မြန္လူမ်ိဳးတို႔ရိုးရာ သၾကၤန္ထမင္းနဲ႕အတူ တြဲဖက္စားဖို႕
ငါးေျခာက္ျပဳတ္ေၾကာ္တို႕ကို ခ်ိန္ခါမွီခ်က္စားႏိုင္ေစဖို႔ ကူးယူေဖာ္ျပလိုက္ပါတယ္။
သၾကၤန္ထမင္း
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
ေပၚဆန္းေမႊးဆန္ ႏို႔ဆီဘူး (၂)လံုး၊ ေျမအိုးၾကီး (အဖံုးပါ)
၁လံုး၊ စဥ့္ကြဲစ (အိုးျပဳလုပ္တဲ့အစ) ၁၀ခု၊ ဖေယာင္းတိုင္ ၁တိုင္
ျပင္ဆင္ခ်က္ျပဳတ္ပံု
ဆန္ ၂လံုးကို ေရခန္းမဟုတ္ အရည္နဲ႔ခ်က္ပါ။ ထမင္းအိုး ဆူပြက္လာျပီး
ဆန္ေလးေတြရွည္ထြက္လာလို႔ ငွဲ႔လို႔ရရင္ မီးဖိုေပၚမွခ်လိုက္ပါ။
ထမင္းရည္ကို ငွဲ႔ျပီး ထမင္းကို ဒီအတိုင္းပဲထားပါ။ ျပန္မႏွပ္ရပါဘူး။
စဥ့္ကြဲစေလးမ်ားကို ရဲေနေအာင္ မီးဖုတ္ျပီး ေျမအိုးထဲထည့္ပါ။
ဖေယာင္းတိုင္ကိုလည္း ထည့္လိုက္ပါ။ ျပီးလွ်င္ ေျမအိုးကို
အဖံုးခဏအုပ္ျပီးထားပါ။ စဥ့္ကြဲစမ်ားကို မီးဖုတ္ထားတဲ့အရွိန္နဲ႔ ဖေယာင္းတိုင္ ေပ်ာ္သြားျပီး
အဖံုးအုပ္ထားတဲ့ ေျမအိုးအတြင္းမွာ ဖေယာင္းနံ႔ေလးသင္းေနမွာျဖစ္ပါတယ္။
အားလံုးျပီးလွ်င္ ေျမအိုးထဲကို အရည္ငွဲ႔ထားတဲ့ ထမင္းကိုထည့္ပါ။
ေရေအးေအးေလးကို ထမင္းျမဳပ္ေအာင္ထည့္ေပးျပီး အဖံုးျပန္အုပ္ေပးပါ။ ခဏေနရင္ သံုးေဆာင္လို႔ရပါျပီ။
သၾကၤန္ထမင္းေလးက ေျမသင္းနံ႔နဲ႔ ဖေယာင္းနံ႔ေလး သင္းေနမွာျဖစ္ပါတယ္။
ငါးေျခာက္ျပဳတ္ေၾကာ္
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
ငါးကြန္းရွပ္အသားေခ်ာင္း ၅၀က်ပ္သား၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၅က်ပ္သား၊
အခ်ိဳအရသာမႈန္႔ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ဇြန္း၊ ပဲဆီေမႊး ၁၅က်ပ္သား၊ နႏြင္းမႈန္႔ အနည္းငယ္၊
ငရုတ္သီးအနီ အရွည္အေျခာက္ေတာင့္ အနည္းငယ္။
ျပင္ဆင္ခ်က္ျပဳတ္ပံု
- ငါးကြန္းရွပ္ေျခာက္ကို
အပိုင္းေလးမ်ားပိုင္းျပီး အနည္းငယ္ႏူးေအာင္ ျပဳတ္၍ အသားႏႊင္ထားပါ။ အခ်ိဳအရသာနယ္ပါ။
- ၾကက္သြန္ျဖဴကို
ဆီခ်က္ ခ်က္ျပီး အဖတ္ေလးမ်ားဆယ္ထားပါ။
အားလံုးျပီးလွ်င္ ဒယ္အိုးျပားထဲ ဆီထည့္ပါ။ ဆီပူလွ်င္ နႏြင္းမႈန္႔ထည့္ျပီး
ႏႊင္ထားတဲ့ ငါးေျခာက္မ်ားထည့္ေၾကာ္ပါ။ အက်က္ညီေအာင္ ဟိုဘက္ဒီဘက္ ေမႊေပးပါ။
ငါးေျခာက္မ်ား ေရႊေရာင္သမ္းလာရင္ ဒယ္အိုးထဲမွဆည္ျပီး ဆီစစ္တဲ့
ဆန္ကာနဲ႔ဆီစစ္ထားပါ။ ဆီစစ္သြားရင္ ပန္းကန္ထဲေျပာင္းထည့္ျပီး အေပၚယံမွ ဆီသတ္ထားတဲ့ ၾကက္သြန္ျဖဴအေၾကာ္မ်ား
ျဖဴးေပးပါ။
ျပီးလွ်င္ ငရုတ္သီးအနီေတာင့္မ်ားကို ေၾကာ္ျပီး သၾကၤန္ထမင္းနဲ႔
တြဲဖက္စားသံုးႏိုင္ပါျပီ။
ခ်က္ျပဳတ္ျပသူ
- အန္တီမီးမီး
အျခားခ်က္ျပဳတ္ျပသူက - ထက္မိသားစု
No comments:
Post a Comment