⚠️လၽွပ္စစ္အသားေပါင္းအိုး အသံုးျပဳမည့္သူမ်ား သိထားရမည့္ အခ်က္ (၁၂)ခ်က္⚠️
၁)✔ပထမဦးစြာ ဘာမွ မခ်က္မကိုင္ ပလပ္မထိုးမီွ အိုးအဖံုး ဖြင့္နည္းေလးအရင္ေျပာခ်င္ပါတယ္... (လြယ္ေပမယ့္ ေသခ်ာေစခ်င္လို႔ပါ) အိုးအဖံုး ကိုင္းကိုကိုင္ၿပီး နာရီလက္တံသြားတဲ့ အတိုင္း (ညာဘက္ကို) အရစ္ဆံုးသြားတဲ့အထိလွည့္ပါ...ၿပီးရင္ ကိုင္းကေန "မ"လိုက္တာနဲ႔ ပြင့္သြားပါၿပီ✔
၂)✔ၿပီးမွ အိုးအတြင္းသားကိုအျပင္ထုတ္ၿပီး မိမိခ်က္ခ်င္တဲ့ အစားအစာ, အသားငါး အႏွစ္အစာပလာကို လိုအပ္သလို ထည့္ပါ✔
၃)✔ထည့္ၿပီးလို႔ အိုးအတြင္းသားကို ျပန္ထည့္ေတာ့မယ္ဆိုရင္ အိုးရဲ႕ အတြင္းကိြဳင္ပတ္လည္ကို အဝတ္ေျခာက္နဲ႔ အမႈိက္မရွိရေလေအာင္ မညစ္ပတ္ေလေအာင္ေသခ်ာသုတ္ေပးပါ.. အဝတ္စေတြ မက်က်န္ေအာင္လည္း ဂရုစိုက္ပါ (အမႈိက္ေျခာက္တို႔ အဝတ္စတို႔က ကိြဳင္ပူလာရင္ ေလာင္ကၽြမ္းႏိုင္လို႔ပါ အႏၲရာယ္ရယ္လို႔မရွိေပမယ့္ ၾကာရွည္ခံေအာင္ အသံုးျပဳႏိုင္ရန္ပါ)✔
၄)✔ၿပီးတာနဲ႔ အိုးအတြင္းသားကိုျပန္ထည့္ပါ... ေနာက္တစ္ခုက အေရးႀကီးတဲ့ အဖံုးပိတ္ျခင္းပါ✔
၅)✔အဖံုးကို ဖြင့္တုန္းက အတိုင္း က်ေအာင္ဖိပိတ္ၿပီးနာရီလက္တံ ေျပာင္းျပန္ အတိုင္းလွည့္၍ အထစ္ကေလး အဆံုးထိ ေရာက္တဲ့အထိ (ကလစ္)လို႔ အသံမည္ေအာင္ပိတ္ပါ... အဖံုးက်မက်ေသခ်ာခ်င္ရင္ ကိုင္းကေနဆြဲၿပီး အိုးကိုမၾကည့္ပါ...
(အိုးတစ္ခုနဲ႔ တစ္ခုေတာ့ ျမည္တဲ့ အသံမတူႏိုင္ဘူးေပါ့ေနာ္... ေယဘူယ်အားျဖင့္ အသံုးမ်ားတဲ့ Brandနဲ႔ ပစၥည္းကို ဦးစားေပးေျပာထားတာပါ)✔
၆)✔အခုကေတာ့ ေလထြက္ဘုေလးထားရမယ့္ အေနအထားေလးေျပာျပပါ့မယ္...ေလထြက္ဘုေလးကို အျမင့္မတင္ထားပဲ(ဆြဲမထုတ္ထားပဲ) ပိတ္တဲ့ကလစ္ရွိတဲ့ဘက္ အိုးရဲ႕ဘယ္ဘက္ကို လွည့္ထားေပးရပါ့မယ္
အဓိကေျပာခ်င္တာက ေလမထြက္ေအာင္ပိတ္ရပါမယ္
(အိုးတစ္ခုနဲ႔ တစ္ခုဒီဇိုင္းမတူတဲ့အတြက္... ေယဘူယ်အားျဖင့္ အသံုးမ်ားတဲ့ Brandနဲ႔ ပစၥည္းကို ဦးစားေပးေျပာထားတာပါ)✔
၇)✔အခုကေတာ့ မီးႀကိဳးကိုအိုးအထိုင္မွာတစ္ဖက္ ေသခ်ာတပ္ၿပီး မီးပလပ္ကို မီးပလပ္ေပါက္မွာေသခ်ာတပ္ပါ (ႏွစ္ဖက္စလံုး ေခ်ာင္မေန looseမျဖစ္ဖို႔ သတိထားပါ) မီးပလပ္တပ္လိုက္ၿပီး မီးဝင္သြားတာနဲ႔ Heatingဆိုတဲ့ အကြက္က မီးလင္းလာပါလိမ့္မယ္✔
၈)✔တစ္ခ်ိဳ႕အိုးေတြက ဒီဂ်စ္တယ္အကြက္ပါၿပီး တစ္ခ်ိဳ႕က ဘုလံုးလွည့္ရတာပါ(analogေပါ့) ဘာပဲျဖစ္ျဖစ္ ကိုယ္လိုခ်င္တဲ့ အခ်ိန္အတိုင္းအတာ ၁နာရီဆို ၁နာရီ၊ ၄၅မိနစ္ဆို ၄၅မိနစ္ လွည့္ရံု ႏွိပ္ရံုခ်ိန္ရံုပါပဲ✔
၉)✔အခ်ိန္ေပးလိုက္တာနဲ႔ ဘုလံုးလွည့္လိုက္တာနဲ႔ Heatingဆိုတဲ့ ေနရာမွာ မီးဆက္ျပေနၿပီး ေနာက္အခ်ိန္ၾကာလာတာနဲ႔အမၽွ အထဲမွာ လိုအပ္တဲ့ pressure ဖိအား ရလာၿပီဆိုရင္ Holding Pressure ဆိုတဲ့ မီးစိမ္းေလးကိုေျပာင္းလင္းလာပါလိမ့္မယ္...
၁၀)✔အခ်ိန္ျပည့္လို႔ တက္သြားရင္ Keep Warmဆိုတဲ့ အကြက္ကမီးေလး လင္းလာပါလိမ့္မယ္...အိုးေတာ္ေတာ္မ်ားမ်ားမွာ ("ကလစ္" "ကလင္") ဆိုတဲ့ အခ်က္ေပးအသံေလးေတြပါျမည္ၾကပါတယ္...(မခက္ပါဘူး ထမင္းေပါင္းအိုးတည္သလိုမ်ိဳးပါပဲ)✔
၁၁)🔴 ဒါကအေရးႀကီးဆံုးအပိုင္းပါ🔴
Keep Warmမီးလင္းလာၿပီး တက္သြား အခ်ိန္ျပည့္သြားေၾကာင္းျပတာနဲ႔ တန္းၿပီး ထမင္းေပါင္းအိုးလို က်က္ၿပီဆိုၿပီးလည္း မဖြင့္ပါနဲ႔ ...က်က္လားမက်က္လား ေရလိုလား ခန္းလားၾကည့္ခ်င္စိတ္နဲ႔ ခ်က္ခ်င္း ဖြင့္မၾကည့္ပါနဲ႔ 🚫 ဖြင့္ၾကည့္လည္းဖြင့္လို႔မရပါဘူး
အထဲမွာ ေေလဖိအားအျပည့္ရွိလို႔ အဖံုးကို အိုးက စုပ္ယူထားသလိုျဖစ္ေနလို႔ပါ(အတင္းအဓမၼေတာ့ေဆာက္နဲ႔ထြင္းဖြင့္စရာမလိုအပ္ပါဘူး)🚫
🔹️ဒီလိုေလးလုပ္ပါ
အခ်ိန္ျပည့္သြားၿပီဆိုတာနဲ႔ ကၽြန္ေတာ္တို႔ အေပၚမွာ လွည့္ခဲ့တဲ့ ဘုေလးကို အေပၚကိုဆြဲတင္ေပးတာပဲျဖစ္ျဖစ္ (ဆန္႔က်င္ဖက္ဘက္)တစ္ျခားဘက္ကိုလွည့္ေပးလိုက္ရင္ "ရွဴး" ဆိုၿပီး အသံနဲ႔တကြ ေလမ်ားစြာ ထြက္လာပါလိမ့္မယ္🔹️
❎ဒီေနရာမွာအဓိကေျပာခ်င္တာက ေလထုတ္ေပးတဲ့ဘုကို သြားလွည့္တဲ့အခါ ဘုကိုကိုင္တဲ့အခါ အေပၚကေနသြားမကိုင္ပါနဲ႔ အေငြ႕ထြက္ရင္ ပူမွာဆိုးလို႔ပါ... ျဖည္းျဖည္းေလး တို႔ကနဲ ဆိတ္ကနဲ မဝံ့မရဲလည္း မကိုင္ပါနဲ႔ (ဘာအႏၲရယ္မွ မရွိေပမယ့္ ကိုယ္က ေၾကာက္တတ္ လန္႔တတ္သူဆို ရွဴးဆိုတဲ့ အသံနဲ႔ အေငြ႕ေၾကာင့္ လန္႔သြားႏိုင္လို႔ပါ)❎
🔹️ဒီလိုကိုင္ပါ
ဘုေဘးနားကို ထိထိမိမိကိုင္ၿပီး ဆန္႔က်င္ဖက္ ဘက္ကိုလွည့္လိုက္ပါ.. လက္လည္းမပူ လန္႔လည္းလန္႔စရာမလိုေတာ့ပါဘူး🔹️
၁၂)✔အေငြ႕မ်ားကုန္တဲ့ အထိေစာင့္ၿပီးတဲ့ အခါက်မွ ခလုတ္ပိတ္ မီးပလပ္ျဖဳတ္ျပီး ပံုမွန္ဖြင့္ေနက်အတိုင္း (နာရီလက္တံသြားတဲ့အတိုင္း) ဖြင့္ၿပီး က်က္မက်က္ ႏူးမႏူး ေရလိုမလို ေသခ်ာၾကည့္ၿပီး Readyဆိုစားဖို႔ျပင္ၿပီး လိုအပ္တာရွိရင္ ပံုမွန္အတိုင္း ပိတ္ ပလပ္ျပန္တပ္ အခ်ိန္ျပန္ေပးၿပီး keep warmျဖစ္တဲ့ အထိေစာင့္ပါ✔
ကိုယ္ကႏူးေလာက္ၿပီ ထင္လို႔ offလိုက္လဲရပါတယ္
✴အဓိကက ပိတ္ၿပီးခ်ိန္တိုင္း အဖံုးမဖြင့္ခင္ ေလထုတ္ဖို႔ပါပဲ✴
ဒီေလာက္ဆို အိမ္ရွင္မ👩🍳 အိမ္ရွင္ထီး👨🍳မ်ား ေၾကာက္တယ္ဆိုတဲ့အရာနဲ႔ မျဖစ္သင့္ မလုပ္သင့္တာေတြ အတြက္ ျပည့္စံုမယ္လို႔ ယံုၾကည္ပါတယ္...🤩🤩🤩
➡️ခုေရးသားထားတဲ့ အေၾကာင္းရာေတြက မိတ္ေဆြ သူငယ္ခ်င္းမ်ားအတြက္ အက်ိဳးေက်းဇူးတစ္ခုရတယ္ဆိုရင္ပဲေက်နပ္ပါၿပီ... မိတ္ေဆြလိုပဲ အျခားသူမ်ားလည္း သိခြင့္ရေအာင္ share လုပ္ေပးေစခ်င္ပါတယ္ ...➡️➡️➡️
ေက်းဇူးအထူး
🌐 New World Wholesale 🌐
၁)✔ပထမဦးစြာ ဘာမွ မခ်က္မကိုင္ ပလပ္မထိုးမီွ အိုးအဖံုး ဖြင့္နည္းေလးအရင္ေျပာခ်င္ပါတယ္... (လြယ္ေပမယ့္ ေသခ်ာေစခ်င္လို႔ပါ) အိုးအဖံုး ကိုင္းကိုကိုင္ၿပီး နာရီလက္တံသြားတဲ့ အတိုင္း (ညာဘက္ကို) အရစ္ဆံုးသြားတဲ့အထိလွည့္ပါ...ၿပီးရင္ ကိုင္းကေန "မ"လိုက္တာနဲ႔ ပြင့္သြားပါၿပီ✔
၂)✔ၿပီးမွ အိုးအတြင္းသားကိုအျပင္ထုတ္ၿပီး မိမိခ်က္ခ်င္တဲ့ အစားအစာ, အသားငါး အႏွစ္အစာပလာကို လိုအပ္သလို ထည့္ပါ✔
၃)✔ထည့္ၿပီးလို႔ အိုးအတြင္းသားကို ျပန္ထည့္ေတာ့မယ္ဆိုရင္ အိုးရဲ႕ အတြင္းကိြဳင္ပတ္လည္ကို အဝတ္ေျခာက္နဲ႔ အမႈိက္မရွိရေလေအာင္ မညစ္ပတ္ေလေအာင္ေသခ်ာသုတ္ေပးပါ.. အဝတ္စေတြ မက်က်န္ေအာင္လည္း ဂရုစိုက္ပါ (အမႈိက္ေျခာက္တို႔ အဝတ္စတို႔က ကိြဳင္ပူလာရင္ ေလာင္ကၽြမ္းႏိုင္လို႔ပါ အႏၲရာယ္ရယ္လို႔မရွိေပမယ့္ ၾကာရွည္ခံေအာင္ အသံုးျပဳႏိုင္ရန္ပါ)✔
၄)✔ၿပီးတာနဲ႔ အိုးအတြင္းသားကိုျပန္ထည့္ပါ... ေနာက္တစ္ခုက အေရးႀကီးတဲ့ အဖံုးပိတ္ျခင္းပါ✔
၅)✔အဖံုးကို ဖြင့္တုန္းက အတိုင္း က်ေအာင္ဖိပိတ္ၿပီးနာရီလက္တံ ေျပာင္းျပန္ အတိုင္းလွည့္၍ အထစ္ကေလး အဆံုးထိ ေရာက္တဲ့အထိ (ကလစ္)လို႔ အသံမည္ေအာင္ပိတ္ပါ... အဖံုးက်မက်ေသခ်ာခ်င္ရင္ ကိုင္းကေနဆြဲၿပီး အိုးကိုမၾကည့္ပါ...
(အိုးတစ္ခုနဲ႔ တစ္ခုေတာ့ ျမည္တဲ့ အသံမတူႏိုင္ဘူးေပါ့ေနာ္... ေယဘူယ်အားျဖင့္ အသံုးမ်ားတဲ့ Brandနဲ႔ ပစၥည္းကို ဦးစားေပးေျပာထားတာပါ)✔
၆)✔အခုကေတာ့ ေလထြက္ဘုေလးထားရမယ့္ အေနအထားေလးေျပာျပပါ့မယ္...ေလထြက္ဘုေလးကို အျမင့္မတင္ထားပဲ(ဆြဲမထုတ္ထားပဲ) ပိတ္တဲ့ကလစ္ရွိတဲ့ဘက္ အိုးရဲ႕ဘယ္ဘက္ကို လွည့္ထားေပးရပါ့မယ္
အဓိကေျပာခ်င္တာက ေလမထြက္ေအာင္ပိတ္ရပါမယ္
(အိုးတစ္ခုနဲ႔ တစ္ခုဒီဇိုင္းမတူတဲ့အတြက္... ေယဘူယ်အားျဖင့္ အသံုးမ်ားတဲ့ Brandနဲ႔ ပစၥည္းကို ဦးစားေပးေျပာထားတာပါ)✔
၇)✔အခုကေတာ့ မီးႀကိဳးကိုအိုးအထိုင္မွာတစ္ဖက္ ေသခ်ာတပ္ၿပီး မီးပလပ္ကို မီးပလပ္ေပါက္မွာေသခ်ာတပ္ပါ (ႏွစ္ဖက္စလံုး ေခ်ာင္မေန looseမျဖစ္ဖို႔ သတိထားပါ) မီးပလပ္တပ္လိုက္ၿပီး မီးဝင္သြားတာနဲ႔ Heatingဆိုတဲ့ အကြက္က မီးလင္းလာပါလိမ့္မယ္✔
၈)✔တစ္ခ်ိဳ႕အိုးေတြက ဒီဂ်စ္တယ္အကြက္ပါၿပီး တစ္ခ်ိဳ႕က ဘုလံုးလွည့္ရတာပါ(analogေပါ့) ဘာပဲျဖစ္ျဖစ္ ကိုယ္လိုခ်င္တဲ့ အခ်ိန္အတိုင္းအတာ ၁နာရီဆို ၁နာရီ၊ ၄၅မိနစ္ဆို ၄၅မိနစ္ လွည့္ရံု ႏွိပ္ရံုခ်ိန္ရံုပါပဲ✔
၉)✔အခ်ိန္ေပးလိုက္တာနဲ႔ ဘုလံုးလွည့္လိုက္တာနဲ႔ Heatingဆိုတဲ့ ေနရာမွာ မီးဆက္ျပေနၿပီး ေနာက္အခ်ိန္ၾကာလာတာနဲ႔အမၽွ အထဲမွာ လိုအပ္တဲ့ pressure ဖိအား ရလာၿပီဆိုရင္ Holding Pressure ဆိုတဲ့ မီးစိမ္းေလးကိုေျပာင္းလင္းလာပါလိမ့္မယ္...
၁၀)✔အခ်ိန္ျပည့္လို႔ တက္သြားရင္ Keep Warmဆိုတဲ့ အကြက္ကမီးေလး လင္းလာပါလိမ့္မယ္...အိုးေတာ္ေတာ္မ်ားမ်ားမွာ ("ကလစ္" "ကလင္") ဆိုတဲ့ အခ်က္ေပးအသံေလးေတြပါျမည္ၾကပါတယ္...(မခက္ပါဘူး ထမင္းေပါင္းအိုးတည္သလိုမ်ိဳးပါပဲ)✔
၁၁)🔴 ဒါကအေရးႀကီးဆံုးအပိုင္းပါ🔴
Keep Warmမီးလင္းလာၿပီး တက္သြား အခ်ိန္ျပည့္သြားေၾကာင္းျပတာနဲ႔ တန္းၿပီး ထမင္းေပါင္းအိုးလို က်က္ၿပီဆိုၿပီးလည္း မဖြင့္ပါနဲ႔ ...က်က္လားမက်က္လား ေရလိုလား ခန္းလားၾကည့္ခ်င္စိတ္နဲ႔ ခ်က္ခ်င္း ဖြင့္မၾကည့္ပါနဲ႔ 🚫 ဖြင့္ၾကည့္လည္းဖြင့္လို႔မရပါဘူး
အထဲမွာ ေေလဖိအားအျပည့္ရွိလို႔ အဖံုးကို အိုးက စုပ္ယူထားသလိုျဖစ္ေနလို႔ပါ(အတင္းအဓမၼေတာ့ေဆာက္နဲ႔ထြင္းဖြင့္စရာမလိုအပ္ပါဘူး)🚫
🔹️ဒီလိုေလးလုပ္ပါ
အခ်ိန္ျပည့္သြားၿပီဆိုတာနဲ႔ ကၽြန္ေတာ္တို႔ အေပၚမွာ လွည့္ခဲ့တဲ့ ဘုေလးကို အေပၚကိုဆြဲတင္ေပးတာပဲျဖစ္ျဖစ္ (ဆန္႔က်င္ဖက္ဘက္)တစ္ျခားဘက္ကိုလွည့္ေပးလိုက္ရင္ "ရွဴး" ဆိုၿပီး အသံနဲ႔တကြ ေလမ်ားစြာ ထြက္လာပါလိမ့္မယ္🔹️
❎ဒီေနရာမွာအဓိကေျပာခ်င္တာက ေလထုတ္ေပးတဲ့ဘုကို သြားလွည့္တဲ့အခါ ဘုကိုကိုင္တဲ့အခါ အေပၚကေနသြားမကိုင္ပါနဲ႔ အေငြ႕ထြက္ရင္ ပူမွာဆိုးလို႔ပါ... ျဖည္းျဖည္းေလး တို႔ကနဲ ဆိတ္ကနဲ မဝံ့မရဲလည္း မကိုင္ပါနဲ႔ (ဘာအႏၲရယ္မွ မရွိေပမယ့္ ကိုယ္က ေၾကာက္တတ္ လန္႔တတ္သူဆို ရွဴးဆိုတဲ့ အသံနဲ႔ အေငြ႕ေၾကာင့္ လန္႔သြားႏိုင္လို႔ပါ)❎
🔹️ဒီလိုကိုင္ပါ
ဘုေဘးနားကို ထိထိမိမိကိုင္ၿပီး ဆန္႔က်င္ဖက္ ဘက္ကိုလွည့္လိုက္ပါ.. လက္လည္းမပူ လန္႔လည္းလန္႔စရာမလိုေတာ့ပါဘူး🔹️
၁၂)✔အေငြ႕မ်ားကုန္တဲ့ အထိေစာင့္ၿပီးတဲ့ အခါက်မွ ခလုတ္ပိတ္ မီးပလပ္ျဖဳတ္ျပီး ပံုမွန္ဖြင့္ေနက်အတိုင္း (နာရီလက္တံသြားတဲ့အတိုင္း) ဖြင့္ၿပီး က်က္မက်က္ ႏူးမႏူး ေရလိုမလို ေသခ်ာၾကည့္ၿပီး Readyဆိုစားဖို႔ျပင္ၿပီး လိုအပ္တာရွိရင္ ပံုမွန္အတိုင္း ပိတ္ ပလပ္ျပန္တပ္ အခ်ိန္ျပန္ေပးၿပီး keep warmျဖစ္တဲ့ အထိေစာင့္ပါ✔
ကိုယ္ကႏူးေလာက္ၿပီ ထင္လို႔ offလိုက္လဲရပါတယ္
✴အဓိကက ပိတ္ၿပီးခ်ိန္တိုင္း အဖံုးမဖြင့္ခင္ ေလထုတ္ဖို႔ပါပဲ✴
ဒီေလာက္ဆို အိမ္ရွင္မ👩🍳 အိမ္ရွင္ထီး👨🍳မ်ား ေၾကာက္တယ္ဆိုတဲ့အရာနဲ႔ မျဖစ္သင့္ မလုပ္သင့္တာေတြ အတြက္ ျပည့္စံုမယ္လို႔ ယံုၾကည္ပါတယ္...🤩🤩🤩
➡️ခုေရးသားထားတဲ့ အေၾကာင္းရာေတြက မိတ္ေဆြ သူငယ္ခ်င္းမ်ားအတြက္ အက်ိဳးေက်းဇူးတစ္ခုရတယ္ဆိုရင္ပဲေက်နပ္ပါၿပီ... မိတ္ေဆြလိုပဲ အျခားသူမ်ားလည္း သိခြင့္ရေအာင္ share လုပ္ေပးေစခ်င္ပါတယ္ ...➡️➡️➡️
ေက်းဇူးအထူး
🌐 New World Wholesale 🌐
No comments:
Post a Comment