္အထိ လံုးတည္ထားပါ။ ငါး႐ိုးျပဳတ္ထားေသာ အရည္မ်ား ထည့္ အသားႏႊင္ထားေသာ ငါးမ်ားထည့္ပါ။ က်န္ ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား ထည့္တည္ၿပီး ဆူလာလွ်င္ အသုပ္ ႏွင့္ တြဲဖက္သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။
....................
သစ္ထူး
သီးစံုပဲအခ်ဥ္ဟင္း (Sambar)
အိႏၵိယဟင္းတစ္ခြက္ျဖစ္တဲ့ သီးစံုပဲအခ်ဥ္ ဟင္းျဖစ္ပါတယ္။ အိႏၵိယႏိုင္ငံမွာေတာ့ မနက္ခင္းစာ တိုရွည္၊ ပူရီအစရွိသည္တို႔ျဖင့္လည္း တြဲဖက္တည္ ခင္းၿပီး ျမန္မာအမ်ားစုကေတာ့ ဟင္းအျဖစ္သာ တည္ ခင္းေလ့ရွိၾကပါတယ္။ ခ်က္နည္းမ်ား အနည္းငယ္ ကြဲျပားႏိုင္ပါတယ္။ သက္သတ္လြတ္ခ်က္လိုပါက ခ်က္ႏိုင္ပါတယ္။
ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား
• ပဲစင္းငံု/ကုလားပဲ - ၅ က်ပ္သား
• ၾကက္သြန္နီ - ၂ လံုး
• ခရမ္းခ်ဥ္သီး - ၂ လံုး
• ခ်င္းၾကက္သြန္ျဖဴေထာင္း - ၁ ဇြန္း
• အာလူး - ၂ လံုး
• ဗိုလ္စားပဲ - လက္တစ္ဆုပ္
• ခရမ္းသီး - ၁ လံုး (ႀကီး)
• ႐ံုးပတီသီး - ၅ ေတာင့္
• ဒန္႔ဒလြန္သီး - ၅ ေတာင့္
• မုန္လာဥ - ၁ လံုး
• ဘူးသီး - တစ္စိတ္
• ပုစြန္ေျခာက္/အာျပဲေျခာက္ - လက္တစ္ဆုပ္
• ပ်ဥ္းေတာ္သိမ္ရြက္ - ၃ ခက္
• င႐ုတ္သီးေျခာက္ - ၅ ေတာင့္
• ဆား - လိုသေလာက္
• ငံျပာရည္ - ၃ ဇြန္း
• ဟင္းခတ္မႈန္႔ - ၂ ဇြန္း
• မန္က်ည္းမွည့္အႏွစ္ - ၃ ဇြန္း
• မဆလာ - ၁ ဇြန္း
• အေရာင္တင္မႈန္႔ - ၁ ဇြန္း
• နႏြင္းမႈန္႔ - အနည္းငယ္
• နံနံပင္ - လက္တစ္ဆုပ္
ျပင္ဆင္ခ်က္ျပဳတ္နည္း
၁။ ပဲစင္းငံု (သို႔) ကုလားပဲကို ေရေဆးၿပီး ေရစိမ္ထားပါ။ ပြလာပါက အိုးထဲထည့္ၿပီး ႏူးသည္အထိ ျပဳတ္ထားပါ။
၂။ ပါဝင္ေသာ အသီးအႏွံမ်ားအားလံုးကို ေရေဆးၿပီး အရြယ္တူ လွီးျဖတ္ထားပါ။ အာလူး၊ ခရမ္းသီးကို ေရစိမ္ထားပါ။ ႐ံုးပတီသီးကို သီးသန္႔ဖယ္ထားပါ။ ၾကက္သြန္၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ပါးပါးလွီးထားပါ။
၃။ ခ်က္မည့္အိုးကို အပူေပးၿပီး ဆီထည့္ပါ။ ဆီပူပါက င႐ုတ္သီးေျခာက္ ထည့္ေၾကာ္ၿပီး ဖယ္ထားပါ။
၄။ ၾကက္သြန္နီဆီသတ္ပါ။ ခ်င္းၾကက္သြန္ျဖဴေထာင္းကို ထည့္၍ ဆီသတ္ရြက္ထည့္ၿပီး ဆီသတ္ပါ။ ပုစြန္ေျခာက္၊ ငါးေျခာက္ထည့္ပါ။ ေမႊးလာပါက အေရာင္တင္မႈန္႔၊ နႏြင္းမႈန္႔ထည့္ပါ။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးထည့္ပါ။ အနည္းငယ္ေၾက ေအာင္ ေျခေပးပါ။
၅။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေၾကပါက လွီးျဖတ္ထားေသာ အသီးအႏွံမ်ား (႐ံုးပတီသီးမွအပ)ကို ထည့္ပါ။
၆။ သီးႏွံမ်ားအားလံုးေၾကာ္မိပါက ျပဳတ္ထားေသာ ပဲကို ေျခၿပီး ေရာထည့္ပါ။ ေရ လိုအပ္သေလာက္ ထပ္ထည့္ၿပီး အရသာ ဆား၊ ဟင္းခတ္မႈန္႔၊ ငံျပာရည္ထည့္ၿပီး အဖံုးအုပ္ကာ သီးႏွံမ်ားႏူးသည္အထိ တည္ထားပါ။
၇။ သီးႏွံႏူးပါက မန္က်ည္းမွည့္အနွစ္ ေဖ်ာ္ထည့္ပါ။ ႐ံုးပတီသီး၊ မဆလာႏွင့္ ေၾကာ္ထားေသာ င႐ုတ္သီးေျခာက္တို႔ကို ထည့္ၿပီး ဆူပြက္ေအာင္ တည္ပါ။ အရသာ အေပါ့အငန္ျမည္းၿပီး နံနံပင္အုပ္ကာ တည္ခင္းသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။
......................
Sofia
ေကာ္ရည္ဟင္းခ်ဳိ
ဒီေကာ္ရည္ဟင္းခ်ဳိ ဟာဆိုရင္ေတာ့ အရမ္းကို ႐ိုးရွင္းလြယ္ကူၿပီး ခ်က္ရတာလည္း ျမန္ဆန္တယ္။ အရသာလည္း ရွိတဲ့ ဟင္းခ်ဳိပဲျဖစ္ပါတယ္။
► ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား
♦ ကဏန္းသားေခ်ာင္း – ၆ ေခ်ာင္း
♦ ပန္းေဂၚဖီစိမ္း – ၁ ပြင့္ (250 gm)
♦ ၾကက္သြန္ျဖဴ – 5 gm
♦ ပဲငံျပာရည္ (အၾကည္) – စားပဲြဇြန္း ၁ ဇြန္း
♦ ၾကက္သားမႈန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
♦ သၾကား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
♦ ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁/၂ ဇြန္း
♦ င႐ုတ္ေကာင္းမႈန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁/၄ ဇြန္း
♦ ႏွမ္းဆီေမႊး – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁/၄ ဇြန္း (အနည္းငယ္)
♦ ဆီ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁/၂ ဇြန္း
♦ ေရ – 1 Liter
♦ ေကာ္မႈန္႔ – စားပဲြဇြန္း ၂ ဇြန္း
► ခ်က္ျပဳတ္နည္း
၁။ စၿပီး ျပင္ဆင္ေတာ့မယ္ဆိုရင္ေတာ့ ကဏန္းသားေခ်ာင္းမ်ားကို အကြင္းလိုက္ ပါးပါးလွီးပါ။
၂။ ၿပီးရင္ေတာ့ ပန္းေဂၚဖီစိမ္းကိုေတာ့ ပရိသတ္ေတြစိတ္ႀကိဳက္ အပြင့္ႀကီးပဲျဖစ္ျဖစ္၊ အပြင့္ေသးပဲျဖစ္ျဖစ္၊ လွီးလို႔ရပါတယ္။
၃။ အဆင္သင့္ျဖစ္ၿပီဆိုရင္ေတာ့ ၾကက္သြန္ျဖဴကို ဓားျပား႐ိုက္ၿပီး ဒယ္အိုးထဲမွာ ဆီသတ္ပါ။ အနံ႔ေမႊးလာၿပီဆိုရင္ေတာ့ မီးေပ်ာ့ေပ်ာ့ျဖင့္သာ ကဏန္းသား ေခ်ာင္းမ်ားကို ဆီသတ္ပါ။ ၿပီးရင္ေတာ့ ပန္းေဂၚဖီစိမ္းကို ထည့္ပါ။
၄။ အနံ႔ေမႊးလာၿပီဆိုရင္ေတာ့ ေရထည့္ပါ။ ၿပီးရင္ အရသာအတြက္ကို ပဲငံျပာရည္အၾကည္၊ ၾကက္သားမႈန္႔၊ ဆား၊ သၾကားတို႔ကို ထည့္ပါ။
၅။ ေရဆူလာလို႔ အနံ႔ေမႊးလာၿပီဆိုရင္ေတာ့ အရသာျမည္းပါ။ အရသာ အဆင္ေျပၿပီဆိုရင္ေတာ့ ေကာ္မႈန္႔ကို အရည္ေဖ်ာ္ၿပီး ထည့္ေပးပါ။ အရသာပိုေကာင္းသြားေစခ်င္တဲ့အတြက္ င႐ုတ္ေကာင္းနဲ႔၊ ႏွမ္းဆီေမႊး ထည့္ေပးလုိက္မယ္ဆိုရင္ေတာ့ အရမ္းကို အရသာရွိသြားမွာပဲ ျဖစ္ပါတယ္ဗ်ာ။
၆။ ဒီဟင္းရည္ကို ဒီထက္ပိုၿပီး ေကာင္းခ်င္တယ္ဆိုရင္ေတာ့ ပရိသတ္မ်ားက ၾကက္ဥအကာကို ထည့္ၿပီး ေမႊေပးမယ္ဆိုရင္ေတာ့ ပိုၿပီးေကာင္းသြားမွာပဲ ျဖစ္ပါတယ္ခင္ဗ်ာ။
♦ အံ့၀င့္ထြဋ္ ♦
1 comment:
ေက်းဇူပါ
Post a Comment