Saturday, May 27, 2017

ဒူးရင္းသီး ေခါင္းအံုးမုန့္ (Durain Pillow)

ဒူးရင္းသီး ေခါင္းအံုးမုန့္


ဒူးရင္းသီးရာသီ မကုန္ခင္ ၿမန္ၿမန္ေလး လုပ္စားၾကည့္ရေအာင္။
ေသြးတိုး႐ွိသူမ်ား ႏွင့္ ေသြးတိုးတက္သူမ်ား သတိၿဖင့္ စားပါေနာ္။ အရမ္းစားေကာင္းေတာ့ အမ်ားၾကီး စားမိမွာစိုးလို ့ပါ။

ဒူးရင္းသီး ေခါင္းအံုးမုန့္ၿပဳလုပ္နည္းေလးကေတာ့
ဒူးရင္းသီး ေခါင္းအံုးမုန့္  ၆ခုစာ အခ်ိဳးအစားပါ။

ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား
ဒူးရင္းသီးအေနေတာ္ ၁လံုး
Whipping Cream အနည္းငယ္
သၾကား  အနည္းငယ္


အၿပင္ခြံအတြက္ 
ဂ်ံဳမႈန္ ့ ၁ခြက္စာ (၁၃၀ ဂရမ္)
ေထာပါတ္ အနည္းငယ္
ၾကက္ဥအၾကီး ၁လံုး (ေသးလွ်င္ ၂လံုးထည့္ပါ)
ႏြားႏို ့   ၂၀၀မီလီလီတာ
သၾကား အနည္းငယ္

ၿပဳလုပ္နည္း
၁) အၿပင္ခြံၿပဳလုပ္ဖို ့မုန့္ႏွစ္ရည္အတြက္  ပထမဆံုး ၾကက္ဥအႏွစ္အကာ ႏွင့္ သၾကား အနည္းငယ္ေရာၿပီး ေေခါက္ပါ။


၂) ဂ်ံဳမႈန္ ့ကို ဇကာ ခ်ၿပီး ၾကက္ဥေခါက္ထားတဲ့ကို ေရာၿပီး ေမႊပါ။ ႏြားႏို ့ ကို ေၿဖးေၿဖးခ်ငး္ေလာင္းထည့္ၿပီး ေမႊပါ။
၃) ေထာပါတ္ကို ထည့္ၿပီး အသာေမႊပါ။ မုန္ ့ႏွစ္ရည္ကို ၁၀မိနစ္ခန္ ့ အဖံုးအုပ္ၿပီး ထားလိုက္ပါ။


၄) ဒူးရင္းသီးကို ခဲြၿပီး အမႊာေတြကို  ပန္းကန္ သပ္သပ္ၿဖင့္ ထည့္ပါ။ အသားႏႊင္ၿပီး သၾကား အနည္းငယ္ႏွင့္ အသာ ေခ်ထားပါ။ ၿပီးလွ်င္ ေရခဲေသတၱာထဲ သိမ္းထားပါ။


၅) အၿပင္ခြံၿပဳလုပ္ပါေတာ့မယ္။ မကပ္တဲ့အိုးကို မီးအေနေတာ္ အပူေပးထားပါ။ ၿပီးလွ်င္ မုန့္ႏွစ္ရည္ ၁ဇြန္းစာ ေလာင္းထည့္ပါ။


၆) အေပၚယံ က်က္သြားလွ်င္ ဆယ္ယူၿပီး အေအးခံပါ။ (ခဏေလးၿဖင့္ အက်က္ၿမန္ပါတယ္။ ေနာက္တဖက္ ေၿပာင္းစရာ မလိုပါ။) တစ္ခုႏွင့္ တစ္ခု မကပ္ေအာင္ မုန့္ခ်ပ္ေတြ ၾကားထဲမွာ cooking paper ေတြ ခံထားပါ။
၇) ေအးသြားလွ်င္ ဗန္း(သို ့) ပန္းကန္ၿပားၾကီးၾကီးထဲ မုန္ ့တစ္ခ်ပ္ကို အရင္ ခင္းပါ။ လွတဲ့ ဖက္ကို အၿပင္ဖက္ ထားပါ။ အေအးခံထားေသာ ဒူးရင္းသီးအႏွစ္ကို လိုသေလာက္ ခပ္ထည့္ပါ။ ၿပီးလွ်င္ Whipping Cream အနည္းငယ္ တင္ပါ။ အစေလးေတြကို ေခါင္းအံုးပံုစံ စုၿပီး ေခါက္ပါ။


၈) ပန္းကန္ၿပားထဲ (သို ့) ဗူးထဲ အသာစီ ထည့္ပါ။ ၿပီးလွ်င္ ေရခဲေသတၱာထဲ နာရီ၀က္ခန္ ့ ထည့္ၿပီး အေအးခံပါ။



ခ်ိဳခ်ိဳေအးေအး ဒူးရင္းသီး ေခါင္းအံုးမုန့္ေလးကို ဒီအတိုင္းပဲ စားစား၊ ေကာ္ဖီပူပူေလးႏွင့္ တဲြစားစား အလြန္ လိုက္ဖက္ပါတယ္႐ွင္။

Credit: Kae Kae´FoodPalace

No comments: