Friday, May 5, 2017

Thai Style Glass Noodle Salad and ၀က္သားကင္ခ်ဥ္ငံစပ္သုပ္


၀က္သားကင္ခ်ဥ္ငံစပ္သုပ္

Ingredients:
၀က္သား (အဆီအေခါက္ မပါ) (အသားေကာင္းေကာင္း)  ၁၅ က်ပ္သား
ခ႐ုဆီ  ထမင္းစားဇြန္း ၁ဇြန္း
ဆား အနည္းငယ္
ဆီ အနည္းငယ္
ဆန္ေလွာ္မႈန္ ့ အနည္းငယ္
င႐ုတ္ေကာင္းမႈန့္ အနည္းငယ္
ၾကက္သြန္နီအေနေတာ္ ၁လံုး
ဆလတ္႐ြက္ အနည္းငယ္
ခရမ္းခ်ဥ္သီး ၁လံုး
ပူစီနံ ၁စည္း
နံနံပင္ အနည္းငယ္
င႐ုတ္္သီးအက်က္မႈန္ ့ ထမင္းစားဇြန္း ၁ဇြန္း
ငါးငံၿပာရည္ ထမင္းစားဇြန္း ၁ဇြန္း
င႐ုတ္္သီးစိမ္း အနည္းငယ္
သံပုရာသီး ၁လံုး
ေကာက္ညွင္းအၿဖဴေပါင္း


Preparation Method:
၁) ၀က္သားကို သန့္စင္ၿပီး အၿပား ပါးပါးေလးေတြ ရေအာင္ လွီးပါ။  ခ႐ုဆီ ႏွင့္ ဆား အနည္းငယ္ တို့ၿဖင့္ နယ္ပါ။


၂) မကပ္တဲ့ ဒယ္အိုးထဲ ဆီ ပါေလကာ ထည့္ၿပီး ႏွံ ့ေအာင္ သုတ္လိမ္းပါ။ မီးအေနေတာ္ၿဖင့္ အသားေတြကို ထည့္ၿပီး ကင္ပါ။ တစ္ဖက္ က်က္မွ ေနာက္တစ္ဖက္ ေၿပာင္းပါ။ က်က္သြားလွ်င္ အေအးခံ ပါ။ (လွ်ပ္စစ္အကင္အိုးၿဖင့္ ကင္ထားပါသည္)


၃) ၾကက္သြန္နီကို ပါးပါးလွီးၿပီး ဆားေရစိမ္ပါ။ ဆန္ အနည္းငယ္ကို ေလွာ္ၿပီး ေထာင္းပါ။ ဆန္ေလွာ္မႈန္ ့ထဲကို  င႐ုတ္ေကာင္းမႈန့္ အနည္းငယ္ ထည့္ၿပီး ေရာပါ။
၄) ပူစီနံ၊နံနံပင္၊ ဆလတ္႐ြက္၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ႏွင့္ င႐ုတ္္သီးစိမ္းတို ့ကို ပါးပါးလွီးပါ။

၅) နယ္မည့္ပန္းကန္ထဲသို ့ အစာပလာ အားလံုးထည့္၊ ငါးငံၿပာရည္၊ င႐ုတ္္သီးအက်က္မႈန့္၊ သံပုရာရည္ ထည့္ၿပီး အသာေမႊပါ။
၆) ကင္ထားေသာ အသားေတြထဲကို အသာေလာင္းထည့္ၿပီး ေရာနယ္ပါ။ အရသာ အေပါ့အငန္ လိုသလို ၿပင္ပါ။

၀က္သားကင္ခ်ဥ္ငံစပ္သုပ္ကို ေကာက္ညွင္းအၿဖဴေပါင္းပူပူေလးႏွင့္ တဲြဖက္စားလွ်င္ အလြန္လိုက္ဖက္ပါတယ္႐ွင္။

Kae Kae

ယိုးဒယားပႀဲကာဇံသုပ္ ♡ 
Thai Style Glass Noodle Salad


❀ ❀ ❀
ယိုးဒယားအစားအစာထဲကနာမည္ႀကီးလူႀကိဳက္မ်ားတဲ့အသုပ္ေလးျဖစ္ပါတယ္။ဆိုင္ႀကီးအေတာ္မ်ားမ်ားတြင္ရ႐ွိႏိုင္ၿပီးအစာေျပအျဖစ္လည္းသီးသန့္စားၾကသလိုဟင္းအျဖစ္လည္းသံုးေဆာင္ေလ့႐ွိပါ တယ္။ပါဝင္ပစၥည္းအနည္းငယ္နဲ႔ျပဳလုပ္ရလြယ္ကူၿပီးခ်ဥ္ခ်ဥ္စပ္စပ္အရသာစြဲမက္ဖြယ္ယိုးဒယားပဲၾကာဇံသုုပ္နည္းေလးကိုမ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္။အခုသုပ္ထားတာကေတာ့အေရာင္ဆန္းေလးနဲ႔စားခ်င္စဖြယ္ျဖစ္ေအာင္ေအာင္မဲညိဳပန္း(Butterfly Pea Flower )ရဲ႕သဘာဝအေရာင္ေလးနဲ႔ျပဳလုပ္ထားျခင္းျဖစ္ပါတယ္။

ပါဝင္ပစၥည္း
******
ပဲၾကာဇံ - လက္တဆုပ္ (တပြဲစာ)
ၾကက္သား - ၅၀ ဂရမ္ (စင္းထား)
ၾကက္သြန္နီ - တစ္လံုး
ခရမ္းခ်ဥ္သီး- တစ္လံုး
ၾကက္သြန္မိတ္ - နွစ္ပင္
တရုပ္နံနံ - နွစ္ပင္
ငရုပ္သီးစိမ္း - ၅ေတာင့္
ၾကက္သြန္ျဖဴ - တစ္ေျမာင္း(အႀကီး)
ယိုးဒယားငံျပာရည္ - တစ္ဇြန္း စားပြဲဇြန္း
သံပုရာရည္ - တစ္ဇြန္း စားပြဲဇြန္း
အခ်ိဳမႈန္႔သၾကားအေရာ - လ႓က္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
(သို႔)ဟင္းခပ္မႈန္႔သၾကား

ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္ပံု
**********
၁•ဦးစြာပဲၾကာဇံအေျခာက္ကိုေရစိမ္ထားပါ။
၂•ပါဝင္ပစၥည္းမ်ားမွၾကက္သားကိုစင္းထားပါ။ၾကက္သြန္နီပါးပါးလီွး၊ၾကက္သြန္မိတ္တရုပ္နံနံကိုလက္တစ္ဆစ္ခန္႔ျဖတ္ထားပါ။ငရုပ္သီးၾကက္သြန္ျဖဴႏုတ္ႏုတ္စိပ္ထားပါ။ခရမ္းခ်ဥ္သီးအေျမာင္းလီွးျဖတ္ထားပါ။ပါဝင္ပစၥည္းအားလံုးၾကက္သားမွအပပန္းကန္တခုတြင္ထည့္ထားပါ။
၃•လက္ကိုင္အိုးတခုျဖင့္္ေရဆူတည္ပါ။ေရဆူပါကၾကာဇံနွင့္ၾကက္သားကိုထည့္ျပဳတ္ပါ။
၄•ၾကာဇံေပ်ာ့ပါကအိုးကိုေစာင္းၿပီးေရမ်ားကိုသြန္လိုက္ပါ။ပန္းျပဳတ္ထားေသာအေရာင္ကိုအသံုးျပဳလိုပါကၾကာဇံကိုသိးသန္႔ျပဳတ္ၿပီးျပဳတ္ထားေသာပန္းအရည္ထဲတြင္ခဏစိမ္ေပးပါ။
၅•ၿပီးလ်ွင္ျပင္ဆင္လွီးျဖတ္ထားသည္တို႔ကိုထည့္ၿပီးငံျပာရည္၊အခ်ိဳမႈန္႔႔သၾကား၊သံပရာရည္တို႔ကိုထည့္ၿပီးသမေအာင္ေမြပါ။အရသာခ်ိဳခ်ဥ္ငံစပ္ရပါကပန္းကန္တြင္ပူပူေႏြးေႏြးတည္ခင္းသံုးေဆာင္နိုင္ပါၿပီ။အေရာင္အနည္းငယ္လိုခ်င္ပါက ခ်ီလီေဆာ့ထည့္ႏိုင္ပါသည္။
မွတ္ခ်က္ ။ အသုပ္မ်ားသုပ္လ်ွင္သံပုရာရည္ကိုေနာက္ဆံုးမွထည့္ရန္။
..........
Sofia(21.04.2017)
http://sofiafoodparadise.blogspot.com

No comments: