Friday, May 19, 2017

၀က္လက္ ထမင္းေပါင္း

၀က္လက္ ထမင္းေပါင္း
------------------------------------


ထုိင္းစတုိင္ Khao Kha Moo ၀က္လက္ ထမင္းေပါင္း။ ၀က္လက္အျပင္ ၀က္အူ၊ ၀က္အဆီအသားကိုပါ တရုတ္ဟင္းခတ္ အေမႊးၾကိဳင္တြနဲ႔ ေရာခ်က္ထားတာမုိ႔ အရသာေရာ၊ အနံ႔ပါ စားလုိ႔ အ၇မ္း ေကာင္းမြန္ပါတယ္။။ ၀က္လက္ ထမင္းေပါင္းနဲ႔ ကိုက္လန္၊ ၾကက္ဥတုိ႔နဲ႔ အလြန္လိုက္ဖက္ပါတယ္။ ခုပဲ တူတူ ခ်က္ၾကည္႔ရေအာင္..
------------------------------------
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား


    ၀က္လက္ – ၂ခု (၁.၅ ကီလိုဂရမ္) (၂လက္မအရြယ္ ပိုင္းျဖတ္ သန္႔စင္ေအာင္ ေဆးေၾကာထားပါ)
    ၀က္အူ - ၂၀ က်ပ္သား (အတြင္းပိုင္းကို ေသခ်ာ သန္႔စင္ေပးပါ)
    ၀က္အဆီအသားတြဲယွက္ -  ၄၀ က်ပ္သား
    ၾကက္သြန္ျဖဴ – ၆မႊာ (ပါးပါးလွီးပါ)
    ဂ်င္း – လက္တဆစ္ (ပါးပါးလွီးပါ)

    ပဲငံျပာရည္(အၾကည္) – စားပြဲတင္ဇြန္း ၃ဇြန္း
    ပဲငံျပာရည္(အေနာက္) – စားပြဲတင္ဇြန္း ၃ဇြန္း
    သၾကား – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း
    ဆန္၀ုိင္ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၃ဇြန္း
    ဗီနီကာ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း
    သစ္ဂ်ပို္း – ၁ခု
    နတ္နတ္ပြင္႔ – ၂ခု
    ကလေ၀ရြက္ – ၂ခု
    စီခြ်မ္႔ ငရုတ္ေကာင္း (Hua Jioa) – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း
    ၾကက္ဥ – ၄လံုး (က်က္ေအာင္ ျပဳတ္ျပီ အခြံႏႊာထားေပးပါ)
    ေကာ္မွုန္႔ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း (ေရအနည္းငယ္ျဖင္႔ ေဖ်ာ္ထားေပးပါ)
    ကုိက္လန္ – ၁စည္း (ေရစင္ေအာင္ ေဆးျပီ ထက္ပိုင္းပိုင္းထားပါ) (တြဲဖက္စားရန္)
    ၾကာမဆုိင္ - ၁ထုပ္ (လက္မ၀က္အရြယ္မ်ား ပိုင္းျဖတ္ပါ)

 ------------------------------------
ခ်က္ျပဳတ္နည္း



၁။ အရင္ဆံုး ဒယ္ထဲ ဆီမ်ားမ်ား ထည္႔ျပီ ဆီပူေအာင္ တည္ထားေပးပါ။

၂။ ဆီပူလာျပီဆုိလွ်င္ ၀က္လက္မ်ားကို ေရႊညိဳေရာင္သန္းသည္အထိ ၄မိနစ္ခန္႔ မီးအတင္႔သင္႔ျဖင္႔ ေၾကာ္ေပးပါ။ (ဆီေပါက္တတ္သည္ သတိထားပါ)

၃။ ျပီလွ်င္ ၀က္လက္မ်ားကို ျပန္ဆယ္ထားပါ။

၄။ ေျမအုိး(သုိ႔) Pressure cooker ထဲ ဆီ(စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း) ထည္႔ပါ။ ဆီပူလာလွ်င္ သစ္ဂ်ပုိး၊ နတ္နတ္ပိုး၊ ကလေ၀ရြက္၊ ထည္႔ျပီ ၁မိနစ္ခန္႔ ေရာေမႊပါ။

၅။ ျပီမွ် ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ဂ်င္း၊ စီခြ်မ္႔ ငရုတ္ေကာင္းတုိ႔ကို ထည္႔ျပီ ဆီသပ္ေပးပါ။

၆။ ထုိ႔ေနာက္ ေရ(၄ခြက္ ၂လီတာ)၊ ဆန္၀ုိင္၊ ပဲငံျပာရည္(အၾကည္)၊ ပဲငံျပာရည္(အေနာက္)၊ ဗီနီကာ၊ သၾကား၊ ၀က္လက္၊ ၀က္အူ၊ ၀က္သားမ်ားကို ထည္႔ပါ။

ရ။ ၀က္လက္ႏူအိသည္အထိ ၂နာရီခန္႔ မီးအသင္႔တင္႔ျဖင္႔ အဖံုးအုပ္ကာ တည္ေပးပါ။

(သုိ႔)

ရ။ Pressure cooker နွင္႔ ခ်က္လွ်င္ ၁နာရီခန္႔ ခ်က္ေပးပါ။

၈။ ၀က္လက္ ႏူအိျပီဆုိလွ်င္ ျပဳတ္ထားေသာ ၾကက္ဥကို ထည္႔ျပီ ေနာက္ထပ္ ၁၀မိနစ္ တည္ေပးပါ။

၉။ ၀က္လက္၊ ၀က္အူ၊ ၀က္သားကို ဓားျဖင္႔ အ၀ိုင္းမ်ား ပိုင္းျဖတ္ေပးပါ။ ၾကက္ဥကို ၄စိပ္စိပ္ေပးျပီ ၾကာမဆုိင္ ႏွင္႔ ကုိက္လန္ကို ၀က္လက္စတူး အရည္ျဖင္႔ ေဖ်ာ္ေပးပါ။

၁၀။ ပန္းကန္ထဲ ထမင္း၊ ၀က္လက္၊ ၀က္အူ၊ ၀က္သား၊ ၾကက္ဥ၊ ကုိက္လန္၊ ၾကာမဆုိင္ တုိ႔ကို ျပင္ဆင္ေပးကာ ၀က္လက္ေဆာ႔ရည္မ်ားကို အေပၚမွ ဆမ္းေပးျပီ အရသာရွိစြာ သံုးေဆာင္လို႔ရပါျပီ…

------------------------------------
(Credit) Wutyee Food house
------------------------------------

No comments: