တရုတ္စတုိင္ ၀က္အခ်ဳိေပါင္း ႏွင္႔ မုန္႔ညွင္းပါ။ ၀က္သားသံုးထပ္သားကို အခ်ဳိ Pressure cooker နဲ႔ ခ်က္ထားတာမုိ႔၊ အသားက အရမ္းကို ႏူအိျပီ ခ်ဳိစိမ္႔ျပီ စားလို႔ ေကာင္းပါတယ္။ ထမင္းပူပူေလးနဲ႔ တြဲဖက္သံုေဆာင္ႏုိင္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ၀က္သားသံုးထပ္သား – ၃၅၀ ဂရမ္
- ခရုဆီ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း
- ပဲငံျပာရည္(အခ်ဳိ) – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း
- ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
- ၾကက္သားမွုန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
- သၾကား – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း
- ဆန္၀ုိင္ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း
- ႏွမ္းဆီ – စားပြဲတင္ဇြန္း တ၀က္
- ငရုတ္ေကာင္းမွုန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၃ပံု၁ပုံ
- နတ္နတ္ပြင္႔ – ၂ပြင္႔
- ေရ – ၂ခြက္
- မုန္႔ညွင္း – ၁စည္း (ေရေႏြးေဖ်ာ္ထားေပးပါ)
- ဟင္းရြက္ဆီ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း
၁။ ေဇာက္ပန္းကန္ထဲ (၀က္သား၊ ပဲငံျပာရည္၊ ခရုဆီ၊ သၾကား၊ ဆား၊ ၾကက္သားမွုန္႔၊ ႏွမ္းဆီ၊ ဆန္၀ုိင္၊ ငရုတ္ေကာင္းမွုန္႔) တုိ႔ကုိ ထည္႔ျပီ သမေအာင္ ေရာေမႊထားပါ။
၂။ ျပီလွ်င္ ဒယ္ထဲ ဆီထည္႔ျပီ ဆီပူလွ်င္ ႏုယ္ထားေသာ ၀က္သားကို အေရာင္ရေအာင္ ၂မိနစ္ခန္႔ ေၾကာ္ေပးပါ။
၃။ ျပီေနာက္ ဒယ္အုိး(သုိ႔) Pressure cooker ထဲ ႏုယ္ထားေသာ ၀က္သားသံုးထပ္သား၊ နတ္နတ္ပြင္႔၊ ေရ(၂ခြက္)ထည္႔ျပီ အဖံုးအုပ္ နာရီခန္႔ ႏူအိေအာင္အထိ တည္ထားေပးပါ။
၄။ ၀က္သားအခ်ဳိေပါင္း ရျပီဆိုလွ်င္ မုန္႔ညွင္း၊ ထမင္းပူပူေလးျဖင္႔ တြဲဖက္သံုးေဆာင္ႏုိင္ပါျပီ…
Credit to : Wutyee Food House
No comments:
Post a Comment