ပဥၥမေန႕
၀က္နံရိုးၾကံမဆိုင္ဟင္း၊ ပဲပုပ္သုပ္၊ ငရုတ္သီးေထာင္း၊ ခရမ္းၾကြပ္သီး တို႕စရာ
၀က္နံရိုးၾကံမဆိုင္ဟင္း (ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား)
၀က္နံရိုး - ၅၀က်ပ္သား (ႏွစ္လက္မအရြယ္ အတံုး တံုး၍ေရေဆးျပီး ဆား၊သၾကား၊နႏြင္း နယ္ပါ)
ၾကက္သြန္နီ - ၄ ဥ(ေရေဆးျပီး အကြင္းလိုက္ မထူမပါး လွီးထားပါ)
ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၁၅ျမႊာ (မညက္တညက္ ေထာင္းထားပါ)
ဆား၊သၾကား၊နႏြင္း - အနည္းငယ္
ခ်င္း (ဂ်င္း) - လက္တစ္ဆစ္ (မညက္တညက္ ေထာင္းပါ)
ၾကံမဆိုင္ - ႏွစ္ဆယ္သား (တစ္လက္မအရြယ္ ပိုင္းျဖတ္ထားရန္)
ဆီ - ၅က်ပ္သား
ခ်က္ျပဳတ္ပံု
ဟင္းစခ်က္မယ္ဆိုရင္ ဆီပူအိုးထဲတြင္ နႏြင္းမႈန္႕နဲ႕ ေထာင္းထားတဲ့ ၾကက္သြန္မ်ား၊ ဂ်င္းမ်ား ထည့္ဆီသတ္ပါ။ ၾကက္သြန္မ်ား ေရႊ၀ါေရာင္ သန္းလာရင္ ၀က္နံရုိးႏွင့္ အခ်ိဳ၊ အငန္မ်ားထည့္ျပီး သမေအာင္ေမႊေပးပါ။ ျပီးလွ်င္ ေရကို သင့္တင့္ရံုထည့္ျပီး အဖံုးအုပ္တည္ပါ။ ၀က္နံရိုး မ်ား ႏူးတဲ့အထိ တည္ေပးရပါမယ္။ ၀က္နံရိုးနူးျပီဆိုမွ ၾကံမဆိုင္အဖတ္ႏွင့္ ေရအနည္းငယ္ ထပ္ထည့္ျပီး ဟင္းရည္ဆူလာတဲ့အထိ ခ်က္ပါ။ ဟင္းရည္လည္းဆူလာျပီး ၾကံမဆိုင္အဖတ္လည္းႏူးသြားရင္ အရသာျမည္းၾကည့္ကာ မီးဖိုေပၚမွခ်လို႕ရပါျပီ။ ၀က္နံရိုး ၾကံမဆိုင္ဟင္းကို နႏြင္းျဖင့္ အ၀ါခ်က္ပဲ ခ်က္စားၾကပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္ ငရုတ္သီးအစိမ္းမႈန္႕ထည့္မထားတာပါ။
၀က္နံရိုး ၾကံမဆိုင္ဟင္းနဲ႕ လိုက္ဖက္မယ့္ ပဲပုပ္သုပ္နဲ႕ ငရုပ္သီးေထာင္းကိုလည္း ျပင္ဆင္ထားပါတယ္။
ပဲပုပ္သုပ္
ရွမ္းပဲပုပ္ - ၁၀ခ်ပ္ (မီးဖုတ္ျပီး အရြယ္ေတာ္ေခ်ထားရန္)
ၾကက္သြန္နီ - ၂ ဥ (ေရေဆးျပီး ပါးပါးလွီးထားပါ)
ဆား၊သၾကား - အနည္းငယ္
ပဲဆီေမႊး - ၅က်ပ္သား
ပန္းကန္တစ္ခ်ပ္ထဲတြင္ ေျခြထားတဲ့ ပဲပုပ္မ်ား၊ ၾကက္သြန္နီ၊ အခ်ိဳ၊ အငန္ႏွင့္ ပဲဆီမ်ား အားလံုးထည့္ျပီး သမေအာင္နယ္ျပီးရင္ စားသံုး လို႕ရပါျပီ။
ငရုတ္သီးေထာင္း
ငရုတ္သီးစိမ္း - ၅က်ပ္သား (အညႇာေျခြ ေရေဆး၍ က်က္ေအာင္ ျပဳတ္ထားပါ)
ပုစြန္ေျခာက္မႈန္႕ - ႏွစ္က်ပ္ခြဲသား
ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၁၀ျမႊာ (ညက္ေအာင္ ေထာင္းထားပါ)
ဆား၊သၾကား - အနည္းငယ္
ငရုတ္ဆံုထဲတြင္ က်က္ျပီးသား ငရုတ္သီးစိမ္းကို ညက္ေအာင္ေထာင္းပါ။ ျပီးရင္ ပုစြန္ေျခာက္မႈန္႕၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ဆား၊ သၾကား မ်ားကိုထည့္ျပီး သမေအာင္ ဆက္ေထာင္းထားပါ။ သမသြားျပီးရင္ ပန္းကန္ထဲ ဆယ္ထည့္ပါ။
ငရုတ္သီးေထာင္းနဲ႕ တြဲဖက္ျပီး ခရမ္းၾကြပ္သီး ေလးစိတ္ခြဲ၊ ကန္စြန္းရြက္ျပဳတ္တို႕ႏွင့္လည္း တို႕စားလို႕ရပါတယ္။
No comments:
Post a Comment