Thursday, June 23, 2011

Oils for cooking

အေစ့အဆန္မ်ားမွ ထုတ္ယူထားတဲ့ ဆီအမ်ိဳးမ်ိဳးကို အစားအစာမ်ား ခ်က္ျပဳတ္ရာမွာနဲ႕ ဟင္းရြက္သုပ္မ်ား ျပဳလုပ္ရာမွာ ထည့္သြင္းအသံုးျပဳေလ့ရွိၾကပါတယ္။

CANOLA OIL - Canolaေစ့မွ ထုတ္ယူထားတဲ့ ဒီဆီအမ်ိဳးအစားဟာ ကိုလက္စထေရာ ပါ၀င္မႈမရွိဘဲ ျပည့္၀ဆီေလ်ာ့နည္းပါတယ္။ ဒီဆီအမ်ိဳးအစားဟာ အစားအစာမ်ားကိုေၾကာ္ဖို႕ အေကာင္းဆံုးပါပဲ။

CHILLI Oil - ဂ်ပန္အေခၚ la-yu လို႕ေခၚဆိုတဲ့ ဒီဆီအမ်ိဳးအစားဟာ ႏွမ္းဆီ၊ ငရုတ္သီးအႏွစ္နဲ႕ Paprika တို႕ကိုေရာေႏွာေပါင္းစပ္ထား တာျဖစ္ပါတယ္။ ဒီဆီအနည္းငယ္အသံုးျပဳရံုနဲ႕ ဟင္းလ်ာေတြကို ပူစပ္ေစပါတယ္။

EXTRA VIRGIN OLIVE OIL - သံလြင္သီးမ်ားမွ ထုတ္ယူထားတဲ့ သံလြင္ဆီဟာ Salad မ်ားနဲ႕ပါစတာမ်ားေပၚမွာဆမ္းဖို႕အတြက္ အေကာင္းဆံုးပါ။ ေပါင့္မုန္႕မာမ်ားကို ဒီဆီနဲ႕တို႕ျပီး စားသံုးေလ့ရွိၾကပါတယ္။ အစားအစာမ်ားကို ခ်က္ျပဳတ္ဖို႕အသင့္ေတာ္ဆံုး ဆီအမ်ိဳး အစားျဖစ္ပါတယ္။

SESAME OIL - ေလွာ္ထားတဲ့ ႏွမ္းေစ့မ်ားမွ ထုတ္ယူထားတဲ့ ႏွမ္းဆီေမႊးျဖစ္ပါတယ္။ အနံ႕ေမႊးတဲ့ဒီဆီအမ်ိဳးအစားကို အစားအစာ အမ်ိဳး မ်ိဳး ျပင္ဆင္ခ်က္ျပဳတ္ရာမွာ ထည့္သြင္းအသံုးျပဳၾကပါတယ္။ အစားအစာမ်ားကို ေၾကာ္ဖို႕အတြက္ေတာ့ ဒီဆီက သိပ္အဆင္မေျပပါဘူး။

AVOCADO OIL - ေထာပတ္သီးမွ ထုတ္ယူထားတဲ့ ဒီဆီအမ်ိဳးအစားဟာ ကိုလက္စထေရာ ပါ၀င္မႈမရွိဘဲ ဗီတာမင္အီး ၾကြယ္၀ပါတယ္။ Salad မ်ားျပင္ဆင္ရာမွာနဲ႕ သနပ္မ်ားျပဳလုပ္ရာမွာ ထည့္သြင္းအသံုးျပဳႏိုင္ပါတယ္။ အသားဟင္း၊ ငါးဟင္းမ်ား ခ်က္ျပဳတ္ဖို႕အတြက္လည္း သင့္ေတာ္ပါတယ္။

PURE OLIVE OIL - သန္႕စင္ျပီးျဖစ္တဲ့ ဒီသံလြင္ဆီဟာ က်န္းမာေရးနဲ႕သင့္ေတာ္တဲ့ ဆီအမ်ိဳးအစားျဖစ္ပါတယ္။ ခ်က္ျပဳတ္ရာမွာ အသံုး ျပဳဖို႕သင့္ေတာ္ပါတယ္။

TEMPURA OIL - ေနၾကာေစ့၊ ပဲပိစပ္နဲ႕ ႏွမ္းဆီတို႕ကို ေရာေႏွာထားတဲ့ ဒီဆီအမ်ိဳးအစားဟာ ေမႊးျမတဲ့အနံ႕အရသာကို ေပးစြမ္းပါတယ္။ အခ်ိန္ၾကာၾကာ ေၾကာ္ေလွာ္ရမယ့္ အစားအစာမ်ားအတြက္ေတာ့ ေၾကာ္ဖို႕ အေကာင္းဆံုး ဆီအမ်ိဳးအစားပါပဲ။

GRAPESEED OIL - ေပါ့ပါးၾကည္လင္ေသာ ပံုစံရွိတဲ့ ဒီဆီအမ်ိဳးအစားဟာ အသားမ်ားကို ဆီစိမ္ျပီးႏွပ္ဖို႕အတြက္ အေကာင္းဆံုးပါပဲ။ အပူခ်ိန္ျပင္းျပင္းနဲ႕ ခ်က္ျပဳတ္ရမည့္ အစားအစာမ်ားအတြက္လည္း အသံုးျပဳဖို႕ အေကာင္းဆံုး ဆီအမ်ိဳးအစားပါ။

No comments: