Tuesday, June 25, 2013

ပုစြန္မိုင္ေရာ့နစ္ (Mayonnaise) ဟင္းလ်ာ


ဒီကေန႕ထူးထူးျခားျခား ဂ်ာနယ္တစ္ေစာင္မဖတ္စဖူးလွန္ေလ်ာၾကည့္ရင္း  ဂ်ပန္အစားအစာတစ္မ်ိဳးခ်က္ျပဳတ္ပံုကိုေတြ႕မိတာနဲ႕ ကၽြန္ေတာ္လည္း သူငယ္ခ်င္းတို႕ကိုျပန္ေျပာျပခ်င္စိတ္ေပၚလာပါတယ္။ ျပင္ဆင္ခ်က္ျပဳတ္ပံုကလည္းသိပ္မခက္တာမို႕ သေဘာတက် ျဖစ္ရင္းေပါ့ေနာ္။

ကၽြန္ေတာ္တို႕လို လူပ်ိဳၾကီးေတြအတြက္ေတာ့ အမယ္လည္းသိပ္မမ်ား အလုပ္လည္းသိပ္မရႈပ္တဲ့ဟင္းခ်က္နည္းေတြဆိုရင္ လႊတ္ စိတ္၀င္စားတာမို႕လား။ ကဲကဲ စားၾကရေအာင္။

ပါ၀င္ပစၥည္း
ပုစြန္က်ား - ၁၅က်ပ္သား၊ ဆီ တစ္ဆယ္သား၊ မိုင္ေရာ့နစ္ေဆာ့ (Mayonnaise) အနည္းငယ္၊ ဟင္းခတ္မႈန္႕၊သၾကား၊ဆား၊ ငရုပ္ေကာင္းမႈန္႕ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္းစီ၊ ေကာ္မႈန္႕အနည္းငယ္၊ ေဂၚဖီအစိတ္ေသး တစ္စိတ္၊ မုန္လာဥနီတစ္ေခ်ာင္း၊ ၾကက္သြန္ျမိတ္ တစ္ပင္။

ျပင္ဆင္ခ်က္ျပဳတ္ပံု
ပုစြန္ရဲ႕ေခါင္းနဲ႕အလယ္ပိုင္းကိုပဲ အခြံခြာျပီးအျမီးပိုင္းအခြံကိုေတာ့ မခြာဘဲထားရပါတယ္။ ခြာထားတဲ့ပုစြန္ေတြကို ဟင္းခတ္မႈန္႕၊ ဆား၊ ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႕နဲ႕ေရာနယ္ျပီး ပြက္ပြက္ဆူေနတဲ့ ဆီပူထဲမွာ ေရႊအိုေရာင္သန္းလာတဲ့အထိေၾကာ္ေပးရမွာျဖစ္ပါတယ္။

က်က္သြားျပီဆိုရင္ေတာ့ ဆီစစ္ျပီး ပန္းကန္အလြတ္တစ္ခုထဲမွာ ထည့္ထားရပါမယ္။ အဲဒီေနာက္ ပါးပါးလွီးထားတဲ့ ဥနီနဲ႕ ေဂၚဖီ၊ ၾကက္သြန္ျမိတ္တို႕ကို ပန္းကန္ျပားတစ္ခုထဲမွာခင္းျပီး ဆီစစ္ထားတဲ့ ပုစြန္ေၾကာ္ကိုအေပၚမွ ထည့္ေပးရပါမယ္။

အဲဒီလိုျပင္ဆင္ျပီးတဲ့အခါ ေရွာက္ရည္နဲ႕ မိုင္ေရာ့နစ္ေရာစပ္ထားတဲ့ အႏွစ္ရည္ကို အေပၚကေန ဆမ္းေပးျခင္းျဖင့္ မိနစ္အနည္းငယ္အ တြင္း ခ်ဥ္စိမ့္အရသာရွိျပီး အသင့္စားသံုးႏိုင္မယ့္ ပုစြန္မိုင္ေရာ့နစ္ ဟင္းလ်ာကို ရရွိမွာျဖစ္ပါတယ္။

လူသံုးေယာက္စာအတြက္ ထမင္းနဲ႕တြဲဖက္စားသံုးႏိုင္မွာပါ။

*Sun Flower ပင္လယ္စာစားေသာက္ဆိုင္- အမွတ္(၉၀)၊ ဘုိကေလးေစ်းလမ္း၊ ဂမုန္းပြင့္ကုန္တိုက္ေဘး၊ဗိုလ္တစ္ေထာင္ျမိဳ႕နယ္၊ ရန္ကုန္ျမိဳ႕မွာ ဟင္းတစ္ပြဲကို (၂၅၀၀)က်ပ္နဲ႕စားေသာက္ႏိုင္ပါသတဲ့။

Credit: လူထုပံုရိပ္ သတင္းဂ်ာနယ္ - အတြဲ(၁) အမွတ္(၃၅) - ၃၁ ေမ ၂၀၁၃

No comments: