Friday, October 10, 2014

ေဟာင္ေကာင္စတုိင္ ဖက္ထုပ္ေခါက္ဆြဲ



ေဟာင္ေကာင္စတုိင္ ဖက္ထုပ္ေခါက္ဆြဲျပဳတ္ပါ။ ဖက္ထုပ္ထဲ ၀က္သား၊ ပုဇြန္ အစာသြပ္ထားတာပါ။ လုပ္ရလြယ္ျပီ စားလုိ႔ ေကာင္းတာမုိ႔ ခုပဲ တူတူလုပ္ၾကည္႔ရေအာင္…

ေခါက္ဆြဲ ျပဳတ္ရည္တြင္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
  • ၾကက္ဥ ေခါက္ဆြဲ – ၂၀၀ ဂရမ္
  • ၀က္အရုိး – ၄၅၀ ဂရမ္
  • ငါးရံ႔ေျခာက္(သုိ႔)ငါးတူနီေျခာက္ – ၅၀ ဂရမ္
  • ဂ်င္း – လတ္တဆစ္ (ပါးပါးလွီးပါ)
  • ပဲငံျပာရည္(အေနာက္) – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
  • ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၄ဇြန္း
  • ခေနာ ၾကက္သားမွုန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
  • သၾကား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
ဖက္ထုပ္အတြက္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
  • ၀က္သား – ၁၀၀ ဂရမ္ (ႏွုတ္ႏွုတ္စင္းထားပါ)
  • ပုဇြန္ – ၁၀၀ ဂရမ္ (ႏွုတ္ႏွုတ္စင္းထားပါ)
  • ဖက္ရြက္ – အရြက္ ၂၀
  • ၾကက္သြန္ျမိတ္ – စည္း၀က္ (ပါးပါးလွီးပါ)
  • ဂ်င္း – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း (ႏွုတ္နွုတ္စင္းပါ)
  • ပဲငံျပာရည္(အၾကည္) – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း
  • ႏွမ္းဆီ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
  • ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • သၾကား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • ငရုတ္ေကာင္းမွုန္႔ – အနည္းငယ္
ျပင္ဆင္နည္း
၁။ အရင္ဆံုး ဒယ္အိုးၾကီးတစ္ခုထဲ (ေရ၂လီတာ)ထည္႔ျပီ ၀က္အရုိး၊ ငါးေျခာက္၊ ဂ်င္းတုိ႔ကုိ ၁နာရီခန္႔ ျပဳတ္ထားေပးပါ။
၂။ ျပီလွ်င္ ခြက္တစ္ခုထဲ ဖက္ထုပ္အတြက္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား ျဖစ္ေသာ(၀က္သား၊ ပုဇြန္၊ ၾကက္သြန္ျမိတ္၊ ဂ်င္း၊ ပဲငံျပာရည္၊ ႏွမ္းဆီ၊ ဆား၊ သၾကား၊ ငရုတ္ေကာင္းမွုန္႔) တုိ႔ကုိ သမေအာင္ ေရာႏုယ္လုိက္ပါ။


၃။ ျပီေနာက္ ဖက္ရြက္တစ္ခုထဲ အစာ(စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း) အစာသြပ္ေပးပါ။


၄။ ျပီလွ်င္ ဖက္ရြက္ ေဘးပတ္ပတ္လည္ကို ေရသုတ္ျပီ ထပ္ျခမ္း ၾတိဂံပံု ေခါက္လုိက္ပါ။


၅။ ျပီေနာက္ ေဘးအစြန္ႏွစ္ဖက္ကို ေရစြပ္ကာ ပံုတြင္ပါသည္႔အတုိင္း ျပဳလုပ္ပါ။


၆။ ထုိနည္းအတုိင္း က်န္ဖက္ထုပ္မ်ားကို ျပဳလုပ္ပါ။


ခ်က္ျပဳတ္နည္း
၁။ ၀က္သားျပဳတ္ရည္ ရျပီဆုိလွ်င္ ပဲငံျပာရည္၊ ဆား၊ ၾကက္သားမွုန္႔၊ သၾကားတုိ႔ကုိ အရသာ အတြက္ထည္႔ေပးပါ။
၂။ ျပီးလွ်င္ ျပဳတ္ရည္ထဲ ဖက္ထုပ္မ်ားကို ထည္႔ျပဳတ္ေပးပါ။ ဖက္ထုပ္မ်ား ျပဳတ္ရည္ေပၚ ေပၚလာလွ်င္ က်က္ပါျပီ။

၃။ ျပီေနာက္ ေခါက္ဆြဲမ်ားကို ဒယ္ထဲ တစ္ခုထဲ ေရထည္႔ျပီ ေခါက္ဆြဲမ်ား က်က္သည္အထိ ၃-၄မိနစ္ခန္႔ တည္ထားပါ။ ျပီမွ ဇကာျဖင္႔ ျပန္ဆယ္ထားပါ။


၄။ ပန္းကန္လံုးထဲ ၾကက္ဥေခါက္ဆြဲ၊ ဖက္ထုပ္ျပဳတ္၊ မုန္႔ညွင္းထည္႔ေပးပါ။


၅။ ျပီးမွ ျပဳတ္ရည္မ်ား ေလာင္းထည္႔လို္က္ျပီ အရသာရွိေသာ ဖက္ထုပ္ေခါက္ဆြဲျပဳတ္ကို သံုးေဆာင္ႏုိင္ပါျပီ…





No comments: