Monday, August 26, 2019

"ထပ္တစ္ရာႏွင့္ကုလားပဲဟင္း _ Hodduk Korea Sweet Pancake _ ဆားငန္ဘဲဥကန္စြန္းဥေၾကာ္ _ဆန္ဘယ္င႐ုတ္သီးအႏွစ္ ထမင္းေၾကာ္"

"ထပ္တစ္ရာႏွင့္ကုလားပဲဟင္း”



ကုလားပဲဟင္း
ကုလားပဲ                        - ၁၅၀ ဂရမ္
ခ်င္း                               - ၁ လက္မ(အမွ်င္လွီးထားပါ)
ၾကက္သြန္ျဖဴ                    - ၂ ေျမွာင့္(ႏုပ္ႏုပ္စဥ္းထားပါ)
ငရုတ္သီးေျခာက္                - ၂ေတာင့္ (ကတ္ေၾကးျဖင့္ညွပ္ထားပါ)
ပ်ဥ္းေတာ္သိမ္                   - ၁ ခက္
နႏြင္းမႈန္႔                         -  လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁/၂ ဇြန္း
ေရ                                - ၅၀၀ မီလီလီတာ
ဆား                               - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
ေထာပတ္                         - စားပြဲဇြန္း ၂ ဇြန္း
ဆီ                                  - စားပြဲဇြန္း ၂ ဇြန္း
မုန္ညင္းေစ့                        - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
ဇီရာ                                - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
ၾကက္သြန္နီ                       - ၁ လံုး (ပါးပါးလွီးပါ)
ငရုတ္သီးစိမ္းအေတာင့္ရွည္     - ၃ေတာင့္ (ပါးပါးလွီးထားပါ)
ခရမ္းခ်ဥ္သီး                       - ၃ လံုး (အတံုးေသးေသးတံုးထားပါ)

ျပဳလုပ္နည္း
1. ကုလားပဲကို ခ်င္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ငရုတ္သီးေျခာက္၊ နႏြင္းမႈန္႔ထည့္ျပီး ႏူးေအာင္ျပဳတ္ပါ။ ဆားထည့္ပါ။
2. ျပီးလွ်င္ ဆယ္ယူျပီး ၾကိတ္ပါ။
3. ၾကက္သြန္နီဆီသတ္တဲ့အခါ မုန္ညင္းေစ့၊ ပ်ဥ္းေတာ္သိမ္၊ ဇီရာထည့္ျပီး ဆီသတ္ပါ။
4. ျပီးလွ်င္ ငရုတ္သီးစိမ္းနဲ႔ ခရမ္းခ်ဥ္သီးထည့္ျပီး ၂-၃ မိနစ္ခန္႔ခ်က္ပါ။
5. ျပီးလွ်င္ ၾကိတ္ထားတဲ့ ကုလားပဲထည့့္ျပီး ခ်က္ပါ။

ထပ္တစ္ရာ
ဂ်ံဳမႈန္႔                          - ၄၀၀ ဂရမ္
ဆား                          - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ၁/၂ ဇြန္း
ၾကက္ဥ                        - ၁ လံုး
ေရ                             - ၁ ခြက္
ေထာပတ္

ျပဳလုပ္နည္း
1. မုန္႔နယ္မည့္ဇလံုထဲကို ဂ်ံဳမႈန္႔နဲ႔ဆားထည့္ျပီး သမေအာင္ေမႊေပးပါ။
2. ျပီးလွ်င္ အလယ္မွာေရတြင္းပံုစံလုပ္ျပီး ၾကက္ဥကို ေဖာက္ထည့္ပါ။
3. ေရကိုအကုန္မထည့္ဘဲ နည္းနည္းစီထည့္ျပီး ဇြန္းျဖင့္ နယ္ပါ။
4. ျပီးလွ်င္ က်န္တဲ့ေရထည့္ျပီး နယ္ပါ။
5. အဖံုးဖံုးျပီး ၁၅ မိနစ္ခန္႔ႏွပ္ထားပါ။
6. ၁၅ မိနစ္ခန္႔ႏွပ္ျပီးတာနဲ႔ ဂ်ံဳလံုးကိုထပ္ျပီး နယ္ပါ။ နည္းနည္းစီးေနပါက ဂ်ံဳမႈန္႔နည္းနည္းျဖဴးျပီးနယ္ပါ။ အဖံုးဖံုးျပီး မိနစ္၃၀ ခန္႔ႏွပ္ထားပါ။
7. မိနစ္ ၃၀ျပည့္လွ်င္ ဂ်ံဳလံုးကို ေခ်ာေမြ႔သြားေအာင္နယ္ပါ။
8. ျပီးေနာက္ ဂ်ံဳလံုးကို ၆လံုးစာျဖတ္ထားပါ။
9. ဂ်ံဳအနည္းငယ္ျဖဴးထားတဲ့စားပြဲေပၚမွာ ဂ်ံဳအလံုးအေသးကို စက္ဝိုင္းပံုရေအာင္ တလိမ့္တံုးနဲ႔လိမ့္ပါ။
10. စက္ဝိုင္းေပၚမုန္႔သားေပၚကို ေထာပတ္သုတ္ျပီး ဂ်ံဳမႈန္႔အနည္းငယ္ျဖဴးေပးပါ။
11. ျပီးလွ်င္ စက္ဝိုင္းပံုမုန္႔သားကို ဓားျဖင့္မုန္႔သားရဲ့အလယ္တည့္တည့္ထိျဖတ္ပါ။
12. ျဖတ္ထားတဲ့အစကို ကေတာ့ပံုရေအာင္ျဖည္းျဖည္းခ်င္းလိမ့္ပါ။ ကေတာ့ပံုရတဲ့အခါေထာင္ၾကည့္ပါက အထပ္မ်ားစြာကို ေတြ႔ရမွာျဖစ္ပါတယ္။
13. ကေတာ့ပံုစံမုန္႔သားကို အခၽြန္ဘက္ကို အေပၚမွာထားျပီးေထာင္ပါ။ ျပီးလွ်င္ ခၽြန္ေနတဲ့မုန္႔သားကိုလက္ျဖင့္ ျဖည္းျဖည္းခ်င္းေအာက္ေျခေရာက္တဲ့အထိဖိခ်ပါ။ ျပီးလွ်င္ ဂ်ံဳျဖဴးထားတဲ့ ပံုထဲကိုထည့္ပါ။
14. က်န္တဲ့မုန္႔လံုး ၅ လံုးကိုဆက္ျပီး လုပ္ျပီးသားပံုထဲထည့္ပါ။
15. ျပီးလွ်င္ frige ထဲထည့္ျပီး ၁၅ မိနစ္ခန္႔ႏွပ္ထားပါ။
16. ၁၅မိနစ္ျပည့္လွ်င္ အထပ္ထပ္ရေအာင္လိမ့္ထားတဲ့ ၏မုန္႔သားကိုဂ်ံဳျဖဴးထားတဲ့ စားပြဲေပၚတင္ျပီး တလိမ့္တံုးနဲ႔အဝိုင္းပံုရေအာင္လိမ့္ပါ။ ျပီးေနာက္ မကပ္တဲ့ဒယ္အိုးထဲထည့္ျပီး ကင္ပါ။ မုန္႔အေပၚပိုင္းကို ေထာပတ္သုတ္ပါ။
17. ေအာင္ဖက္ပိုင္းမုန္႔သားက်က္ျပီဆုိရင္ တစ္ဖက္ကိုလွန္ေပးပါ။ ျပီးလွ်င္ ေထာပတ္သုတ္ပါ။
18. ႏွစ္ဖက္လံုးက်က္လွ်င္ အဆင္သင့္ျဖစ္ပါျပီ။

Hodduk Korea Sweet Pancake    (ကိုရီးယားပန္ကိတ္အခ်ိဳ)  (သက္သတ္လြတ္)
-------------------------------------------------------------------------


ကိုရီးယားပန္ကိတ္ကေတာ့မုန္႔အခ်ိဳတစ္မ်ိဳးျဖစ္ပါတယ္။အဆာကမုန္႔လံုးႀကီးေၾကာ္နဲ႔ဆင္ပါတယ္။ဒါေပမဲ့ မုန္႔လံုးႀကီးေၾကာ္က ဆီနဲ႔ေၾကာ္ေပမယ့္ ကိုရီးယားပန္ကိတ္ကေတာ့ ဆီနည္းနည္းနဲ႔အိုးကင္းပူတိုက္ပါတယ္။

ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား
• ဂ်ံဳမႈန္႔  -  ၂ ခြက္
• ေရေႏြး  -  ၁ ခြက္
• Instant Yeast  -  လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ ဇြန္း
• သၾကားအညိဳ  -  စားပြဲဇြန္း ၂ ဇြန္း
• ဆား  -  လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁/၂ ဇြန္း
• ဟင္းသီးဟင္းရြက္ဆီ  -  စားပြဲဇြန္း ၁ ဇြန္း
• ေၾကာ္ရန္ဆီ  -  အနည္းငယ္
• ထန္းလ်က္  -  ၁၁၀ ဂရမ္
 (ပါးပါးလွီးထားပါ)
• သစ္ၾကားေစ့ (သို႔) ေျမပဲေလွာ္  -  စားပြဲဇြန္း ၂ ဇြန္း
 (ႏုပ္ႏုပ္စဥ္းထားပါ)
• ႏွမ္းေလွာ္  -  စားပြဲဇြန္း ၁ ဇြန္း
• အုန္းသီးအဖတ္  -  စားပြဲဇြန္း ၃ ဇြန္း


ျပဳလုပ္နည္း
၁။ ဇလံုအႀကီးတစ္လံုးထဲ ေရေႏြးအရင္ထည့္ပါ။ ၿပီးလွ်င္ Yeast သၾကား၊ ဆားႏွင့္ ဆီတို႔ကို ထည့္ၿပီး ေမႊထားပါ။
၂။ ၿပီးလွ်င္ ကိုရီးယားဂ်ံဳမႈန္႔ထည့္ၿပီး မုန္႔သားရေအာင္ နယ္ပါ။ မုန္႔သားက ေစးကပ္ေနပါမယ္။
၃။ ေစးကပ္ေနတဲ့ မုန္႔သားကို အဖံုးဖံုးၿပီး ၁ နာရီခန္႔ ႏွပ္ထားပါ။
၄။ မုန္႔သားႏွပ္ထားတဲ့အခ်ိန္မွာ အဆာအတြက္ ျပင္ဆင္ထားပါ။ ဇလံုအေသးတစ္လံုးထဲ ထန္းလ်က္၊ ႏွမ္း၊ သစ္ၾကားေစ့ႏွင့္ အုန္းသီးအဖတ္တို႔ကို ထည့္ၿပီး ေမႊထားပါ။
၅။ ၁ နာရီၾကာတဲ့အခါ မုန့္သားက ေဖာင္းလာၿပီး ၂ ဆျဖစ္လာပါမယ္။ အဖံုးကို ဖြင့္ၿပီး အသားေယာက္မျဖင့္ ေမႊပါ။
၆။ ၿပီးလွ်င္ မုန္႔သားကို ဂ်ံဳျဖဴးထားတဲ့ စားပြဲေပၚမွာတင္ၿပီး ၈ ပိုင္းပိုင္းပါ။
၇။ မုန္႔သားတစ္ပိုင္းကို ျပား၍ ဆား လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္းခန္႔ ထည့္ၿပီး အဆာ
လံုေအာင္ ျပန္လံုးၿပီး ပိတ္ပါ။
၈။ မကပ္တဲ့အိုးကို မီးဖိုေပၚတင္၍ အပူေပးၿပီး ဆီနည္းနည္းထည့္ပါ။ ဆီပူလာလွ်င္ အဆာသြတ္ထားတဲ့ မုန္႔လံုးကို ထည့္ၿပီး ေၾကာ္ပါ။
၉။ မုန့္သားေအာက္ဘက္ပိုင္း နီညိဳေရာင္သန္းလာလွ်င္ တစ္ဖက္ကိုလွန္၍ မုန္႔သားလံုးကို ပလတ္စတစ္ေယာက္မျဖင့္ ဖိၿပီး ျပားေပးပါ။
၁၀။ ၂ ဖက္စလံုး နီညိဳေရာင္သန္းေအာင္ ေၾကာ္ၿပီးလွ်င္ ဆယ္ယူပါ။
၁၁။ က်န္ရွိေနတဲ့ မုန္႔သားမ်ားကိုလည္း အဆာသြတ္ၿပီး ထပ္မံ၍ေၾကာ္ပါ။
----------------------------------------------
Myint Oo Tha

အင္ဒိုနီးရွားၾကက္ေၾကာ္
(Indonesia Smashed Fried Chicken)
(Sambal Ayam Penyet)
----------------------------------------


 စင္ကာပူေနရာ အေတာ္မ်ားမ်ားမွာ Ayam Penyet ဆိုၿပီး ထမင္းဆိုင္ အေတာ္မ်ားမ်ား ေတြ႕ရမွာျဖစ္ပါတယ္။ Ayam Penyet ဆိုတာကေတာ့ ၾကက္ေၾကာ္ကို ျပန္ၿပီး အနည္းငယ္ထုထားတာ ကို ဆိုလိုပါတယ္။ အင္ဒိုနီးရွားစတိုင္ ၾကက္ေၾကာ္ကို ငါးပိေထာင္း နဲ႔ တြဲဖက္စားေလ့ရွိပါတယ္။ အနံ႔ အရသာ တစ္မူထူးျခားတဲ့ ၾကက္ေၾကာ္နည္းေလးကို မွ်ေဝေပးလိုက္ပါတယ္။

ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား
• ၾကက္ေပါင္  -  ၅ ခု
• ၾကက္သြန္နီ  -  ၁ လံုး
• ၾကက္သြန္ျဖဴ  -  ၃ ႁမႊာ
• ခ်င္း  -  လက္ႏွစ္ဆစ္
• နႏြင္းတက္  -  လက္ႏွစ္ဆစ္
• ပတဲေကာ  -  လက္တစ္ဆစ္
• စပါးလင္  -  ၁ ေခ်ာင္း
• သစ္ၾကံပိုးေခါက္  -  ၂ ေခ်ာင္း
• ဆား  -  စားပြဲဇြန္း ၁ ဇြန္း
• သၾကား  -  ၁ ဇြန္း
• ဇီရာအမႈန္႔  -  ၁ ဇြန္း
• နံနံေစ့အမႈန္႔  -  ၁ ဇြန္း
• ဂ်ံဳမႈန္႔  -  ၃ ဇြန္း
• ေျပာင္းမႈန္႔/ေကာ္မႈန္႔  -  ၃ ဇြန္း
• ၾကက္ဥ  -  ၂ လံုး
• ေၾကာ္ရန္ဆီ


ျပဳလုပ္နည္း
 ၁။ ဦးစြာ ၾကက္ေပါင္မ်ားကို ေရေဆးသန္႔စင္ၿပီး ေရစစ္ထားပါ။
 ၂။ ၾကက္သြန္နီ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ခ်င္း၊ နႏြင္းတက္ႏွင့္ ပတဲေကာတို႔ကို ႀကိတ္ထားပါ။စပါးလင္ကို အနည္းငယ္ထုထားပါ။ နႏြင္းတက္မရႏိုင္ပါက အမႈန္႔ကိုအစားထိုးပါ။
 ၃။ အားလံုးအသင့္ျဖစ္ပါက အိုးတစ္အိုးထဲ ၾကက္သားထည့္ၿပီး ေရျမဳပ္႐ံုထည့္ပါ။
 ၄။ ႀကိတ္ထားသည့္အေရာကို ထည့္ပါ။ စပါးလင္၊ သစ္ၾကံပိုးေခါက္၊ ဆားႏွင့္ သၾကား တို႔ကို ထည့္ၿပီး ၾကက္သားက်က္သည္အထိ တည္ထားပါ။
 ၅။ ၾကက္သားက်က္ပါက ဆယ္ယူၿပီး ဇလံုတစ္လံုးထဲ ထည့္ၿပီး အေအးခံထားပါ။
 ၆။ ၾကက္ျပဳတ္ရည္ကို ဆန္ခါတစ္ခုျဖင့္ စစ္ၿပီး အႏွစ္ႏွင့္ အရည္ကို သတ္သတ္စီ ခြဲထားပါ။ စပါးလင္ႏွင့္ သစ္ၾကံပိုးေခါက္ကို ဖယ္ထုတ္ၿပီး ဇီရာအမႈန္႔ႏွင့္ နံနံေစ့ အမႈန္႔ကို ထည့္၍ သမေအာင္ ေမႊပါ။
 ၇။ အေအးခံထားတဲ့ ၾကက္ထဲ ထည့္၍ အားလံုးသမေအာင္ လူးေပးၿပီး ႏွပ္ထားပါ။ လိုအပ္ပါက ဆားအနည္းငယ္ထည့္ပါ။
 ၈။ ပန္းကန္ထဲ ဂ်ံဳမႈန္႔၊ ေျပာင္းဖူးမႈန္႔ထည့္ၿပီး ၾကက္ျပဳတ္ထားတဲ့ အရည္ အနည္းငယ္ ႏွင့္ မုန္႔ႏွစ္ရည္ပ်စ္ပ်စ္ ေဖ်ာ္ထားပါ။
 ၉။ အသင့္ျဖစ္ပါက ဆီအိုးတည္ထားပါ။ ဆီပူပါက ႏွပ္ထားတဲ့ ၾကက္ေပါင္ကို ေဖ်ာ္ထား တဲ့ မုန္႔ႏွစ္ရည္ထဲ လူးၿပီး ဆီပူပူမွာ အေရာင္ရသည္အထိ ေၾကာ္၍ ဆယ္ယူၿပီး ဆီစစ္ထားပါ။
 ၁၀။ လက္က်န္မုန္႔ႏွစ္ရည္ထဲ ၾကက္ဥ ၂ လံုးေဖာက္ထည့္၍ ေမႊၿပီး ၾကက္ျပဳတ္ရည္ ၃ ဇြန္း ထည့္ၿပီး ေမႊပါ။
 ၁၁။ ၿပီးလွ်င္ ဆီပူအိုးထဲ ၾကက္ဥအရည္ကို ျဖည္းျဖည္းခ်င္း အမွ်င္ျဖစ္ေအာင္ ေလာင္း ထည့္၍ ေရႊဝါေရာင္ရပါက ဆယ္ယူၿပီး ဆီစစ္ထားပါ။
 ၁၂။ ဆီစစ္ထားတဲ့ ၾကက္ေၾကာ္ကို စဥ္းတီတံုးေပၚတင္ၿပီး ဓားေႏွာင့္ျဖင့္ ပံုစံမပ်က္ေအာင္ ထုေပးပါ။
 ၁၃။ ပန္းကန္ထဲမွာ ထမင္းျဖဴ၊ ၾကက္ေၾကာ္၊ ပဲျပားေၾကာ္၊ ၾကက္ဥမြေၾကာ္၊ Sambal ငါးပိေထာင္း၊ သခြားသီးႏွင့္ ခရမ္းခ်ဥ္သီးတို႔ျဖင့္ တြဲဖက္တည္ခင္းႏိုင္ပါၿပီ။
 ၾကက္ေၾကာ္ႏွင့္ ငါးပိေထာင္းကို အဆာေျပစာအျဖစ္လည္း တည္ခင္းႏိုင္ပါတယ္။
------------------------------------------
Sofia

ဆန္ဘယ္င႐ုတ္သီးအႏွစ္ ထမင္းေၾကာ္
(Fried Rice with Sambalchilli Paste)
-----------------------------------------------


 ပုစြန္ေလးထည့္ၿပီး ထမင္းကို ဆန္ဘယ္င႐ုတ္သီးအႏွစ္ေလးနဲ႔ ေၾကာ္ထားပါတယ္။ ဆန္ဘယ္င႐ုတ္သီးအႏွစ္က အင္ဒိုနီးရွားႏိုင္ငံရဲ႕ ထင္ရွားတဲ့ င႐ုတ္သီးအႏွစ္တစ္မ်ိဳးပါ။ အရသာကေတာ့ အခ်ိဳနည္းနည္း၊ အခ်ဥ္နည္းနည္းနဲ႔ အစပ္တို႔ကို ေပါင္းစပ္ထားတာ ျဖစ္ပါတယ္။

ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား
• ထမင္း  -  ပန္းကန္လံုး ၂ လံုး
• ပဲစိမ္းလံုး  -  အနည္းငယ္
• ေျပာင္းဖူး  -  အနည္းငယ္
• ဥနီ  -  အနည္းငယ္
• ပုစြန္  -  ၅၀ ဂရမ္
• ၾကက္သားမႈန္႔  -  လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း


ျပဳလုပ္နည္း
၁။ ပုစြန္ကို အခြံခြာ၍ သန္႔စင္ၿပီး ဆီအနည္းငယ္ျဖင့္ ၁ မိနစ္ခန္႔ ခ်က္ပါ။
၂။ ထမင္းျဖဴထည့္ၿပီး ၁ မိနစ္ခန္႔ေမႊပါ။
၃။ ခ်က္ထားေသာ င႐ုတ္သီးအႏွစ္ ၃ ဇြန္း၊ ၾကက္သားမႈန္႔၊ ပဲစိမ္းလံုး၊ ေျပာင္းဖူးႏွင့္ ဥနီ တို႔ကို ထည့္၍ သမေအာင္ေမႊၿပီး ၂ မိနစ္ခန္႔ ခ်က္ပါ။
၄။ ၿပီးလွ်င္ ပန္းကန္ထဲ ထည့္ၿပီး စားသံုးႏိုင္ပါၿပီ။
င႐ုတ္သီးအႏွစ္အတြက္ ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား
• င႐ုတ္သီးအႏွစ္  -  လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ ဇြန္း
• င႐ုတ္သီးအၾကမ္းဖတ္  -  လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ ဇြန္း
• ပုစြန္ေျခာက္မႈန္႔  -  လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၅ ဇြန္း
• ၾကက္သြန္နီ  -  ၁ လံုး
• ၾကက္သြန္ျဖဴ  -  ၁ လံုး
• စပါးလင္  -  ၁ ပင္
• ခ်င္း  -  အနည္းငယ္
• မန္က်ည္းအႏွစ္ရည္  -  လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၃ ဇြန္း
• ၾကက္သားမႈန္႔  -  လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
• ဆီ  -  လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၃ ဇြန္း
• သၾကား  -  လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
• ငါးပိ  -  အနည္းငယ္
င႐ုတ္သီးအႏွစ္ျပဳလုပ္နည္း
၁။ ၾကက္သြန္နီ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴႏွင့္ ခ်င္းတို႔ကို အခြံႏႊာပါ။ မန္က်ည္းအႏွစ္ကို ေရ အနည္းငယ္ ထည့္ၿပီး စိမ္ထားပါ။ ဥနီကို အတံုးေသးေသးလွီးပါ။
၂။ စပါးလင္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီႏွင့္ ခ်င္းတို႔ကို ေၾကညက္ေအာင္ ႀကိတ္ၿပီး ဆီပူပူ ထဲမွာ ဦးစြာ ဆီသတ္ပါ။
၃။ င႐ုတ္သီးအႏွစ္၊ င႐ုတ္သီးအၾကမ္းဖတ္၊ ပုစြန္ေျခာက္မႈန္႔၊ ငါးပိ၊ ၾကက္သားမႈန္႔၊ သၾကား ႏွင့္ မန္က်ည္းအႏွစ္ရည္တို႔ကို ထည့္ၿပီး ၃ မိနစ္ခန္႔ ခ်က္ပါ။
၄။ အရသာျမည္းၿပီး ပန္ကန္လံုးထဲ ထည့္ထားပါ။
------------------------------------
Htain Lin Maung

ဆားငန္ဘဲဥကန္စြန္းဥေၾကာ္
------------------------------------


 ဟင္းေတြ၊ အခ်ိဳပြဲေတြမဟုတ္ဘဲ Snack အေနနဲ႔ မုန္႔ေလးလို စားလို႔ရမယ့္ အရာေလးတစ္ခု ျပဳလုပ္ေပးပါမယ္။ အဲဒါေလးကေတာ့ ဆားငန္ဘဲဥ ကန္စြန္းဥေၾကာ္ေလးပါ။ အာလူးေလးနဲ႔လည္း ေၾကာ္စားလို႔ရသလို ကန္စြန္းဥနဲ႔ဆိုရင္လည္း အရသာေလးက တစ္မ်ိဳးထူးကဲေနပါတယ္။ အဲဒါကေတာ့ ပိုၿပီးဝါးရသလို အာလူးထက္လည္း ပိုခ်ိဳပါတယ္။ တစ္ခါေၾကာ္ၿပီးရင္ ေလလံုဘူးထဲမွာ ထည့္ၿပီး တစ္ပတ္ခန္႔ထားၿပီးလည္း  စားသံုးႏိုင္ပါတယ္။ အစပ္ႀကိဳက္သူမ်ားက င႐ုတ္သီးၾကမ္းေလးပါ ထည့္ေၾကာ္လို႔ ရပါတယ္ေနာ္။

ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား
• ကန္စြန္းဥ  -  ၅၀ဝ ဂရမ္
• ဆား  -  လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
• အရသာမႈန္႔  -  လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ ဇြန္း
• ပ်ဥ္းေတာ္သိမ္  -  ၁ ခြက္
• ဆားငန္ဘဲဥ  -  ၈ လံုး
• ဆီ  -  အလံုအေလာက္
• ေထာပတ္  -  စားပြဲဇြန္း ၂ ဇြန္း

ျပဳလုပ္နည္း
၁။ ပ်ဥ္းေတာ္သိမ္ရြက္ကို ဆီမ်ားမ်ားနဲ႔ ေၾကာ္ပါ။ ျြကပ္လာလွ်င္ ဆယ္ယူထားပါ။
၂။ သန္႔စင္ထားေသာ ကန္စြန္းဥကို ဆား၊ အရသာမႈန္႔ျဖင့္ နယ္ၿပီး ဆီပူပူမွာ ေၾကာ္ပါ။ ေရႊေရာင္သန္း လာပါက ေဘးမွာ ခဏဖယ္ထားၿပီး အေအးခံပါ။
၃။ အိုးတစ္အိုးထဲ ဆားငန္ဘဲဥမ်ား ထည့္၍ ျပဳတ္ၿပီး အႏွစ္ကို ယူထားပါ။ ဒယ္အိုးထဲ ေထာပတ္
ထည့္ၿပီး၊ ဆားငန္ဘဲဥအႏွစ္မ်ား ေျခ၍ ထည့္ၿပီး ေၾကာ္ပါ။ ထို႔ေနာက္ ကန္စြန္းဥမ်ားထည့္၍ ေမႊၿပီး ပ်ဥ္းေတာ္သိမ္ေၾကာ္ထားသည္မ်ားကိုပါ ထည့္၍ စားသံုးႏိုင္ပါၿပီ။ ေလလံုဘူးထဲ ထည့္ထားလွ်င္ လည္း အထားခံပါတယ္။
--------------------------------------------
May Phyo Thi

No comments: