#ၾကက္ခ်ဥ္စပ္
ပါဝင္ပစၥည္း
၁။ၾကက္ရင္ပံု ၃၀သား ( cp ၾကက္)
၂။ၾကက္သြန္နီ ၂လံုး
၃။ၾကက္သြန္ျဖဴ ၅တက္ခန္႔
၄။ခရမ္းခ်ဥ္သီး ၅လံုး
၅။င႐ုတ္သီးစိမ္း ၁၅ေတာင့္ (အစပ္စားႏိုင္သေလာက္ထည့္ပါ)
၆။ၾကက္သြန္မိတ္ ၃ပင္
၇။ဆား လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
၈။ဟင္းခတ္မႈန္႔ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ဇြန္း
၉။ခ႐ုဆီ ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
၁၀။ပဲငံျပာရည္ အၾကည္ ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
၁၁။ပဲငံျပာရည္ အေနာက္ ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
၁၂။ဆီ ထမင္းစားဇြန္း ၄ဇြန္း
၁၃။င႐ုတ္သီးအစိမ္းမွဳန္႔ ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
ျပင္ဆင္ပံု
၁။ၾကက္သားကို အသားခ်ည္းပဲ လက္မအရြယ္ အတံုးေလးမ်ားတံုးထားၿပီး ဆား လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္ ဟင္းခတ္မႈန္႔ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း ခ႐ုဆီ ပဲငံျပာရည္အၾကည္ အေနာက္တို႔နဲ႔ အရသာဝင္ေအာင္ နယ္ထားပါ။
၂။ၾကက္သြန္နီ ကို ေလးစိပ္စိပ္ထားပါ။
၃။ၾကက္သြန္ျဖဴ ကို ဓားျပား႐ိုက္ထားပါ။
၄။ခရမ္းခ်ဥ္သီး ကို ပါးပါးလွီး ထားပါ။
၅။င႐ုတ္သီးစိမ္း ကို ေရေဆး အညႇာေႁခြ ထက္ျခမ္းခြဲထားပါ။
၆။ၾကက္သြန္မိတ္ကို လက္တစ္ဆစ္အရြယ္ေလးေတြ ပိုင္းျဖတ္ ထားပါ။
ခ်က္ျပဳတ္ပံု
👉ဆီဆူရင္ ၾကက္သြန္ျဖဴ ဓားျပား႐ိုက္ ၊ၾကက္သြန္နီတို႔ကို ဆီသတ္ င႐ုတ္သီးအစိမ္းမႈန္႔ ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း တို႔ကို ဆီသတ္ပါ။
👍င႐ုတ္သီးက်က္ရင္ ၾကက္သားထည့္လံုးပါ။ ေရမထည့္ပဲ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ပါးပါးလွီး ထားတာထည့္ပါ။
👌ခရမ္းခ်ဥ္သီး ေၾကၿပီး အႏွစ္ျဖစ္တဲ့အထိ မီးအေနေတာ္နဲ႔ ဆီျပန္တဲ့အထိလံုးပါ။
👆ဆား လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္ နဲ႔ ဟင္းခတ္မႈန္႔ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း ထည့္ပါ။
👍ၾကက္သားက်က္မက်က္ ျမည္းၾကည့္ပါ။ ၾကက္သားက်က္ရင္ င႐ုတ္သီးစိမ္း ထည့္ပါ။ တစ္ခ်က္ႏွစ္ခ်က္ ေမႊၿပီး မီးပိတ္၍ ၾကက္သြန္ၿမိတ္ခတ္ပါ။
✌✌✌လြယ္ကူျမန္ဆန္ တဲ့ ၾကက္ခ်ဥ္စပ္ ရပါၿပီ႐ွင္။
ခ်က္ျပဳတ္ျပသူ - Su´s Homemade
ၾကက္ေျခေထာက္ေပါင္းခ်ဥ္ငံစပ္ရည္စိမ္
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
ၾကက္ေျခေထာက္............၁၀ေခ်ာင္း
ခ်င္းေသးေသး.................၁တက္
႐ွာေကာတ႐ုတ္မဆလာ....၁လုံး
င႐ုတ္သီးစိမ္း.................. ၁၅ေတာင့္
ၾကက္သြန္ျဖဴ....................၅တက္
သံပုရာသီး......................၂လုံး
နံနံပင္............................အနည္းငယ္
သၾကား..........................၁ဇြန္း
ပဲငံျပာရည္အၾကည္...........၁ဇြန္း
ငါးငံျပာရည္.....................၂ဇြန္း
ၾကက္ေျခေထာက္ေတြကိုသန္႔စင္ၿပီး၂ပိုင္းခုတ္ကာဆား၊ၾကက္သားမွဳန္႔၊ခ်င္းဓားျပား႐ိုက္ထည့္ၿပီးအရသာနယ္ထားပါ။
တ႐ုတ္မဆလာ(႐ွာေကာ)လုံးကိုမီးကင္ၿပီးဓားျပား႐ိုက္ထည့္ပါ။
အဖုံးလုံေသာအိုးေသး(သို႔)ဇလုံတစ္ခုအတြင္းမွာထည့္ၿပီးေရျမဳပ္သည္ေလးထည့္ကာအေငြ႔ခံေပါင္းအိုးမွာႏူးျမည့္သည္အထိေပါင္းပါ။
Pressure Cooker ႏွင့္လဲေပါင္းႏိူင္ပါသည္။
ၾကက္ေျခေထာက္ေပါင္းေနစဥ္အတြင္းသၾကားႏွင့္ဟင္းခတ္မွဳန္႔ကိုေပ်ာ္႐ုံေလးေဖ်ာ္ပါ။
ၾကက္သြန္ျဖဴ ႏုပ္ႏုပ္စဥ္း၊ င႐ုတ္သီးစိမ္းပါးပါးလွီးထည့္ကာငါးငံျပာရည္၊ပဲငံျပာရည္တို႔ျဖင့္သံပုရာရည္ေလးညႇစ္ကာခ်ဥ္ငံစပ္္အရည္ေလးေဖ်ာ္ေပးပါ။
နံနံပင္ေလးေတြလွီးထည့္ပါ။
ၾကက္ေျခေထာက္ေပါင္းေတြႏူးအိလာလွ်င္
ခ်င္းႏွင့္တ႐ုတ္မဆာလုံးကိုဖယ္ထုတ္ၿပီး
ခ်ဥ္ငံစပ္အရည္ေလးေလာင္းခ်လိုက္ပါ။
ၾကက္ေပါင္းကလက္က်န္ရည္ေလးႏွင့္ခ်ဥ္ငံစပ္ရည္ေပါင္းစပ္ထားတာေၾကာင့္အရည္ေလးပါခပ္ေသာက္ႏိူင္ပါတယ္။
ခ်က္ျပဳတ္ျပသူ - ကို၀င္းႏိုင္သိန္း
ပါဝင္ပစၥည္း
၁။ၾကက္ရင္ပံု ၃၀သား ( cp ၾကက္)
၂။ၾကက္သြန္နီ ၂လံုး
၃။ၾကက္သြန္ျဖဴ ၅တက္ခန္႔
၄။ခရမ္းခ်ဥ္သီး ၅လံုး
၅။င႐ုတ္သီးစိမ္း ၁၅ေတာင့္ (အစပ္စားႏိုင္သေလာက္ထည့္ပါ)
၆။ၾကက္သြန္မိတ္ ၃ပင္
၇။ဆား လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
၈။ဟင္းခတ္မႈန္႔ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ဇြန္း
၉။ခ႐ုဆီ ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
၁၀။ပဲငံျပာရည္ အၾကည္ ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
၁၁။ပဲငံျပာရည္ အေနာက္ ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
၁၂။ဆီ ထမင္းစားဇြန္း ၄ဇြန္း
၁၃။င႐ုတ္သီးအစိမ္းမွဳန္႔ ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
ျပင္ဆင္ပံု
၁။ၾကက္သားကို အသားခ်ည္းပဲ လက္မအရြယ္ အတံုးေလးမ်ားတံုးထားၿပီး ဆား လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္ ဟင္းခတ္မႈန္႔ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း ခ႐ုဆီ ပဲငံျပာရည္အၾကည္ အေနာက္တို႔နဲ႔ အရသာဝင္ေအာင္ နယ္ထားပါ။
၂။ၾကက္သြန္နီ ကို ေလးစိပ္စိပ္ထားပါ။
၃။ၾကက္သြန္ျဖဴ ကို ဓားျပား႐ိုက္ထားပါ။
၄။ခရမ္းခ်ဥ္သီး ကို ပါးပါးလွီး ထားပါ။
၅။င႐ုတ္သီးစိမ္း ကို ေရေဆး အညႇာေႁခြ ထက္ျခမ္းခြဲထားပါ။
၆။ၾကက္သြန္မိတ္ကို လက္တစ္ဆစ္အရြယ္ေလးေတြ ပိုင္းျဖတ္ ထားပါ။
ခ်က္ျပဳတ္ပံု
👉ဆီဆူရင္ ၾကက္သြန္ျဖဴ ဓားျပား႐ိုက္ ၊ၾကက္သြန္နီတို႔ကို ဆီသတ္ င႐ုတ္သီးအစိမ္းမႈန္႔ ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း တို႔ကို ဆီသတ္ပါ။
👍င႐ုတ္သီးက်က္ရင္ ၾကက္သားထည့္လံုးပါ။ ေရမထည့္ပဲ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ပါးပါးလွီး ထားတာထည့္ပါ။
👌ခရမ္းခ်ဥ္သီး ေၾကၿပီး အႏွစ္ျဖစ္တဲ့အထိ မီးအေနေတာ္နဲ႔ ဆီျပန္တဲ့အထိလံုးပါ။
👆ဆား လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္ နဲ႔ ဟင္းခတ္မႈန္႔ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း ထည့္ပါ။
👍ၾကက္သားက်က္မက်က္ ျမည္းၾကည့္ပါ။ ၾကက္သားက်က္ရင္ င႐ုတ္သီးစိမ္း ထည့္ပါ။ တစ္ခ်က္ႏွစ္ခ်က္ ေမႊၿပီး မီးပိတ္၍ ၾကက္သြန္ၿမိတ္ခတ္ပါ။
✌✌✌လြယ္ကူျမန္ဆန္ တဲ့ ၾကက္ခ်ဥ္စပ္ ရပါၿပီ႐ွင္။
ခ်က္ျပဳတ္ျပသူ - Su´s Homemade
ၾကက္ေျခေထာက္ေပါင္းခ်ဥ္ငံစပ္ရည္စိမ္
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
ၾကက္ေျခေထာက္............၁၀ေခ်ာင္း
ခ်င္းေသးေသး.................၁တက္
႐ွာေကာတ႐ုတ္မဆလာ....၁လုံး
င႐ုတ္သီးစိမ္း.................. ၁၅ေတာင့္
ၾကက္သြန္ျဖဴ....................၅တက္
သံပုရာသီး......................၂လုံး
နံနံပင္............................အနည္းငယ္
သၾကား..........................၁ဇြန္း
ပဲငံျပာရည္အၾကည္...........၁ဇြန္း
ငါးငံျပာရည္.....................၂ဇြန္း
ၾကက္ေျခေထာက္ေတြကိုသန္႔စင္ၿပီး၂ပိုင္းခုတ္ကာဆား၊ၾကက္သားမွဳန္႔၊ခ်င္းဓားျပား႐ိုက္ထည့္ၿပီးအရသာနယ္ထားပါ။
တ႐ုတ္မဆလာ(႐ွာေကာ)လုံးကိုမီးကင္ၿပီးဓားျပား႐ိုက္ထည့္ပါ။
အဖုံးလုံေသာအိုးေသး(သို႔)ဇလုံတစ္ခုအတြင္းမွာထည့္ၿပီးေရျမဳပ္သည္ေလးထည့္ကာအေငြ႔ခံေပါင္းအိုးမွာႏူးျမည့္သည္အထိေပါင္းပါ။
Pressure Cooker ႏွင့္လဲေပါင္းႏိူင္ပါသည္။
ၾကက္ေျခေထာက္ေပါင္းေနစဥ္အတြင္းသၾကားႏွင့္ဟင္းခတ္မွဳန္႔ကိုေပ်ာ္႐ုံေလးေဖ်ာ္ပါ။
ၾကက္သြန္ျဖဴ ႏုပ္ႏုပ္စဥ္း၊ င႐ုတ္သီးစိမ္းပါးပါးလွီးထည့္ကာငါးငံျပာရည္၊ပဲငံျပာရည္တို႔ျဖင့္သံပုရာရည္ေလးညႇစ္ကာခ်ဥ္ငံစပ္္အရည္ေလးေဖ်ာ္ေပးပါ။
နံနံပင္ေလးေတြလွီးထည့္ပါ။
ၾကက္ေျခေထာက္ေပါင္းေတြႏူးအိလာလွ်င္
ခ်င္းႏွင့္တ႐ုတ္မဆာလုံးကိုဖယ္ထုတ္ၿပီး
ခ်ဥ္ငံစပ္အရည္ေလးေလာင္းခ်လိုက္ပါ။
ၾကက္ေပါင္းကလက္က်န္ရည္ေလးႏွင့္ခ်ဥ္ငံစပ္ရည္ေပါင္းစပ္ထားတာေၾကာင့္အရည္ေလးပါခပ္ေသာက္ႏိူင္ပါတယ္။
ခ်က္ျပဳတ္ျပသူ - ကို၀င္းႏိုင္သိန္း
No comments:
Post a Comment