Wednesday, September 7, 2011

ကိုရီးယားဟင္းလ်ာတစ္မ်ိဳးျဖစ္တဲ့ ဂ်ီဂ်ီးမိ

ျပဳလုပ္ရန္အတြက္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
ဂ်ံဳ႕မႈန္႕ (၁၅က်ပ္သား)၊ ၾကက္ဥ (၂ လံုး)၊ ခေနာၾကက္သားမႈန္႕ (အနည္းငယ္)၊ ၾကက္သြန္ျမိတ္ ( ၆ပင္)၊ ပုစြန္/ဂဏန္း (၁၀က်ပ္သား)၊ မုန္လာဥနီ (အနည္းငယ္)၊ ဆီ (၅က်ပ္သား)

ျပဳလုပ္နည္း
၁။ ပထမဦးဆံုးအေနနဲ႕ ၾကက္သြန္ျမိတ္မ်ားကို ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး အျမစ္ပိုင္းမ်ားကို အရင္းမွလွီးထုတ္ကာ လက္ႏွစ္ဆစ္ခန္႕ လွီးျဖတ္ထားပါ။
၂။ မုန္လာဥနီမ်ားကို ေသးေသးႏုပ္ႏုပ္ေလး လွီးထားပါ။
၃။ ျပီးရင္ လွီးျဖတ္ထားတဲ့ ၾကက္သြန္ျမိတ္မ်ားနဲ႕ မုန္လာဥနီမ်ားကို ေဇာက္နက္နက္ပန္းကန္လံုးထဲထည့္ျပီး ဂ်ံဳ႕မႈန္႕၊ ခေနာၾကက္သားမႈန္႕၊ ၾကက္ဥ၊ ပုစြန္နဲ႕ ကဏန္းသားမ်ားစင္းထားတာကိုထည့္ကာ သမေအာင္ ေရာေမႊပါ။
၄။ အဲဒီလိုေရာေမႊျပီးရင္ ဒယ္အိုးထဲဆီထည့္ကာ အပူေပးျပီး ဆီပူလာပါက ေမႊထားတဲ့အစာမ်ားထည့္ျပီး အျပားပံုစံျဖစ္ေအာင္ ျဖန္႕ပါ။
၅။ ေအာက္ပိုင္းမာလာရင္ တစ္ဖက္လွည့္ေပးျပီး ႏွစ္ဖက္စလံုး အညိဳေရာင္သန္းလာပါက က်က္ျပီျဖစ္တာမို႕ ပန္းကန္ျပားအျပန္႕ထဲကိုထည့္ကာ အရသာရွိရွိနဲ႕ ပူပူေႏြးေႏြး သံုးေဆာင္ႏိုင္ျပီျဖစ္ပါတယ္။

Cooking Point 1
ဂ်ီဂ်ီးမိကို ေၾကာ္တဲ့ေနရာမွာ ႏွမ္းဆီကို အသံုးျပဳမယ္ဆိုရင္ အေကာင္းဆံုးျဖစ္ပါလိမ့္မယ္။

Cooking Point 2
ဂ်ီဂ်ီးမိထဲကိုထည့္တဲ့ အသားအတြက္ အသင့္ေတာ္ဆံုးနဲ႕ အရသာအရွိဆံုးဟာ ပုစြန္၊ ကဏန္း အစရွိတဲ့အသားမ်ားကို ထည့္ႏိုင္သလို ၀က္သားနဲ႕ ၾကက္သားမ်ားကိုလည္း ႏုပ္ႏုပ္စဥ္းျပီး ထည့္သြင္းႏိုင္ပါတယ္။

Cooking Point 3
ေၾကာ္တဲ့အခ်ိန္မွာ ပံုစံမပ်က္ရေလေအာင္ အထူးသတိထားကာ အေပၚေအာက္လွန္ေပးရမွာျဖစ္ျပီး အတြင္းဘက္ပိုင္းပါ က်က္ဖို႕အတြက္ မီးကိုအရမ္းမျပင္းေစဘဲ မီးမွ်ဥ္းမွ်ဥ္းနဲ႕ ေၾကာ္ရမွာျဖစ္ပါတယ္။

No comments: