ဒီလအတြက္ ညီမေလး၀တ္ရည္ရဲ႕ဆိုက္ကေနျပီးေတာ့ ကူးယူျဖစ္တာက
ထိုင္းစတိုင္လ္ ငပိထမင္းေၾကာ္ပါ။ ကိုယ္တိုင္လုိက္လုပ္စားၾကည့္ေတာ့လည္း ျမန္မာ့အာနဲ႕ေတြ႕တဲ့အတြက္
သူငယ္ခ်င္းတို႕လည္း ေၾကာ္စားၾကည့္ၾကပါဦးလို႕ေနာ္။
ထုိင္းစတုိင္
ငပိထမင္းေၾကာ္ေလးပါ။ ငပိထမင္းေၾကာ္မွာ သရက္သီး၊ ငရုတ္သီးစိမ္း၊ သံပရာသီး
အရသာေၾကာင္႔ ခ်ဥ္စပ္ အရသာေလးနဲ႔ စားလုိ႔ေကာင္းပါတယ္။ စားလုိ႔လည္း ေကာင္းျပီ
လုပ္ရတာ လြယ္လြယ္ေလးမုိ႔ တူတူ လုပ္စားၾကည္႔ရေအာင္…
ငပိထမင္းေၾကာ္တြင္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ခ်က္ျပီသား ထမင္း – ၂လံုး
- ငပိ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း
- ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
- ၾကက္သားမွုန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
- သၾကား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၄ပံု၁ပံု
- ပဲငံျပာရည္(အၾကည္) – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
- ငရုတ္ေကာင္းမွုန္႔ – အနည္းငယ္
- ဟင္းရြက္ဆီ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၃ဇြန္း
- နွမ္းဆီ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
တြဲဖက္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ပုဇြန္ေျခာက္ – စားပြဲတင္ဇြနး္ ၃ဇြန္းစာ
- ပုဇြန္ေျခာက္မွုန္႔ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း
- ပဲသီး – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း (ပါးပါးလွီးပါ)
- ၾကက္သြန္နီ – ၂လံုး (ပါးပါးလွီးပါ)
- သရက္သီး – ၁လံုး (ေပါက္ေပးပါ)
- သံပရာသီး – ၁လံုး ( ပါးပါးလွီးပါ)
- ၾကက္ဥ – ၂လံုး (ခေလာက္ျပီ အျပားေၾကာ္ျပီ ပါးပါးလွီးပါ)
- ငရုတ္သီးစိမ္း – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း (ပါးပါးလွီးပါ)
- ၾကက္သြန္ျမိတ္ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း (ပါးပါးလွီးပါ)
- ၾကက္ရင္ဗံုသား – ၁ခု (အတုံးေသးတံုးေပးျပီ ဆားနည္းကာ အညိွေရာင္သန္းသည္အထိ ေၾကာ္ေပးထားပါ)
ခ်က္ျပဳတ္နည္း
၁။ အရင္ဆံုး ဒယ္ထဲ ဆီ(စားပြဲတင္ဇြန္း ၃ဇြန္း) ထည္႔ျပီ ငပိကို ထည္႔ျပီ ၁မိနစ္ခန္႔ေမႊေပးပါ။
၂။ ျပီလွ်င္ ထမင္းထည္႔ျပီ ငပိနဲ႔ ထမင္းမ်ားကို ေရာေမႊလိုက္ပါ။
၃။ ထုိ႔ေနာက္ အရသာအတြက္ ဆား၊ ၾကက္သားမွုန္႔၊ သၾကား၊ ပဲငံျပာရည္၊ ငရုတ္ေကာင္းမွုန္႔တုိ႔ကို ထည္႔ေပးျပီ အေပၚမွ နွမ္းဆီ ျဖဴးေပးပါ။
၄။ ျပီလွ်င္ ပန္းကန္လံုး ထဲသို႔ ငပိထမင္းေၾကာ္မ်ားကို ထည္႔ျပီ ပန္းကန္ျပားတစ္ခုထဲသို႔ ေမွာက္ထည္႔လိုက္ပါ။
၅။ ျပီမွ ငပိထမင္းေၾကာ္ ေဘးတြင္ တြဲဖက္ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား ျဖစ္ေသာ (ပုဇြန္ေျခာက္၊ ပုဇြန္ေျခာက္မွုန္႔၊ ၾကက္သားေၾကာ္၊ ပဲသီး၊ ၾကက္သြန္နီ၊ သရက္သီး၊ သံပရာသီး၊ ၾကက္ဥေၾကာ္၊ ငရုတ္သီးစိမ္း) တုိ႔ကို စီေပးထားပါ။
၆။
ထုိ႔ေနာက္ အားလံုးကို ေရာေမႊလိုက္ျပီ အေပၚမွ သံပရာသီးေလး ညွစ္ျပီ အရသာရွိစြာ ထုိင္းစတုိင္
ငပိထမင္းေၾကာ္ကို သံုးေဆာင္နုိင္ပါျပီ..
Credit: Wutyee Food House
No comments:
Post a Comment