Friday, November 24, 2017

ၾကက္​ခ်ဥ္​စပ္ ႏွင္​့ ၾကက္ေျခေထာက္ေပါင္း

#ၾကက္​ခ်ဥ္​စပ္​

ပါဝင္​ပစၥည္​း
၁။ၾကက္​ရင္​ပံု ၃၀သား ( cp ၾကက္​)
၂။ၾကက္​သြန္​နီ ၂လံုး
၃။ၾကက္​သြန္​ျဖဴ ၅တက္​ခန္​႔
၄။ခရမ္​းခ်ဥ္​သီး ၅လံုး
၅။င႐ုတ္​သီးစိမ္​း ၁၅​ေတာင္​့ (အစပ္​စားႏိုင္​သ​ေလာက္​ထည္​့ပါ)
၆။ၾကက္​သြန္​မိတ္​ ၃ပင္​
၇။ဆား လက္​ဖက္​ရည္​ဇြန္​း တစ္​ဇြန္​း
၈။ဟင္​းခတ္​မႈန္​႔ လက္​ဖက္​ရည္​ဇြန္​း ၂ဇြန္​း
၉။ခ႐ုဆီ ထမင္​းစားဇြန္​း တစ္​ဇြန္​း
၁၀။ပဲငံျပာရည္​ အၾကည္​ ထမင္​းစားဇြန္​း တစ္​ဇြန္​း
၁၁။ပဲငံျပာရည္​ အ​ေနာက္​ ထမင္​းစားဇြန္​း တစ္​ဇြန္​း
၁၂။ဆီ ထမင္​းစားဇြန္​း ၄ဇြန္​း
၁၃။င႐ုတ္​သီးအစိမ္​းမွဳန္​႔ ထမင္​းစားဇြန္​း တစ္​ဇြန္​း

ျပင္​ဆင္​ပံု
၁။ၾကက္​သားကို အသားခ်ည္​းပဲ လက္​မအရြယ္​ အတံုး​ေလးမ်ားတံုးထားၿပီး ဆား လက္​ဖက္​ရည္​ဇြန္​း တစ္​ဝက္​ ဟင္​းခတ္​မႈန္​႔ လက္​ဖက္​ရည္​ဇြန္​း တစ္​ဇြန္​း ခ႐ုဆီ ပဲငံျပာရည္​အၾကည္​ အ​ေနာက္​တို႔နဲ႔ အရသာဝင္​​ေအာင္​ နယ္​ထားပါ။
၂။ၾကက္​သြန္​နီ ကို ​ေလးစိပ္​စိပ္​ထားပါ။
၃။ၾကက္​သြန္​ျဖဴ ကို ဓားျပား႐ိုက္​ထားပါ။
၄။ခရမ္​းခ်ဥ္​သီး ကို ပါးပါးလွီး ထားပါ။
၅။င႐ုတ္​သီးစိမ္​း ကို ​ေရ​ေဆး အညႇာ​ေႁခြ ထက္​ျခမ္​းခြဲထားပါ။
၆။ၾကက္​သြန္​မိတ္​ကို လက္​တစ္​ဆစ္​အရြယ္​​ေလး​ေတြ ပိုင္​းျဖတ္​ ထားပါ။

ခ်က္​ျပဳတ္​ပံု

👉ဆီဆူရင္​ ၾကက္​သြန္​ျဖဴ ဓားျပား႐ိုက္​ ၊ၾကက္​သြန္​နီတို႔ကို ဆီသတ္​ င႐ုတ္​သီးအစိမ္​းမႈန္​႔ ထမင္​းစားဇြန္​း တစ္​ဇြန္​း တို႔ကို ဆီသတ္​ပါ။
👍င႐ုတ္​သီးက်က္​ရင္​ ၾကက္​သားထည္​့လံုးပါ။ ​ေရမထည္​့ပဲ ခရမ္​းခ်ဥ္​သီး ပါးပါးလွီး ထားတာထည္​့ပါ။
👌ခရမ္​းခ်ဥ္​သီး ​ေၾကၿပီး အႏွစ္​ျဖစ္​တဲ့အထိ မီးအ​ေန​ေတာ္​နဲ႔ ဆီျပန္​တဲ့အထိလံုးပါ။
👆ဆား လက္​ဖက္​ရည္​ဇြန္​း တစ္​ဝက္​ နဲ႔ ဟင္​းခတ္​မႈန္​႔ လက္​ဖက္​ရည္​ဇြန္​း တစ္​ဇြန္​း ထည္​့ပါ။
👍ၾကက္​သားက်က္​မက်က္​ ျမည္​းၾကည္​့ပါ။ ၾကက္​သားက်က္​ရင္​ င႐ုတ္​သီးစိမ္​း ထည္​့ပါ။ တစ္​ခ်က္​ႏွစ္​ခ်က္​ ​ေမႊၿပီး မီးပိတ္​၍ ၾကက္​သြန္​ၿမိတ္​ခတ္​ပါ။
✌✌✌လြယ္​ကူျမန္​ဆန္​ တဲ့ ၾကက္​ခ်ဥ္​စပ္​ ရပါၿပီ႐ွင္​။

ခ်က္ျပဳတ္ျပသူ - Su´s Homemade

ၾကက္ေျခေထာက္ေပါင္းခ်ဥ္ငံစပ္ရည္စိမ္
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

ၾကက္ေျခေထာက္............၁၀ေခ်ာင္း
ခ်င္းေသးေသး.................၁တက္
႐ွာေကာတ႐ုတ္မဆလာ....၁လုံး
င႐ုတ္သီးစိမ္း.................. ၁၅ေတာင့္
ၾကက္သြန္ျဖဴ....................၅တက္
သံပုရာသီး......................၂လုံး
နံနံပင္............................အနည္းငယ္
သၾကား..........................၁ဇြန္း
ပဲငံျပာရည္အၾကည္...........၁ဇြန္း
ငါးငံျပာရည္.....................၂ဇြန္း

ၾကက္ေျခေထာက္ေတြကိုသန္႔စင္ၿပီး၂ပိုင္းခုတ္ကာဆား၊ၾကက္သားမွဳန္႔၊ခ်င္းဓားျပား႐ိုက္ထည့္ၿပီးအရသာနယ္ထားပါ။

တ႐ုတ္မဆလာ(႐ွာေကာ)လုံးကိုမီးကင္ၿပီးဓားျပား႐ိုက္ထည့္ပါ။

အဖုံးလုံေသာအိုးေသး(သို႔)ဇလုံတစ္ခုအတြင္းမွာထည့္ၿပီးေရျမဳပ္သည္ေလးထည့္ကာအေငြ႔ခံေပါင္းအိုးမွာႏူးျမည့္သည္အထိေပါင္းပါ။
Pressure Cooker ႏွင့္လဲေပါင္းႏိူင္ပါသည္။

ၾကက္ေျခေထာက္ေပါင္းေနစဥ္အတြင္းသၾကားႏွင့္ဟင္းခတ္မွဳန္႔ကိုေပ်ာ္႐ုံေလးေဖ်ာ္ပါ။

ၾကက္သြန္ျဖဴ ႏုပ္ႏုပ္စဥ္း၊ င႐ုတ္သီးစိမ္းပါးပါးလွီးထည့္ကာငါးငံျပာရည္၊ပဲငံျပာရည္တို႔ျဖင့္သံပုရာရည္ေလးညႇစ္ကာခ်ဥ္ငံစပ္္အရည္ေလးေဖ်ာ္ေပးပါ။

နံနံပင္ေလးေတြလွီးထည့္ပါ။

ၾကက္ေျခေထာက္ေပါင္းေတြႏူးအိလာလွ်င္
ခ်င္းႏွင့္တ႐ုတ္မဆာလုံးကိုဖယ္ထုတ္ၿပီး
ခ်ဥ္ငံစပ္အရည္ေလးေလာင္းခ်လိုက္ပါ။

ၾကက္ေပါင္းကလက္က်န္ရည္ေလးႏွင့္ခ်ဥ္ငံစပ္ရည္ေပါင္းစပ္ထားတာေၾကာင့္အရည္ေလးပါခပ္ေသာက္ႏိူင္ပါတယ္။

ခ်က္ျပဳတ္ျပသူ - ကို၀င္းႏိုင္သိန္း

No comments: