တတိယေန႕
ၾကက္ကခ်င္ခ်က္ဟင္း၊ ၾကက္ရုိးႏွင့္ ေက်ာက္ဖရံုသီးဟင္းခ်ိဳ၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီးသုပ္
ဒီတစ္ခါေတာ့ ထည့္စရာအမယ္စံုတဲ့ ဟင္းေတြကို ခ်က္စားၾကည့္ရေအာင္ပါ။ ၾကက္ကခ်င္ခ်က္လို႕ေခၚတဲ့ ခ်ဥ္စပ္ဟင္းေလး၊ ဟင္းရည္ အျဖစ္ ၾကက္ရုိးနဲ႕ ေက်ာက္ဖရံုသီးဟင္းခ်ိဳ၊ အရံကေတာ့ ခရမ္းခ်ဥ္သီးသုပ္ေလးသုပ္စားၾကရေအာင္ေပါ့။
ၾကက္ကခ်င္ခ်က္ဟင္း
လိုအပ္ေသာပစၥည္းမ်ား
ၾကက္သား ၄၀က်ပ္သား၊ မွ်စ္ခ်ဥ္ ၁၅က်ပ္သား၊
ၾကံမဆိုင္ - တစ္စည္း၊ ဆီ-ငါးက်ပ္သား၊
ငရုတ္ေျခာက္ပြ သံုးေတာင့္၊ ၾကက္သြန္နီ သံုးဥ၊
ၾကက္သြန္ျဖဴ ေလးျမႊာ၊ ခ်င္း လက္ႏွစ္ဆစ္ခန္႕၊
ရွမ္းနံနံ ၇၊၈ရြက္ခန္႕၊ ငရုတ္သီးစိမ္း ၁၅ေတာင့္၊
ဗမာငံျပာရည္ စားပြဲတင္ ႏွစ္ဇြန္း၊
သၾကား၊ဆား၊နႏြင္းမႈန္႕ အနည္းငယ္စီ
ခ်က္ရန္ၾကာျမင့္ခ်ိန္ နာရီ၀က္ခန္႕
- အႏွစ္အတြက္ ငရုတ္ေျခာက္ပြ၊ ၾကက္သြန္နီ-ျဖဴတို႕ကို ညက္ညက္ေထာင္းထားပါ။
-မွ်စ္ခ်ဥ္ကို ေရေႏြးပူပူေလာင္းျပီးနယ္ကာ အနံ႕ေပ်ာက္ေအာင္ေဆးထားပါ။
- အေနေတာ္ တံုးထားတဲ့ၾကက္သား၊ မွ်စ္ခ်ဥ္၊ ၾကံမဆိုင္တို႕ကို ငရုတ္ၾကက္သြန္အႏွစ္၊ ခ်င္းပါးပါးလွီး၊ဆီ၊ဆား၊နႏြင္းမႈန္႕၊ငံျပာရည္၊ သြားပါ။
- ႏူးရင္ အေပါ့အငန္ျမည္း ရွမ္းနံနံေလးညႇပ္ထည့္ျပီး အိုးကိုအဖံုးပိတ္ခ်ႏိုင္ပါျပီ။
ၾကက္ရိုးႏွင့္ ေက်ာက္ဖရံုသီးဟင္းခ်ိဳ
လိုအပ္ေသာပစၥည္းမ်ား
ၾကက္အရိုး - အနည္းငယ္၊ ေက်ာက္ဖရံုသီး တစ္စိတ္၊
ၾကက္သြန္နီ - ၂ဥ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ - ေလးျမႊာ၊
ခ်င္းလက္တစ္ဆစ္၊
ဆား၊ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႕ အနည္းငယ္စီ
ခ်က္ရန္ၾကာျမင့္ခ်ိန္ - ၂၀မိနစ္ခန္႕
- ၾကက္ရိုးကို ခုတ္ထစ္သန္႕စင္ျပီး ၾကက္သြန္နီ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ခ်င္းတို႕ထုထည့္ျပီး ဆားထည့္ကာ ျပဳတ္အိုးတင္ထားပါ။
-ၾကက္ရိုးမွ အခ်ိဳရည္ထြက္လွ်င္ ေက်ာက္ဖရုံသီးအတံုးမ်ားထည့္ျပီး ဆက္ျပဳတ္ပါ။
- ေက်ာက္ဖရုံသီးႏူးလွ်င္ အေပါ့အငန္ျမည္း ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႕ခတ္ကာ ခ်ႏိုင္ပါျပီ။
- ပူပူေလးသံုးေဆာင္လွ်င္ ခံတြင္းကို ျမိန္ေစပါတယ္။ ခ်က္ရလြယ္သေလာက္ က်န္းမာေရးကို အေထာက္အကူျပဳေသာ စြပ္ျပဳတ္ ဟင္းရည္တစ္ခြက္ျဖစ္ပါတယ္။
ခရမ္းခ်ဥ္သီးသုပ္
လိုအပ္ေသာပစၥည္းမ်ား
ခရမ္းခ်ဥ္သီးမာမာ ေျခာက္လံုး၊ ေဂၚဖီထုပ္ အနည္းငယ္၊
ၾကက္သြန္နီ ႏွစ္ဥ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ ႏွစ္မႊာ၊
ၾကက္သြန္နီဆီခ်က္၊ နံနံပင္ အနည္းငယ္၊
ငရုတ္သီးစိမ္း ငါးေတာင့္၊
ပုစြန္ငံျပာရည္၊ပဲမႈန္႕၊ငရုတ္သီးမႈန္႕ အနည္းငယ္စီ
- ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို ခပ္ပါးပါးလွီးျပီး အေစ့စင္ေအာင္ေရေဆးပါ။
- ေဂၚဖီထုပ္အနည္းငယ္ကိုလည္း ပါးပါးလွီးထားပါ။
- ၾကက္သြန္ျဖဴ-နီ၊ ငရုတ္သီးစိမ္း၊ နံနံပင္တို႕ကို ပါးပါးလွီးထားပါ။
- အားလံုးေရာျပီး ဆီခ်က္၊ငံျပာရည္၊ပဲမႈန္႕၊ငရုတ္သီးမႈန္႕တို႕နဲ႕ သမေအာင္ေရာနယ္ပါ။
- ပုစြန္ေျခာက္မႈန္႕ထည့္ႏိုင္ရင္လည္း ပိုေကာင္းပါတယ္။
No comments:
Post a Comment