Friday, March 22, 2019

တရုတ္မုန္ညင္းစိမ္းထမင္း - “လီမြန္ထမင္းနဲ႔ ၾကက္ဥမဆလာဟင္း” - ပုစြန္ ကညြတ္ ေဘကြန္လိပ္ႏွင့္ ဝက္အူေခ်ာင္းထမင္းေၾကာ္

တရုတ္မုန္ညင္းစိမ္းထမင္း



ေပၚဆန္ေမႊးဆန္                   - ၃ ခြက္
ေရ                                   - ၄ ခြက္
ၾကက္သြန္ျဖဴ                   - ၅ ေျမွာင့္(ႏုပ္ႏုပ္စဥ္းပါ)
ၾကက္သြန္နီဥအေသး         - ၁၂၀ ဂရမ္ (ႏုပ္ႏုပ္စဥ္းပါ)
ပဲျပား                              - ၁ ျပား (အတံုးေသးေသးတံုးထားၿပီးေၾကာ္ထားပါ)
မုန္ညင္းစိမ္း                    - ၁၇၀ ဂရမ္(ပါးပါးလွီးထားပါ)
ဆီ                    - ၃+၂+၂ စားပြဲဇြန္း
မုန္လာဥေျခာက္                    - ၂၀ ဂရမ္ (ႏုပ္ႏုပ္စဥး္ထားပါ)
ပုစြန္ေျခာက္                    - စားပြဲဇြန္း ၁ ဇြန္း (ႏုပ္ႏုပ္စဥ္းထားပါ)
ပဲငံျပာရည္အၾကည္                - စားပြဲဇြန္း ၁ ဇြန္း
ပဲငံျပာရည္အေနာက္          - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ ဇြန္း
ခရုဆီ                                 - စားပြဲဇြန္း ၁ ဇြန္း
သစ္ၾကံပိုးေခါက္                     - လက္မအရြယ္ ၁ ေခ်ာင္း
နာနတ္ပြင့္                            - ၂ ပြင့္
ဆား                                   - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁/၂ ဇြန္း
အရသာမႈန္႔                           - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
ပဲျပဳတ္                                 - စားပြဲဇြန္း ၄ ၊ ၅ ဇြန္း

ျပဳလုပ္နည္း
1. ပထမဦးဆံုးဆန္ကို သန္႔ရွင္းေအာင္ ႏွစ္ၾကိမ္ သံုးၾကိမ္ခန္႔ေဆးၿပီး ေရစစ္ထားပါ။
2. ၿပီးလွ်င္ ဒယ္အိုးတစ္လံုးတြင္ ဆီ ၃ ဇြန္းထည့္ျပီး ႏုပ္ႏုပ္စဥ္းထားတဲ့ ၾကက္သြန္နီကို ေၾကာ္ပါ။
3. အနံ႔ေမႊးလာလွ်င္ အဆင္သင့္ေဆးထားတဲ႔ ဆန္၊ သစ္ၾကံပိုးေခါက္၊ နာနတ္ပြင့္ထည္႔ၿပီး သမေအာင္ေမႊပါ။
4. ျပီးေနာက္ ပဲငံျပာရည္အၾကည္နဲ႔အေနာက္ ခရုဆီထည့္ ေမႊေပးပါ။
5. ဆီသတ္ထားတဲ့ဆန္ကို လွ်ပ္စစ္ ထမင္းေပါင္းအိုးထဲ ေျပာင္းထည့္ျပီး ေရ ၄ ခြက္ထည္႔ၿပီး ခ်က္ပါ။
6. ထမင္းခ်က္ေနစဥ္မွာ ပဲျပားကို အတံုးေသးေသးတံုးျပီး မကပ္တဲ့ဒယ္အိုးအျပားအေသးထဲကို ဆီ ၂ ဇြန္းထည့္ျပီး ပဲျပားကို ၾကြပ္ေအာင္ေၾကာ္ျပီး ဆယ္ထားပါ။
7. သန္႔ရွင္းထားတဲ့ မုန္ညင္းကို ပါးပါးလွီးပါ။
8. ျပီးလွ်င္ မုန္ညင္းေၾကာ္ဖို႔အတြက္ ဒယ္အိုးထဲ ဆီထည့္ပါ။ ဆီပူသည္ႏွင့္ ႏုပ္ႏုပ္စဥ္းထားတဲ့ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ပုစြန္ေျခာက္ ႏွင့္ မုန္လာဥေျခာက္ထည့္ျပီး ဆီသတ္ပါ။
9. အနံ႔ေမႊးလာသည္ႏွင့္ လွီးထားတဲ့ မုန္ညင္းကိုထည့္ျပီး ေၾကာ္ပါ။
10. ျပီးလွ်င္ ေစာေစာကေၾကာ္ထားတဲ့ ပဲျပားကို မုန္ညင္းႏွင့္ေရာေမႊျပီး ပန္းကန္လံုးထဲကို ထည့္ထားပါ။
11. ထမင္းေပါင္းအိုးထဲမွ ထမင္းခ်က္လွ်င္ ေၾကာ္ထားတဲ့ မုန္ညင္းကို ထမင္းေပါင္းအိုးထဲထည့္ပါ။ ဆားနဲ႔အရသာမႈန္႔၊ ပဲျပဳတ္အနည္းငယ္ထည့္ျပီး ထမင္းႏွင့္ေရာေမႊပါ။ အဖံုးျပန္ဖံုးျပီး ၁၀ မိနစ္ေလာက္ထားပါ။
12. ဒါဆိုရင္ေတာ့ အရသာရွိတဲ့ တရုတ္မုန္ညင္းစိမ္းထမင္း အဆင္သင့္ျဖစ္ပါျပီ။

“လီမြန္ထမင္းနဲ႔ ၾကက္ဥမဆလာဟင္း”



လီမြန္ထမင္း 

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
ေပၚဆန္ေမႊး                        - ၄ ခြက္ ( ထမင္းေပါင္းအိုးထဲကခြက္)
ေထာပတ္                           - ၁၀၀ ဂရမ္
ၾကက္သြန္ျဖဴ                       - ၄ ေျမွာင့္ (ႏုပ္ႏုပ္စဥ္းထားပါ)
ၾကက္ျပဳတ္ရည္ /ေရ              - ၅ ခြက္
Cape Jasmine Fruits(ဇီဇဝါပန္း.Gardenia)         - ၃ ေစ့
လီမြန္အခြံ                           - ၂ လံုး
လီမြန္ရည္                           - ၁ လံုး
ဆား                                  - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
အသားမႈန္႔                           - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း

ျပဳလုပ္ပံု
1. Cape Jasmine (ဇီဇဝါပန္း Gardenia) ၃ ေစ့ ကို ထုျပီး တစ္ညေရစိမ္ထားပါ။ ဒါမွ လိေမၼာ္ေရာင္အရည္ကို ရမွာျဖစ္ပါတယ္။
2. အႏွစ္ေထာင္းဖို႔အတြက္ ေလွာ္ထားတဲ့ ဇီရာနဲ႔ဖာလာေစ့ကို ေထာင္းပါ။ ျပီးလွ်င္ ခ်င္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ ထည့္ေထာင္းပါ။ ျပီးေနာက္ ငရုတ္သီးနဲ႔ နႏြင္းမႈန္္႔ထည့္ေထာင္းပါ။ ျပီးလွ်င္ ပန္းကန္ထဲထည့္ထားပါ။
3. ဆန္ကို ေရေဆးျပီး စစ္ထားပါ။
4. ေထာပတ္ ၅၀ ဂရမ္ကို ဒယ္အိုးထဲထည့္ျပီး အပူေပးပါ။ က်န္တဲ့ေထာပတ္ ၅၀ ဂရမ္ကို သိမ္းထားပါ။  ေထာပတ္ေပ်ာ္လွ်င္ ၾကက္သြန္ျဖဴထည့္ျပီး ဆီသတ္ပါ။ မၾကြမ္းပါေစနဲ႔။ ဆန္ထည့္ျပီးေမႊေပးပါ။ ဆန္အားလံုးဆီစုပ္သြားျပီးဆိုရင္ ခ်က္မဲ့ေပါင္းအိုးထဲ ေျပာင္းထည့္ပါ။
5. ျပီးလွ်င္ လီမြန္အခြန္ျခစ္ျပီးထည့္ပါ။ လီမြန္အရည္ထည့္ပါ။ ဆားနဲ႔အသားမႈန္႔ ထည့္ပါ။
6. ေရ ဒါမွမဟုတ္ ၾကက္ရိုးျပဳတ္ရည္ ၅ ခြက္နဲ႔ Gardenia ပန္းေစ့ရည္ ၂-၃ ဇြန္း ထည့္ျပီး ေမႊပါ။ ျပီးေနာက္ လွ်ပ္စစ္ထမင္းေပါင္းအိုးထဲထည့္ျပီး ခ်က္ပါ။
7. ထမင္းက်က္ရင္ေတာ့ က်န္တဲ့ ေထာပတ္ထည့္ျပီး ေမႊေပးပါ။

ၾကက္ဥမဆလာဟင္း 

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
ၾကက္ဥ                       - ၅ လံုး (ျပဳတ္ျပီးထားပါ)
ၾကက္ဥေၾကာ္ရန္ဆီ
ၾကက္သြန္နီ                     - ၃ လံုး.(၁၂၀ ဂရမ္) ပါးပါးလွီးထားပါ
ငရုတ္သီးစိမ္းအေတာင့္ရွည္      - ၂ ေတာင့္ (ပါးပါးလွီးထားပါ)
ေထာပတ္                            - စားပြဲဇြန္း ၃ ဇြန္း
အုန္းႏို႔                                 - စားပြဲဇြန္း ၄ ဇြန္း
နံနံပင္                                 - ၅ ပင္ (ပါးပါးလွီးထားပါ)
ပူစီနံ                                   - ၁ စည္း (ေျခြထားပါ)
ဆား                                   - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁/၂ ဇြန္း
အသားမႈန္္႔                            - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁/၂ ဇြန္း
အုန္းရည္ရွလကာရည္              - စားပြဲဇြန္း ၁ ဇြန္း
အႏွစ္ေထာင္းရန္လိုအပ္တာေတြကေတာ့…
ဇီရာ                                 - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ ဇြန္း
ငရုတ္သီးေျခာက္                  - ၃ေတာင့္ (ျပဳတ္ထားပါ)
နႏြင္းမႈန္႔                             - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁/၂ ဇြန္း
ဖာလာေစ့                           - ၂ ေစ့
ၾကက္သြန္နီ                        - ၂ လံုး (ပါးပါးလွီးထားပါ)
ၾကက္သြန္ျဖဴ                       - ၁၅ ဂရမ္
ခ်င္း                             - ၁၀ ဂရမ္

ျပဳလုပ္ပံု
1. ျပဳတ္ထားတဲ့ ၾကက္ဥကို အခြံခြာျပီး ခက္ရင္းနဲ႔ထိုးေဖာက္ထားပါ။
2. ျပီးလွ်င္ နီညိုေရာင္သန္းသည္အထိ ေၾကာ္ျပီး ဆယ္ထားပါ။
3. အႏွစ္ေထာင္းရန္အတြက္ ငရုတ္ဆံုထဲကို cumin seeds နဲ႔ cardmon ထည့္ျပီး ေထာင္းပါ။
4. ျပီးလွ်င္ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ခ်င္းထည့္ျပီး ေထာင္းပါ။
5. ေၾကညက္သြားရင္ ငရုတ္သီး၊ ၾကက္သြန္နီထည့္ျပီး ေထာင္းပါ။ ျပီးလွ်င္ ပန္းကန္ထဲ ထည့္ထားပါ။
6. ဆီသတ္ရန္အတြက္ အိုးထဲေထာပတ္ထည့္ပါ။ ဆီပူလာရင္ ၾကက္သြန္နီထည့္ နႏြင္းမႈန္႔ထည့္ျပီး ေရႊ၀ါေရာင္သန္းသည္အထိ ေၾကာ္ပါ။
7. ျပီးေနာက္ ေထာင္းထားတဲ့အႏွစ္ထည့္ျပီး ဆီသတ္ေပးပါ။
8. အားလံုးသမျပီး ေမႊးလာျပီဆို အုန္းႏို႔ထည့္ပါ။ ျပီးေနာက္ ၾကက္ဥ၊ ပူစီနံ၊ နံနံပင္ထည့္ျပီး ေမႊေပးပါ။
9. အရသာအတြက္ ဆားနဲ႔ အသားမႈန္႔ ထည့္ပါ။
10. ေနာက္ဆံုးမွာ အုန္းရည္ရွလကာရည္ထည့္ျပီး ေမႊေပးပါ။

“ေထာပတ္သီးစံုထမင္းႏွင့္ ၀က္စတူး”



ေထာပတ္သီးစံုထမင္း
-------------------
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
ေပၚဆန္းေမႊး                           - ၃ ခြက္ (ေရေဆးျပီးစစ္ထားပါ)
ေရ                                        - ၄ ခြက္
ၾကက္သြန္ျဖဴ                            - ၂၀ ဂရမ္ (ႏုပ္ႏုပ္စဥ္းထားပါ)
ကရေဝးရြက္                             - ၂ ရြက္
ေထာပတ္                                 - ၁၂၅ ဂရမ္
အသားမႈန္႔                                -  လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ၁/၂ ဇြန္း
ရယ္ဒီမိတ္သီးစံု                          - ၁ ခြက္

ျပဳလုပ္ပံု
1. ဒယ္အိုးထဲေထာပတ္ထည့္ျပီး အပူေပးပါ။ ေထာပတ္ေပ်ာ္သည္ႏွင့္ ကရေဝးရြက္၊ ဆန္ထည့္ျပီး ေမႊေပးပါ။ အသားမႈန္႔ထည့္ ေမႊေပးပါ။
2. ေထာပတ္ဆီအားလံုး ဆန္ထဲစိမ့္ဝင္သြားသည္ႏွင့္ ခ်က္မည့္အိုးထဲေျပာင္းထည့္ပါ။
3. ျပီးလွ်င္ ေရထည့္ျပီး ခ်က္ပါ။
4. ထမင္းက်က္သည္ႏွင့္ သီးစံုနဲ႔ ေထာပတ္နည္းနည္းထပ္ထည့္ျပီး ေမႊေပးပါ။ ျပီးေနာက္ အဖံုးျပန္ဖံုးျပီး ၁၀ မိနစ္ခန္႔ထပ္ျပီး ခ်က္ပါ။

၀က္စတူး
-----------
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
ဝက္သားလက္+ဝက္ေျခေထာက္         - ၁.၅ ကီလုိဂရမ္
တရုတ္မႈိေျခာက္                              -  ၅ ပြင့္
ၾကက္ဥျပဳတ္                                   -  ၅ လံုး
ပဲငံျပာရည္အၾကည္                    - စားပြဲဇြန္း ၄ ဇြန္း
ခရုဆီ                                    - စားပြဲဇြန္း ၂ ဇြန္း
ပဲငံျပာရည္အေနာက္                   - စားပြဲဇြန္း ၂ ဇြန္း
ပတဲေကာ                                - အနည္းငယ္
နံနံပင္အျမစ္                             - ၄ ျမစ္
ၾကက္သြန္ျဖဴ                             - ၅ ျမႊာ
သစ္ၾကံပိုးေခါက္                         - ၁ ေခ်ာင္း
နာနတ္ပြင့္                                 - ၂ ပြင့္
ငရုတ္ေကာင္းေစ့အျဖဴ                  - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ၁/၂ ဇြန္း
ထုိင္းထန္းလ်က္                           - စားပြဲဇြန္း ၁ ၁/၂ ဇြန္း
မုန္ညင္းခ်ဥ္                                 - အနည္းငယ္
ေရ                                           - ၁.၈ လီတာ

အခ်ဥ္အတြက္လိုအပ္တာေတြကေတာ့….
ၾကက္သြန္ျဖဴ                        - ၃ ျမႊာ (ညက္ေအာင္ေထာင္းထားပါ)
ငရုတ္သီးစိမ္း                        - ၁၀ ေတာင့္ (ညက္ေအာင္ေထာင္းထားပါ)
ပဲငံျပာရည္အၾကည္                 - စားပြဲဇြန္း ၂ ဇြန္း
ရွလကာရည္                          - စားပြဲဇြန္း ၄ ဇြန္း

အဆင့္ဆင့္ခ်က္ျပဳတ္နည္း………………………………..
1. ခ်က္မည့္အိုးထဲ ေရထည့္ျပီး ဆူေအာင္တည္ထားပါ။
2. ေရဆူသည္ႏွင့္ ဝက္သားထည့္ပါ။ ျပီးလွ်င္ ပတဲေကာ၊ နံနံပင္အျမစ္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ သစ္ၾကံပိုးေခါက္၊ နာနတ္ပြင့္၊ ငရုတ္ေကာင္းေစ့၊ မုန္ညင္းခ်ဥ္ ထည့္ပါ။
3. ျပီးလွ်င္ ပဲငံျပာရည္အေနာက္၊ ထိုင္းထန္းလ်က္၊ ခရုဆီ၊ ပဲငံျပာရည္အၾကည္ထည့္ျပီး မီးေအးေအးျဖင့္ ဝက္သားႏူးသည္အထိ ခ်က္ပါ။
4. အခ်ဥ္ရည္ေဖ်ာ္ထားပါ။ ညက္ေအာင္ေထာင္းထားတဲ့ ငရုတ္သီးစိမ္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ပဲငံျပာရည္အၾကည္၊ ရွလကာရည္ေရာျပီး ေဖ်ာ္ပါ။
5. ဝက္သားႏူးလာရင္ ဝက္သားတံုးမ်ားကို ဆယ္ျပီး အိုးထဲမွ ဟင္းခတ္အေမႊးအၾကိဳင္မ်ားကို စစ္ထုတ္ပစ္ပါ။
6. ျပီးလွ်င္ ဟင္းရည္ကို အိုးထဲျပန္ထည့္ျပီး အပူေပးပါ။
7. အဆင္သင့္ခ်က္ထားတဲ့ ေထာပတ္ထမင္းေပၚမွာ ဟင္းရည္ပ်စ္ပ်စ္ဆမ္းျပီး ၀က္သားမ်ားကုိတင္ကာ အခ်ဥ္ရည္ႏွင့္တြဲျပီးစားပါ။

ပုစြန္ ကညြတ္ ေဘကြန္လိပ္ႏွင့္ ဝက္အူေခ်ာင္းထမင္းေၾကာ္
(Bacon Wrapped Prawns & Asparagus with Sausage Fried Rice)
.......................................


 ေဖာ္ျပေပးလိုက္တဲ့ အစားအစာေလးကေတာ့ အေနာက္တိုင္းအစားအစာျပင္ဆင္နည္းနဲ႔ အေရွ႕တိုင္းအစားအစာျပင္ဆင္နည္းကို ေပါင္းစပ္ဖန္တီးထားတဲ့  "Fusion Style"  တြဲဖက္အစားအစာတစ္မ်ိဳးျဖစ္တဲ့ Bacon Wrapped Prawns & Asparagus with Sausage Fried Rice (ပုစြန္ ကၫြတ္  ေဘကြန္လိပ္ႏွင့္ ဝက္အူေခ်ာင္းထမင္းေၾကာ္) အတြဲ အစပ္ေလးပဲ ျဖစ္ပါတယ္။ ပုစြန္နဲ႔ ကၫြတ္ကို ဝက္သားျပားအငန္နဲ႔ပတ္ၿပီး အိုးကပ္ေၾကာ္ထားတာမို႔ ထမင္းေၾကာ္ေလးနဲ႔ အလြန္လိုက္ဖက္ပါတယ္။ ကဲ ခ်က္ၾကည့္ရေအာင္... OK...

ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား
• ဝက္သံုးထပ္သားျပားအငန္  - ၉  ျပား
• ဝက္အူေခ်ာင္း - ၁ ေခ်ာင္း
• ပုစြန္က်ား - ၄ ေကာင္
• ၾကက္ဥ - ၁ လံုး
• ကညြတ္ - ၅ ေခ်ာင္း
• ထမင္းျဖဴ - ၁၆၀  ဂရမ္
• ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၂  ႁမႊာ (ႏုပ္ႏုပ္စဥ္းၿပီး)
• ေနၾကာဆီ - ၂  ဇြန္း
• သီးႏွံစံု - ၁  ဇြန္း (အသင့္ျပဳတ္ၿပီး)
• ဆား၊ င႐ုတ္ေကာင္းမႈန္႔ - အနည္းငယ္
• ၾကက္သားမႈန္႔ - အနည္းငယ္
• ႏွမ္းဆီေမႊး - အနည္းငယ္
• ၾကက္သြန္ၿမိတ္ - အနည္းငယ္
• ရွမ္းင႐ုတ္နီ - ၁ ေတာင့္
• သခြားသီး - ဝ.၅  လံုး
• ၾကက္သြန္နီ - ၁ လံုး
• သံပရာရည္ - ၁ ဇြန္း
• ငါးငံျပာရည္ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
• ရွလကာရည္ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
• နံနံပင္ - အနည္းငယ္
• သၾကားရည္ - ၁ ဇြန္း

ျပဳလုပ္နည္း
၁။ ပုစြန္က်ားကို သန္႔စင္ၿပီး ကညြတ္ကိုလည္း အမွ်င္ထုတ္ထား၍ ဝက္သံုးထပ္သားျပား အငန္ (Bacon)  ႏွင့္ လိပ္ပတ္ထားပါ။
၂။ ဒယ္အိုးမွာ ေနၾကာဆီကို အပူေပးၿပီး အသင့္ႏုပ္ႏုပ္စဥ္းထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴကို ဆီသတ္၍ ပါးပါးလွီးထားေသာ ဝက္သံုးထပ္သားျပားအငန္၊ ဝက္အူေခ်ာင္းႏွင့္ ပုစြန္က်ားတို႔ကို အနည္းငယ္ေမႊးလာသည္အထိ ေၾကာ္ၿပီး ဖယ္ထုတ္ထားပါ။
၃။ ဒယ္အိုးထဲ ေနၾကာဆီ အနည္းငယ္ထပ္ျဖည့္ၿပီး အသင့္ႏုပ္ႏုပ္စဥ္းထားေသာ ၾကက္သြန္ ျဖဴကို ဆီသတ္၍ ၾကက္ဥထည့္ေမႊေၾကာ္ၿပီး ၾကက္ဥက်က္လွ်င္ အသင့္ ျပဳတ္ထားေသာ သီးႏွံစံံုထည့္ေၾကာ္ပါ။ အရသာကို ဆား၊ ၾကက္သားမႈန္႔တို႔ႏွင့္ ထိန္းညႇိထားပါ။
၄။ သီးႏွံစံုက်က္လွ်င္ အသင့္အေအးခံထားေသာ ထမင္းျဖဴထည့္ေၾကာ္ၿပီး အသင့္ေၾကာ္ ထားေသာ ဝက္သံုးထပ္သားျပားအငန္၊ ဝက္အူေခ်ာင္းႏွင့္ ပုစြန္က်ားတို႔ကို ေရာထည့္၍ သမေအာင္ေၾကာ္ပါ။ အရသာကို ၾကက္သားမႈန္႔အနည္းငယ္ႏွင့္ ထိန္းညႇိေပးၿပီး ႏွမ္းဆီ ေမႊးအုပ္၍ ျပင္ဆင္ထားပါ။
၅။ အသင့္ျပင္ဆင္ထားေသာ ပုစြန္ေဘကြန္လိပ္ႏွင့္ ကညြတ္ေဘကြန္လိပ္မ်ားကို ဒယ္အိုးမွာ အနည္းငယ္က်က္ေအာင္ေၾကာ္ၿပီး အသင့္ေၾကာ္ထားေသာ ထမင္း ေၾကာ္ႏွင့္ တြဲဖက္၍ ရွမ္းင႐ုတ္နီ၊ ၾကက္သြန္ၿမိတ္တို႔ႏွင့္ အလွဆင္ျပင္ဆင္ထားပါ။
၆ ။ သခြားသီး၊ ၾကက္သြန္နီႏွင့္ ရွမ္းင႐ုတ္နီတို႔ကို ပါးပါးလွီး၍ သံပရာရည္၊ ရွလကာရည္၊ ငါးငံျပာရည္၊ သၾကားရည္၊ နံနံပင္တို႔ႏွင့္ စိမ္ထားၿပီး အသင့္ေၾကာ္ထားေသာ ပုစြန္၊ ကညြတ္၊ ေဘကြန္လိပ္၊ ဝက္အူေခ်ာင္းထမင္းေၾကာ္တို႔ႏွင့္ တြဲဖက္တည္ခင္းပါ။
....................
Celebrity Chef  ကိုဆန္နီ

ဘဲဥဆားငန္ထမင္းသုပ္
..............................


ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား
• ဘဲဥဆားငန္  - ၂ လံုး
• ထမင္း - ပန္းကန္လံုး ၁ လံုး
• ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁/၂ ဇြန္း
• မန္က်ည္းရည္  - စားပြဲဇြန္း ၁ ဇြန္း
• ပဲမႈန္႔ - စားပြဲဇြန္း ၁ ဇြန္း
• င႐ုတ္သီးမႈန္႔ -  စားပြဲဇြန္း ၁/၂ ဇြန္းခန္႔
• ၾကက္သြန္နီဆီခ်က္ - စားပြဲဇြန္း ၁ ဇြန္း
• ငံျပာရည္ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
• အသားမႈန္႔ - အနည္းငယ္
• ေျပာင္းဖူး - ၁ ဖူး

ျပဳလုပ္နည္း
၁။ ထမင္းျဖဴ မပူမေအးထဲ ဘဲဥဆားငန္ေလးမ်ား ေျခထည့္ပါ။
၂။ ထို႔ေနာက္ ဆား၊ အသားမႈန္႔၊ ပဲမႈန္႔၊ ငံျပာရည္၊ အခ်ဥ္ရည္၊ င႐ုတ္သီးမႈန္႔မ်ား ၾကက္သြန္နီဆီခ်က္ ထည့္ပါ။
၃။ အခ်ိဳ႕ဆီနီ (င႐ုတ္သီးဆီသတ္) ရွိလွ်င္ ပိုေကာင္းပါတယ္။ အေရာင္လည္း လွသလို ေမႊးလည္း ေမႊးပါတယ္။ နံနံပင္ (သို႔) ၾကက္သြန္ၿမိတ္မ်ားလည္း ႀကိဳက္ႏွစ္သက္ပါက ထည့္ႏိုင္ပါတယ္။
၄။ အားလံုးထည့္ၿပီးလွ်င္ ေရာသမေမႊၿပီး ေျပာင္းဖူးကင္ (သို႔) အာလူးကင္ေလးမ်ားျဖင့္ တြဲဖက္ စားႏိုင္ပါတယ္။
..........................
ေမၿဖိဳးသီ

No comments: