Grilled Fish ငါးကင္
ပလာတူးငါး - ၄ ေကာင္ ( ၆၆၀ ဂရမ္)
ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
ငါးကာရီေပါင္ဒါ - စားပြဲဇြန္း ၂ ဇြန္း
ၾကက္သြန္နီ - ၆၀ ဂရမ္
ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၉ ဂရမ္
စပါးလင္ - ၁ ေခ်ာင္း
ဆီ - စားပြဲဇြန္း ၂ ဇြန္း
ငွက္ေပ်ာရြက္.
ျပဳလုပ္ပံု
1. ပထမဦးဆံုး ၾကက္သြန္နီ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ စပါးလင္ေရာျပီး ေထာင္းထားပါ။
2. ငါးသန္႔ရွင္းေအာင္ေဆးျပီး ဓားျဖင့္မႊန္းထားပါ။
3. ဇလံုထဲကို သန္႔ရွင္းထားတဲ့ ငါးထည့္ပါ။ ျပီးလွ်င္ ေထာင္းထားတဲ့အႏွစ္ ငါးကာရီေပါင္ဒါ၊ ဆား၊ ဆီ ၂ ဇြန္းထည့္ျပီး နယ္ထားပါ။
4. ျပီးလွ်င္ ငါးတစ္ေကာင္စီကို ငါးေပ်ာရြက္ျဖင့္ ပတ္ျပီး မေျပေစရန္ သြားၾကားထိုးတံျဖင့္ ထိုးထားပါ။
5. ဒယ္အိုးအျပားကို မီးဖိုေပၚတင္ျပီး ဆီအနည္းငယ္သုတ္ပါ။ ျပီးလွ်င္ ငါးထည့္ျပီး ကင္ပါ။ ၄ မိနစ္ ကင္ျပီးရင္ေတာ့ ေနာက္တစ္ဖက္လွန္ျပီး ေနာက္ထပ္ ၄ မိနစ္ ထပ္ျပီး ကင္ပါ။
6. ငါးကင္ကို မန္က်ည္းခ်ည္ရည္ ဒါမွမဟုတ္ ၾကိဳက္ႏွစ္သက္ရာအခ်ည္ျဖင့္ စားႏိုင္ပါတယ္။
Prawn Pasta (ပုစြန္ပါစတာ)
ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား
ပုစြန္ – ၁၅ က်ပ္သား
ေထာပတ္ – ၂၀ ဂရမ္
Spaghetti – ၁၅၀ ဂရမ္
သံလြင္ဆီ – အနည္းငယ္
ၾကက္သြန္ျဖဴ – ၂ ႁမႊာ
Parsley – လက္တစ္ဆုပ္စာ
ဆား၊ င႐ုတ္ေကာင္း – အနည္းငယ္
Pasta Sauce – စားပြဲဇြန္း ၄ ဇြန္း
ျပဳလုပ္နည္း
၁။ Spaphetti ကို အထုပ္မွာ ျပထားတဲ့အတိုင္း ၇ မိနစ္ခန္႔ ျပဳတ္ပါ။ ေခါက္ဆြဲက်က္လွ်င္ ဆယ္ယူၿပီး သံလြင္ဆီနဲ႔ နယ္ထားပါ။
၂။ ဒယ္အိုးကို အပူေပးၿပီး ေထာပတ္ထည့္ပါ။ ၾကက္သြန္ျဖဴကို ဓားျပား႐ိုက္ၿပီး ဆီသတ္ပါ။ ပုစြန္ထည့္ၿပီး အေရာင္ေျပာင္းသည္အထိ ခ်က္ပါ။ Parsely ထည့္ပါ။ Pasta Sauce, ဆား၊ င႐ုတ္ေကာင္းထည့္ၿပီး သမေအာင္ ေရာေမႊပါ။ ဆူလာတဲ့အထိ ထားပါ။
၃။ ခ်က္ထားတဲ့ ေခါက္ဆြဲထည့္ၿပီး သမေအာင္ေမႊပါ။ မီးပိတ္ၿပီး အေရာင္အနည္းငယ္ တက္လာေအာင္ ေထာပတ္အနည္းငယ္ ထပ္ထည့္ပါ။ သမေအာင္ ေရာေမႊၿပီး သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။
မာလာရွမ္းေကာ
ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား
မာလာရွမ္းေကာအႏွစ္ထုပ္
မုန္ညင္းစိမ္း - ၂၀ ဂရမ္
ေဂၚဖီစိမ္း - ၂၀ ဂရမ္
ၾကာစြယ္ - ၁၀ဝ ဂရမ္
ၾကက္အူေခ်ာင္း - ၁၀ဝ ဂရမ္
ၾကက္သား - ၂၀ဝ ဂရမ္
ေျပာင္းဖူးအေသး - ၆ ခု
ေမွ်ာ့ေခ်ာင္း - အနည္းငယ္
ၾကြက္နားရြက္မိႈ - ၂၀ ဂရမ္
အပ္မိႈ - ၁ ထုပ္ (၂၀ ဂရမ္)
ဆား - အနည္းငယ္
ၾကက္သားမႈန္႔ - အနည္းငယ္
ေျမပဲေလွာ္ - အနည္းငယ္ (၁၀ ဂရမ္)
ႏွမ္းေလွာ္ - အနည္းငယ္ (၁၀ ဂရမ္)
နံနံပင္ - ၃/၄ ပင္
ျပဳလုပ္နည္း
၁။ ေမွ်ာ့ေခ်ာင္းမ်ားကို ေရေႏြးစိမ္ထားပါ။ ၾကာစြယ္ကို အေနေတာ္ပါးပါးလွီးၿပီး ေဂၚဖီစိမ္းႏွင့္ ေျပာင္းဖူးအေသးတို႔ကို အေနေတာ္အတံုးေလးမ်ားတံုး၍ ေရေႏြးနဲ႔ အနည္းငယ္ေဖ်ာၿပီး ေရေအးျပန္စိမ္ထားပါ။ ၾကြက္နားရြက္မိႈကို ေရစိမ္ၿပီး မာေနတဲ့ အပိုင္းေလးမ်ားကို လွီးထုတ္ပါ။ မုန္ညင္းစိမ္းကို ေရေဆးထားပါ။ မလွီးပါနဲ႔။
၂။ အပ္မိႈမ်ားကို ေအာက္ပိုင္း လွီးျဖတ္ထားၿပီး ေရစိမ္ထားပါ။ ၾကက္အူေခ်ာင္းကို အတံုးေလးေတြ လွီးထားပါ။ ၾကက္သားကို အတံုးေလးေတြ တံုး၍ ဆား၊ င႐ုတ္ေကာင္းမႈန္႔ႏွင့္ နယ္ထားၿပီး ဒယ္အိုးအႀကီးထဲမွာ ဆီထည့္ကာ က်က္သည္အထိ ခ်က္ပါ။ အေရာင္ ရလာၿပီဆိုလွ်င္ အႏွစ္တစ္ဝက္ေလာက္ ထည့္ပါ။ ၾကက္အူေခ်ာင္းမ်ား ထည့္ပါ။ ေမွ်ာ့ေခ်ာင္းမ်ား၊ ၾကြက္နားရြက္မိႈမ်ား ထည့္ပါ။
၃။ ေရေႏြးေဖ်ာထားတဲ့ အသီးအႏွံမ်ားထည့္ပါ။ ေနာက္ဆံုးမွာ မုန္ညင္းစိမ္း၊ အပ္မိႈ ထည့္ၿပီး က်န္မာလာရွမ္းေကာအႏွစ္မ်ား ထပ္ထည့္ပါ။ အရသာျမည္းၿပီး ဆား၊ ၾကက္သားမႈန္႔မ်ား ထည့္ပါ။ အရသာျမည္းၿပီး ပန္းကန္ထဲမွာ တည္ခင္းပါ။ နံနံပင္၊ ေျမပဲေလွာ္ႏွင့္ ႏွမ္းေလွာ္တို႔ကို ထည့္ၿပီး သံုးေဆာင္ ႏိုင္ပါၿပီ။
.....................
by Food Magazine
ရန္ကုန္ထမင္းေပါင္း
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
ထမင္း - ပန္းကန္လံုး ၂ လံုး ( ၂ပြဲအတြက္)
ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၃ ေျမွာင့္ (ႏုပ္ႏုပ္စဥ္းထားပါ)
ပန္းေဂၚဖီအစိမ္း - ၇၅ ဂရမ္ (အပြင့္ေသးေသးလွီးထားပါ)
မုန္လာဥနီ - ၃၀ ဂရမ္ (ေသးေသးလွီးထားပါ)
ေရႊပဲသီး - ၁၀ ေတာင့္ ( ၂၄ ဂရမ္) (သန္႔ရွင္းထားပါ)
ငရုတ္ပြအစိမ္း - ၃၀ ဂရမ္ (အတံုးေသးေသးလွီးထားပါ)
ငရုတ္ပြအနီ - ၃၀ ဂရမ္ (အတံုးေသးေသးတံုးထားပါ)
ၾကက္ရင္ပံုသား - ၁၀၀ ဂရမ္ (ပါးပါးလွီးထားပါ)
ေျပာင္းဖူးအေသး - ၂၈ ဂရမ္ (၂ပိုင္းျဖတ္ထားပါ)
ပုစြန္က်ား - ၅ ေကာင္ (အခြံခြာျပီးေက်ာခြဲထားပါ)
ျပည္ၾကီးငါး - ၁၀၀ ဂရမ္ (အတံုးေသးေသးတံုးထားပါ)
ငံုးဥျပဳတ္ - ၆ လံုး
တရုတ္နံနံ - ၂ ပင္ (ပါးပါးလွီးထားပါ)
ငရုတ္သီးမွည့္အေတာင့္ရွည္အနီ - ၁ ေတာင့္ (ပါးပါးလွီးထားပါ)
ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႔အျဖဴ - အနည္းငယ္
ေကာ္မႈန္႔ /ေျပာင္ဖူးမႈန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ ဇြန္း +ေရ စားပြဲဇြန္း ၃ ဇြန္း
ေရ - ၃၀၀-၃၅၀ မီလီလီတာ
ဆီ - စားပြဲဇြန္း ၂ ဇြန္း
ထမင္းေပါင္းေဆာ့စ္အတြက္လိုအပ္တာေတြကေတာ့…..
Gold Equal Sweetener - ၁ ေခ်ာင္း
ပဲငံျပာရည္အၾကည္ - စားပြဲဇြန္း ၁ ဇြန္း
ခရုဆီ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
ႏွမ္းဆီေမႊး - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
ေရ - စားပြဲဇြန္း ၂ ဇြန္း
ျပဳလုပ္ပံု
၁။ ထမင္းေပါင္းေဆာ့စ္စပ္ရန္အတြက္ ပန္းကန္လံုးအေသးထဲကို ေဆာ့စ္အတြက္ လိုအပ္တဲ့ Equal Sweetener ၊ ပဲငံျပာရည္အၾကည္၊ ႏွမ္းဆီေမႊး၊ ဆား၊ ေရထည့္ျပီး ေမႊထားပါ။
၂။ ၾကက္သားကို ဆားအနည္းငယ္နဲ႔ ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႔ အနည္းငယ္ထည့္ျပီး နယ္ထားပါ။ ပုစြန္နဲ႔ျပည္ၾကီးငါးကိုလည္း ဆားအနည္းငယ္နဲ႔ ငရုတ္ေကာင္းအနည္းငယ္ထည့္ျပီး နယ္ထားပါ။
၃။ ဟင္းသီးဟင္းရြက္ေရေႏြးေဖ်ာရန္အတြက္ ေရေႏြးအိုးတည္ထားပါ။
၄။ ေရဆူလွ်င္ ပန္းေဂၚဖီအစိမ္း၊ မုန္လာဥနီ၊ ေရႊပဲသီးတုိ႔ကို တစ္မ်ိဳးစီထည့္ျပီး ေရေႏြးေဖ်ာ္ပါ။ ျပီးလွ်င္ ဆယ္ယူျပီး ေရခဲေရမွာထည့္ျပီး စိမ္ထားပါ။
၅။ ျပီးလွ်င္ ဆန္ခါျဖင့္စစ္ထားပါ။
၆။ ေကာ္မႈန္႔ (သို႔) ေျပာင္းဖူးမႈန္႔ကို ပန္းကန္လံုးအေသးမွာထည့္ျပီး ေရအနည္းငယ္နဲ႔ေမႊထားပါ။
၇။ အသီးအရြက္နဲ႔အသားေၾကာ္မည့္ ဒယ္အိုးကို မီးဖိုေပၚတင္ျပီး ဆီထည့္ပါ။
၈။ ဆီပူလာရင္ေတာ့ ၾကက္သြန္ျဖဴထည့္ျပီး ဆီသတ္ပါ။ ျပီးလွ်င္ ၾကက္ရင္ပံုသား၊ ျပည္ၾကီးငါးနဲ႔၊ ပုစြန္ထည့္ျပီး ေၾကာ္ပါ။
၉။ ျပီးလွ်င္ အဆင္သင့္ေမႊထားတဲ့ ေဆာ့စ္ေလာင္းထည့္ပါ။ ေရနည္းနည္းထည့္ျပီး ေမႊေပးပါ။
၁၀။ ေရဆူလွ်င္ ေရေႏြးေဖ်ာထားတဲ့ ဟင္းသီးဟင္းရြက္နဲ႔ ငရုတ္ပြထည့္ပါ။ ဟင္းရည္ပ်စ္ဖ႔ိုအတြက္ ေဖ်ာ္ထားတဲ့ ေကာ္မႈန္႔ထည့္ျပီး ေမႊေပးပါ။ ျပီးေနာက္ မီးပိတ္ျပီး ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႔နဲ႔ တရုတ္နံနံျဖဴးေပးပါ။
၁၁။ စားမည့္ ပန္းကန္ျပားထဲကို ထမင္းထည့္ျပီး ခ်က္ထားတဲ့ ဟင္းရည္ပ်စ္ပ်စ္နဲ႔ ဟင္းသီးဟင္းရြက္ေၾကာ္ကို ထမင္းေပၚေလာင္းထည့္ပါ။
ပလာတူးငါး - ၄ ေကာင္ ( ၆၆၀ ဂရမ္)
ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
ငါးကာရီေပါင္ဒါ - စားပြဲဇြန္း ၂ ဇြန္း
ၾကက္သြန္နီ - ၆၀ ဂရမ္
ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၉ ဂရမ္
စပါးလင္ - ၁ ေခ်ာင္း
ဆီ - စားပြဲဇြန္း ၂ ဇြန္း
ငွက္ေပ်ာရြက္.
ျပဳလုပ္ပံု
1. ပထမဦးဆံုး ၾကက္သြန္နီ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ စပါးလင္ေရာျပီး ေထာင္းထားပါ။
2. ငါးသန္႔ရွင္းေအာင္ေဆးျပီး ဓားျဖင့္မႊန္းထားပါ။
3. ဇလံုထဲကို သန္႔ရွင္းထားတဲ့ ငါးထည့္ပါ။ ျပီးလွ်င္ ေထာင္းထားတဲ့အႏွစ္ ငါးကာရီေပါင္ဒါ၊ ဆား၊ ဆီ ၂ ဇြန္းထည့္ျပီး နယ္ထားပါ။
4. ျပီးလွ်င္ ငါးတစ္ေကာင္စီကို ငါးေပ်ာရြက္ျဖင့္ ပတ္ျပီး မေျပေစရန္ သြားၾကားထိုးတံျဖင့္ ထိုးထားပါ။
5. ဒယ္အိုးအျပားကို မီးဖိုေပၚတင္ျပီး ဆီအနည္းငယ္သုတ္ပါ။ ျပီးလွ်င္ ငါးထည့္ျပီး ကင္ပါ။ ၄ မိနစ္ ကင္ျပီးရင္ေတာ့ ေနာက္တစ္ဖက္လွန္ျပီး ေနာက္ထပ္ ၄ မိနစ္ ထပ္ျပီး ကင္ပါ။
6. ငါးကင္ကို မန္က်ည္းခ်ည္ရည္ ဒါမွမဟုတ္ ၾကိဳက္ႏွစ္သက္ရာအခ်ည္ျဖင့္ စားႏိုင္ပါတယ္။
Prawn Pasta (ပုစြန္ပါစတာ)
ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား
ပုစြန္ – ၁၅ က်ပ္သား
ေထာပတ္ – ၂၀ ဂရမ္
Spaghetti – ၁၅၀ ဂရမ္
သံလြင္ဆီ – အနည္းငယ္
ၾကက္သြန္ျဖဴ – ၂ ႁမႊာ
Parsley – လက္တစ္ဆုပ္စာ
ဆား၊ င႐ုတ္ေကာင္း – အနည္းငယ္
Pasta Sauce – စားပြဲဇြန္း ၄ ဇြန္း
ျပဳလုပ္နည္း
၁။ Spaphetti ကို အထုပ္မွာ ျပထားတဲ့အတိုင္း ၇ မိနစ္ခန္႔ ျပဳတ္ပါ။ ေခါက္ဆြဲက်က္လွ်င္ ဆယ္ယူၿပီး သံလြင္ဆီနဲ႔ နယ္ထားပါ။
၂။ ဒယ္အိုးကို အပူေပးၿပီး ေထာပတ္ထည့္ပါ။ ၾကက္သြန္ျဖဴကို ဓားျပား႐ိုက္ၿပီး ဆီသတ္ပါ။ ပုစြန္ထည့္ၿပီး အေရာင္ေျပာင္းသည္အထိ ခ်က္ပါ။ Parsely ထည့္ပါ။ Pasta Sauce, ဆား၊ င႐ုတ္ေကာင္းထည့္ၿပီး သမေအာင္ ေရာေမႊပါ။ ဆူလာတဲ့အထိ ထားပါ။
၃။ ခ်က္ထားတဲ့ ေခါက္ဆြဲထည့္ၿပီး သမေအာင္ေမႊပါ။ မီးပိတ္ၿပီး အေရာင္အနည္းငယ္ တက္လာေအာင္ ေထာပတ္အနည္းငယ္ ထပ္ထည့္ပါ။ သမေအာင္ ေရာေမႊၿပီး သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။
မာလာရွမ္းေကာ
ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား
မာလာရွမ္းေကာအႏွစ္ထုပ္
မုန္ညင္းစိမ္း - ၂၀ ဂရမ္
ေဂၚဖီစိမ္း - ၂၀ ဂရမ္
ၾကာစြယ္ - ၁၀ဝ ဂရမ္
ၾကက္အူေခ်ာင္း - ၁၀ဝ ဂရမ္
ၾကက္သား - ၂၀ဝ ဂရမ္
ေျပာင္းဖူးအေသး - ၆ ခု
ေမွ်ာ့ေခ်ာင္း - အနည္းငယ္
ၾကြက္နားရြက္မိႈ - ၂၀ ဂရမ္
အပ္မိႈ - ၁ ထုပ္ (၂၀ ဂရမ္)
ဆား - အနည္းငယ္
ၾကက္သားမႈန္႔ - အနည္းငယ္
ေျမပဲေလွာ္ - အနည္းငယ္ (၁၀ ဂရမ္)
ႏွမ္းေလွာ္ - အနည္းငယ္ (၁၀ ဂရမ္)
နံနံပင္ - ၃/၄ ပင္
ျပဳလုပ္နည္း
၁။ ေမွ်ာ့ေခ်ာင္းမ်ားကို ေရေႏြးစိမ္ထားပါ။ ၾကာစြယ္ကို အေနေတာ္ပါးပါးလွီးၿပီး ေဂၚဖီစိမ္းႏွင့္ ေျပာင္းဖူးအေသးတို႔ကို အေနေတာ္အတံုးေလးမ်ားတံုး၍ ေရေႏြးနဲ႔ အနည္းငယ္ေဖ်ာၿပီး ေရေအးျပန္စိမ္ထားပါ။ ၾကြက္နားရြက္မိႈကို ေရစိမ္ၿပီး မာေနတဲ့ အပိုင္းေလးမ်ားကို လွီးထုတ္ပါ။ မုန္ညင္းစိမ္းကို ေရေဆးထားပါ။ မလွီးပါနဲ႔။
၂။ အပ္မိႈမ်ားကို ေအာက္ပိုင္း လွီးျဖတ္ထားၿပီး ေရစိမ္ထားပါ။ ၾကက္အူေခ်ာင္းကို အတံုးေလးေတြ လွီးထားပါ။ ၾကက္သားကို အတံုးေလးေတြ တံုး၍ ဆား၊ င႐ုတ္ေကာင္းမႈန္႔ႏွင့္ နယ္ထားၿပီး ဒယ္အိုးအႀကီးထဲမွာ ဆီထည့္ကာ က်က္သည္အထိ ခ်က္ပါ။ အေရာင္ ရလာၿပီဆိုလွ်င္ အႏွစ္တစ္ဝက္ေလာက္ ထည့္ပါ။ ၾကက္အူေခ်ာင္းမ်ား ထည့္ပါ။ ေမွ်ာ့ေခ်ာင္းမ်ား၊ ၾကြက္နားရြက္မိႈမ်ား ထည့္ပါ။
၃။ ေရေႏြးေဖ်ာထားတဲ့ အသီးအႏွံမ်ားထည့္ပါ။ ေနာက္ဆံုးမွာ မုန္ညင္းစိမ္း၊ အပ္မိႈ ထည့္ၿပီး က်န္မာလာရွမ္းေကာအႏွစ္မ်ား ထပ္ထည့္ပါ။ အရသာျမည္းၿပီး ဆား၊ ၾကက္သားမႈန္႔မ်ား ထည့္ပါ။ အရသာျမည္းၿပီး ပန္းကန္ထဲမွာ တည္ခင္းပါ။ နံနံပင္၊ ေျမပဲေလွာ္ႏွင့္ ႏွမ္းေလွာ္တို႔ကို ထည့္ၿပီး သံုးေဆာင္ ႏိုင္ပါၿပီ။
.....................
by Food Magazine
ရန္ကုန္ထမင္းေပါင္း
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
ထမင္း - ပန္းကန္လံုး ၂ လံုး ( ၂ပြဲအတြက္)
ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၃ ေျမွာင့္ (ႏုပ္ႏုပ္စဥ္းထားပါ)
ပန္းေဂၚဖီအစိမ္း - ၇၅ ဂရမ္ (အပြင့္ေသးေသးလွီးထားပါ)
မုန္လာဥနီ - ၃၀ ဂရမ္ (ေသးေသးလွီးထားပါ)
ေရႊပဲသီး - ၁၀ ေတာင့္ ( ၂၄ ဂရမ္) (သန္႔ရွင္းထားပါ)
ငရုတ္ပြအစိမ္း - ၃၀ ဂရမ္ (အတံုးေသးေသးလွီးထားပါ)
ငရုတ္ပြအနီ - ၃၀ ဂရမ္ (အတံုးေသးေသးတံုးထားပါ)
ၾကက္ရင္ပံုသား - ၁၀၀ ဂရမ္ (ပါးပါးလွီးထားပါ)
ေျပာင္းဖူးအေသး - ၂၈ ဂရမ္ (၂ပိုင္းျဖတ္ထားပါ)
ပုစြန္က်ား - ၅ ေကာင္ (အခြံခြာျပီးေက်ာခြဲထားပါ)
ျပည္ၾကီးငါး - ၁၀၀ ဂရမ္ (အတံုးေသးေသးတံုးထားပါ)
ငံုးဥျပဳတ္ - ၆ လံုး
တရုတ္နံနံ - ၂ ပင္ (ပါးပါးလွီးထားပါ)
ငရုတ္သီးမွည့္အေတာင့္ရွည္အနီ - ၁ ေတာင့္ (ပါးပါးလွီးထားပါ)
ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႔အျဖဴ - အနည္းငယ္
ေကာ္မႈန္႔ /ေျပာင္ဖူးမႈန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ ဇြန္း +ေရ စားပြဲဇြန္း ၃ ဇြန္း
ေရ - ၃၀၀-၃၅၀ မီလီလီတာ
ဆီ - စားပြဲဇြန္း ၂ ဇြန္း
ထမင္းေပါင္းေဆာ့စ္အတြက္လိုအပ္တာေတြကေတာ့…..
Gold Equal Sweetener - ၁ ေခ်ာင္း
ပဲငံျပာရည္အၾကည္ - စားပြဲဇြန္း ၁ ဇြန္း
ခရုဆီ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
ႏွမ္းဆီေမႊး - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
ေရ - စားပြဲဇြန္း ၂ ဇြန္း
ျပဳလုပ္ပံု
၁။ ထမင္းေပါင္းေဆာ့စ္စပ္ရန္အတြက္ ပန္းကန္လံုးအေသးထဲကို ေဆာ့စ္အတြက္ လိုအပ္တဲ့ Equal Sweetener ၊ ပဲငံျပာရည္အၾကည္၊ ႏွမ္းဆီေမႊး၊ ဆား၊ ေရထည့္ျပီး ေမႊထားပါ။
၂။ ၾကက္သားကို ဆားအနည္းငယ္နဲ႔ ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႔ အနည္းငယ္ထည့္ျပီး နယ္ထားပါ။ ပုစြန္နဲ႔ျပည္ၾကီးငါးကိုလည္း ဆားအနည္းငယ္နဲ႔ ငရုတ္ေကာင္းအနည္းငယ္ထည့္ျပီး နယ္ထားပါ။
၃။ ဟင္းသီးဟင္းရြက္ေရေႏြးေဖ်ာရန္အတြက္ ေရေႏြးအိုးတည္ထားပါ။
၄။ ေရဆူလွ်င္ ပန္းေဂၚဖီအစိမ္း၊ မုန္လာဥနီ၊ ေရႊပဲသီးတုိ႔ကို တစ္မ်ိဳးစီထည့္ျပီး ေရေႏြးေဖ်ာ္ပါ။ ျပီးလွ်င္ ဆယ္ယူျပီး ေရခဲေရမွာထည့္ျပီး စိမ္ထားပါ။
၅။ ျပီးလွ်င္ ဆန္ခါျဖင့္စစ္ထားပါ။
၆။ ေကာ္မႈန္႔ (သို႔) ေျပာင္းဖူးမႈန္႔ကို ပန္းကန္လံုးအေသးမွာထည့္ျပီး ေရအနည္းငယ္နဲ႔ေမႊထားပါ။
၇။ အသီးအရြက္နဲ႔အသားေၾကာ္မည့္ ဒယ္အိုးကို မီးဖိုေပၚတင္ျပီး ဆီထည့္ပါ။
၈။ ဆီပူလာရင္ေတာ့ ၾကက္သြန္ျဖဴထည့္ျပီး ဆီသတ္ပါ။ ျပီးလွ်င္ ၾကက္ရင္ပံုသား၊ ျပည္ၾကီးငါးနဲ႔၊ ပုစြန္ထည့္ျပီး ေၾကာ္ပါ။
၉။ ျပီးလွ်င္ အဆင္သင့္ေမႊထားတဲ့ ေဆာ့စ္ေလာင္းထည့္ပါ။ ေရနည္းနည္းထည့္ျပီး ေမႊေပးပါ။
၁၀။ ေရဆူလွ်င္ ေရေႏြးေဖ်ာထားတဲ့ ဟင္းသီးဟင္းရြက္နဲ႔ ငရုတ္ပြထည့္ပါ။ ဟင္းရည္ပ်စ္ဖ႔ိုအတြက္ ေဖ်ာ္ထားတဲ့ ေကာ္မႈန္႔ထည့္ျပီး ေမႊေပးပါ။ ျပီးေနာက္ မီးပိတ္ျပီး ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႔နဲ႔ တရုတ္နံနံျဖဴးေပးပါ။
၁၁။ စားမည့္ ပန္းကန္ျပားထဲကို ထမင္းထည့္ျပီး ခ်က္ထားတဲ့ ဟင္းရည္ပ်စ္ပ်စ္နဲ႔ ဟင္းသီးဟင္းရြက္ေၾကာ္ကို ထမင္းေပၚေလာင္းထည့္ပါ။
No comments:
Post a Comment