တုိရွည္
ေရႊလိပ္ျပာအေၾကာ္မႈန္႔ - ၁ထုပ္ ( ၁၅၀ ဂရမ္)
မတ္ပဲမႈန္္႔ - ၇၅ ဂရမ္
ကုလားပဲအစိမ္းမႈန္႔ - ၂၀ ဂရမ္ ( တိုရွည္ အေရာင္လွရန္)
ပဲနံ႔သာ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း ေရစိမ္ထားပါ ( တိုရွည္ အနံ႔ေကာင္းရန္)
ေရ - ၃၀၀ ml - ၃၅၀ ml
ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
ျပဳလုပ္ပံု
1. ပဲနံ႔သာကို ေရစိမ္ျပီး ေထာင္းထားပါ။
2. ဇလံုၾကီးထဲကို ေရႊလိပ္ျပာအေၾကာ္မႈန္႔၊ မတ္ပဲမႈန္႔၊ ကုလားပဲမႈန္႔ထည့္ျပီး ေမႊေပးပါ။
3. ျပီးလွ်င္ ေထာင္းထားတဲ့ ပဲနံ႔သာနဲ႔ ေရထည့္ျပီး မုန္႔ႏွစ္ေဖ်ာ္ပါ။
4. မုန္႔ႏွစ္ပ်စ္ပ်စ္ျဖစ္ရပါ့မယ္(coat the spon )။ ျပီးလွ်င္ အဖံုးဖံုးျပီး ၈ နာရီ ဒါမွမဟုတ္ တစ္ည သိပ္ထားရပါ့မယ္။
5. ေနာက္ေန႔မနက္မွာ တိုရွည္လုပ္ဖို႔ အဆင္သင့္ျဖစ္ပါျပီ။ မုန္႔စမလုပ္ခင္မွာ ဆားထည့္ျပီး ေမႊေပးပါ( ညထဲကဆားထည့္ထားပါက အခ်ဥ္ေပါက္ရန္ ေနာက္က်တတ္ပါတယ္)
6. မကပ္တဲ့ဒယ္အိုးအျပားကို အပူေပးပါ။ ျပီးလွ်င္ မုန္႔ႏွစ္ကို ခြက္နဲ႔ခပ္ယူျပီး ဒယ္အိုးရဲ႕ခလယ္မွာ ထည့္ပါ။
7. ျပီးလွ်င္ ခြက္ရဲ႕ေအာက္မ်က္ႏွာျပင္နဲ႔ စက္ဝိုင္းပံုျဖစ္ေအာင္ လွည့္ေပးပါ။
8. ျပီးေနာက္ ပလတ္စတစ္ေယာက္မနဲ႔ မ်က္ႏွာျပင္ညွိေပးပါ။
9. မုန္႔ရဲ႕အနားပတ္လည္တစ္ေလွ်ာက္နဲ႔ မ်က္ႏွာျပင္ကို ဆီအနည္းငယ္ေလာင္းေပးပါ။
10. မုန္႔ေဘးႏႈတ္ခမ္းသားမ်ား ၾကြပ္လာရင္ အရွည္လိုက္လိပ္ျပီး ဆယ္ယူပါ။
11. ကေတာ့ပံုစံ တိုရွည္ဆိုလွ်င္ မုန္႔သားကို ပလတ္စတစ္ေယာက္မနဲ႔ ျဖတ္ျပီး စက္ဝိုင္းပံုေခါက္ပါ။
မုန္႔ေပါင္း
ဆန္မႈန္႔ - ၄ ခြက္( ၂၈၀ ဂရမ္)
ဆြမ္းေမႊးရြက္ - ၃ရြက္ (၁ လက္မအရြယ္ျဖတ္ထားပါ)
ေရ - ၁ ၁/၂ ခြက္
ဆြမ္းေမႊးရြက္ - ၂ရြက္ (ထံုးျပီးခ်ီထားပါ)
ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
အုန္းသီးျခစ္ျပီးသား - အနည္းငယ္
ပဲျပဳတ္(ပဲလြန္း) - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၃/ ၄ ဇြန္း
ထန္းလ်က္ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ / ၃ ဇြန္း
ငွက္ေပ်ာရြက္
ပဲဆီ
ျပဳလုပ္ပံု
1. အိုးအေသးတစ္လံုးထဲကို ေရ ၁ ၁/၂ ခြက္ ဆြမ္းေမႊးရြက္ထံုးျပီး ထည့္ပါ။ ျပီးလွ်င္ ဆားထည့္ျပီး ဆူေအာင္တည္ပါ။ (၅-၆ မိနစ္.)
2. ျပီးလွ်င္ အေအးခံထားပါ။
3. ဒယ္အိုးထဲကို ဆန္မႈန္႔ထည့္ပါ။ ၁လက္မအရြယ္ျဖတ္ထားတဲ့ ဆြမ္းေမႊးရြက္ ထည့္ျပီး မီးျမွင္းျမွင့္နဲ႔ေလွာ္ပါ။ (၈ မိနစ္)
4. အဆက္မျပတ္ေမႊေပးပါ။ ျပီးေနာက္ ေအးသြားေအာင္ ထားပါ။
5. ထန္းလ်က္ကို ပါးပါးလွီးထားပါ။ အုန္းသီးကို ဆားအနည္းငယ္နဲ႔ေရာနယ္ထားပါ။
6. ငွက္ေပ်ာရြက္ကို ၄”X ၄” အရြယ္ျဖတ္ထားပါ။ (မုန္႔ေပါင္းလုပ္မဲ့ခြက္အၾကီးအေသးေပၚမူတည္ျပီး ငွက္ေပ်ာရြက္ အရြယ္အစားကြာသြားမွာပါ)
7. ျပီးလွ်င္ အေအးခံထားတဲ့ ဆန္မႈန္႔ကို ဆန္ခါထဲထည့္ျပီး ဆန္ခါခ်ပါ။ ဆြမ္းေမႊးရြက္ကို ပစ္လိုက္ပါ။
8. ေစာေစာကက်ဳိျပီး အေအးခံထားတဲ့ ေရကို ဆန္မႈန္႔ထဲ ျဖည္းျဖည္းခ်င္း ေလာင္းထည့္ပါ။
9. ေယာက္မ rubber spatula ျဖင့္ေမႊလိုက္တာနဲ႔ ေရနဲနဲစိုေနတဲ့ ဆန္မႈန္္႔ရပါမယ္။
10. ျပီးလွ်င္ လက္ျဖင့္ဆန္မႈန္႔ကိုေျခပါ။ ဆန္မႈန႔္ကို လက္ဖဝါးႏွစ္ဖက္ျဖင့္ ေျခရင္ဆန္မႈန္႔အၾကမ္း breadcrumbs ရပါမယ္။
11. အဲဒီဆန္မႈန္႔က လက္နဲ႔ဆုပ္ရင္ရတဲ့အေနအထားမွာ ရွိရပါမယ္။
12. ျပီးလွ်င္ ဆန္မႈန္႔ကို ေနာက္တစ္ခါဆန္ခါျပန္ခ်ပါ။
13. မုန္႔ေပါင္းအခ်ဳိအတြက္ စတီးခြက္အေသးထဲကို ဆန္မႈန္႔ခြက္ရဲ႔တစ္ဝက္ထည့္ျပီး ထန္းလ်က္အနည္းငယ္ထည့္ပါ။ ျပီးလွ်င္ ဆန္မႈန္႔ထပ္ထည့္ျပီး မ်က္ႏွာျပင္ညီေအာင္ညွိပါ။ ပဲနဲ႔အဆိမ့္မုန္႔ေပါင္းအတြက္ စတီးခြက္ထဲကို ပဲျပဳတ္အနည္းငယ္ထည့္ပါ။ ျပီးလွ်င္ ဆန္မႈန္႔အျပည့္ထည့္ျပီး မ်က္ႏွာျပင္ညွီပါ။ အုန္းသီးနဲ႔အဆိမ့္အတြက္ဆိုရင္ စတီးခြက္ထဲကို ဆန္မႈန္႔အျပည့္ထည့္ျပီး မ်က္ႏွာျပင္ညွိပါ။
14. ေရေႏြးဆူေနတဲ့( high heat)ေပါင္းအိုးထဲကို ဆန္မႈန္႔ထည့္ထားတဲ့ခြက္ထည့္ျပီး ၈-၁၀မိနစ္ခန့္ေပါင္းပါ။ (.ေပါင္းအိုးအဖံုးကို ပိတ္စျဖင့္ဖံုးျပီးမွ ေပါင္းအိုးကိုဖံုးပါ.)
15. ျပီးလွ်င္ ေပါင္းအိုးမွထုတ္ျပီး အုန္းသီးဖတ္နဲ႔တြဲျပီးစားပါ။ ပဲနဲ႔အဆိမ့္မုန္႔ေပါင္းကို ပဲဆီဆမ္းျပီး စားပါ။
by Chef Myint Oo Tha
ေရႊလိပ္ျပာအေၾကာ္မႈန္႔ - ၁ထုပ္ ( ၁၅၀ ဂရမ္)
မတ္ပဲမႈန္္႔ - ၇၅ ဂရမ္
ကုလားပဲအစိမ္းမႈန္႔ - ၂၀ ဂရမ္ ( တိုရွည္ အေရာင္လွရန္)
ပဲနံ႔သာ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း ေရစိမ္ထားပါ ( တိုရွည္ အနံ႔ေကာင္းရန္)
ေရ - ၃၀၀ ml - ၃၅၀ ml
ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
ျပဳလုပ္ပံု
1. ပဲနံ႔သာကို ေရစိမ္ျပီး ေထာင္းထားပါ။
2. ဇလံုၾကီးထဲကို ေရႊလိပ္ျပာအေၾကာ္မႈန္႔၊ မတ္ပဲမႈန္႔၊ ကုလားပဲမႈန္႔ထည့္ျပီး ေမႊေပးပါ။
3. ျပီးလွ်င္ ေထာင္းထားတဲ့ ပဲနံ႔သာနဲ႔ ေရထည့္ျပီး မုန္႔ႏွစ္ေဖ်ာ္ပါ။
4. မုန္႔ႏွစ္ပ်စ္ပ်စ္ျဖစ္ရပါ့မယ္(coat the spon )။ ျပီးလွ်င္ အဖံုးဖံုးျပီး ၈ နာရီ ဒါမွမဟုတ္ တစ္ည သိပ္ထားရပါ့မယ္။
5. ေနာက္ေန႔မနက္မွာ တိုရွည္လုပ္ဖို႔ အဆင္သင့္ျဖစ္ပါျပီ။ မုန္႔စမလုပ္ခင္မွာ ဆားထည့္ျပီး ေမႊေပးပါ( ညထဲကဆားထည့္ထားပါက အခ်ဥ္ေပါက္ရန္ ေနာက္က်တတ္ပါတယ္)
6. မကပ္တဲ့ဒယ္အိုးအျပားကို အပူေပးပါ။ ျပီးလွ်င္ မုန္႔ႏွစ္ကို ခြက္နဲ႔ခပ္ယူျပီး ဒယ္အိုးရဲ႕ခလယ္မွာ ထည့္ပါ။
7. ျပီးလွ်င္ ခြက္ရဲ႕ေအာက္မ်က္ႏွာျပင္နဲ႔ စက္ဝိုင္းပံုျဖစ္ေအာင္ လွည့္ေပးပါ။
8. ျပီးေနာက္ ပလတ္စတစ္ေယာက္မနဲ႔ မ်က္ႏွာျပင္ညွိေပးပါ။
9. မုန္႔ရဲ႕အနားပတ္လည္တစ္ေလွ်ာက္နဲ႔ မ်က္ႏွာျပင္ကို ဆီအနည္းငယ္ေလာင္းေပးပါ။
10. မုန္႔ေဘးႏႈတ္ခမ္းသားမ်ား ၾကြပ္လာရင္ အရွည္လိုက္လိပ္ျပီး ဆယ္ယူပါ။
11. ကေတာ့ပံုစံ တိုရွည္ဆိုလွ်င္ မုန္႔သားကို ပလတ္စတစ္ေယာက္မနဲ႔ ျဖတ္ျပီး စက္ဝိုင္းပံုေခါက္ပါ။
မုန္႔ေပါင္း
ဆန္မႈန္႔ - ၄ ခြက္( ၂၈၀ ဂရမ္)
ဆြမ္းေမႊးရြက္ - ၃ရြက္ (၁ လက္မအရြယ္ျဖတ္ထားပါ)
ေရ - ၁ ၁/၂ ခြက္
ဆြမ္းေမႊးရြက္ - ၂ရြက္ (ထံုးျပီးခ်ီထားပါ)
ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
အုန္းသီးျခစ္ျပီးသား - အနည္းငယ္
ပဲျပဳတ္(ပဲလြန္း) - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၃/ ၄ ဇြန္း
ထန္းလ်က္ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ / ၃ ဇြန္း
ငွက္ေပ်ာရြက္
ပဲဆီ
ျပဳလုပ္ပံု
1. အိုးအေသးတစ္လံုးထဲကို ေရ ၁ ၁/၂ ခြက္ ဆြမ္းေမႊးရြက္ထံုးျပီး ထည့္ပါ။ ျပီးလွ်င္ ဆားထည့္ျပီး ဆူေအာင္တည္ပါ။ (၅-၆ မိနစ္.)
2. ျပီးလွ်င္ အေအးခံထားပါ။
3. ဒယ္အိုးထဲကို ဆန္မႈန္႔ထည့္ပါ။ ၁လက္မအရြယ္ျဖတ္ထားတဲ့ ဆြမ္းေမႊးရြက္ ထည့္ျပီး မီးျမွင္းျမွင့္နဲ႔ေလွာ္ပါ။ (၈ မိနစ္)
4. အဆက္မျပတ္ေမႊေပးပါ။ ျပီးေနာက္ ေအးသြားေအာင္ ထားပါ။
5. ထန္းလ်က္ကို ပါးပါးလွီးထားပါ။ အုန္းသီးကို ဆားအနည္းငယ္နဲ႔ေရာနယ္ထားပါ။
6. ငွက္ေပ်ာရြက္ကို ၄”X ၄” အရြယ္ျဖတ္ထားပါ။ (မုန္႔ေပါင္းလုပ္မဲ့ခြက္အၾကီးအေသးေပၚမူတည္ျပီး ငွက္ေပ်ာရြက္ အရြယ္အစားကြာသြားမွာပါ)
7. ျပီးလွ်င္ အေအးခံထားတဲ့ ဆန္မႈန္႔ကို ဆန္ခါထဲထည့္ျပီး ဆန္ခါခ်ပါ။ ဆြမ္းေမႊးရြက္ကို ပစ္လိုက္ပါ။
8. ေစာေစာကက်ဳိျပီး အေအးခံထားတဲ့ ေရကို ဆန္မႈန္႔ထဲ ျဖည္းျဖည္းခ်င္း ေလာင္းထည့္ပါ။
9. ေယာက္မ rubber spatula ျဖင့္ေမႊလိုက္တာနဲ႔ ေရနဲနဲစိုေနတဲ့ ဆန္မႈန္္႔ရပါမယ္။
10. ျပီးလွ်င္ လက္ျဖင့္ဆန္မႈန္႔ကိုေျခပါ။ ဆန္မႈန႔္ကို လက္ဖဝါးႏွစ္ဖက္ျဖင့္ ေျခရင္ဆန္မႈန္႔အၾကမ္း breadcrumbs ရပါမယ္။
11. အဲဒီဆန္မႈန္႔က လက္နဲ႔ဆုပ္ရင္ရတဲ့အေနအထားမွာ ရွိရပါမယ္။
12. ျပီးလွ်င္ ဆန္မႈန္႔ကို ေနာက္တစ္ခါဆန္ခါျပန္ခ်ပါ။
13. မုန္႔ေပါင္းအခ်ဳိအတြက္ စတီးခြက္အေသးထဲကို ဆန္မႈန္႔ခြက္ရဲ႔တစ္ဝက္ထည့္ျပီး ထန္းလ်က္အနည္းငယ္ထည့္ပါ။ ျပီးလွ်င္ ဆန္မႈန္႔ထပ္ထည့္ျပီး မ်က္ႏွာျပင္ညီေအာင္ညွိပါ။ ပဲနဲ႔အဆိမ့္မုန္႔ေပါင္းအတြက္ စတီးခြက္ထဲကို ပဲျပဳတ္အနည္းငယ္ထည့္ပါ။ ျပီးလွ်င္ ဆန္မႈန္႔အျပည့္ထည့္ျပီး မ်က္ႏွာျပင္ညွီပါ။ အုန္းသီးနဲ႔အဆိမ့္အတြက္ဆိုရင္ စတီးခြက္ထဲကို ဆန္မႈန္႔အျပည့္ထည့္ျပီး မ်က္ႏွာျပင္ညွိပါ။
14. ေရေႏြးဆူေနတဲ့( high heat)ေပါင္းအိုးထဲကို ဆန္မႈန္႔ထည့္ထားတဲ့ခြက္ထည့္ျပီး ၈-၁၀မိနစ္ခန့္ေပါင္းပါ။ (.ေပါင္းအိုးအဖံုးကို ပိတ္စျဖင့္ဖံုးျပီးမွ ေပါင္းအိုးကိုဖံုးပါ.)
15. ျပီးလွ်င္ ေပါင္းအိုးမွထုတ္ျပီး အုန္းသီးဖတ္နဲ႔တြဲျပီးစားပါ။ ပဲနဲ႔အဆိမ့္မုန္႔ေပါင္းကို ပဲဆီဆမ္းျပီး စားပါ။
by Chef Myint Oo Tha
စားေနက်ပံုစံနဲ႔ မတူတဲ့ ပီဇာအလိပ္ျပဳလုပ္နည္းေလး ျဖစ္ပါတယ္။ လုပ္စားၾကည့္ၾကရေအာင္ေနာ္။
ပီဇာဂ်ံဳနယ္ရန္ ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား
ဂ်ံဳ - ၁ ကီလို
Yeast - ၄ ဂရမ္
သၾကား - ၂၀ ဂရမ္
ဆား - ၂၀ ဂရမ္
ႏြားနို႔ - ၂၅ မီလီလီတာ
သံလြင္ဆီ - ၄၀ မီလီလီတာ
ေရခဲ - ၈၀ ဂရမ္
ေရ - ၄၂၀ မီလီလီတာ
အိမ္စားမ်ားအေနျဖင့္ မိမိျပဳလုပ္မည့္အေပၚ ခ်ိန္ဆျပဳလုပ္ပါ။
ပီဇာဂ်ံဳျပဳလုပ္နည္း
၁။ ဂ်ံဳႏွင့္ Yeast ကို ဦးစြာ သမေအာင္ ေမႊပါ။
၂။ က်န္ပါဝင္ပစၥည္းအားလံုးကို ေရာၿပီး ေရခဲ၊ ဆား၊ သၾကား ေပ်ာ္ေအာင္ ေမႊၿပီးပါက ဂ်ံဳႏွင့္ Yeast အေရာထဲ ထည့္နယ္ပါ။
၃။ ဂ်ံဳသားေျပာင္ေခ်ာလာသည္အထိ နယ္ပါ။ ၿပီးလွ်င္ ၂၀ဝ ဂရမ္ဆိုဒ္ အလံုးေလးမ်ားလံုးၿပီး ဆီသုတ္ကာ ဂ်ံဳျဖဴးထားေသာ ဗန္းမွာ ၂ လက္မေလာက္ျခား၍ စီထည့္ၿပီး ပလတ္စတစ္လံုေအာင္ ပိတ္ကာ ေရခဲေသတၲာမွာ ႏွပ္ထားပါ။
၄။ ပီဇာမလုပ္ခင္ ၁ ရက္ (သို႔) ေန႔ဝက္ေလာက္ ႀကိဳလုပ္ထားတာက လက္နဲ႔ျဖန္႔ရတာ ပိုအဆင္ေျပပါတယ္။
၁ ရက္တည္းမကုန္လွ်င္ ဂ်ံဳကို ေရခဲေသတၲာမွာ ၃ ရက္ေလာက္ အထားခံပါတယ္။
ပံုမွာ ေဖာ္ျပထားတဲ့ အရြယ္မွာ ၄၀ဝ ဂရမ္ (၁ လံုး) ျဖစ္ပါတယ္။
ပီဇာျပဳလုပ္နည္း
ပီဇာလုပ္ဖို႔ လိုအပ္ေသာ အဓိကပစၥည္းကေတာ့ ပီဇာေဆာ့စ္ႏွင့္ ခ်ိစ္တို႔ ျဖစ္ပါတယ္။ က်န္တဲ့ ပါဝင္ပစၥည္းေတြကေတာ့ မိမိျပဳလုပ္မည့္ ပီဇာအမ်ိဳးအစားေပၚ မူတည္ၿပီး ကြဲျပားသြားမွာပါ။ Basil Chicken Pizza အတြက္ ၾကက္သားႏွင့္ ပင္စိမ္းေၾကာ္ထားတာကို အသံုးျပဳထားပါတယ္။
Pizza Sauce ျပဳလုပ္နည္း
ခရမ္းခ်ဥ္သီးအခြံႏႊာၿပီးသား Ready-made ဘူးကို အရည္နည္းနည္း ညႇစ္ထုတ္ၿပီး မညက္တညက္ ႀကိတ္ထားပါ။ ဆား၊ သၾကား၊ သံလြင္ဆီႏွင့္ ဥမနါေညသ တို္႔ကို ထည့္ၿပီး သမေအာင္ေမႊပါ။ ခ်ိစ္ကိုေတာ့ Mozzarella Cheese ကို သံုးပါတယ္။
ပီဇာျပဳလုပ္နည္း
၁။ ႏွပ္ထားၿပီးသားဂ်ံဳကို ဂ်ံဳမႈန္႔ျဖဴးၿပီး ျဖန္႔ကာ ဆီသုတ္ထားေသာဗန္း (သို႔) ဆန္ခါေပၚ တင္ပါ။
၂။ ပီဇာေဆာ့စ္ကို ေဘးအနား ၂ စိတ္ေလာက္ ခ်န္ထားၿပီး လူးေပးပါ။
၃။ ေဆာ့စ္အေပၚမွ ခ်ိစ္ျဖဴးပါ။
၄။ မိမိျပဳလုပ္မည့္အဆာတို႔ကို ထည့္ပါ။
၅။ ၿပီးလွ်င္ အေပၚမွ ခ်ိစ္အနည္းငယ္ အေရာင္လွေအာင္ ထပ္ျဖဴးၿပီး Oven မွာ အေပၚ ၂၈၀ ဒီဂရီ၊ ေအာက္ ၂၀ဝ ဒီဂရီ မီးျဖင့္ ၅ မိနစ္၊ ၆ မိနစ္ခန္႔ ဖုတ္ၿပီး မုန္႔အေရာင္ရကာ မုန္႔သားက်က္ပါက လွီးျဖတ္ၿပီး သံုးေဆာင္နိုင္ပါၿပီ။
Pizza Roll ျပဳလုပ္ရန္မွာ ျဖန္႔ၿပီးသားဂ်ံဳမွာ ေဆာ့စ္ခ်ိစ္ႏွင့္ အသားေၾကာ္ထားသည္တို႔ကို ထည့္၍ လိပ္ၿပီး Oven မွာ ကင္ပါ။
......................
ၾကက္သားဆန္ျပဳတ္ေလးလုပ္ေသာက္ရေအာင္ 🍲
Wifey တို႔ဆီမွာ ရာသီဥတုက အေတာ္အတန္ေအးေနၿပီဆိုေတာ့ ရန္ကုန္မွာလို လမ္း၂၀က ဆန္ျပဳတ္ ပူပူေႏြးေႏြးေလးနဲ႔ အီၾကာေကြးေလးေသာက္ခ်င္မိတယ္။
အရသာရွိတဲ့ဆန္ျပဳတ္ေကာင္းေကာင္း ၄ေယာက္စာ တစ္အိုးအတြက္ လိုအပ္တာေတြကေတာ့
ဆန္ ထမင္းေပါင္းအိုးထဲပါတဲ့ခြက္ ၁ခြက္
ေရ ၈ခြက္
ၾကက္သား ၂၀သား
ဂ်င္း လက္၂ဆစ္
ဆား
င႐ုတ္ေကာင္း
ၾကက္သြန္ၿမိတ္ တို႔ရွိရင္ရပါၿပီ။
ပထမဦးဆုံးေရေႏြးကို ပြက္ပြက္ဆူေအာင္တည္ထားၿပီး ေရေႏြးဆူတာနဲ႔ သန္႔စင္ထားတဲ့ ၾကက္သားေတြကိုထည့္ပါမယ္။ တစ္ဆက္တည္းမွာပဲ ေရေဆးထားတဲ့ဆန္၊ ဂ်င္း၊ ဆား၊ င႐ုတ္ေကာင္း ထည့္ၿပီး မီးအလည္အလတ္အေနအထားနဲ႔ တည္ထားပါမယ္။ ဆန္ျပဳတ္အရည္ၾကည္ၾကည္သန္႔သန္႔ေလးရေအာင္လို႔ အေပၚမွာတက္လာတဲ့ မလိုအပ္တဲ့ အဆီအႏွစ္ေတြကို အသာေလး ခပ္ထုတ္ျပစ္ပါမယ္။
ဆန္မကပ္ေစဖို႔အတြက္ အိုးကို မၾကာမၾကာ ေမႊေပးရပါမယ္။ ဆန္လုံးကြဲသြားၿပီး ႏွစ္သက္တဲ့ အျပစ္အႀကဲအေနအထားရရင္ အရသာျမည္းၿပီး ပူပူေႏြးေႏြးစားလို႔ရပါၿပီ။ ၾကက္ကို အ႐ိုးအသားတြဲလ်က္ေလးသုံးထားတာေၾကာင့္ သဘာဝအတိုင္းခ်ဳိေနတာပါပဲ။
စားခါနီးမွာ အိုးထဲမွာတူတူေရာျပဳတ္ထားတဲ့ ၾကက္သားကို ပါးပါးလွီးၿပီး ၾကက္သြန္ၿမိတ္၊ င႐ုတ္ေကာင္းျဖဴး၍ အီၾကာေကြး၊ ၾကက္ဥကာမက်က္တက်က္၊ ေဆးဘဲဥ တို႔နဲ႔ ႏွစ္သက္သလို တြဲဖက္စားသုံးႏိုင္ပါတယ္။
ဆန္ျပဳတ္ျပဳတ္တာမ်ား ဘာခက္လို႔လဲလို႔ထင္ရေပမယ့္ မျပဳတ္တတ္ရင္ ထမင္းေပ်ာ့ၿပဲႀကီးနဲ႔တူသြားတာေတြ ေရနည္းၿပီးဆန္မ်ားလို႔ အိုးၾကတ္သြားတာေတြ အစရွိသျဖင့္ျဖစ္တတ္တာမို႔ ႐ိုးရွင္းလြယ္ကူၿပီးစားေကာင္းတဲ့ ဆန္ျပဳတ္ျပဳတ္နည္းေလးကို မွ်ေဝလိုက္ပါတယ္ေနာ္။ ဘိုးဘိုး၊ ဘြားဘြားနဲ႔ ဆန္ျပဳတ္ႀကိဳက္တတ္တဲ့ ခ်စ္သူေတြကို လုပ္ေကၽြးလိုက္ပါဦး။ ေျပာရင္းဆိုရင္းနဲ႔ ဆန္ျပဳတ္အရမ္းႀကိဳက္တဲ့ Wifey ရဲ႕ အဖိုးကို သတိရမိတယ္။ သူဆိုရင္ တစ္ရႊီးရႊီးနဲ႔ အဲ့တစ္အိုးလုံး တစ္ေယာက္တည္းေသာက္ႏိုင္တယ္။ ႀကိဳက္လြန္းလို႔ 😄
Ok. I love you all.
အခ်စ္မ်ားစြာျဖင့္
No comments:
Post a Comment