အုန္းႏို႔ေခါက္ဆြဲ၊
ႏို႔စ္ိမ္းေခါက္ဆြဲနည္းတူ ပဲႏို႔ေခါက္ဆြဲေလးလည္း လုပ္စားလို႔ရပါတယ္။
အရသာဆိမ့္ဆိမ့္ေလးနဲ႔ ထူးျခားၿပီး အာဟာရလည္းျဖစ္တဲ့ သက္သတ္လြတ္ေခါက္ဆြဲေလး
ျဖစ္ပါတယ္။ ခ်က္ၾကည့္ရေအာင္ေနာ္။
ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား
♦ ဂ်ဳံေခါက္ဆြဲ
– နွစ္ပြဲစာ
ျပဳတ္ၿပီးသား
♦ ၾကက္သြန္နီ
– ၁ လံုး
♦
ပဲပိစပ္ပဲပင္ေပါက္ – လက္တစ္ဆုပ္
♦ ကင္မ္ခ်ီ
– ၁ဝဝ ဂရမ္
♦ ပဲႏို႔
– 500 ml
♦ Salted Soya
Bean – လက္တစ္ဆုပ္ (ျပဳတ္ၿပီးသား)
♦ ဆား
– လိုသေလာက္
♦ ဟင္းခတ္မႈန္႔ –
၁ ဇြန္း
♦ ဆီ
– အနည္းငယ္
► ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္နည္း
၁။
ၾကက္သြန္နီကို အေျမာင္းႀကီးလွီးထားပါ။ ပဲပင္ေပါက္ေရေဆးကာ ကင္မ္ခ်ီကို
ေသးေသးစိတ္ထားပါ။
၂။
အိုးတစ္ခုတြင္ ဆီအနည္းငယ္ထည့္ၿပီး ၾကက္သြန္ဆီသတ္ပါ။ ပဲပင္ေပါက္ခ်ေၾကာ္ပါ။
၃။
ပဲပင္ေပါက္က်က္ပါက ပဲႏို႔ထည့္ပါ။ ကင္မ္ခ်ီ ထည့္ပါ။ ဆားႏွင့္ ဟင္းခတ္မႈန္႔ထည့္ပါ။
(ပဲႏို႔ကို ႏွစ္သက္ရာ အပ်စ္အက်ဲ ေရအနည္းငယ္ ေရာႏိုင္ပါတယ္)
၄။
ဆူပြက္ပါက အရသာ အေပါ့၊ အငန္ျမည္းၿပီး ေခါက္ဆြဲထည့့္ကာ ျပန္လည္ဆူပြက္ေစၿပီး
ပန္းကန္တြင္ တည္ခင္းကာ ပဲပိစပ္ျပဳတ္၊ င႐ုတ္သီးႏွင့္ ကင္မ္ခ်ီတို႔ျဖင့္
တြဲဖက္သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။
ခ်က္ျပဳတ္ျပသူ - Sofia
Credit: Myanmar Foods Magazine
No comments:
Post a Comment