Friday, February 15, 2019

စီလံုတီး - ကဏန္းေျပာင္းဖူးေကာ္ရည္ Soup - Mud Cake - ၾကက္ကင္ေမႊးေမႊး

စီလံုတီး

 ႏြားႏို႔ပ်စ္ပ်စ္၊ မလိုင္မ်ားမ်ားနဲ႔ ေဖ်ာ္ထားတဲ့ လက္ဖက္ရည္တစ္ဝက္၊ ႏြားႏို႔ႏွင့္ မလိုင္ တစ္ဝက္ေလာက္ထည့္ထားတဲ့ ခပ္ဆိမ့္ဆိမ့္ ႏို႔နံ႔ေမႊးေမႊးနဲ႔ မလိုင္အသားေပးစီလံုတီးပါ။

ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား 
လက္ဖက္ေျခာက္အခ်ိဳေျခာက္  -  အၾကမ္းပန္းကန္လံုး ၁  ၁/၂ လံုး
ဆား  -  လက္ဖက္ရည္ဇြန္းဖ်ားႏွင့္ အနည္းငယ္
ႏို႔ဆီ  -  လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁၀ ဇြန္း
ႏို႔စိမ္း  -  အၾကမ္းပန္းကန္လံုး ၁/၂ လံုး
ႏြားႏို႔မလိုင္  -  ေကာ္ဖီခြက္၂  ၁/၂ ခြက္
သၾကား  -  လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၄ ဇြန္း (အခ်ိဳႀကိဳက္လွ်င္ ပိုထည့္ႏိုင္ပါတယ္)
ေရ  -  ေကာ္ဖီခြက္ ၅ ခြက္

ျပဳလုပ္နည္း
 ဦးစြာ ေရကို ေကာ္ဖီခြက္ ၅ ခြက္စာ ဆူေအာင္ တည္ပါ။ ဆူလာလွ်င္ လက္ဖက္ေျခာက္ႏွင့္ ဆားခတ္ၿပီး လက္ဖက္ရည္အိုးကို က်ေနေအာင္ ႏွပ္ပါ။ ၅ ခြက္စာေဖ်ာ္ဖို႔ ၁၅ မိနစ္ခန္႔ မီးအရွိန္အလယ္အလတ္နဲ႔ က်ေအာင္ ႏွပ္ပါ။ လက္ဖက္ရည္က လက္ဖက္ ေျခာက္ႏွပ္ရာမွာ အဓိကက်ပါတယ္။ လက္ဖက္ေျခာက္ကို က်ေနေအာင္ မႏွပ္လွ်င္ ေသာက္လို႔ မေကာင္းသလို အေရာင္လည္း မလွပါ။ ဒါေၾကာင့္ ေသခ်ာ ေလးႏွပ္ဖို႔ လိုပါတယ္။ နပ္ေနၿပီျဖစ္တဲ့ လက္ဖက္ရည္ကို လက္ဖက္ေျခာက္ မပါေအာင္ စစ္ယူပါ။ ႏို႔ဆီ၊ ႏို႔စိမ္း၊ သၾကားနဲ႔အတူေဖ်ာ္ပါ။ ေသာက္မယ့္ခြက္ထဲ ေဖ်ာ္ထားတဲ့ လက္ဖက္ရည္ ထည့္ၿပီးမွ အေပၚကေန ႏြားႏို႔မလိုင္ကို ထည့္ပါ။ လက္ဖက္ရည္တစ္ဝက္၊ ႏြားႏို႔မလိုင္ တစ္ဝက္ေလာက္ အခ်ိဳးထည့္မွ စီလံုတီး အစစ္ပါ။
...............
ပန္းခေရ

ကဏန္းေျပာင္းဖူးေကာ္ရည္စြက္


ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား
ကဏန္း  -  ၂ ေကာင္
ေျပာင္းဖူး  -  ၁ ဖူး
ၾကက္ဥအကာ  -  ၁ လံုး
ငါးမႈန္႔  -  လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ ဇြန္း
ဆား  -  လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
င႐ုတ္ေကာင္း  -  လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
ၾကက္သြန္ျဖဴ  -  ၄ ႁမႊာ
ေကာ္မႈန္႔  -  စားပြဲဇြန္း ၂ ဇြန္း
ေရ  -  ၂ ခြက္

ျပဳလုပ္နည္း
၁။ သန္႔စင္ထားေသာ ကဏန္းအေကာင္လိုက္ကို ေရျဖင့္ ျပဳတ္ပါ။
၂။ ဓားျဖင့္ လွီးထားေသာ ေျပာင္းဖူးမ်ားကို ကဏန္းထဲသို႔ေရာ၍ ထည့္ပါ။
၃။ ၁၀ မိနစ္ခန္႔ျပဳတ္ၿပီးလွ်င္ ကဏန္းမ်ား ဆယ္ယူ၍  အသားႏႊင္ပါ။
၄။ ဓားျပား႐ိုက္ထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ င႐ုတ္ေကာင္း၊ ငါးမႈန္႔၊ ဆားတို႔ႏွင့္ေရာ၍ ကဏန္းသားမ်ားကို ယခင္ ျပဳတ္ရည္အိုးထဲသို႔ ျပန္ထည့္၍ တည္ပါ။
၅။ အရသာအေနေတာ္ရွိလွ်င္ ၾကက္ဥအကာကို ဆန္ခါျဖင့္ အိုးအေပၚမွေလာင္းခ်ၿပီး အမွ်င္ေလးမ်ားျဖစ္ေအာင္ ထည့္ပါ။
၆။ ေရေအးအနည္းငယ္ျဖင့္ ေဖ်ာ္ထားေသာ ေကာ္မႈန္႔ေပ်ာ္ရည္ကို ပြက္ပြက္ဆူေနေသာ ဟင္းရည္အိုးထဲသို႔ ထည့္ၿပီး ႏွံ႔စပ္ေအာင္ေမႊပါ။
၇။ ပ်စ္လာလွ်င္ ပင္လယ္ကဏန္းႏွင့္ ေျပာင္းဖူးအခ်ိဳေလးျဖင့္ ေကာ္ရည္ဟင္းခ်ိဳပူပူေလးကို သံုးေဆာင္ႏိုင္ ပါၿပီေနာ္။
..........................
ေမၿဖိဳးသီ

Mud Cake



by Chef Saw Sar Mular 

          Mud Cake ကို အေမရိကန္ႏိုင္ငံ မစၥစၥပီ (Mississippi) မွာ စတင္ျပဳလုပ္ခဲ့ပါတယ္။ Mississippi Mud Cake ကို ကနဦးက Topping မွာ Marshmallows ပါပါတယ္။ အျခားလူႀကိဳက္မ်ားတဲ့ American Mud Cake ကေတာ့ Boston Mud Cake လို႔ ေခၚပါတယ္။ Cake ရဲ႕  အတြင္းသားက ေခ်ာကလက္နဲ႔ အစိုဓာတ္ရွိေနတယ္။ Flourless Chocolate Cake သားနဲ႔ သဏၭာန္တူပါတယ္။ Brownie နဲ႔ Rudge Cake ၾကားမွာ ကိတ္သားရွိပါတယ္။ ကိတ္ရဲ႕အေပၚကို Chocolate Ganachese နဲ႔ ဖံုးၿပီး အခ်ိဳ႕က Chocolate Flake ေတြ တင္ပါတယ္။ တခ်ိဳ႕က သစ္ၾကားသီး (Wal Mut) ေတြကို ျဖဴးထားပါတယ္။ ေကာ္ဖီနဲ႔ တြဲေသာက္လို႔ေကာင္းၿပီး Vanilla Ice Cream နဲ႔လည္း တြဲစားၾကပါတယ္။

ျပဳလုပ္ခ်ိန္ ၈၀ မိနစ္၊ အေရအတြက္ ၆ လက္မအရြယ္ ၁ ခု

Mud Cake အတြက္ ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား

ေထာပတ္  –  ၁၂၅ ဂရမ္

ေခ်ာကလက္အမည္း  –  ၁၀ဝ ဂရမ္

သၾကား  –  ၂၀ဝ ဂရမ္

ေရ  –  ၁၂၀ ဂရမ္

ၾကက္ဥ  –  ၁ လံုး

ဆား  –  အနည္းငယ္

ကိတ္ဂ်ံဳ  –  ၂၃၀ ဂရမ္

Coco Powder  –  ၂၅ ဂရမ္

ေဘကင္ေပါင္ဒါ  –  လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း

ေဘကင္ဆိုဒါ  –  လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁/၂ ဇြန္း

ေကာ္ဖီ  –  စားပြဲဇြန္း ၂ ဇြန္း

ဟင္းသီးဟင္းရြက္ဆီ  –  ၅၀ ဂရမ္


ျပဳလုပ္နည္း

၁။       ေခ်ာကလက္အမည္းကို အျမန္ေပ်ာ္ေအာင္ အတံုးေသးေသးလွီးၿပီး စတီးဇလံုထဲ ထည့္၍ ေအာက္မွာ ေရေႏြးခံၿပီး အရည္ေဖ်ာ္ပါ။

၂။       ေခ်ာကလက္ေပ်ာ္လွ်င္ ေထာပတ္၊ သၾကား၊ ဆား ထည့္ေဖ်ာ္ၿပီး ၾကက္ဥကို ေရာေမႊပါ။ ၿပီးလွ်င္ ေကာ္ဖီ၊ ဆီ၊ ေရေရာၿပီး ဆက္၍ေမႊပါ။

၃။       ကိတ္ဂ်ံဳ၊ Coco Powder, ေဘကင္ေပါင္ဒါႏွင့္ ဆိုဒါတို႔ကို ဆန္ခါခ်ၿပီး အားလံုးေရာ၍ ေခ်ာမြတ္လာေအာင္ ေမႊေပးပါ။

၄။       ၆ လက္မ ကိတ္ေလးေထာင့္ကြင္းေအာက္ ဆီစိမ္စကၠဴခံ၍ မုန္႔ဖုတ္ဗန္းထဲ ထည့္ပါ။ မုန္႔ႏွစ္ကိုလည္း ကိတ္ကြင္းထဲ ေလာင္းထည့္ၿပီး မီး အပူခ်ိန္ ၁၈၀ ဒီဂရီစင္တီဂရိတ္ႏွင့္ ၄၅ မိနစ္ခန္႔ ဖုတ္ပါ။ မုန္႔သားအလယ္ကို ဆာေတးတုတ္ႏွင့္ ထိုးၿပီး တုတ္ေျခာက္သည္အထိ ဖုတ္ပါ။ မုန္႔က်က္လွ်င္ မီးဖိုထဲမွဆြဲထုတ္ၿပီး အေအးခံပါ။ အေအးခံထားစဥ္ ကိတ္အေပၚမွ ဖံုးရန္ Chocolate Ganache ကို လုပ္ထားပါ။

Chocolate Ganache ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား

ေခ်ာကလက္  –  ၁၅၀ ဂရမ္

Topping Cream/Heavy Cream  –  ၁၀ဝ ဂရမ္

ျပဳလုပ္နည္း

၁။       ေခ်ာကလက္အတံုးေသးေသးလွီးၿပီး စတီးခြက္ထဲထည့္၍ ေရေႏြးခြက္ထဲစိမ္ၿပီး အရည္ေဖ်ာ္ၿပီးလွ်င္ Topping Cream/Heavy Cream ႏွင့္ ေရာ၍ ေမႊပါ။

၂။       အေအးခံထားေသာကိတ္ကို  ကိတ္ကြင္းမွထုတ္ၿပီး အေပၚသို႔ Chocolate Ganache ကို ေလာင္း၍ ဖံုးပါ။

*        လိုအပ္လွ်င္ ကိတ္အေပၚသို႔ သစ္ၾကားသီးေသးေသးလွီးၿပီး တင္လို႔ရပါတယ္။ Chocolate Flak မ်ား ျခစ္ၿပီး ႏွစ္သက္သလို အလွဆင္လို႔ရပါတယ္။ ၿပီးလွ်င္ အရသာရွိစြာ သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။

ၾကက္ကင္ေမႊး


ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား
ၾကက္ေပါင္ (အျပည့္)  -  ၂ ေခ်ာင္း
ၾကက္သြန္ျဖဴ  -  ၆ ႁမႊာ
ခ်င္း  -  ၅၀ ဂရမ္
နံနံပင္  -  ၅၀ ဂရမ္
ခ႐ုဆီ  -  စားပြဲဇြန္း ၁  ၁/၂ ဇြန္း
ဆား  -  အနည္းငယ္
င႐ုတ္ေကာင္းမႈန္႔  -  အနည္းငယ္
ဆီ  -  စားပြဲဇြန္း ၂ ဇြန္း

ျပဳလုပ္နည္း
၁။ ၾကက္သားကို ေဆးေၾကာသန္႔စင္ၿပီး ေရစင္ေအာင္ စစ္ထားပါ။
၂။ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ခ်င္းႏွင့္ နံနံပင္တို႔ကို ႀကိတ္ပါ။
၃။ ဇလံုတစ္လံုးထဲ ႀကိတ္ထားတဲ့ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ နံနံပင္ႏွင့္ ခ်င္းတို႔ကို ထည့္ၿပီး ခ႐ုဆီ၊ ဆား၊ င႐ုတ္ေကာင္းမႈန္႔ႏွင့္ ဆီတို႔ကို ထည့္၍ အႏွစ္လုပ္ပါ။
၄။ ၿပီးလွ်င္ ၾကက္သားထည့္၍ နယ္ၿပီး ၁ နာရီခန္႔ အရသာႏွပ္ထားပါ။
၅။ အရသာႏွပ္ၿပီးသြားၿပီဆိုလွ်င္ အပူခ်ိန္ 180˚C မွာ အပူေပးထားတဲ့ Oven ထဲမွာ ၁ နာရီခန္႔ ထည့္ၿပီး ကင္ပါ။
၆။ ၾကက္သားက်က္ၿပီ၊ အနံ႔အရသာလည္း ျပည့္စံုၿပီဆိုလွ်င္ ပန္းကန္မွာျပင္ၿပီး သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။
......................
အံ့၀င့္ထြဋ္

သက္သတ္လြတ္ ပဲပုပ္မွ်စ္ခ်ဥ္ေခါက္ဆြဲ (ပြဲႀကီး ၅ ပြဲစာအတြက္)


 မွ်စ္ခ်ဥ္ေခါက္ဆြဲဆိုလွ်င္ အသားတစ္မ်ိဳးမ်ိဳးနဲ႔ ခ်က္ေလ့ရွိတယ္။ သက္သတ္လြတ္ဆိုေတာ့ မွ်စ္ခ်ဥ္ပဲပုပ္အႏွစ္မ်ားမ်ားနဲ႔ဆိုလွ်င္ အသားမပါဘဲလည္း စားေကာင္းပါတယ္။ ေခါက္ဆြဲကေတာ့ ရွမ္းေခါက္ဆြဲ၊ ဒါမွမဟုတ္ ဂ်ံဳေခါက္ဆြဲနဲ႔ စားႏိုင္ပါတယ္။ မွ်စ္ခ်ဥ္ေခါက္ဆြဲကို င႐ုတ္သီးစိမ္းမ်ားမ်ားနဲ႔ စပ္စပ္ေလးခ်က္ႏိုင္သလို ကြ်န္ေတာ္ကေတာ့ အေရာင္လွဖို႔အတြက္ င႐ုတ္သီးအေရာင္တင္မႈန္႔ နည္းနည္းထည့္ၿပီး ခ်က္ပါတယ္။

ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား
မွ်စ္ခ်ဥ္  -  ၃၅၀ ဂရမ္
ပဲငါးပိ  -  စားပြဲဇြန္း ၃ ဇြန္း
ၾကက္သြန္နီ  -  ၁၂၀ ဂရမ္ (ႏုပ္ႏုပ္စဥ္းထားပါ)
ၾကက္သြန္ျဖဴ  -  ၃၀ ဂရမ္ (ႏုပ္ႏုပ္စဥ္းထားပါ)
ခ်င္း  -  ၁၅ ဂရမ္ (ႏုပ္ႏုပ္စဥ္းထားပါ)
င႐ုတ္သီးမႈန္႔  -  စားပြဲဇြန္း ၂ ဇြန္း
င႐ုတ္သီးစိမ္း  -  ၂၅ ဂရမ္ (ႏုပ္ႏုပ္စဥ္းထားပါ)
ခရမ္းခ်ဥ္သီး  -  ၃ လံုး (ႏုပ္ႏုပ္စဥ္းထားပါ)
ပဲငံျပာရည္  -  စားပြဲဇြန္း ၂ ဇြန္း
သက္သတ္လြတ္အရသာမႈန္႔  -  လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
ဆီ  -  စားပြဲဇြန္း ၃ ဇြန္း
ေရ  -  ၄၀ဝ မီလီလီတာ
ေခါက္ဆြဲအတြက္ လိုအပ္တာေတြကေတာ့-
ရွမ္းေခါက္ဆြဲအစို  -  ၅၀ က်ပ္သား
ၾကက္သြန္ၿမိတ္  -  ၅ ပင္ (ပါးပါးလွီးထားပါ)
ေရႊပဲရြက္  -  ၁ စည္း (ေျခြထားပါ)
ဆီခ်က္အနီ  -  စားပြဲဇြန္း ၅ ဇြန္း
ပဲငံျပာရည္အေနာက္  -  လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၅ ဇြန္း
ပဲငံျပာရည္အၾကည္  -  စားပြဲဇြန္း ၅ ဇြန္း

ျပဳလုပ္နည္း
၁။ မွ်စ္ခ်ဥ္ကို ျပဳတ္ထားပါ။ ၿပီးလွ်င္ ဆယ္ယူၿပီး အတံုးေသးေသးတံုး ထားပါ။
၂။ မွ်စ္ခ်ဥ္ဟင္းခ်က္ရန္အတြက္ ဆီအိုးတည္ပါ။ ဆီပူလွ်င္ ၾကက္သြန္ နီ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ခ်င္းထည့္ၿပီး ဆီသတ္ပါ။
၃။ ေမႊးလာလွ်င္ င႐ုတ္သီးမႈန္႔၊ င႐ုတ္သီးစိမ္း၊ ပဲငါးပိထည့္ၿပီး ေမႊပါ။
၄။ ၿပီးလွ်င္ ခရမ္းခ်ဥ္သီးထည့္ၿပီး ခရမ္းခ်ဥ္သီးေၾကသည္အထိ ခ်က္ပါ။
၅။ ၿပီးလွ်င္ မွ်စ္ခ်ဥ္ထည့္ၿပီး ေမႊပါ။ ေရထည့္ၿပီး ခ်က္ပါ။
၆။ အရသာအတြက္ ပဲငံျပာရည္၊ သက္သတ္လြတ္အရသာမႈန္႔ထည့္ပါ။
၇။ ေရခန္းၿပီး ဆီျပန္လာလွ်င္ အဆင္သင့္ျဖစ္ပါၿပီ။
၈။ ရွမ္းေခါက္ဆြဲႏွင့္ ေရႊပဲရြက္ျပဳတ္ရန္ ေရေႏြးအိုးတည္ပါ။
၉။ ၿပီးလွ်င္ တစ္ပြဲစာ ရွမ္းေခါက္ဆြဲဖတ္ႏွင့္ ေရႊပဲရြက္ထည့္ၿပီး ျပဳတ္ပါ။
၁၀။ ၿပီးလွ်င္ ဆယ္ယူၿပီး ပန္းကန္ထဲထည့္ပါ။ ၿပီးလွ်င္ ခ်က္ထားတဲ့ မွ်စ္ခ်ဥ္ဟင္း ၂ ဇြန္း၊ ပဲငံျပာရည္ ၁ ဇြန္း၊ ပဲငံျပာရည္အေနာက္ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း၊ ဆီခ်က္အနီ စားပြဲဇြန္း ၁ ဇြန္း ထည့္ပါ။ အစပ္ႀကိဳက္ပါက ဆီခ်က္အနီထဲက င႐ုတ္သီးေၾကာ္၊ ၾကက္သြန္ ၿမိတ္ထည့္ၿပီး စားႏိုင္ပါတယ္။
......................
Myint Oo Tha

ရႉးရွဲမာလာငါး


 
ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား

ငါးၾကင္းျဖဴ Carpo Fish / Rohu Fish၁ ေကာင္

ငါးဖယ္လုံး Fish Ball၁၀ လုံး

မာလာေခါက္ဆြဲ Mala Noodle ၁ ထုပ္

မုန္ညႇင္းစိမ္း Green Mustard ၂ စီး

ရွမ္းနံနံ Long Coriander ၂ စီး

ခရမ္းခ်ဥ္သီး Tomato ၅ လုံး

ၾကက္သြန္နီ Onion ၁ လုံး

ၾကက္သြန္ျဖဴ Garlic ၅ ေတာင့္

ဂ်င္း Ginger ၃ ျပား

မာလာအႏွစ္  Mala Paste ၃ (ထမင္းစားပြဲဇြန္း)

ဆီ  Oil ၃ (ထမင္းစားပြဲဇြန္း)

ငါးအသားမႈန႔္ Fish Powder ၁ (လဖက္ရည္ဇြန္း)

နႏြင္းမႈန႔္ Turmeric Powder ၁ (လဖက္ရည္ဇြန္း)

ဆား Salt ၂ (လဖက္ရည္ဇြန္း)

ျပဳလုပ္ပုံ

၁။ ငါးၾကင္းျဖဴကိုဦးစြာ မိမိႀကိဳက္ႏွစ္သက္သလို အပိုင္းမ်ားပိုင္းပါ။ ထို႔ေနာက္ ေရေဆးသန႔္စင္ၿပီး ဆား၊ နႏြင္းမႈန႔္၊ ငါးအသားမႈန႔္ တို႔ႏွင့္ေရာ၍ နယ္ပါ။ ၁၅မိနစ္ခန႔္ ႏွပ္ထားပါ။

၂။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးႏွင့္ မုန္ညႇင္းစိမ္း တို႔ကို အေနေတာ္ပိုင္းျဖတ္ထားပါ။

၃။ ထို႔ေနာက္ ဒယ္အိုးကို အပူေပးၿပီး ဆီထည့္ပါ။ ထို႔ေနာက္ ၾကက္သြန္နီ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ဂ်င္း၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ မာလာဟင္းအႏွစ္ တို႔ကိုထည့္ၿပီး ေရာ၍ေမြပါ။ ထို႔ေနာက္ လွွီးထားေသာငါးအတုံးေလးမ်ားကို ထည့္ပါ။ ေရာ၍ ျဖည္းျဖည္းခ်င္း ေမႊပါ။ ထို႔ေနာက္ ေရအနည္းငယ္ထည့္ၿပီး အဖုံးအုပ္ထားပါ။ ၿပီးလၽွင္ အိုးကို ေခတၱခနဖယ္ထားပါ။

၄။ ေရေႏြးအိုးဆူဆူထဲထို႔ မာလာေခါက္ဆြဲ ထည့္ျပဳတ္ပါ။ မိနစ္ (၂၀ မွ ၂၅)ခန႔္ျပဳတ္ပါ။ ထို႔ေနာက္ ေခါက္ဆြဲကို ဆယ္ၿပီး ေရေအးျဖင့္ စိမ္ထားပါ။ ေရစိမ္ထားရသည့္အေၾကာင္းအရင္းမွာ ေခါက္ဆြဲမ်ား ကပ္ၿပီး လုံးေထြးမသြားေစရန္ျဖစ္သည္။

၅။ ငါးမ်ားထည့္ထားသည့္အိုးထဲသို႔ ေရထည့္၍ေမြပါဆူလာလၽွင္ ေရစိမ္ထားသည့္ မာလာေခါက္ဆြဲကိုထည့္ပါ။ ငါးဖယ္လုံး၊ မာလာအႏွစ္ ၁ဇြန္းထည့္ၿပီးေမႊေပးပါ။ ၅မိနစ္ခန႔္ထားၿပီးပါက အရသာကိုျမည္းၿပီး လိုအပ္သလိုထည့္ပါ။ အေပၚတြင္ရွမ္းနံနံ၊ ၾကက္သြန္မိတ္တို႔ျဖဴးၿပီး သုံးေဆာင္ရင္ အရသာရွိမွာအေသခ်ာပါ။     

No comments: