အုန္းႏုိ႔ေကာက္ညွင္းေပါင္းနဲ႔ငါးေလးေျခာက္ေၾကာ္
အုန္းႏို႔ေကာက္ညွင္းေပါင္း
ေကာက္ညွင္းဆန္ - ၂ ခြက္ ( ေပါင္းအိုးထဲက ခြက္) ၂၅၅ ဂရမ္
အုန္းႏို႔ - ၁ ခြက္ (ေပါင္းအိုးထဲကခြက္)+ စားပြဲဇြန္း ၅ ဇြန္း
ေရ - ၂ ခြက္ (ေပါင္းအိုးထဲက ခြက္)
နႏြင္းမႈန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
ဆြမ္းေမႊးရြက္ - ၃ ရြက္ (ထံုးခ်ီထားပါ)
ငွက္ေပ်ာရြက္
ျပဳလုပ္ပံု
1. ေကာက္ညွင္းဆန္ကို အနည္းဆံုး ေရ ၃ၾကိမ္ခန္႔ေဆးျပီး ေရစစ္ထားပါ။
2. အိုးအေသးတစ္လံုးထဲကို အုန္းႏို႔ ၁ ခြက္နဲ႔ ေရ ၂ ခြက္၊ ဆြမ္းေမႊးရြက္၊ နႏြင္းမႈန္႔ထည့္ျပီး အပူေပးပါ။
3. ဆားအနည္းငယ္ထည့္ျပီး ေမွြေပးပါ.
4. အုန္းနို႔ပူလာတာနဲ႔ ဆန္ထည့္ျပီး ေမႊေပးပါ။
5. အုန္းႏို႔ခန္းသည္အထိ ခ်က္ပါ။ မကပ္ေအာင္ ေမႊေပးပါ။
6. ျပီးလွ်င္ ေကာက္ညွင္းကို ငွက္ေပ်ာရြက္ခံထားတဲ့ ေပါင္းအိုးထဲထည့္ျပီး ေပါင္းပါ။
7. ၁၅ မိနစ္ခန္႔ေပါင္းျပီးရင္ အုန္းႏို႔ ၅ ဇြန္းထည့္ျပီး ေမႊေပးပါ။ ျပီးလွ်င္ ေနာက္ထပ္ ၅ မိနစ္ခန္႔ဆက္ျပီး ေပါင္းပါ။
8. ပဲျပဳတ္၊ ငါးေလးေျခာက္ေၾကာ္တို႔နဲ႔ စားပါ။
ငါးေလးေျခာက္ေၾကာ္ (ငါးႏုသန္းေၾကာ္)
ငါးႏုသန္းေျခာက္ - ၂၀၀ ဂရမ္
နႏြင္းမႈန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
ေၾကာ္ရန္ဆီ
ျပဳလုပ္ပံု
1. ငါးႏုသန္းေျခာက္ကို ေဆးျပီး စစ္ထားပါ။
2. ျပီးလွ်င္ နႏြင္းမႈန္႔နဲ႔နယ္ထားပါ။
3. ျပီးလွ်င္ ဆီပူတြင္ေၾကာ္ပါ။ ၃-၄ မိနစ္ေၾကာ္ျပီးရင္ေတာ့ ၾကြပ္ရြေနတဲ့ ငါးႏုသန္းေၾကာ္ရပါျပီ။
by Chef Myint Oo Tha
Noodle Soup with Prawn (ပုစြန္ေခါက္ဆြဲျပဳတ္)
ဒီေန႔ ဒီအခ်ိန္အခါမွာ အသင့္ျပဳလုပ္ထားတဲ့ ေခါက္ဆြဲေျခာက္ျပဳတ္ေတြရွိေနေတာ့ အိမ္မွာ ကိုယ္တိုင္လုပ္ၿပီး စားဖို႔ေတာင္ ေမ့ေနၾကမွာစိုးလို႔ လုပ္ျပေပးတာပါ။ ကိုယ္တိုင္လုပ္ေတာ့ က်န္းမာေရးကို ပိုၿပီး စိတ္ခ်ရတာေပါ့။
ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား
ေခါက္ဆြဲ – ၁၅၀ ဂရမ္
ပုစြန္ – ၅ ေကာင္
ၾကက္ဥ – ၁ လံုး
ထိုင္ဝမ္မုန္ညင္း – ၁ ပင္
မုန္လာဥနီ – အနည္းငယ္
ၾကက္သြန္ၿမိတ္ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
ပဲငံျပာရည္အၾကည္ – အနည္းငယ္
ဆား၊ င႐ုတ္ေကာင္း – သင့္ေတာ္႐ံု
ၾကက္႐ိုးျပဳတ္ရည္ – လိုသေလာက္
သၾကား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
ေျပာင္းဖူးေသး – ၇ ေခ်ာင္း
ျပဳလုပ္နည္း
၁။ ေခါက္ဆြဲကို ေရေႏြးျပဳတ္ၿပီး ေရစစ္ကာ ထည့္မည့္ပန္းကန္ထဲ ဦးစြာ ထည့္ထားပါ။
၂။ ၾကက္႐ိုးျပဳတ္ရည္ကို အိုးျဖင့္ အပူေပးၿပီး ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား ထည့္ပါ။ အရသာ စိတ္ႀကိဳက္ျဖစ္ၿပီဆိုလွ်င္ ၾကက္ဥေဖာက္၍ အသာေလး ေရထည့္ပါ။ ၿပီးလွ်င္ ေခါက္ဆြဲျပဳတ္ထည့္ထားေသာ ပန္းကန္လံုးထဲ ေလာင္းထည့္ကာ အေပၚမွ ၾကက္သြန္ၿမိတ္ျဖဴးၿပီး စားပါ။
by Ko Win Zaw @ Mario Win Zaw
သီးႏွံစံုၾကာဆံေဂၚဖီေကာ္ျပန္႔ထုပ္
ဌာပနာနယ္ရန္အတြက္ ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား
ေဂၚဖီရြက္ - ၅ ရြက္
ပဲၾကာဆံအေသး - ၂ ထုပ္
ၾကက္သား - ၅ က်ပ္သား (ႏုပ္ႏုပ္စဥ္း)
ၾကက္နားရြက္မိႈ - အနည္းငယ္
မုန္လာဥနီ - အနည္းငယ္
ၾကက္သြန္ၿမိတ္ - အနည္းငယ္
ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၃ ႁမႊာ (ႏုပ္ႏုပ္စဥ္း)
ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
သၾကား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁/၂ ဇြန္း
အရသာမႈန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁/၂ ဇြန္း
င႐ုတ္ေကာင္းမႈန္႔ - အနည္းငယ္
ခ်က္ရန္အတြက္ ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား
ခရမ္းခ်ဥ္သီး - ၁ ျခမ္း
ဆီ - ဟင္းခတ္ဇြန္း ၁/၂ ဇြန္း
ပဲငံျပာရည္အက်ဲ - စားပြဲဇြန္း ၁ ဇြန္း
ဆား - ဇြန္းဖ်ားႏွင့္ အနည္းငယ္
အရသာမႈန္႔ - ဇြန္းဖ်ားႏွင့္ အနည္းငယ္
င႐ုတ္ေကာင္းမႈန္႔ - ဇြန္းဖ်ားႏွင့္ အနည္းငယ္
ၾကက္သြန္ျဖဴ - အနည္းငယ္ (ႏုပ္ႏုပ္စဥ္း)
ခ်က္နည္း
ဦးစြာ ေဂၚဖီရြက္မ်ားကို အရင္းပိုင္း အ႐ိုးနားမွေန၍ ျဖတ္ပါ။ ေဂၚဖီရြက္ေလး အခ်ပ္လိုက္ေလးရပါမယ္။ ၅ ရြက္ကို ေရေႏြးထဲ ထည့္ျပဳတ္ပါ။ မာတဲ့အ႐ိုးမ်ားကို အသာရွပ္ၿပီး လွီးထုတ္ထားပါ။ ေရစိမ္ထားေသာပဲၾကာဆံ၊ ႏုပ္ႏုပ္စဥ္းထားေသာၾကက္သား၊ ႏုပ္ႏုပ္စဥ္းထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ေသးေသးညႇပ္ထားေသာ ၾကြက္နားရြက္မိႈ၊ ျခစ္ထားေသာ မုန္လာဥနီ၊ လက္တစ္ဆစ္အေနအထား ညႇပ္ထားေသာ ၾကက္သြန္ၿမိတ္၊ ဆား၊ အရသာ၊ သၾကားႏွင့္ င႐ုတ္ေကာင္းတို႔ကို ႏွံ႔စပ္ေအာင္ နယ္ထားပါ။ ေဂၚဖီရြက္ တစ္ရြက္ျဖန္႔ၿပီး အဆာတင္ကာ အလိုက္သင့္ လိပ္ထားပါ။ ဆီပူအိုးတည္ၿပီး ဆီပူလာလွ်င္ ၾကက္သြန္ျဖဴဆီသတ္ပါ။ ေမႊးလာလွ်င္ ႏုပ္ႏုပ္စဥ္းထားေသာ ခရမ္းခ်ဥ္သီးထည့္ၿပီး ပဲငံျပာရည္အက်ဲ၊ င႐ုတ္ေကာင္းမႈန္႔၊ ဆား၊ အရသာမႈန္႔ထည့္၍ ေရေႏြးေလာင္းကာ ခဏတည္ထားပါ။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးမ်ား အသားက်လာလွ်င္ လိပ္ထားေသာ ေဂၚဖီေကာ္ျပန္႔မ်ား စီထည့္ၿပီး အဖံုးအုပ္ကာ ၁၅ မိနစ္ခန္႔ ခ်က္ပါ။ အရည္စပ္စပ္ေလးက်န္ေအာင္ ခ်က္ပါ။ ဟင္းပြဲျပင္တဲ့အခါ ဓားထက္ထက္နဲ႔ လွပစြာ လွီးၿပီး ပြဲျပင္ပါ။
.............................
ပန္းခေရ
အုန္းႏို႔ေကာက္ညွင္းေပါင္း
ေကာက္ညွင္းဆန္ - ၂ ခြက္ ( ေပါင္းအိုးထဲက ခြက္) ၂၅၅ ဂရမ္
အုန္းႏို႔ - ၁ ခြက္ (ေပါင္းအိုးထဲကခြက္)+ စားပြဲဇြန္း ၅ ဇြန္း
ေရ - ၂ ခြက္ (ေပါင္းအိုးထဲက ခြက္)
နႏြင္းမႈန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
ဆြမ္းေမႊးရြက္ - ၃ ရြက္ (ထံုးခ်ီထားပါ)
ငွက္ေပ်ာရြက္
ျပဳလုပ္ပံု
1. ေကာက္ညွင္းဆန္ကို အနည္းဆံုး ေရ ၃ၾကိမ္ခန္႔ေဆးျပီး ေရစစ္ထားပါ။
2. အိုးအေသးတစ္လံုးထဲကို အုန္းႏို႔ ၁ ခြက္နဲ႔ ေရ ၂ ခြက္၊ ဆြမ္းေမႊးရြက္၊ နႏြင္းမႈန္႔ထည့္ျပီး အပူေပးပါ။
3. ဆားအနည္းငယ္ထည့္ျပီး ေမွြေပးပါ.
4. အုန္းနို႔ပူလာတာနဲ႔ ဆန္ထည့္ျပီး ေမႊေပးပါ။
5. အုန္းႏို႔ခန္းသည္အထိ ခ်က္ပါ။ မကပ္ေအာင္ ေမႊေပးပါ။
6. ျပီးလွ်င္ ေကာက္ညွင္းကို ငွက္ေပ်ာရြက္ခံထားတဲ့ ေပါင္းအိုးထဲထည့္ျပီး ေပါင္းပါ။
7. ၁၅ မိနစ္ခန္႔ေပါင္းျပီးရင္ အုန္းႏို႔ ၅ ဇြန္းထည့္ျပီး ေမႊေပးပါ။ ျပီးလွ်င္ ေနာက္ထပ္ ၅ မိနစ္ခန္႔ဆက္ျပီး ေပါင္းပါ။
8. ပဲျပဳတ္၊ ငါးေလးေျခာက္ေၾကာ္တို႔နဲ႔ စားပါ။
ငါးေလးေျခာက္ေၾကာ္ (ငါးႏုသန္းေၾကာ္)
ငါးႏုသန္းေျခာက္ - ၂၀၀ ဂရမ္
နႏြင္းမႈန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
ေၾကာ္ရန္ဆီ
ျပဳလုပ္ပံု
1. ငါးႏုသန္းေျခာက္ကို ေဆးျပီး စစ္ထားပါ။
2. ျပီးလွ်င္ နႏြင္းမႈန္႔နဲ႔နယ္ထားပါ။
3. ျပီးလွ်င္ ဆီပူတြင္ေၾကာ္ပါ။ ၃-၄ မိနစ္ေၾကာ္ျပီးရင္ေတာ့ ၾကြပ္ရြေနတဲ့ ငါးႏုသန္းေၾကာ္ရပါျပီ။
by Chef Myint Oo Tha
ဒီေန႔ ဒီအခ်ိန္အခါမွာ အသင့္ျပဳလုပ္ထားတဲ့ ေခါက္ဆြဲေျခာက္ျပဳတ္ေတြရွိေနေတာ့ အိမ္မွာ ကိုယ္တိုင္လုပ္ၿပီး စားဖို႔ေတာင္ ေမ့ေနၾကမွာစိုးလို႔ လုပ္ျပေပးတာပါ။ ကိုယ္တိုင္လုပ္ေတာ့ က်န္းမာေရးကို ပိုၿပီး စိတ္ခ်ရတာေပါ့။
ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား
ေခါက္ဆြဲ – ၁၅၀ ဂရမ္
ပုစြန္ – ၅ ေကာင္
ၾကက္ဥ – ၁ လံုး
ထိုင္ဝမ္မုန္ညင္း – ၁ ပင္
မုန္လာဥနီ – အနည္းငယ္
ၾကက္သြန္ၿမိတ္ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
ပဲငံျပာရည္အၾကည္ – အနည္းငယ္
ဆား၊ င႐ုတ္ေကာင္း – သင့္ေတာ္႐ံု
ၾကက္႐ိုးျပဳတ္ရည္ – လိုသေလာက္
သၾကား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
ေျပာင္းဖူးေသး – ၇ ေခ်ာင္း
ျပဳလုပ္နည္း
၁။ ေခါက္ဆြဲကို ေရေႏြးျပဳတ္ၿပီး ေရစစ္ကာ ထည့္မည့္ပန္းကန္ထဲ ဦးစြာ ထည့္ထားပါ။
၂။ ၾကက္႐ိုးျပဳတ္ရည္ကို အိုးျဖင့္ အပူေပးၿပီး ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား ထည့္ပါ။ အရသာ စိတ္ႀကိဳက္ျဖစ္ၿပီဆိုလွ်င္ ၾကက္ဥေဖာက္၍ အသာေလး ေရထည့္ပါ။ ၿပီးလွ်င္ ေခါက္ဆြဲျပဳတ္ထည့္ထားေသာ ပန္းကန္လံုးထဲ ေလာင္းထည့္ကာ အေပၚမွ ၾကက္သြန္ၿမိတ္ျဖဴးၿပီး စားပါ။
by Ko Win Zaw @ Mario Win Zaw
သီးႏွံစံုၾကာဆံေဂၚဖီေကာ္ျပန္႔ထုပ္
ဌာပနာနယ္ရန္အတြက္ ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား
ေဂၚဖီရြက္ - ၅ ရြက္
ပဲၾကာဆံအေသး - ၂ ထုပ္
ၾကက္သား - ၅ က်ပ္သား (ႏုပ္ႏုပ္စဥ္း)
ၾကက္နားရြက္မိႈ - အနည္းငယ္
မုန္လာဥနီ - အနည္းငယ္
ၾကက္သြန္ၿမိတ္ - အနည္းငယ္
ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၃ ႁမႊာ (ႏုပ္ႏုပ္စဥ္း)
ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
သၾကား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁/၂ ဇြန္း
အရသာမႈန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁/၂ ဇြန္း
င႐ုတ္ေကာင္းမႈန္႔ - အနည္းငယ္
ခ်က္ရန္အတြက္ ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား
ခရမ္းခ်ဥ္သီး - ၁ ျခမ္း
ဆီ - ဟင္းခတ္ဇြန္း ၁/၂ ဇြန္း
ပဲငံျပာရည္အက်ဲ - စားပြဲဇြန္း ၁ ဇြန္း
ဆား - ဇြန္းဖ်ားႏွင့္ အနည္းငယ္
အရသာမႈန္႔ - ဇြန္းဖ်ားႏွင့္ အနည္းငယ္
င႐ုတ္ေကာင္းမႈန္႔ - ဇြန္းဖ်ားႏွင့္ အနည္းငယ္
ၾကက္သြန္ျဖဴ - အနည္းငယ္ (ႏုပ္ႏုပ္စဥ္း)
ခ်က္နည္း
ဦးစြာ ေဂၚဖီရြက္မ်ားကို အရင္းပိုင္း အ႐ိုးနားမွေန၍ ျဖတ္ပါ။ ေဂၚဖီရြက္ေလး အခ်ပ္လိုက္ေလးရပါမယ္။ ၅ ရြက္ကို ေရေႏြးထဲ ထည့္ျပဳတ္ပါ။ မာတဲ့အ႐ိုးမ်ားကို အသာရွပ္ၿပီး လွီးထုတ္ထားပါ။ ေရစိမ္ထားေသာပဲၾကာဆံ၊ ႏုပ္ႏုပ္စဥ္းထားေသာၾကက္သား၊ ႏုပ္ႏုပ္စဥ္းထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ေသးေသးညႇပ္ထားေသာ ၾကြက္နားရြက္မိႈ၊ ျခစ္ထားေသာ မုန္လာဥနီ၊ လက္တစ္ဆစ္အေနအထား ညႇပ္ထားေသာ ၾကက္သြန္ၿမိတ္၊ ဆား၊ အရသာ၊ သၾကားႏွင့္ င႐ုတ္ေကာင္းတို႔ကို ႏွံ႔စပ္ေအာင္ နယ္ထားပါ။ ေဂၚဖီရြက္ တစ္ရြက္ျဖန္႔ၿပီး အဆာတင္ကာ အလိုက္သင့္ လိပ္ထားပါ။ ဆီပူအိုးတည္ၿပီး ဆီပူလာလွ်င္ ၾကက္သြန္ျဖဴဆီသတ္ပါ။ ေမႊးလာလွ်င္ ႏုပ္ႏုပ္စဥ္းထားေသာ ခရမ္းခ်ဥ္သီးထည့္ၿပီး ပဲငံျပာရည္အက်ဲ၊ င႐ုတ္ေကာင္းမႈန္႔၊ ဆား၊ အရသာမႈန္႔ထည့္၍ ေရေႏြးေလာင္းကာ ခဏတည္ထားပါ။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးမ်ား အသားက်လာလွ်င္ လိပ္ထားေသာ ေဂၚဖီေကာ္ျပန္႔မ်ား စီထည့္ၿပီး အဖံုးအုပ္ကာ ၁၅ မိနစ္ခန္႔ ခ်က္ပါ။ အရည္စပ္စပ္ေလးက်န္ေအာင္ ခ်က္ပါ။ ဟင္းပြဲျပင္တဲ့အခါ ဓားထက္ထက္နဲ႔ လွပစြာ လွီးၿပီး ပြဲျပင္ပါ။
.............................
ပန္းခေရ
No comments:
Post a Comment