အသားမွာ၀က္ အသီးမွာသရက္ဆိုတဲ့စကားအတိုင္း
၀က္တစ္ေကာင္လံုးကို ဟင္းလ်ာအမ်ိဳးေပါင္းမ်ားစြာခ်က္ျပဳတ္ လို႕ရေနတာက ထင္ရွားေနပါရဲ႕။
ကၽြန္ေတာ္လည္း ၀က္သားၾကိဳက္ပါတယ္ ျပဳတ္ေၾကာ္ေလးပဲျဖစ္ျဖစ္ ျငဳပ္ခ်ိဳေလးနဲ႕ပဲေၾကာ္ ေၾကာ္မၾကာခဏလုပ္စားျဖစ္ေနပါတယ္။
အခု ညီမေလး၀တ္ရည္က ၀က္သားသံုးထပ္သားကင္ျပီးသုတ္တာေလးကို ဓာတ္ပံုေလးေတြေ၀ေ၀စာစာနဲ႕တင္ထားတာေၾကာင့္
ကၽြန္ေတာ္လည္းလုပ္စားၾကည့္မယ္ သူငယ္ခ်င္းေတြလည္း ျပန္လုပ္စားၾကည့္ၾကရေအာင္ မွ်ေ၀လိုက္ပါတယ္။
၀က္သား သံုးထပ္သားကို အရင္ကင္ျပီမွ
သုတ္ထားတဲ႔ အသုတ္ေလးပါ။ ပါ၀င္ပစၥည္းအေနနဲ႔ ဆန္မွုန္႔၊ ပဲငံျပာရည္၊ သၾကား တုိ႔နွင္႔
ေရာသုတ္ထားတာမုိ႔ အရသာက တမ်ဳိး ထူးျခားေနပါတယ္။ ထမင္းနဲ႔ တြဲဖက္သံုးေဆာင္ဖုိ႔
အလြန္သင္႔ေတာ္ပါတယ္။ ခ်က္နည္းေလး ၾကည္႔ရေအာင္…
၀က္သားကင္ရန္ ပါ၀င္ပစၥည္မ်ား
- ၀က္သား – ၃၀၀ ဂရမ္
- Red Pork seasoning ထုပ္ - တ၀က္ ( supermarket မွာ ၀ယ္ယူနုိင္ပါသည္)
၀က္သားကင္သုတ္ရန္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ၀က္သားကင္
- ၾကက္သြန္နီ – ၁ခု (ပါးပါးလွီးပါ)
- ခရမ္းခ်ဥ္သီး – ၂လံုး (အေစ႔ထုတ္ အရွည္လွီးပါ)
- ၾကက္သြန္ျမိတ္ – ၁စည္း (ပါးပါးလွီးပါ)
- နံနံပင္ – ၁စည္း (ပါးပါးလွီးပါ)
- သံပရာသီး – ၁လံုး (အရည္ညွစ္ပါ)
- ပဲငံျပာရည္ (အၾကည္) – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း
- သၾကား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
- ငရုတ္သီးဆီခ်က္ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ဇြန္း
- ငရုတ္ေကာင္းမွုန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
- ဆန္အက်က္မွုန္႔ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း
ခ်က္ျပဳတ္နည္း
၁။ အရင္ဆံုး ခြက္တစ္ခုထဲ Red Pork
seasoning ထုပ္တ၀က္ကို ထည္႔ကာ ေရအနည္းျဖင္႔ ေရာေမႊလိုက္ပါ။
၂။ ျပီမွ ၀က္သားသံုးထပ္သားကို
ထည္႔ေရာနုယ္ကာ ေရခဲေသတၱာထဲတြင္ ၁နာရီခန္႔ နုပ္ထားေပးပါ။
၃။ ထုိ႔ေနာက္ ၀က္သားသံုးသပ္ထပ္သားကို ကင္ရန္ မီးကင္ျပားကို
ဆီအနည္းသုတ္ျပီ တဖက္ကို မိနစ္ ၂၀နွုန္းျဖင္႔ မိနစ္ ၄၀ခန္႔ က်က္သည္အထိ ကင္ေပးပါ။
၄။ က်က္ျပီဆုိလွ်င္ ၀က္သားသံုးထပ္သားကင္ကို အရွည္ေလးမ်ား
လွီးေပးပါ။
၅။ ၀က္သားသံုးထပ္သားကင္ ရျပီဆုိလွ်င္ အသုတ္စသုတ္လုိ႔ရပါျပီ။
အသုတ္သုပ္ရန္ ဇလံုတစ္ခုထဲသို႔ (၀က္သားကင္၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ ၾကက္သြန္နီ၊ နံနံပင္၊ ၾကက္သြန္ျမိတ္၊
ငရုတ္သီးဆီခ်က္၊ ဆန္အက်က္မွုန္႔) တုိ႔ကုိ ေရာထည္႔လိုက္ပါ။
၆။ ထုိ႔ေနာက္ အရသာအတြက္ (ပဲငံျပာရည္၊ သၾကား၊ ငရုတ္ေကာင္းမွုန္႔)
တုိ႔ထည္႔ကာ သမေအာင္ ေရာနုယ္ျပီ ၀က္သားသံုးထပ္သားကင္သုတ္ ေလးကို သံုးေဆာင္္နုိင္ပါျပီ…
No comments:
Post a Comment